Raikkonen: "Renault Adına Yarışmayacağım"

yazar:

kategori:

Renault’un yetkilileri Gerard Lopez ve Eric Boullier, son dönemde birçok defa 2007 Dünya Şampiyonu Kimi Raikkonen’in gelecek sene Robert Kubica’nın takım arkadaşı adayları arasında yer aldığını ifade etmişti.

Bu ifadeler, Raikkonen tarafının Enstone kökenli takımla temasa geçmesinin ardından gelmişti.

Son olarak Boullier, son kararı vermeden önce ilk olarak Raikkonen ile yüz yüze konuşup ne kadar motive olduğunu, geri dönüşü ne kadar arzuladığını görmek istediğini söylemiş, Fin sürücünün kendileriyle ilgilenmesinden memnuniyet duyduklarını belirtmişti.

Ama Raikkonen, bu sözler karşısında kızgın bir şekilde, 2011’de Renault adına yarışmayacağını kesin bir dille açıkladı.

Turun Sanomat’a konuşan Raikkonen: “Pazarlama çalışmaları için adımı kullanma şekilleri karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.”

“Renault adına sürmeyi hiç bir zaman ciddi olarak göz önünde bulundurmadım ve sizi %100 temin ederim ki gelecek sene onlar adına sürmeyeceğim”

Fin sürücü, menajerlerinin “haftalar önce” bir defa Renault ile temasa geçtiğini ve hepsinin bu olduğunu söyledi.


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Eğer Kimi Webber'in yerine gelicekse(ki bence olmayacak bişey) bu asla bazıları gibi sponsor desteğiyle olmamalı.Hiç gelmesin daha iyi.

  2. Weber sampiyon olursa zirvede birakmak isteyebilir. Ben olsaydim oyle yapardim 😀

  3. watercolour avatarı

    Kimi Webber'in yerini nasıl alıyor?Webber Red Bull'la sözleme imzaladı zaten.Kimi arkasında sponsor yok para basıp Webber'i erkenden yollatacak kadar.Kaldıki Webber'de bu sezon çok formda.

  4. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Offffff Offf :@

    Yeter artık ya..onda "yarışmayacağım"bunu "bilmiyorum"ona "olabilir"..Şu "BUZ ADAM" imajını şurda bırak bari.. Renault'un ismini kullanması hoşumuza gitmedi tabi ama sende bir şey söyle artık boşuna ümitlenmeyelim
    Kabak tadı vermeye başladı yani

  5. kimi için senaryolar
    1-çoğunun bahsettiği webberin yerini alması
    2-mgp de schuminin kendi isteğiyle bırakıp haug ın kimi yi mgp de yarışması için ikna etmesi
    3-2012 de buttonın yerine mclarene geçmesi.
    yani bana göre sadce rbr seçeneği yok.

  6. efendimayin  avatarı

    Ya zaten rally de rb adına yarışıyor bence rb ye geçme ihtimali kuvvetli. Başka da takıma gelme ihtimali yok bence.

  7. Kesinlikle ben burda yanlış birşeyler ifaede ettiğimide düşünmüyorum yine takrar ediyorum gelse iyi olurdu ama olmadı sonrada çıkıp Raikonen fanlarının yok Renault ile dönmezmiş filan lafları insanı biraz öfkelendiyor dönse idi ne diyecektiniz onu çok merak ediyorum doğrusu? 2008 De kaybolan motivasyonunu toparlayamadı Kimi 2009 da ise hatırlatırım ki Massanın başına gelen o tahlisiz kaza olana kadar Kimiden yine iyi gidiyordu massa bunlar gerçekler

  8. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    inkar etmiyosan problem yok . insanın kendini bilmesi, tanıması güzel şey

  9. Şimdi iyi güzelde bu adam F1'e dönmek istiyor. Ne olacak şimdi ? Acaba güvendiği bir şey mi var ? Mesela Red Bull gibi ? Webber'in yerine geçmesi olasılıgı bence var.

  10. Bana kalırsa büyük edepsizlik yapmış. Renault elbette ki Raikkonenden daha büyük bir isim. Daha önemli formula1 için. Raikkonenin kendini bu kadar ağırdan satmasına anlam veremiyorum. Kendini duayen sanıyor, yanlış yapıyor. F1'in işi yok Rai'ye şampiyonluk aracı hazırlayacak…

  11. Evet bendim inkar edenmi var ?

  12. Boullier gorsun bakalim motivasyon nasil olurmus !! "sizi %100 temin ederim ki gelecek sene onlar adina yarismayacagim". Bu da olsa olsa Boullier e kapak olur.

  13. R 30:))) son yaptığın yorumu kopyalayıp arşivledim,Alonso ile ilgili kısmı!

  14. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    R30 sen değil miydin kiminin yolunu gözleyen? kimi gelcek kimi gelcek diye en çok sevinenlerden biriydin. hayırdır? bu ters dönüş neden?

  15. ayrıca senin pilotun gibi karaktersiz değil en azından dansöz değil o kendini biliyor

  16. r30 ne güzel senaryo çizmişsin kafanda gerçi sen bunda ustasın dimi unuttuk rai renoya gelseydi bu yorumları yazacakmıydın kedi uzanamadığı ciğere mındar dermiş hadi ordan

  17. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    kimi? hakkaten mi la. hay allah razı olsun. senin gibi düz, sadece gaza basan bi adamın zaten reno da işi olmaz. gerçekten çok dua etmiştim gelme diye 😀

  18. Aslında olaya tek taraflı bakmamak lazım Renault cephesinden bakarsak madem Renault Kimi adını pazarlama adına kullandı bugüne kadar Kimi nerdeydi?? 3-5 gün önce cıkmadı ki bu haber aylardır konusuluyor ayrıca madem Kimi dönmeyi düşünmüyordu Menajeri neden Renault'la görüştü??bence Rakkonen cephesinde de iki farklı bakış açısı var 1)Kimi gerçekten f1'e dönmek mi istedi 2) Citroen'le daha yüksek maaşlı bir anlaşma için mi bu iddalara sessiz kaldı..kendimce 3 tanede sonuç buldum 1.Kimi gerçekten F1 e Renault ile dönmek istediyse(ki menajerinin Renaultla görüşmüş olması somut delildir)Renault'un yanlış tutumundan dolayı vazgeçmiş olabilir bir dünya şampiyonu alıyorsanız şu an Red Bull bile olsanız bu şekilde davranamazsınız.2.Her iki tarafta pazarlama işinden dolayı bu olaya sessiz kalmış olabilir.3.Taraflar konuşmuş detaylarda anlaşamamış olabilir ama bana mantıklı gelen 1.seçenek

  19. ayrıca diğer orumlarımı okumuşsanız eğer kimi yi tanıyorsam kesinlikle seneye eno ya dönmez demiştim …

  20. lütfen arkadaşlar saçmalamayalım kimi nin citroen de kalmak için reklam yaptığını sölemiş bazıları onlar herhalde hiç haber okumuyor çünkü citroen patronu kini nin istediği olur demiş haberlerş okuyun

  21. lütfen arkadaşlar saçmalamayalım kimi nin citroen de kalmak için reklam yaptığını sölemiş bazıları onlar herhalde hiç haber okumuyor çünkü citroen patronu kini nin istediği olur demiş haberlerş okuyun

  22. lütfen arkadaşlar saçmalamayalım kimi nin citroen de kalmak için reklam yaptığını sölemiş bazıları onlar herhalde hiç haber okumuyor çünkü citroen patronu kini nin istediği olur demiş haberlerş okuyun

  23. lütfen arkadaşlar saçmalamayalım kimi nin citroen de kalmak için reklam yaptığını sölemiş bazıları onlar herhalde hiç haber okumuyor çünkü citroen patronu kini nin istediği olur demiş haberlerş okuyun

  24. efendimayin  avatarı

    Petrov için iyi oldu kalmasını istiyorum. Bence webberin yerine kiminin yarışması en iyisi.

  25. reklam mı ? yok artık.

  26. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Hem renoya kuyruk salla hem de yarışmayacağım de .Olacak iş mi bu.Citroene göz dağı vermek için mi acaba.Yoksa reklam kokan hareketler mi acaba..

  27. Bu işin içerisinde iş var arkadaşlar hemen öyle bir kişiyi suçlamakla olmaz Kiminin cıtroen takımından daha fazla para almak için böyle bir yola başvurmadığını nerden biliyorsunuz.Böyle düşünen kişiler var F1 in önde gelen isimlerinden.Ama ben kendimi kaptırmıştım resmen keşke gelseydi ama olmadı.Renault dan nasıl bir cevap gelecek birde ona bakalım Renault yüzde yüz Kimi yi istiyoruz deseydi Kiminin açıklaması nasıl olurdu acaba?Birde hazır şampiyonluk mücadelesi veren araba istiyor işte Alonso ile Kimi arasındaki fark bu Alonso ya sormuşlardı bir keresinde yarış kazandıktan sonra yarın gidersin bu galibiyeti discoda kutlarsın diye o da hayır yarın Renault F1 in fabrikasında olacağım diye işte aradaki fark bu.Kubicanın geliştirdiği arabaya gel otur oh başka bir isteğin varmı.Renault la dönmek istemezmiş 2005 2006 yıllarını hatırlatırım .

  28. Valla Hakan abi aslında ben o yorumu sadece tepki olarak değil de biraz da şakalaşmak için yazmıştım. O yorumum da sadece olayların oluş sırasını yazarak Kimi'nin verdiği kararı desteklediğimi yazdım. Ne kimseye bir hakaret var ne de tahrik içeren bir kelime. Buna rağmen sadece arkadaşımın adı geçtiği için – veriliyorsa bir yoruma hiç umrumda olmaz, arkadaşımdan daha önemli değildir benim için ki Didem ile sitede tanıştık 🙂 Neyse konu çok fazla uzamasın =)

    Ayrıca Estağfurullah abicim o sınava çok uzun zaman önce girmiştim uzmanlar bnden iyidir ama ingilizcem hazırlığı atlamama yardımcı oldu Allah'a şükür =)

  29. Çarşı herşeye karşı, çarşı diaz grubu çalışıyor.
    Eee az veren candan, çok veren maldan.:P
    Ne verirsen elinlen o gelir seninlen ey cemaat-ı efbirin.:)

    Diğer taraftan bu olayın bu şekilde görünmesinde Kimi'nin menejerinin de kabahati var.

  30. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Ben inanmıştım Raikkonen'in döneceğine.Daha sonra bu sitede o teklifin reklam amaçlı olduğunu söyleyen bikaç arkadaşa sonuna kadar hak verdim.Eğer gerçekten gelecek olsaydı.Şimdiye kadar çoktan olurdu.Raikkonen Renault'ya gelmeyi düşünse Renault kapısında yatar imza attırana kadar.Tabi buldular Kimi'yi.Nasıl olsa konuşmaz dediler, cool adam takmaz dediler 🙂 ama yok öyle.Herkesin bi sabrı var.

    Hakan abinin yorumlar yine süper tabiki 🙂 ve bi resim bi haberle bu kadar mı uyar.pes doğrusu.Helal olsun bu haberi hazırlayanlara.

  31. arkadaşlar resme bakarmısınız? bu sitede hakkatten habere acayip uyan resimler buluyor çocuklar:) bravo yani:)

  32. kimmpa sende ortama ayak uydurdun haa:)) sen uslu hanım hanımcık bir kızdın ne oldu sana? nedir bu alayına isyan muhabbeti…mahalle baskısından usandın değilmi? cambridge yabancı dil sınavlarında dünya 2. olmuş biridir kimmpa arkadaşlar:)) ona göre…öyle yabancı dil okul mezunu filan cebinden çıkartır:)

  33. elbette onurum:) nerdesin yahu? bu aradabu renocular 20 milyon vericez deyip o halı tüccarı kılıklı(peter sauberin 2001 yılındaki ifadesi)menecerini tahrik etmiş olabilirler. konuşurken kolayda gerçek hayatta onun milyonda 1 i için adam öldürenler var. az para değil hani…adamda ne yapsın cirodan pay alınca işi bu her teklife gidecek bakacak. herşeyin hayırlısı…bu arada neden didem ablamıza bu kadar eksi veriyorlar anlamıyorum. piktler iş başında galiba:) öylemi m1chael?

  34. Ben geçenlerde dedim suyunu çıkarıyorlar diye haklıymışım,
    ıce man da olsa sabrının bir sınırı varmış demek.

  35. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    ben imzaladıklarını düşünüyordum:) tabi bu kadar çok konuşunca rai'nin sinirlenebilceğini düşünüyorduk zaten. neyse hayırlısı olsun.

    bu arada herkül alem adamsın ya:)

  36. Kimi'ye teşekkür ediyorum.Artık sayfada ikiye bir Boullier'in resmini ve saçma sapan açıklamalarını görmemize engel olduğu için.

  37. Spa'yı izlediğimiz gün "Kimi Renault'a gitmez" demiştim, değil mi Hakan Ağabey 🙂 Hayırlısı olsun.

  38. yazık ya onlara acıyorum aslında hayatları çok stresli demekki birilerine takıp hıcını sanal ortamdan çıkarıyorlar.

  39. Valla yorumum isterse eksi 50 olsun hiç umrumda değil :)) Renault – Raikkonen flörtündeki yaşananları sırasıyla yazdım bunu bile çekemeyip eksi verenler varsa artık karar size kalmış :)) Heralde Didem'in adı geçti diye bu kadar eksi aldı yorumum. Durmak yok eksi vermeye devam :DD

  40. "Pazarlama çalışmaları için adımı kullanma şekilleri karşısında büyük hayal kırıklığı yaşıyorum."

    Tek cümle ile bitirmiş olayı..İşte bu yüzden seviyoruz Kimiyi!

  41. murat levent avatarı

    Valla çok güzel yapıştırmış Kimi. Her nekadar tutumasamda taraftar olarak, yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Ağzına sağlık.

  42. Kimmppacıgım kalbimiz temizmiş kimi bizi yanıltmadı =))

  43. Dün Didem ile Kimi yakında açıklama yapar ağızlarının payını verir demiştik bugün beklenen açıklama Kimi'den geldi :))

    İlk teklifi Renault götürdü Kimi'ye hatta 20 milyon teklif ettiklerini söylediler sonra Kimi'nin menajeri teklifi konuşmak için temasa geçti, temasa geçildiği günden beri Renault bu olayı Kimi başlatmış gibi basına lanse etmeye başladı. Kimi'den gelen bu açıklamanın başka bir türlü olması imkansızdı. Ben bütün bu yaşanılanlardan sonra Kimi'nin bu kararı vermesinden çok mutluyum 😀

  44. Yani adam Ferrari den ayrılırken sadece McLaren da yarışırım dedi. Renault a gelmesi mucize olurdu. Adamlar fabrika takımı bile değil. Herkes öye bir yaygara yaptı ki dedikodularla Kimi yi unuttu.

    Bu da size net bir cevap olmuştur.

  45. işte bir mesele bu kadar basit ifade edilebilir. büyük bir zata sormuşlar akıllı adam kimdir diye…az konuşandır diye cevap vermiş. peki ya hiç konuşmayan diye sormuşlar. o kadar akıllısına rastlamadım diye cevap vermiş. on numara bir şahsiyet.dört onluk bir delikanlı. bu makam dururken gelde başka makamda şarkı söyle…sponsor desteklinin fanları inanıyorumki içten içe imreniyordur bu pilota…bizim kapımız herkese açık arkadaşlar:) neyse şaka yapıyorum.
    bu arada renonun niyetide ortaya çıktı. bakalım onlar ne cevap verecek? uzamasa konu bari…

  46. f1e dönmeyeceğim demiyor renault adına yarışmayacağım diyor,umarım seneye görürüz onu pistlerde.

  47. Ee çek, uzat, konuş, konuş daha fazla konuş. Sonra böyle tersliyorlar işte adamı.

    Reklam kaygısıyla verildiği o kadar belli olan demeçlerden sonra bu açıklamaya şaşıran yoktur sanırım. Hiçbir pilot böyle basit bir pazarlama kampanyasında kullanılmak istemez.

    Renault ve özellikle Boullier son dönemde sevimsiz açıklamalarda bulunuyorlar. Alonso'yu adanmamışlıkla suçlamak ya da Raikkönen'in motivasyonunu böyle basitçe sorgulamak gibi. Umarım kendilerini baltalamazlar.

  48. Raikkonen de en az Boullier kadar suçlu.bu haber dün çıkmadı ki çokdandır var çıkıp adam gibi açıklasaydın.ayrıca raikkonenin sözleri çok muğlak.beklide mercedes yada red bullu kastediyordur renaultla yarışmayacağım diye

  49. sonunda ağzının payını vermiş tombiliye.

  50. iyi gene rencide etmemis..

  51. boullier davul ol emi.kimi kralsın.bu sözlerinle biz taraftarlarını aydınlattın.her zaman senin taraftarınız ne yaparsan nerde olursan ol.ister dön ister dönme.ama seni hep bekleyeceğiz.

  52. Yusuf  Hitay avatarı

    belliydi zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir