Kovalainen: "Beklediğim Gibi Bir Son Olmadı!"

yazar:

kategori:

Heikki Kovalainen “Yarış pek beklediğim gibi bir şekilde bitmedi! Yangına kadar gerçekten iyi gidiyordum ve araç çok iyiydi. 15.lik için iyi konumdaydık ancak ardından yarışın sonunda Buemi’yle bir şey oldu. Orada piste dönmek için spin attım ve sanırım o zaman yakıt deposu basınç valfi kurtuldu ve yangına neden oldu. Güvenli olmayacağını düşündüğüm için pite gelmedim ve düzlükte bıraktım. Williams’tan bir kaç kişi yangın söndürücü verdi ve aracımın yangınını ben söndürdüm. Tony ve Mike’a yangını söndürdüğüm için ekstra para verebileceklerini söyledim!”

Jarno Trulli “Çok iyi start aldım ve Heikki ile iyi gidiyorduk ancak ardından sorunlar çıkmaya başladı. İlk güvenlik aracından sonra lastik patladı ve ardından bu sene çok kez başıma geldiği gibi hidrolik sorunu yaşadım. Zor bir hafta sonuydu ancak artık sabırsızlandığım Suzuka’da sıra. Umarım orada daha şanslı oluruz.”

 


Yorumlar

  1. yarışta sana o heycanla "neden pite girmiyosun" diye kükrediğim için özür dilerim heiki :)) sonradan düşünüce doğru olan şeyi yaptığını idrak edebildim.

  2. kesinlikle doğru karar. pit alanı yangın anında karmaşa olabilecek bir yer. olduki tam olarak pit yolunun ortasında kaldı ve arkasından bir araba geldi o zaman ne olacak? yolda hiç bir aracın gelmeyeceği yere çekti ve rahat rahat söndürdü 🙂

  3. arkadaşlar sizinki nasıl bir mantıkdır anlamadım adam tamamen doğru olanı yaptı pistteki pilotları tehlikeye attı diyorsunuz biraz oturup düşünün pisttemi daha çok insan var pittemi üstelik pistte görülebilecek bir yere çekti ve mantıklı olanı yaptı sizin düşüncenize göre pisttekiler insan pittekiler değil böyle saçma bir şeyi nasıl düşünebiliyorsunuz anlamak mümkün değil

  4. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Sen nasıl sorumsuz bir pilotsun böyle anlaşılır gibi değil onca insanın hayatını hiçe sayarsın..

    senden olsa olsa söndürme görevlisi olur.
    sana değil altındaki markaya ve otomobile yazık..

  5. Aksine Heikki doğru bir iş yaptı. Aracı daha güvenli bir yere çekebilirdi belki ama pistin yangın söndürme noktalarının nerelerde olduğunu bilmiyorum. O da zaten yangın söndürücülere yakın bir nokta aradığını söylemiş.

    Pite girseydi yüzlerce insanı tehlikeye atacaktı. Pistte kalması daha mantıklıydı. Start-finish düzlüğünde durduk yerde kimse gelip ona çarpmaz, uzun bir mesafe önceden görmüşlerdir onu.

    Araçların Hollywood stili patlaması efsane değil, mümkün. Pitte böyle bir olay olsaydı çok kötü sonuçları olabilirdi. Kaçmayıp yangını söndürmeye çalışması bu açıdan takdiri hakediyor.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Güvenli olmadığını düşündüğü için pite gelmemişmiş.Pistte diğer pilotları tehlikeye attığının farkında değil.Hiç değilse pit yolunda gerekli teçhizat ve yangın söndürme tüpüne daha kolay ulaşılırdı.Hem kendini hem de diğerlerini tehlikeye attı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir