Hamilton: "Geçiş Yapmadan Gitmek Bana Göre Değil"

yazar:

kategori:

Hamilton, özellikle son 2 yarışda aldığı darbelerle birlikte şampiyonada önemli puanlar kaybetti ve rakiplerinin gerisine düştü. Tüm bunlara rağmen 2008 şampiyonu sürücü, yarışlara yaklaşımında değişiklik olmayacağını söylüyor.

Hamilton “Pilotlar olarak zaten hep sınırdayız. Her zaman güvenli kalarak pozisyon kazanmaya çalışıyoruz. Bazılarımız daha agresif oluyor. Bazıları diğerlerine göre daha az geçiş yapıyor. Hep sorundan uzak durmaya çalışıyoruz. Bu kolay değil. Yarış yarıştır ve yarış kazaları hep olmuştur, olacaktır.”

“Tüm yarışlarıma ve yaklaşımıma bakıyorum ve geliştirebileceğim alanları görmeye çalışıyorum. Belli bir alana dikkat etmek zor. Tabiki piste çıkıp geçiş yapmadan pozisyonumu koruyarak gidebilirim. Bu yeteri kadar kolay ancak bana göre değil. Bu kesinlikle olmayacak.” dedi.

Hamilton ayrıca favori pistlerinden birisi olan Suzuka’da yarışmak için sabırsızlandığını söyledi.

Hamilton “Burada Michael’in Ayrton’un ve Prost’un yarışlarını izliyordum. İzlerken bile burası sürücü pisti olarak görünüyordu ancak çok zorlayıcı olduğu açıktı. Geçen sene buraya ilk gelişim harija bir deneyimdi ve tekrar piste çıkmak için sabırsızlanıyorum. Geçen sene yeteri kadar tur atamadık. Asla turlar yetmiyor. Burası çok mücadele gerektiren bir pist. İlk sektör inanılmaz. Art arda virajlar var ve asla durmuyorsunuz ve çok güzel şekilde akan bir pist. Pistin tamamı bu şekilde ve yarın için sabırsızlanıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Anlamadığım bişey Hamilton'ın araç geçme isteği niye kendisine zarar versin. Adam tarzını söylemiş; bunda bişey yok. Ki Hamilton'a hayran oluşumun tek sebebidir bu arzusu. Her türlü araç geçme yeteneğine sahip:))) yeterki öndeki araca yaklaşabilsin.

  2. Dedik ve fotograf değişmiş 😀

  3. Fotograf çok hoş.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    @yavuz balcı

    tamam vurma federere öldü adam 😀

  5. Yanlız birşeyi atlıyorsunuz. Eskiden (5-6 sene önce) araç geçmek bu kadar zor değildi. Araçlar arası fark şimdilerde 1 sn altında. Ayrıca şu çift katlı diff yüzünden 1sn hızlı olsanız bile öndekine yaklaşamıyorsunuz. Dolayısıyla şimdilerde geçiş yaparken aldığınız risk öncesine göre kat kat fazla..

  6. Yavuz Balcı avatarı

    değişme zaten yağız delikanlı :)) koçum benim.

    bu arada federer arkadaş pist üzerinde trafik polisi mi var lewis'e ehliyet sorsun :)) ayrıca hadi kasaptan aldı ehliyeti de eğliyet ne :)) türkçe dersini sen nerden aldın diye sorarlar adama :))

  7. kirvem merhaba…
    çok güzel anlatmışsın. hamilton göze hoş gelen sürüşleriyle aldığı parayı haketmektedir. fakat şu son yarışlarda dikkatli olsada yoksa kendi elleriyle haketmeyen birilerine kupa ikram edilecek. 1-0 olsun bizim olsun mantığında hareket etmesi lazım.

  8. lewis antrrenmanlarda yine parçaladın arabayı nasıl sürücüsün sen olum eğliyeti kasapdan almış herhalde 🙂

  9. umit isbilen avatarı

    lewis'i desteklemiyorum ancak, bence sürüş tarzı gerçekten harika izlemesi zevkli spora gerçekten güzellik katıyor, bence de zorlasın geçsin ve kazaysa kaza nedir yani yarış bu…

  10. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    bende trafikte hep geçiş yapmak istiyorum ama radar ışıklar ideal yol çizgisi sıkışık trafik,bir sol şeridin daha olmaması vs.

    olmuyor işte,bana göre değil ne demek se bu bir show sporu tamam ama bir yere kadar,sonuçta şampiyona liderine akıyor paralar ha amacınız hayran kitlesi ise o zaman tamam kabul.

    saf hız olarak bence kimi de bu kategorinin lideridir ama sadece o kadar patlattığı motorlar ve aracı hırpalaması mercedesi çileden çıkarmıştı.

    yaptığı dengesiz ve mantık almayan geçişler haricinde seyri güzel bir pilot bana göre ama hep aynı tip davranışlar kesinlikle bir değişim yok böyle gelmiş böyle gider Webber,vettel ve hamiltondan uzak yarışmak lazım yoksa yarışı tv den seyrebilirsiniz

  11. Mika Hakkineni yazmayı unutmuşum 🙂 o bizim bu sporu sevmemizde buyuk pay sahibi.belki en iyi ilk 10 yarışcı arasına giremeyebilir ama gönullerımızde yerı ayrı olan biri.

  12. çok eski değil ama 5-6 sene önceki yarışları hatırlıyorum,schumayer geriye düştüğünde,montoya,kimi barichello ilk aklıma gelen isimler.o zamanlar yarışları izlerken hiç yakıt tasarrufu öndekini takip etmek yerini korumak falan filan zırvaları yoktu nedense.taraftarlarda bunları konuşmuyordu kim kimi geçti kim daha hızlı nerde kim hata yaptı bunlar konuşulurdu.montoyanın o çılgın ataklarını konuşurduk hep.bu adamlar geride kalıp önundekinin kanadına bakarak yarışı devam edecek karekterde değillerdi.ne zamanki bir tanesi çıktı bunla beraber türeyen taraftar kitleside formula 1 yarışlarının aslında mücadeleden uzak çoğu zaman önundekını geçmeye tesebbusun yerden yere vurulduğu bir spor halıne büründüğü izlenimi vermeye çalıştılar,çalışıyorlar.kimlerin ne kadar sıkı sıkıya bu spora ve adrenaline aşık olduğunu görebilmek için sadece haber yorumlarını okumak yeterli.seni ve senın gibi sürücüleri seviyoruz hamilton,monaconun son turunda o daracık son virajında önundekını alt etmek için atak yapacak yüreği taşıyan her pilotu bize yaşatıkları heyecan için seviyoruz..

  13. watercolour avatarı

    Lewis'in tek hatası var oda aracı yetersizken bile öndekini geçmeye çalışması ve hata yapması.Gerilerde yarışmak ona göre değil kesinlikle.

  14. [Räikkönen]Enes Demircioglu avatarı
    [Räikkönen]Enes Demircioglu

    Tabii ki.Lewis'i bu yüzden çok seviyorum..Saldıracaksın Lewis tabii ki..

    Senin gibi pilot çok az.Her virajda kendini gösterecek,Lewis'in önündeki pilot hep aynasına bakacak..

    Formula 1'in keyfi bu…Sadece Lewis değil herkes böyle yapmalı

  15. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    2 yarıştır nasıl hatalı onu anlamadım, bunu söyleyen nasıl izliyor bu yarışları. monzada lewis hatalıdır,singapurda weberin hatalıdır. geçiş konusuna gelince sezon bittikten sonra istatistikler açıklanır mutlaka, kim kaç kişiyi geçti diye. şimdiden söyleyeyim X pilot bilmemne kadar geçiş yaparak en çok geçiş yapan olmuş şeklindeki bilgilere kulak asmayın. dikkat edilecek nokta hangi araçların ve pilotların geçildiği, değilse virgin,hrt,lotus,sauber,toro rosso vs.. geçmişsiniz pekde önemi yok. böyle bir istatistik yayınlanırsa umarım her geçişin ayrıntısıda açıklanır. lewisin tarzı bu, Attacker olmak.onu bu yüzden seviyoruz.

  16. mehmet ceviz avatarı

    sayfa bitti nasıl oldu anlamadım;özür dilerim devamı:

    ve bence webberin hatası komiserlerce yarış kazası sonra hamilton agresifliğini ödüyormuşta falanda filanda.
    go lewis go vazgeçme devam

  17. mehmet ceviz avatarı

    zaten sen agresiflikten vazgeçersen,bizde senden vazgeçeriz.sadece monzada biraz acele ettiğini düşünüyorum.

    herkes eğri otursun doğru düşünsün;pist singapur en önemli rakibiniz(webber)önünüzde pist geçişe izin vermiyor ve ayrıca red bulla uyuyor ve tur bindirme esnasında en üstün olduğunuz özellik sayesinde(trafikte yükselmek)fırsatı yakalıyorsunuz ve şampiyonluk için atağa kalkıyorsunuz.

  18. ayrıca f1de aracın limitleri bellidir doğru ama pilotun limitleri belli değğildir ve keşfetmeye açıktır ve pilot kendi limitlerini keşfetmekten korkuyorsa kaskını bıraksın gitsin hamiltonun farkı da orada o limitlerini merak ediyor acaba daha fazlası var mı diyebiliyor fazlasını bulamadığı ama denemekten vazgeçmediği anları yaşadık son iki yarışta
    sonraki yarışlarda onun performansı tersine de dönebilir limitlerini yukarı çekmeyi başarabilir bekleyip görelim

  19. ya arkadaş geçiş olmasın temas olmasın kimse agresif olmasın gerekirse şampiyonluğu kaybetmesin
    ne amaçla f1 izliyorsunuz anlamadım ben
    hamilton bu oyunu kuralına göre oynuyor bunun adı yarış pist üstünde geçiş denemesi olmayacaksa o kadar hızlı araçlara ne gerek var atlasınlar tanklarına güvenli güvenli sürsünler yakıt tasarrufu yapsınlar pit sırasında önünü boşaltan atsın temiz turları yarışı kazansın haa bu arada paletleri de korumayı bilsinler yumuşak paletlerden erkenden kurtulsunlar 😀
    yazık vallahi aman şundan uzak durayım aman lastikleri koruyayım arkada süşük karışıma geçip yakıtımı koruyayım mantığındaki pilotların artmasıyla taraftarlar da tuhaflaşmaya başladı f1 hep böyle miydi yoksa yeni yeni mi bu hale geldi?
    bu işi geleneksel yoldan yapanlar agresif olanlar agresif oldu çaylak oldu vs vs. bilmem hatırlar mısınız ama pek çok efsane şampiyon kariyerlerinin en olgun dönemlerinde çılgıncca ataklar yapıyorlardı ve bir kısmında da berbat ediyorlardı
    hamilton 4 yıllık kariyerinde yaptığı ataklara karşılık yaşadığı kazalar çok az bunu göremeyen gözlerden şüphe etmeye başladım

  20. Siz sörf yaparken birkaç artistik hareket yapabilirsiniz ama,f1de herşey limit te olduğu için istesenizde aracın size sunduğundan fazlasını yapamazsınız,ama ben hamiltonum yaparım diyorsa o ayrı.)

  21. MagicAlonso avatarı

    yine aynı vurgu hamiltondan.eğer geçiş yapmadan gitmek sana göre değilse yapacağın hatalara ve belkide şampiyonluğu kaybetmeye hazır ol.hamilton sanki şampiyon olmak için değil de şov yapmak için buradaymış gibi bir hava vermeye çalışıyor.kendisi bilir tabiki.Ama unutmasın ki daha temkinli ve kontrollü geçişler yaparak şampiyon olan pilotlar da var ve burası GP2 değil.Tabi yine hamilton tarfatarları yanlış anlayıp saldırmasın ben samimi şekilde düşüncelerimi belirttim hamiltonı aşağılamak için yapmadım yorumumu

  22. sürücünün en iyisini ortaya çıkaran pist hangisi acaba?

  23. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bizim sakaryadaki dolmuş şoförleride senin gibi kullanıyorlar araçlarını hamilton, agrefis ve yolda başka araç yokmuş gibi, yol onlarınmş gibi, tarzlarınız tıpatıp benziyor, hatta tali yoldan önlerine bi araç yada insan çıksan yola çıkmasın diye gaza basıyorlar iyice :)) hep sen aklıma geliyorsun :))

  24. monza da hatalıydı dedim zaten 🙂 ama bana göre singapurda webberdeydi hata. ben geçiş izlemek istiyorum, bu yüzden f1i takip ediyorum. bu açıdan lewisin dediklerine katılıyorum

  25. Bende ona geçiş yapamıyor demedim zaten Abdullah.Lewis'in tarzı beni de heyecanlandırır,severim onu izlemeyi ama iki yarıştır biraz hatalı ve agresifti bunu kabul et 😀

  26. lewis geçiş yaparak gayet de iyi giden sürücülerden, son 2 yarışta biraz talihsizdi. ve kendisini bence lewis hamilton yapan nedenlerden birisi de yaptığı geçişler. son yarışta suçu kendisine atmıyorum ancak monzada hatalıydı orası ayrı mesele 🙂

  27. Geçiş yapabilerek gitmekte sana göre değil iki yarıştır Lewis'cim kendine gelmelisin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir