"Hamilton Yanlış Bir Şey Yapmadı"

yazar:

kategori:

Hamilton, Webber ile olan kazası sonucunda bu yarıştan da puansız ayrıldı ve şampiyonada Webber’in 20 puan gerisine düştü.

Whitmarsh “Lewis çok şanssızdı. Ancak insanlarım ucuz habercilik peşinde koşarak art arda 2 olayı eleştireceğini biliyorum ancak bugün olanlara bakarsanız Lewis geç bir hamle yapmadı.”

“Monza’da olan biraz fırsatçılıktı ancak eğer Lewis’in Monza’da Ferrari ile olan durumunu burası ile karşılaştırırsanız bugün tam tersi oldu. O geçti ve öndeydi ve viraja girerek yanında biraz boşluk bıraktı ancak Mark sorunsuz devam ettiği için şanslıydı.”

“Suçu atabiliriz ancak Mark’ın da yarışması gerekiyordu ancak önemli olan bana göre Lewis’in çaresiz bir hamle yapmaya çalışmamış olmasıydı. Tamamen sağlam bir manevraydı. Motor sporlarında her geçiş denemesinde biraz risk vardır ve bu sefer başarılı olamadığı için şanssızdı.”

“Ve Lewis’in hata yaptığını düşünmüyorum. Suçluluk oyununa girmek istemiyorum ancak bana göre iyi bir geçiş manevrası yaptı. Her ne zaman birisini geçerseniz, her zaman risk vardır ancak bu ne geç frendi ne de geç bir hamle. Düzlükte geçti ve viraja girerken öndeydi.”

“Çizgisini belirlemeye çalışıyordu, Mark için boşluk bıraktı ve bana göre Mark oldukça geç bir karar verdi ve içeri dalamadı. Lewis’e vurdu. Oradan kurtulduğu için şanslıydı ve Lewis şanssızdı. Ancak tüm olanlardan dolayı Lewis’i suçlamıyoruz.” dedi.

Whitmarsh ayrıca Webber’i direkt olarak suçlamaktan da kaçındı.

Whitmarsh “Bana göre Lewis’in yaptığı doğruydu. Ve burada Webber’i suçlamaya çalışmıyorum, sadece şanslı olduğunu düşünüyorum.”

“Eğer viraja girerken araçların pozisyonuna bakarsanız ve Monza’da olanlarla kıyaslarsanız Lewis’in durumu tam tersi bu yüzden o zaman tüm suçu Lewis’e atmıştık. Bu sefer ise onu suçlamıyoruz. Gerçek şu ki her ikisi de yarışçı.”

“Eğer Hamilton geç fren yapmaya çalışıp şans eseri geçmeye çalışsaydı o zaman üzülürdük ancak gerçek şu ki geçti, viraja girerken öndeydi, viraj çizgisini belirleme hakkına sahipti ve arkadaki aracın normalde olanları kabul etmesi gerekirdi.”

“Biraz boşluk vardı ancak hepsini kullanmadı ve kaza oldu ancak Mark’u suçlamanın da faydalı olacağını düşünmüyorum. Lewis’in hatası var mıydı? Bana göre hayır.” dedi.


Yorumlar

  1. Mclaren Hamilton u bu sekilde simartmaya devam ederse daha cok beklerler sampiyon olmayi. Tamam pilotunu desteklersin ama her hatasindan sonra o superdir bitanedir asla hata yapmaz aman lewis sen bakma onlara bu pistler senin istedigin gibi surebilirsin istedigin yere burnunu sokabilirsin demek ne kadar dogru? Ayni destegi Button`a veriyormusunuz? Habere bakilirsa son sampiyon size 1-2 numarayi getiren Button umrunuzda bile degil, simartin zaten simarik olan hic bir pilota saygisi olmayip her yere agresiflik adi altinda burnunu sokan simarik cocugunuzu, simartin oda hata yapmaya kendini bulunmaz hint kumasi zannetmeye devam etsin..

  2. İki aracın yanyana dönemeyeceği bir viraja iki pilot aynı anda saldırıyor Bu tür geçişlerde amaç rakibini mücadeleden vazgeçirip fren yapmaya zorlamaktır. İki pilot da agresif ve inatçı olunca kaçınılmaz şekilde kaza oluyor. Bu tür hamlelerin her zaman riski vardır. Kaza için ikisi de suçlanamaz ama şampiyonluk için yarışıyorsanız ve her puanın önemi varsa en baştan böyle bir atağa kalkmak ya da rakibin inat ettiğini görüp ısrar etmek hatadır bence.. Lewis webberin içeriden fren yapmadan geldiğini yada gelebileceğini düşünerek hareket etseydi virajı açıktan döner en fazla kazandığı sırayı geri vermiş olurdu..

  3. ayrıca kaza ile ilgili düşüncemi dün yazmıştım. hamilton yarım araç kadar önde giriyor ve bu sefer webber'in olduğu taraftaki kerblere kadar kırmayarak açıkça görünen bir boşluk bırakıyor. webber biraz yavaşlasa hamilton ile çimler arasından geçecek kadar bir boşluk vardı ve oradan geçebilirdi. hamilton nizami bir atak yapmış, yeterli boşluğu birakmış. ama webber, o virajda o boşluk içerisinde dönemeyecek kadar hızlıydı. ve hatta vurmadan dönmek istediği konusunda bile şüpheliyim.

  4. adam monza'da içten girip dışardaki massa'yla temas etti, suçlu oldu; sonraki yarışta dıştan girip içerdeki webber ile temas etti yine suçlu oldu.. nasıl oluyor bu iş anlamadım doğrusu..

  5. Kazada suçlunun Lewis olduğunu düşünüyordum ama dikkatlice izleyince birkaç defa Webber in suçlu olduğu anlaşılıyor. Suçlu %90 Webber indir. Ama kasti bir durum yok tabi.

    Webber in araç kamerasından görülüyorki viraja firenajı kaçırmış bir şekilde giriyor. Normal şartlarda kölklerin dışına taşması gerekirdi ama yanında değil sağ çaprazında Lewis vardı.

    Lewis in yapmsı gereken sadece böyle bir durumun yaşana bileceği ve dikiz aynasına viraja girerkende bakması gerektiğidir.

    Aynı olay Kubica ve Sutil de de yaşandı ama orda Sutil içte olduğu için firanajda hata yaparsa ne olucağını biliyordu. Kaza olmadı.

    Webber acemi gibi davrandı kendi yarışını bitirmemesi büyük şans Lewis in yarışının bitmeside kötü şansdır. Heleki Rubens in Alonso ya çarpışından ve Alonso nun hiç bir hasar almadığını düşünürsek.

  6. mcleren her kazada yolda kalıyor.acaba parçaları çin malımı

  7. efendimayin arkadaşım sana katılyorum kubika sutili aynı yerde geçti kubika biraz geniş aldı. mcleren her kazada yolda kalıyor.acaba parçaları çin malımı

  8. Nebuchadnezzar öncelikle lewis'in monzadaki yaşadığı olay tamamen kendi hatasıdır aksini iddia eden olmadı ama sen bozuk gözlerinle yada inat ederek hamilton taraftarlarını sinirlendirmeye çalışıyorsan o başka ikincisi direksiyonun parasını senmi verdin sanane istediği gibi atar sinirini belli etti üzgünlüğünü belli etti ilk direksiyon fırlatan pilot hamilton değil sonda olmayacak.

  9. David Jones avatarı

    Webber çok tehlikeli bir pilot. Onu geçmek isteyenler hep hüsrana uğruyor. Eğer önünde webber varsa bırak geçmeye çalışma değmez.

  10. efendimayin  avatarı

    Martin bence en iyi patron. Suç webberde bence. Aynı olayı sutil ve kubica yaşadı kubica biraz boşluk bıraktı ham gibi sutilde çarpmadan döndü.

  11. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    en şanssız isim hamilton mu yarışları ii izle derim ????

  12. Nebuchadnezzar
    F1 ingiliz sporudur.

  13. bana göre webber kazayı engelleyebilecek taraftı ama yapmadı gerisini söylemek anlamsız.

    direksiyon olayına gelince barrichello bile atıyorsa direksiyonu mclarenin herşeyi olan hamilton da atsın canım 🙂 ama 2006 schuminin japonyada şampiyonluğa veda ettiği yarışla hamiltonun bu hareketini karşılaştırdım bir an içimden de gençliğine verdim 😀 artis

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Martin iyi savunma yapmış.Her şartta ve her halukarda hamiltonu çok iyi savunuyor.Bu yönünü takdir etmek lazım.Monzadaki kazada hamiltonu suçlu bulmayan holiganlar martine kulak versinler.Monzada Hamiltonun hatasını agresiflik diye yutturmaya çalışanlar martini dinlesinler.

    Bir de inanamadığım ve anlayamadığım bir nokta var.Neden hiçbir basın mensubu martin'e,''FIRLATILAN DİREKSİYON'u sormuyor.Bu hareketi Alonso yapsaydı ingiliz gazeteciler ilk önce bu direksiyonun kaç para olduğunu ve bunu hangi sponsor ödüyor diye soru yağmuruna tutarlardı.Demek ki F1 de ingiliz gazetecilerin hakimiyeti var.İtalyan gazetecileri göreve çağırıyor ve özellikle dennise bu hareketin nedenini sormalarını bekliyorum..

  15. Yusuf  Hitay avatarı

    normal bir pilot olsa orada kendisini geçen aracı görür ve kazaya sebebiyet vermemek için frene basardı. Ama bu isim webber olunca normal prosedürlerden bahsetmek mümkün değil. Malesef formula 1 dünyası ilk kazma dünya şampiyonunu görmeye doğru gidiyor

    ne günlere kaldık

    lewis ilk yarıştan itibaren bu yılın en şanssız ismi, yapıcak bir şey yok

  16. benım aklımdan geçenleri benım anlatabileceğimden daha açık ve net,anlaşılır biçimde yorumlamış.orda olan olay tam olarakda buydu işte,evet…

  17. senin gibi bir takım patronuna sahip olduğumuz için mutluyum ve gururluyum tüm açıklamaların çok samimi ve açık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir