Ferrari Gerçek Potansiyelini Gösterdiği İçin Mutlu

yazar:

kategori:

Ferrari Patronu Stefano Domenicali kötü geçen Avustralya yarışının ardından Malezya’da yüksek performans gösterdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Domenicali "İçimizin rahatlaması ile birlikte gerçekten potansiyelimizi göstermeyi başarabildik."

"Tüm haftasonu, tüm lastiklerle güçlüydük ve bu bizim için temel konu ve olumluydu." dedi.

Ferrari geçtiğimiz haftasonu 1992’den sonra en kötü başlangıcını yaptı sezona Raikkonen ve Massa’nın yarış dışı kalması ile.

Raikkonen bugün galibiyeti almayı başardı ancak Massa 31. turda spin attı ve yarış dışı kaldı. Massa yarış dışı kalana kadar Ferrari duble yapacak gibi görünüyordu.

Takım yaptığı açıklamada Massa’nın 6. viraj çıkışında aracın aeordinamisine zarar verdiğini ve bu yüzden aracı döndermek istediğinde aracın önünde daha fazla downforce olduğunu söyledi. Bu da Brezilyalı pilot aracınının arkasının kontrolünü kaybetmesine neden oldu.

Massa’nın yarış dışı kalmasına rağmen Domenicali sonuçtan memnun olduğunu söyledi.

Domenicali "Bir bakıma mutluyuz çünkü Ferrari’nin reaksiyonunu göstermek istiyorduk. Bizim standartlarımıza göre oldukça farklı olan bir haftasonundan sonra özellikle bizim tarafımızdan bunun kabulü zordu."

"Bu yüzden takımın mükemmel iş çıkarabileceğini kanıtladığımız için mutluyuz. En iyisi ise normalde olduğumuz gibi sakin ve soğukkanlı kalabilmemizdi. Durumu daha da yumuşatmadık ya da negatifleştirmedik. Dürüst olmak gerekirse bu yüzden mutluyum." dedi.

Bugünkü sonuca rağmen Domenicali Mclaren’in 2 hafta sonra Bahreyn’de güçlü olacağını söyledi.

Domenicali "Açıkçası Avustralya’dan sonraki duygulara sahip olduğumuzu düşünüyorum. Herkes Mclaren’in farklı bir alemde olduğunu söylerken biz sadece tamam dedik.Mükemmel yarış çıkarmışlardı şüphesiz ancak burada biz vardık. Bu haftasonu kötü olmaları onların gelecek yarış kötü olacakları anlamına gelmez."

"Bu hafta farklılardı ve mükemmel bir performans göstermediler ancak Bahreyn’de güçlü olacaklar ve BMW’nin de muhteşem bir haftasonu geçirdiğini söyleyebilirim."

"Onlara saygı göstermeliyiz ve kesinlikle göstereceğiz. Bizden ve Mclaren’den puan almak için ortada olacaklar. Bu yüzden onlara dikkat etmeliyiz." dedi.


Yorumlar

  1. ahh bir de massa 2. olsaydı herşey çok süper olacaktı. ama raikkonen gerçekten tecrübeli bir pilor , araç da iyi olunca kimse durduramaz onu

  2. erman yiğit avatarı

    daha da iyi olacak buna eminim. sadece dayanıklılıkta problem yaşamayalım yeter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir