Force India'dan Umut Verici Bir Yarış

yazar:

kategori:

Formula 1 takımlarından Force India Malezya Grand Prix’ini Giancarlo Fisichella’nın 12.liği ile bitirdi ve İtalyan pilot VJM01’in hızındaki gelişimi ispatlamış oldu. Orta bölümdeki mücadeles boyunca tur zamanlarına bakıldığında liderlerden sadece bir saniye geride göründü.

Beş tur içerisinde yirmincilikten on dördüncülüğe kadar yükselmeyi başaran Adrian Sutil aracında yaşadığı hidrolik sorunu sebebeiyle Alman pilot malesefki yarışı bitirme başarısı gösteremedi.

Giancarlo kötü bir start aldı ve yirminci sıraya geriledi fakat ilk pit stoptan sonra Barrichello’nun ardından 15. sırayı garantiledi. Bridgestone’un daha sert olan lastiği Giancarlo’ya atak yapma fırsatı verdi ve Brezilyalı pilotu yakalamak için zorlamasına imkan sağladı. İkinci pitstop öncesi bir saniyelik avantaj sağlayan İtalyan pilot bununla birlikte Honda pilotunun pit alanındaki hız limitini aşması sebebiyle pitten geçme cezası almasıyla rakibinin önüne geçmeyi başardı ve yarış sonunda klasmanda 1. sırada yeraldı.

Adrian Sutil : " Yarışın çok erken zamanında mekanik sorun yaşadım ve motoru durdurum pist dışına çıkmak zorunda kaldım. Sezona bu şekilde başlamaktan dolayı üzgünüm. Özellikle de Avustralya’da da yarış dışı akldıktan sonra tekrar burada yarışı tamamlayamamak üzücü."

Giancarlo Fisichella: " Dürüst olmak gerekirse burada en iyi işi yaptığımızı düşünüyorum. Startta çok fazla patinaj yaşadım ve sıra kaybettim, nedenini bilmiyorum fakat gözden geçirmemiz gerekiyor. İlk bölümde yumuşak lastiklerin ufalanması sebebiyle çok fazla understeer sorunu yaşadım fakat ilk pit stopun ardından ön kanatta ayar değişikliğine gittim ve sert lastiklerle geçtim. Yarışı hızından mutluyum ve sezonun geri kalanında bu şekilde olacağına inanıyorum."

Mike Gascoyne : " Bu haftasonu bazo pozitif gelişmeler vardı fakat bazı şanssızlıklarda yaşacadık (Adrian Sutil). Yarışa kadar zor bir haftasonu yaşadı fakat startta iyi bir iş çıkardı ve hızıyla güçlü olduğunu gösterdi. Çok erken turlarda aracında hidrolik sorunu yaşaması gerçekten utanç verici. Giancarlo kötü bir start aldı ama ilk pit stopun ardından gerçekten de ne kadar rekabetçi bir yarış hızına sahip olduğunu gösterdi. Sonunda her iki aracına bitiş çizgisine getirememek üzücü fakat sezon boyunca daha iyi olacağımızı dünüyorum."

Dr Vijay Mallya : " Genel olarak son sezondan bu yana Malezya’da hız açısından gerçekten ne kadar ilerlediğimizi gösterdik. 2007 yılında takım gridin gerisindeydi bu sene ise Q2’de 0.05 saniye gerideydik. Griddeki diğer takımlardan daha iyi bir en hızlı tur zamanı elde ettik fakat daha önemlisi takımın uzun süre arka kısımda kalmayacağını ve yarışabilir olduğunu gördük. Malesefki Adrian erken bir turda yarışa veda etmek zorunda kaldı fakat bu onun hatası değildi. Sezonun geri kalanının çok umut verici olduğunu hissediyorum."


Yorumlar

  1. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    sutil benim yüzümü kara çıkardı 🙂

  2. Spyker'a bak, Force İndia'ya bak… Fisichella'nın payı büyük olsa da tecrübe ve TCsiz araç kullanma yeteneği bakımından Luizzi ve Sutil de iyi pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir