Domenicali: "Olağanüstü Bir Sonuç ve Performans"

yazar:

kategori:

Domenicali “Olağanüstü bir sonuç ve bu sonuç Fernando’nun olağanüstü performansına bağlıydı. Bir kere daha sürüş yetenekleri ve mental yaklaşımı açısından ne kadar iyi olduğunu kanıtladı.”

“Bu önemli duvarda ilk ve en önemli tuğla dün sıralamalarda pol pozisyonu ile koyuldu. Eğer önden başlamasaydık pistte özellikle 2. bölümde çok güçlü olan Red Bull’u geçmemiz imkansız olurdu.”

“Sıralamalar kilitti ve Felipe için durum olumsuzdu. 9.luk tabiki aracının potansiyelinin hakettiği yer değil ancak son sıradan başlayınca geçişin çok zor olduğu bu pistte daha iyisini yapmak zordu.”

“Takım da sürücümüzün performansına iyi cevap verdi, tüm kilit noktaları değerlendirmede harika çalıştı ve bu galibiyette en önemli katkıyı Maranello’daki herkes yaptı. F10’u bu seviyeye getirmek için her şeylerini verdiler.”

“Tamamen farklı özelliklere sahip 2 pistte art arda 2 çok güzel galibiyet aldık ancak hâlâ her iki şampiyonada da gerideyiz, bu şekilde çalışmaya devam etmeliyiz ve mümkünse çabalarımızı sonuna kadar 2 kat arttırmalıyız. Matematik hesapları en sonunda, 14 Kasım’da Abu Dhabi’de yapılacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ferrari süper bir gelişim gösteriyor gerçekten, F. Alonso'da pilotajını konuşturunca ortaya güzel bir galibiyet çıkıyor her ne kadar zor olsada, diğer yarışlar için çok ümitliyim… F. Alonso Vs Red Bull..

  2. MagicAlonso avatarı

    Alonso çok uzun bir aradan sonra 2005 ve 2006 daki şu meşhur zıplayarak sevinme hareketini gösterdi.Bu bile Alonsonun nekadar mutlu olduğunun bir göstergesi.Altında sanki yay var nasıl zıplamaktır öyle.Çok zevkli ve çekişmeli yarışlar bizleri bekliyor

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Alonso da neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor.O saatten sonra yaptığı her hareket büyük tartışma yaratacaktı.Şumi gibi yapsa ayrı bir dert,yapmasa ayrı bir dert.Sevinçten havaya uçsa ayrı bir dert,somurtup dudak bükse ayrı bir olay.Yani orada yapılması gerekeni üstünkörü geçiştirip yaptı.Domenicalli de prosedür icabı gerekenleri podyumda yaptı.Biz artık alonsoya oynuyoruz cümlesinin fiiliyatı gerçekleşmiş oldu.
    Bakınız monzada bile binlerce tifosinin karşısında bu şekilde (webber tipi) zıplamamıştı.İyi bir pitstop strateji sayesinde zafer gelmişti.Ama Alonso yarışı bugünkü gibi her yönüyle domine etseydi eminim monzada yapmadığı hareket ve figür kalmazdı.Aynı şekilde hamiltonda istanbulda daha çok sevinebilirdi.polden başlasaydı fastest lap yapsaydı ve kazansaydı eminim daha çok sevinecekti.Ama bir kaza sonrası kazanınca pek de sevinemedi.
    sayın çelik biliyorum belli bir çizginiz var ben onu yargılamadım.Sadece örnek verip benzetme yaptım.Bazen hiç kimsenin umursamadığı haberlere hiç kimsenin yazmadığı haberlere de yazıp ön ayak oluyorsunuz.Belki de yapılması gerekeni yapıyorsunuz.Şimdi kimse size bir konuda aşırıya kaçtığınızı söyleyemez.Görünen köy misali.
    Bu arada kirve 12 ismim Tahir.

  4. Sayın Nebuchadnezzar arkadaşım (ismini yazmadığın için daha önce bilemiyorum).Almanyada bu kare yoktu evet haklısın sevinçten sevince fark var.ama hiç sevinçde yoktu diyemezsin.bunu basitce örneklemem gerekirse avusturya 2002 de ferrari bir tuğla koydu ama schumayer baktıkı bu tuğlanın üzerinde harç yok üzerine bir tuğlada ben koyayım demedi,bütün dünya görmüştü yapılanı.schumı podyumda yerini barichelloya bıraktı yanılmıyorsam sadece bu yuzden 500 bın dolar ceza aldı.ama almanya 2010 da alonso ferrari takımının döşediği tuğlanın üzerine harç olmadığını görmesine rağmen bir tuğlada o koydu.o duvar ayakda dururmu?? sen alonso hiç sevinmedi de bende her ıkı resım arasında fark yok dıyeyım,olurmu böyle ??sen sevincinin zaten yeteri seviyede az olduğunu düşünüyorsun ama zaten alonso o yarışı bıleğının hakkıyla kazanmış olsaydı bile bu günkü kadar değil o gunku kadar sevinebilirdi diye düşünüyorum.. bu arada sayın diye hitap etmende hoşuma gitti daha önce sayın dememiştin 🙂 iyi geceler herkese..

  5. Nebuchadnezzar, beni okadar yakından takip ediyorsan eğer çoğu yarışta tebrik bile etmediğimi ve edersem de bu şekilde ettiğimi de biliyorsundur bunu açıklamama gerek yok sanırım 🙂

    merak ettim hemen yorumlarımı buldum. dünkü yorumum:

    "ama en özel tebriği alonso hak ediyor. helal olsun."

    italya:
    "yarış çok zevkli olmasada liderlik için bir şey olacağı için beklemek güzeldi 🙂 alonso iyi bir galibiyet aldı. button mümkün olduğu kadar korudu ancak sınır buydu. massa da startta ne yapabilirse yapacaktı, daha fazlasını yapamazdı, o açıdan onun için de durum iyi."

    italya sıralama: "çok güzel bir seans oldu. ferrari çok iyiydi ve alonso güzel bir pol kazandı. button da tam zamanında iyi bir yarış geçirirse en azından yarışın … "

    spa yarış: "ben daha zevkli bir yarış bekliyordum ancak yine de başı ve sonu güzeldi. kazanana tebrik ediyorum yarışı iyi kontrol etti tek hata dışında. webber ve …"

    almanya sıralama: "sıralama gerçekten güzeldi. red bull aldı ancak yarın rahat olamayacak, ferrari süper iş çıkardı, mclaren 3. sırada ve henüz güncellemelerden bekleneni bulamadı, williams eskisine göre … "

    bundan önceki bir iki yarışta yorum bile yapmamışım, ondan önce de askerdeydim yorum yapma fırsatım olmuyordu 🙂 şimdi yorum sizin ben prosedürel olarak mı yapmışım bu yorumları.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Kirve 12 Sedat arkadaşım.
    Ben sadece fotoğrafa dikkat çekmek istedim.Almanyada bu kare varmıydı???

  7. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın çelik, bazı şeyler prosedür icabı mecburiyetten yapılır.Almanya podyumu da öyleydi.Tıpkı sizin singapur sonrası sadece ''alonsoya tebrikler'' diyerek iki kelimeyle geçiştirdiğiniz gibi.Alonsoyu sevmeseniz de sadece 2 kelime etmeyi uygun bulmuşsunuz o kadar.Hiç katılmadı demesinler diye.Ama sevdiğiniz pilot kazanınca eminim 2 kelimeden daha çok yazarsınız.Yanlış anlamayın niye çok yazmadınız demiyorum.
    Şimdi birisi çıksa,''sayın çelik alonsoyu yere göğe sığdıramadı.Performansını,hat trick yapmasını,bileğinin hakkıyla kazanmasını uzun uzadıya anlattı''dese ne olur.Gerçeği yansıtmaz değil mi.Sizsadece icabeten tebrikler dediniz abartmaya gerek yok.Aynen almanya gibi..İcabeten sevindi abartmaya gerek yok.

  8. tabi karşıt yorum yapan bir admin arkadaş olunca onun karşılığında yapılan yorumda bu şekılde kibarca yapılıyor,sizi hep böyle görmek isteriz sayın Nebuchadnezzar …schumıde 2002 de podyuma çıkmıştı ama 2010 almanyadaki gibi olmamıştı podyum.evet bir el bile kaldırmamalıydı yapması gereken buydu ama o bilmiyordu birşey,atak yapttı ve massayı geçti sanıyordu.tv başındakı bızler cahıldık bır tek o ve sizler akıllı.ceza falanda almadı zaten takım,hiç konuşulmadı bu konu haber olmadı ingiliz gazetelerınde.kurta kuzu postu giydirmeye ne kadar meraklıyız..yanlış yanlıştır yanlışı savunucam dıye bir arkadasımızın dediği gibi 40 dereden su getırmeye çabalamak hoş olmuyor yahu..:)

  9. ha şimdi birileri de çıkar benim yine mclarenci falan olduğumu söyler bu yorumlarımdan sonra, alonso karşıtı olduğumu söyler 🙂 alıştık nasılsa her sene bir tarafa taraftar yapılmaya sorun olmuyor

  10. siz bazı şeyleri görmek istemiyorsunuz sorun o. alonsonun ne kadar çok sevindiğini, ne tür hareketler yaptığını emin olun en az sizin kadar bilirim. bazılarını severim bazılarını sevmem. (2006'da gıcık olurdum mclarene geçince yaptıklarını özler oldum) ama olay çok farklı. siz hala almanyada yaşananları legalize etmeye çalışıyorsunuz. bırakın bence olan olmuş. alonso o zaman da sevindi bugün de sevindi. ama o zaman sevinmesinin yanında yine 3 maymunu oynaması ortamı geren şeydi. yok o zaman aslında sevinmemişti derseniz sorun orada çıkıyor.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hayrola Sayın Çelik pek kızmış gibisiniz.
    Almanya sonrası yorumlarda alonsonun havalara uçtuğunu söyleyenler vardı.Halbuki o dakikaları,yarışı en önde bitiren bir pilotun yapması gereken hareketlerin en asgarisiyle geçiştirmişti.Ne yapmasını bekliyordunuz.Bir el bile kaldırmadan surat asmasını mı.Yoksa marş çalmaya bile gerek yok demesini mi.Ya daşampanyaya gerek yok bir şişe su verseniz yeter mi..demesi gerekirdi.
    Bunu diğerlerinden beklerdim ama siz beni yanılttınız.Yine de o sevinçle bu sevincin arasındaki farkı gördüğünüzü umuyorum.

  12. cahillik mi? bırakın Allah aşkına. 3 maymunu oynadığını söyleyen insanlar cahil oluyor öyle mi? sizin bence aşırı taraftarlıktan gözünüz kör olmuş.

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın patron Stefano ,düşüncelerimi daha iyi bir dille tercüme etmiş.Evet aynen öyle.
    "Olağanüstü bir sonuç ve bu sonuç Fernando'nun olağanüstü performansına bağlıydı. Bir kere daha sürüş yetenekleri ve mental yaklaşımı açısından ne kadar iyi olduğunu kanıtladı''

    "Takım da sürücümüzün performansına iyi cevap verdi, tüm kilit noktaları değerlendirmede harika çalıştı ve bu galibiyette en önemli katkıyı Maranello'daki herkes yaptı. F10'u bu seviyeye getirmek için her şeylerini verdiler."
    Emeğe saygı adına herkese sonsuz teşekkürler..

  14. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Üstteki resme bakın.Almanyada havalara uçtu diyenler birkere daha baksın.Alonso öyle değil böyle sevinir.Hatta reno dönemlerinde daha fazla sevinç gösterisi yapardı.Bugün burada sergilediği hareketlerin yüzde 10 kadarını bile almanyada yapmadı.O gün iftira atıp çok sevindi adeta havalara uçtu diyen cahiller vardı..

  15. Emre Yıldız avatarı
    Emre Yıldız

    Artık kalan pistlerin tamamına yakını bu şekilde geçilecek.Japonya, Kore ve Abu Dabi yüksek yere basma isteyen yerler.Singapur gibi sert düzeyde olmasa da ona yakın pistler.Bugün burada başarılı olan araç diğer pistlerde zorlanmaz.Buradan şu sonuca varabiliriz.Mclaren hem puan hem performans olarak olarak geride kaldı artık.Bugün yarışta çok net görüldü ki böyle pistlerde başarılı değil Mclaren.Bundan sonraki pistlerin %75'i de bu gibi pistler olduğundan Mclaren geri gelmesi oldukça zor görünüyor.Bundan sonraki yarışlar da Red-Bull'lar ve Alonso çekişicektir.Alonso motor problemi,ceza vs.vs yaşamazsa önceki yıllardan kalan bir tutam fazla tecrübesiyle şampiyonayı kazanabilir.

  16. Ertan Akkaş avatarı

    Bu saatten sonra Ferrari'nin zaten çalışmasını arttırmaması gibi bir seçeneği söz konusu değil. Bundan sonra araç için harcadıkları vaktin kat be katını harcamaları gerekiyor ki Alonso'nun üzerinden biraz yük kalksın…

  17. FERRARİ'yi bu gelişimden dolayı tebrik ediyorum. sezon sonuna doğru gelişimin ne kadar önemli olduğu en hızlı gelişenin son yarışlarda bu avantajını kullanacağı hep söylendi FERRARİ çok çalıştı ve bunu başardı.

    bu saatten sonra tüm adayların en çok ihtiyacı olan tek şey İYİ ŞANS!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir