Alonso 1 Puan İle Yetinmek Zorunda Kaldı

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun Malezya yarışını 8. bitirmesi ile Renault takımı haftasonundan tek puan ile ayrılıyor. İspanyol pilot yarışı olaysız tamamlayıp 1 puan kazanırken çaylak takım arkadaşı 11. olarak ikinci yarışını tamamlamayı başardı.

Alonso startta ilk virajda yerini kaybetsede 8. olmayı başardı. Alonso "Bugün elimden gelenin en iyisini yaptım ve son puanı kazandım. Normal yarış koşullarında performans olarak diğerlerinden oldukça zayıf olduğumuzu gördük. Şu anda amacımız her yarış puan kazanmaya çalışmak ve önümüzdeki testlerde sıkı çalışmak. Böylece daha iyi performans gösterebiliriz." dedi.

Yarışı 11. sırada tamamlayan Piquet ikinci yarışında finişi görmeyi başardı. Piquet "Melbourne’den sonra öncelikli amacım yarış bitirmek olduğu için bugünkü sonuçtan memnunum. Bugün çok şey öğrendim ve biizm mücadele ettiğimiz grubun çok rekabetçi olduğunun ve mükemmel bir yarış çıkarmam gerektiğin farkına vardım. Ancak takım arkadaşıma yakın tamamladım yarışı ve bu cesaret verici. Yarış zordu ve araç yeteri kadar rekabetçi değildi. Ancak ben g elişim gösteriyorum ve bunu gelecek yarış olan Bahreyn’de de devam ettirmeyi umuyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Alonso için çok iyi bir puan bence.Bunlar iyi günleri.

  2. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    Alonso gerçekten çok iyi bir pilot.ondan başka çok az pilot bu kadar başarılı olabilir mevcut arabayla.ben bir kimi taraftarı olarak alonsonun hakkını vermek gerektiğini düşünüyorum.geçen sezona kadar alonso yu pek desteklemezdim ama mclarenin ona yaptığı büyük haksızlılardan sonra alonso ya karşı görüşlerim değişti,mclaren den ayrılmaklada en iyisini yaptı,kaybeden mclaren oldu.şu anda alonso için mclarenleri geride bırakabilecek bir araca sahip olmasını diliyorum.GO ALONSO.

  3. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    hem takım hem Alonso çok gerçekçi davranıyor,fernando gerçekten hatasız çok iyi bir sürüş gerçekleştirdi arabayı ne kadar limitlerde kullandıgını gördüm araç sürekli az miktar dışarı taşıyordu buda fernandonun yol tutmayan r28 i limitinde kullandıgını gösteriyo tabi 8.lik de bunun bir kanıtı.Umarım daha iyi olucaz..

  4. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    schumacher benottonda(reno)da 2şampiyonluk kaznıp ferrariye gecmişti sanki alonsoda aynı yoldan gidiyor

  5. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Evet bu puanlar Reno'nu değil Alonso'nun puanları. Adam en azından olmayacak bir araçla dahi puan kazanabiliyor. Atak yapabiliyor.Startta Tru ve Hed engeline takılmasa daha iyi olabilirdi ve de pitstop stratejileri çok kötüydü.Reno elini çabuk tut. Massa böyle giderse Ferrari Alonso için harekete geçebilir.

  6. Elinden geleni yapıyor Alonso hakkını vermek lazım. Renault'un daha da gelişebileceğine inanıyorum (geçen seneye bakın-ilk yarış, son yarış). Bu arada Alonsonun belirlediği amaçlara ulaştığını da söyleyeyim. Avustralya'da amacımız arabayı Q3'e taşımak olmalı demişti Malezyada yaptı bunu.

  7. 1 puan kesinlike Renault un deyil Alonso nun kazandığı puan

  8. Alonso nun pilotajı çok kaliteli bu gerçekten çok açık ortada. Alonso yu eskiden çok sevmezdim ama kin de beslemiyordum. Ama Alonso ya artık daha da ısındım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir