Red Bull, Şampiyonluk Konusunda Sakin

yazar:

kategori:

Mark Webber şampiyonada lider durumda ancak onu son yarışlarda momentum kazanan Fernando Alonso 11 puan geriden takip ediyor.

Horner, hem takım hem de pilotlar şampiyonasında başarıya ilk defa bu kadar yaklaştıkları dönemde kontrollü davranmaya çalıştıklarını söyledi.

Horner “Her bir yarışa ayrı odaklanıyoruz ve takım ya da pilotlar arasında herhangi bir sorun ya da sinir görmüyorum. Bu pozisyona gelmek için sıkı çalıştık ve insanların kolayca unutabileceği 6 sezonda çok önemli bir konuma geldik. Şans eseri burada değiliz, takım içerisinde çok güçlü tutku ve inanç var.” dedi.

REd Bull geçen sene Suzuka’da Vettel ile üstün bir zafer elde etmişti. Takımın bu seneki aracı da yarış öncesinde favori gösterilse de Horner bu konuda kesin konuşmuyor.

Horner “Bu yarışa da önceki yarışlarda olduğu gibi geldik ve hafta sonundan, aracımızdan, sürücülerimizden ve takımdan mümkün olan en iyi sonucu almaya çalışacağız. Burası geçen sene iyi iş çıkardığımız bir pist.”

“Burası sürücülerin keyif aldığı bir pist ve umarım pistin özellikleri aracımızın güçlü olduğu özelliklere uyar ancak hiçbir şeye kesin olarak bakmıyoruz. Bu hafta sonu mümkün olan en iyi sonucu almak önemli olan şey.”

“Takım bu sene daha da güçlendi. Takımın çalışma şekli gelişti ve piste getirdiğimiz her şey çalıştı. Stratejik açıdan da bu sene güçlüydük, son bir kaç yarışta bunu gördük.”

“Sınırları zorluyoruz. Ortalamaya bakarsanız bu sene en hızlı pitleri biz yaptık. Bu da şans eseri olmadı, sıkı çalışma sonucunda oldu ve çalışanlarımız detaylar üzerinde sıkı çalıştılar.”

“Her alanda yarış kazanmak çok zor ancak şampiyonluk detaylara odaklanmakta saklı.” dedi.

Horner ayrıca hem Vettel’i hem de Webber’i desteklemeye devam edeceklerini yineledi ve nasıl olursa olsun sürücülerinden duble zaferleri istediğini söyledi.

Horner “Şampiyonluk savaşındaki dinamikler, 5 sürücü dahil olunca çok karışık oluyor. Stratejimiz oldukça açık, 2 sürücümüzü diğer rakiplerinin önünde görmek istiyoruz. Eğer bunu başarırsak, o zaman matematikçiler devreye girecek. Bizim kesin hedefimiz her iki sürücüyü en önde görmek.” dedi.

 

 


Yorumlar

  1. Steady,steady…

  2. serdar yakut avatarı

    duble gelirse markalar şimdiden hayırlı olsun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir