Domenicali "Çok Kritik Dönemdeyiz"

yazar:

kategori:

Alonso, son 2 yarışda elde ettiği galibiyetlerle bir anda şampiyonluk mücadelesinde en önemli isimlerden birisi oldu ve şu anda liderin 11 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

Takım patronu Stefano Domenicali “Sezonun çok kritik dönemindeyiz. Çok sakin olmalı ve Japonya’ya araç açısından, pilotlar açısından ve aynı zamanda takım açısından en mükemmel şekilde gelmeye odaklanmalıyız çünkü bir hatanın bedeli ağır alıyor.” dedi.

Alonso’nun Singapur performansı Ferrari’nin son haftalardaki gelişimini sürdürdüğünü gösterdi ancak Felipe Massa’nın yaşadığı vites kutusu sorunu takımın tam olarak istediği yerde olmadığını gösterdi.

Domenicali “Dayanıklılık üzerinde çok sıkı çalışmamız önemli çünkü takım olarak bu hafta sonu yaşadığımız sorunun bedelini ağır ödedik.”

“Araç genel performans olarak bu tür pistte bile daha iyi görünüyor.”

“Önümüzde küçük güncellemeler olacak, büyük bir şey olmayacak ancak artık en büyük pay pilotların kafasında, çalışması gereken insanların kafasında olacak ve inanılmaz performanslardan çok dayanıklılık üstünde olacak.”

“Artık tüm takımların tüm kaynaklarını gelecek seneki araca aktarması gerektiği bir dönemdeyiz aksi takdirde çok geç olacak, bu yüzden sezonun sonu ilginç olacak.” dedi.

Domenicali, Ferrari’nin en zor anlarında bile gösterdiği sakin ve kararlı yaklaşımın sezonun sonuna kadar devam etmesi gerektiğini düşünüyor.

Domenicali “İşler kötü gittiğinde asla moralimi bozmam ya da çok iyi gittiğinde de aşırıya asla kaçmam. Bildiğim şey sakin olmalıyız, ayaklarımız yere basmalı ve sıkı çalışmalıyız.”

“Bizim hata yaptığımız ve diğerlerinin de iyi iş çıkarmadığı zamanlar oldu ancak bu hayatın ve oyunun bir parçası.”

“En önemlisi açık bir şekilde odaklanmak ve asla pes etmemek ve biz de bunu yapıyoruz.” dedi.

Domenicali ayrıca geride kalan 4 yarışın çok kolay olacağını düşünmediğini söyledi.

Domenicali “Geride 4 yarış var ve durum çok açık. Japonya’da Mclaren’in tekrar güçlü olacağını düşünüyorum. Red Bull zaten güçlü, bu yüzden zor olacak.”

“Japonya ve ardından Kore’de daha defansif olmamızı bekliyorum. Ancak tam olarak bilemiyorum. Pisti görmemiz lazım çünkü simülasyonda F-kanalı kullanıyorsunuz ancak piste geldiğinizde durum tam tersi olabiliyor.”

“Ardından bizim için iyi olacak Brezilya ve gerçekten bizim için mükemmel olmayan Abu Dhabi var. Ancak şampiyonada durum ne olacak göreceğiz.”

“Şampiyonada durum çok karışık bu yüzden sakin olmalıyız. Ancak son yarışa kadar mücadele edeceğimizi biliyorum. Her zaman bunu söyledim ve hâlâ aynı durumdayım.” dedi.


Yorumlar

  1. Ertan Akkaş avatarı

    Ferrari, güveni azalan taraftarlarını mutlu etmeye başladı. Kaybolan güveni ve otoriteyi tekrar sağlamış gibiler. Şampiyonluğa bu kadar sevinmem belki ama gösterdikleri bu kararlılık, sabırlı yaklaşım ve güncellemeler tifosileri çok mutlu ediyor.

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    aracımızın güçlü olacağını domenicali den duyuyoruz =)

    bizimkilerden bir allahın kulu çıkıpta kazanmak için gidiyoruz demiyor.

    ayrıca enteresandır, sıralamada vettelden sadece 0.1 saniye geride olduğumuz, hatta webber den hızlı olduğumuz halde yarışta her tur bir saniye fark yedik.

    hani yarış tempomuz daha iyiydi ?

    bence yeni güncellemeler ile sıralama temposunu artıralım derken diğer ayarları berbat etmişiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir