Proton: "Team Lotus İsmi Kullanılamaz"

yazar:

kategori:

Şu anda Lotus Racing adıyla yarışmakta olan Malezya kökenli takım, gelecek seneden itibaren isim hakkını satın aldığı Team Lotus adıyla yarışacağını duyurmuştu.

Group Lotus’un sahibi olan Proton, Lotus isim hakkının ellerinde olduğunu bu yüzden Tony Fernandes’e ait takımın bu ismi kullanamayacağını söyledi.

Fernandes, Singapur’da yaptığı açıklamada efsanevi Team Lotus ismini kullanma haklarını David Hunt’tan aldıklarını ve gelecek seneden itibaren bu adla yarışacaklarını duyurmuştu.

Proton’a göre ise Team Lotus’un kullanılması halinde isimde Lotus adı geçeceği için hak ihlali olacak.

Group Lotus’un iddialarından sonra ise Lotus Racing’den açıklamalar geldi ve gelecek sene Team Lotus adı altında yarışmaları konusunda herhangi bir sorunun olmadığı söylendi.

Lotus Racing’in CEO’su Riad Asmat, ilgili tüm kurumlarla görüştüklerini ve isim hakkını satılan aldıkları Team Lotus Ventures’i Formula 1’de kullanabileceklerini söyledi.

Asmat ayrıca Group Lotus ile 1 senelik anlaşma imzaladıklarını ve Proton ile bir senelik anlaşmaları olduğunu, bu sene sonunda tarafların birlikteliklerin tamamen biteceğini ve kendi isimleriyle yarışacaklarını söyledi.

Asmat, Proton’un yapmış olduğu ödemenin de tüm bütçelerinin yaklaşık % 1.5 seviyesinde olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. Team Proton Lotus olsun o zaman

  2. protona bak…yahu ne olur kullansa. koca formül 1 de bir tane müslüman ülke kökenli bir takım var. kendiside yanılmıyorsam aynı ülkenin bir markası. bırak kullansınlar. dünya üzerindeki müslümanların en önemli zaafiyeti. birbirlerine destek yerine köstek olmaları…

  3. Halen kesin değil ve pürüz çıkabilir. Bu ismi kullanamayabilir ki bazı şeyler olursa seneye grid'de bile olmayabilirler. Açıkçası ilk haber çıktığında da bu işin yaş olabileceğini düşünmüştüm. Sezon sonunu bulur bence bunun kesinlik kazanması.

  4. ayrıntılar çıkıyor. fernandes, group lotus ile bir senelik anlaşma imzalamış ve proton logoları da sponsorluk kapsamında araçta yer alıyormuş. anlayacağınız bu sene sonunda anlaşma bitiyor tamamen, protonla da bi alakaları kalmıyor

  5. Araç üzerinde Proton logolarıda var enteresan şeyler oluyor..Ayrıca ha Team Lotus ha Lotus Racing..RAcing veya Team ne farkeder Lotus Lotusdur

  6. bu sene sonunda zaten group lotus, lotus racing'e izin vermediği için team lotus adına geçeceklerdi

  7. Heralde şimdiki Lotus adı bildiğimiz Lotus değil "çiçek" olan Lotus'tu 😀

  8. İsimde lotus geçeceği için dava açacaklarmış! şimdiye kadar ne geçiyordu lotus değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir