Button: "Webber Baskıyla Baş Etmek Zorunda"

yazar:

kategori:

Benzer baskıyı geçen sene yaşayan Button, Webber’in 11 puan avantaha sahip olmasına rağmen sezonun geri kalanında büyük baskı altında yarışacağını düşünüyor.

Button “F1’de çok fazla yetenekli sürücü var ve baskı altındayken hata yapabiliyorsunuz, bu yüzden bu durum fark yaratabilir.”

“Lewis, Fernando ve benim şampiyon olduğumuzu söylüyoruz ve belki biz daha az baskı altındayız. Gerçekten bilmiyorum. Ancak geçen seneye göre kendimidaha rahat hissettiğimi söyleyebilirim.”

“Mark kendisini lider konumda buldu ve bunun için çok sıkı çalıştı ancak orası stresli bir yer. Ve Mark’a saygısızlık yapmak istemiyorum, o da çok yetenekli bir sürücü ancak daha önce hiç bu konumda olmadı.”

“Önümüzdeki yarışlarda bu baskıyla nasıl başedeceğini göreceğiz. O aynı zamanda çok hızlı bir takım arkadaşına sahip ve kendisinden daha fazla puanlar almak istiyor. Bu açıdan önümüzdeki yarışlarda çok fazla aksiyon olacak. Lastik teması olmadan temiz gitmek ve aynı zamanda sınırları zorlayıp maksimum puanları almak önemli olacak. Bu zor bir şey ancak durumu daha eğlenceli yapan da bu durumun ta kendisi.” dedi.

Button ayrıca Mclaren’in Suzuka’da Singapur’dan daha rekabetçi olacağını düşünüyor.

Button “Red Bull’un bu tür pistlerde hızlı olduğunu bilerek buraya geldik ve Ferrari de düşük ve yüksek hızlı pistlerde oldukça gelişti. Son 2 yarışta onlar da çok güçlüydü ancak biz de buraya bazı güncellemelerle geldik ve bu güncellemelerin Suzuka’da çok iyi çalışması gerekiyor.”

“Her yarıştan sonra olduğu gibi aracı simülatörde denedim ve güncellemeler olmadan bile aracı Singapur’a göre geliştirdiğimi düşünüyorum. Bazı alanlarda zayıf olduğumuzu düşünüyordum ve ayarlarda değişiklikler yaparak bu sorunların üstesinden geldik. Güncellemelerle birlikte aracı daha da geliştirdik.”

“Ferrari  ve Red Bull’un buraya büyük güncellemeler getirip getirmediğini bilmiyorum ancak bizim fark yaratabilecek güncellemelerimiz olduğunu biliyorum. Kesinlikle farkı göreceksiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. serdar yakut avatarı

    button son dünya şampiyonuna yakışır bir şekilde sür şu aracı hala şampiyonluk umudun var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir