Japonya GP Sıralamaları Pazar Gününe Ertelendi!

yazar:

kategori:

Sıralamalardan önce gelen aşırı yağmur pist üstünde göletler oluşmasına neden oldu ve pistte yer alanlar koşulların güvenli olmamasından şikayet ettiler.

FIA Yarış Hakemi Charlie Whiting, koşulları görmek için sıralamaları yarımşar saat arayla 1.5 saat erteledi ancak en son verilen karar, sıralamaların pazar sabaha ertelenmesi oldu.

Yapılan açıklamalarda hakemlerin yarın saat 03.30’da tekrar inceleme yapacağı ve sıralamaların muhtemelen 04.00’da başlayacağı belirtildi.

Bu gelişme ile 2004 Japonya yarışından sonra ilk defa sıralamalar pazar gününe kaymak zorunda kaldı.


Yorumlar

  1. insallah yagmurun yagması ile her pilot için degisik bir sıralama turu olur ve aradan supriz isimler cıkarda farklı bir sıralama ile biter.eski gunlerdeki gibi karma karısık bir sampiyonaya doner..

  2. Yusuf  Hitay avatarı

    yağmur ihtimali yeniden artmış,sıralamalar kesin yağmurlu olacak gibi gözüküyor

    zaten sabahtan beri yağmur yağıyor, bu pist kolay kolay kurumaz.

    bu yarış olmaz ise pek şaşırmam, olursa da enteresan bir yarış olucağı kesin

  3. Yarın sıralamada hafif yağmur olabilir ancak saatler ilerledikçe hava açacak gibi:

    http://www.weather.com/outlook/travel/businesstraveler/hourbyhour/JAXX0112?begHour=0&begDay=283

    Sabahtan itibaren her saat yağmur olasılığı azalıyor ve yarış saati yüzde 40 a düşüyor.

  4. murat levent avatarı

    saat 3 e çeyrek var suzuka'da, hala yağmurlu ve yarında yağmurlu gözküyor, pazartesi ise ne ararsan var, fırtına, şimşek, yıldırım.

    Bu hafta seyredersek iyi bu yarışı. 🙂

  5. eyvallah murat kardeşim 🙂

    Osman'ın da dediği gibi, gecenin karanlığında antrenman, sıralama, yarış vs. izlemek müthiş keyifli. cuma sabahı saat 6.30 gibi kalkmıştım, dün gece hiç uyumadım, bugün öğleden sonra 2 saat kanepede şekerleme yaptım, ve bu gece de hiç uyumadan bekleyeceğim.. gözlerim şişip vampire benzesem de, bu keyif başka.

    MotoGP'yi de hatirlatmak isterim. sabah 4'te sıralamalar, 9'da f1 yarış ve 11'de motogp malezya yarışı (ntvspor) var. f1 bitiyor, motogp başlıyor. güzel zamanlar bizi bekliyor =)

    gece 01.30 oldu ve yağmur hala devam ediyor.

  6. Süper oldu sıralamanın 04 ' alınması yani sıralamayı ve yarışıda izlerim.Zaten en sevdiğim şey sabahın kör vakti olan yarışlardır.Eskiden malezyayı avustralyayı sabaha karşı izlerdik nerde o günler.Yağmur yerine sel duası varmı acaba.Bu durum redbullun işine gelicektir muhtemel podyumları en az riske indi.

  7. Süper oldu sıralamanın 04 ' alınması yani sıralamayı ve yarışıda izlerim.Zaten en sevdiğim şey sabahın kör vakti olan yarışlardır.Eskiden malezyayı avustralyayı sabaha karşı izlerdik nerde o günler.Yağmur yerine sel duası varmı acaba.Bu durum redbullun işine gelicektir muhtemel podyumları en az riske indi.

  8. Süper oldu sıralamanın 04 ' alınması yani sıralamayı ve yarışıda izlerim.Zaten en sevdiğim şey sabahın kör vakti olan yarışlardır.Eskiden malezyayı avustralyayı sabaha karşı izlerdik nerde o günler.Yağmur yerine sel duası varmı acaba.Bu durum redbullun işine gelicektir muhtemel podyumları en az riske indi.

  9. efendimayin  avatarı

    Arkadaşlar sıralama saati 4 mü kesin ?

  10. murat levent avatarı

    massathebest, pardon kardeşim, hanımın gazına geldim, o nerden duymuş acaba 🙂

  11. suzuka'da gece 00.30 oldu ve yağmur hala devam ediyor (şu an hafif sağanak şeklinde). ne yağmurmuş kardeşim, 30 saati aşkın süredir durmadan yağıyor..

  12. murat yanılmıyorsam saatler 31 ekimde alınacak.yani yarın için bir sakınca yok diye biliyorum.

  13. yaz ssati uygulamasının sona ermesi ekim'in son haftasında yapılıyor murat, bu hafta sonu değil.

  14. murat levent avatarı

    Beyler sabah 4 te saatler geri alınıyor, nasıl olucak, 3 te mi izleyecez, 5 te mi 🙂

  15. hiç uyumadan geçirdim geceyi. sabah saat 7,30 civarında elektrik gitti. sinirden yıktım ortalığı, 186 hattında çalışan görevliye buradan özür dilemek isterim, sabah sabah şok ettim söylediklerimle. neyse ki bir şey kaçırmadım, sıralama ertelendi.. bu da benim şansım oldu =)

  16. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    "Sıralamanın ertelendiğine mi yanayım? Beşiktaş propagandasını izlediğime mi yanayım bilemedim :D"
    biz yıllardır gazete ve televizyonlarda iğrenç fenerbahçe propagandası izliyoruz birazda sen izleyiver bişe olmaz korkma.

    yarışa gelince, yarında olurya yağmur olursa erteleme nereye kadar…

  17. MagicAlonso avatarı

    Ayrıca hava durumunda sıralama saatinde hava açık ve güneşli görünüyor şuan için muhtemelen sıralamalar gerçekleşecek.En azından öyle olmasını umuyorum

  18. @ yusuf hitay

    ben de tam olarak bilmiyorum prosedürü. 4 yarışta bir yeni vites kutusu kullanılabiliyor. antrenmanlarda motorlar gibi eski vites kutusu kullanılabiliyor mu emin değilim.

    ama kaynak sağlam. F1 Fanatic'den Keith Collantine ve Autosport'un bir muhabiri. Resmi açıklama gelmedi ama aynı kişiler Webber'in vites kutus değiştireceğini Kanada GP'sinin yapıldığı gün öğlen 1-2 gibi söylemişlerdi.

    Bir umut yanlış bilgi olmasını umuyorum ben de ama sanmıyorum

  19. MagicAlonso avatarı

    hamiltonun ceza alaması kesin gibi sonuçta bugün cumartesi ve cumartesi yarışda kullanacakları motorları ve vites kutularını kullanıyorlar.Hamilton için kötü haber bu onu daha da agresif yapacaktır.Ama bir yandan da öndekileri zorlamaya çalışıp geçme girişiminde bulunacaktır.Tabi redbull ve ferrarinin güçlü olduğu bir yarıştan bunların olması ona şampiyonlukta büyük bir darbe daha vuracaktır.

  20. yusufa atılıyorum singapurda ferrarinin başınada gelmişti aynı olay.

  21. Cuma gün kü antreman zamanlarını mı dikkate alacaklar diye düşündüm.

  22. sıralama turları yarın da yapılamazsa konusunu tartışmak ilgimi çekiyor. ama ne kadar yağmur yağarsa yağsın araçları piste çıkaracaklardır, yani başka türlü nasıl belirleyebilirler grid dizilimini?

  23. Yusuf  Hitay avatarı

    @ant kiedis

    sıralamalardan önce değiştirdi ama, sıralamalardan sonra değiştirilince ceza gelmiyormuydu ?

    ferraride yaşanmıştı bu durum sanırım :S

  24. MagicAlonso avatarı

    yaa anlamadığım nokta burda en ufak bir saygısızlık dahi etmeden bir uyarıdan ve gereksizlikten bahsediyorum bunun karşılğında biri saygısızca karşılık veriyor başkası da konuyu anlamsız yere çekiyor.Anlama sıkıntısı olduğu açık eğer bir saygıdan bahsediliyorsa ortak paydada buluştuğumuz değerler üzerinde konuşalım burda burası dini öğüt verme yeri değil.Ve arkadaşın genelleme yapar öğütte bulunması rahatsız ediyor.Din bezirganlığı yapmaya gerek yok

  25. Kendimi resetledim tamamen f1 moduna girdim herkesede aynı şeyi yapmalarını tavsiye ediyorum.

    Yarın sıralama turları gerçekleşemese şayet yarış yarış ne olur?

  26. bak dostum ben şu an sakinim ve arkadaş bunu arada bir yapıyor diyorsun.fenamı yani eğerki müslümansan.daha sahiplenmen lazımki biz onu geçtik bazılarının ağzından konuşma. ha ben müslüman değilim diyorsan yine sesini çıkarmayacaksın ki müslümanlara saygın olsun.yok ben hiç birini istemem diyorsan o zaman seni allaha havale etmek ten başka bir şey yapamayacağız demektir.bu arada terbiyeden bahsetme istersen hiç.

  27. Biz nerde yaşıyoruz ya,burası müslümanların yaşadığı bir ülke değil mi? bu kadar tahamülsüzlük nedir,hepimiz birbirimizi şahsen olmasada ismen tanıyoruz daha ünce böyle bir şey söylendimi?
    itiraz eden arkadaşlar!başka dine mensub olabilirsiniz,bu size burda diniyle ilgili bir şey söyleyene saygısızlık yapma hakkını vermez. ben kimseyle tartışmak için yazmadım kimsenin cevap vermeside gerekmiyor biz Hollanda da yada isveçte yaşamıyoruz biraz saydı lütfen.

  28. MagicAlonso avatarı

    nihat sert sen ne saçmalıyorsun.kendidemisin sen kendini ne sanıyorsun ki sesini kes diyorsun.kimsin sen arkadaşım ne bildiğim olacak.bu ülkede %99 müslüman laf salatası yaparak herkesin sanki bellirli bir kalıpta inanca sahip olduğunu ve aynı ibadeti yaptığını sayarak gereksiz yere burda anlamsız yorumlarda bulunmaya gerek yok.birdaha söylediğin sözlere dikkat et senin kimseye sesini kes deme hakkın yok.Terbiyesizleşmenin alemi yok

  29. hepinize ayrı ayrı cevap verecek vaktim yok, f1 harici yazı yazmanın legal olup olmadığını sordum yönetime sadece. legalse, ben de burda islamı, kemalizmi ve aklınıza gelen bütün değerleri eleştiririm, siz de bundan rahatsız olursunuz emin olun. bunu yapmaya izin var mı onu merak ediyorum, açıkça belirlitmemişken bu hakkı kendimde görmüyorum sizin gibi.

    hamilton'ın vites kutusunu değiştirdiğine dair hiçbir yerde haber yok, nerden duydunuz bunu?

  30. MagicAlonso avatarı

    Yusuf Hitay o yazıyı yazan kişi bunu hep yapıyor ve bundan rahatsız oluyoruz.Şimdi ben kalkıp rencide edici birşey söylesem doğru olur mu?.Adamın zaten amacı F1 filan değil.kendisini peygamber yada halife mi sanıyor öyle bir niyeti varsa burası yeri değil lütfen.Ben önem vererek herkesin yorumunu okuyorum ve amacım konumuzla alakalı olarak F1 ile ilgili bilgi ve fikir paylaşımı yapmak.Eğer dini konuda bilgi almak istesem buraya girip de o kişinin yorumuna bakmam bu işin uzmanına bakarım.

  31. Hamilton vites kutusunu değiştirmiş. 5 sıra grid cezası şampiyonluğa tamamen elveda demek. geçmiş olsun.

  32. müslüman değilseniz müslüman hakkına saygı duyun.arkadaşımız gayet iyi bir noktaya değinmiş.yapılırsa iyi olur.sende inancının gereğini yaz kimse bir şey diyormu bak.yazarsanda sadece saygı duyarız.burası %99 müslüman bir ülke.biz bunu kendi ülkemizde kendi sitemizde söyleyemeyeceksek nerede söyleyeceğiz.onun için sesinizi kesin varsa sizinde bildiğiniz konuşun.bu arad ferrari veya alonso taraftarı olmanız gerçekleri değiştirmiyor.

  33. Yusuf  Hitay avatarı

    @luris

    neden bu kadar rahatsız oldunuz ? bir acınız mı var

    evet burada dile getirilmesi banada abes geldi ama tepkilerde bi o kadar abes

  34. MagicAlonso avatarı

    tavsiyelerini kendinize kalsın.sanki bu ülkede herkes namaz kılıyıor veya aynı inanca sahip.site yönetiminden ve arkadaşlardan istirham ediyorum lütfen dini konulardaki yorumlarınızı spor amaçlı olan bu sitede dile getirmeyiin

  35. Eray Parlak avatarı

    sabah 5 de uyuyup 8.30 kalkmak ilginç olucak.

  36. burada islam propagandası yapmak serbest ise ben de aynı konuda anti-propaganda yapma hakkını kendimde göreceğim için bu konunun açıklığa kavuşturulmasını istiyorum site yönetimi tarafından.

    mclarenin şampiyon olabileceğine dair bütün umutlarımı kaybettiğim için sıralamaları izlemeye tenezzül etmedim. uykumu bölmediğim iyi olmuş. redbull'un heryerde hızlı olabilen aracıyla şampiyonluğu çoktan garantilemiş olması gerekiyordu. ne olursa olsun hakediyorlar. mclaren veya ferrari yerine redbull şampiyon olsun diyorum artık. pilotlarda da webber'i destekliyorum, vettel'e göre çok daha iyi ve istikrarlıydı. ikinci pilot olarak şampiyonluğa ulaşmış başka bir pilot daha yoktur herhalde

  37. hakan bravo benim aklıma gelmemişti teheccüdü tavsiye etmek tebrikler.

  38. eee arkadaşlar hayatınızda ilk defa gece f1 le alakalı bir program seyredeceksiniz. artık bir teheccüd namazı kılarsınız. alnınız secdeye varsın. öyle bayramdan bayrama olmaz. lafım kılmayanlara:) şaka bir yana Allah gece sabah yakın semaya inip yokmu kullarımdan benden birşey isteyen diye dualara cevap verirmiş. makul çerçevede ne isterseniz isteyin. vercek olan rahmeti sonsuz serveti sonsuz. zaten vermiş vereceği kadar keremine şükür. olsun biz yine isteyelim. vermeyi istemeseydi istemeyi vermezdi. dua insanın en önemli silahı…bu durumu bir fırsata çevirelim. birbirimizede dua edelim. yapılan hiçbir dua karşılıksız kalmayacaktır. Allah vaadediyor böyle. bir kısmını bu dünyada veriyor. bir kısmını mahkemei kübraya bırakıyor orada veriyor…
    kirve sende kılarsın artık haa:)))

  39. yoldaydım 08:30 da işe geldim.neyse q3 e yetişirim dedim amanın sıralama falan yok.hevesim kursağımda kaldı.daha öncede olmuştu.suzukanın saatlerinin değişmesi gerek.

  40. yahu arkadaş herkes mi yağmur duasına çıktı? 😀 tek başıma çıktığım zamanlar az biraz yağıp kesiliyordu güzel oluyordu sanırım aramıza yağmur yağmasını isteyen çaok sayıda arkadaş katıldı bir anda dua patlaması oldu 😀
    aman tanrımda jim carrey herkesin duasını tek tuşla olacaklara bakmadan kabul ediyordu sonra olanları izleyenler biliyordur 😀 yine benzer bir durum olmuş olmasından korkuyorum 😀

  41. arsen tosun avatarı

    gece yagmur yıne aynı yıne ertelenecek sıralama turları.antreman turlarındakı derecelerı saysalar keske ne guzel red bull ilk iki başlar. ayrıca yarış saati bile yagmur ıhtımalı var…

  42. Zaten sıralamalardan hoşalanmayan biri olarak çok sevindim çok gereksiz bir şey sıralamlar.bir debriyaj dün izlediğin herşey bütün alnamını kaybetti

    Yarına gelince acaip olucak en azından red bull adına yi haber çünkü yağmurlu sıralama geçirmekten en zararlı çıkacak takım yien red bulldur

  43. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    sıraların yapılamamasına üzüldük ama size dün haberturk spor spikerinin yaptığı güzel hatayı sunmak istiyorum:)

    haberturk spor müdürü simge fıstıkoğlu almanyadan bildiriyor:

    "Almanya Türkiye maçı saat 21.45'te oynanacak. Maçı İngiliz hakem Mark Webber yönetecek"

    :):)

  44. Yusuf  Hitay avatarı

    yerel saate göre 10 da olacak sıralama, muhtemelen pist yine ıslak olacaktır.

    kuru zemind redbull pek zorlanmayacaktır o nedenle hafifte olsa yağmur iyidir iyi.

  45. 4te sıralama 9da yarış, ilginç olacak.

  46. yok be çokta kötü olmadı.yıllardır alışmıştık hep aynı şeyler hep aynı şeyler biraz değişiklik hepimize iyi gelir herhalde.

    birde abdullah sen yorum yetiştireceğine haberi yetiştirsene abi ne bu heryerde senin yorumun:)

  47. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Kötü oldu.

  48. arsen tosun avatarı

    lütfen beyler beşiktaşın dünyaca ünlü transferlerini tartışmıyalım,onları bütün dünya tartışıyo zaten biz tekrar guti ve alonsoyu seyredelim f1 e dönelim

  49. Bir de hani yarına yağmur beklenmiyor ya, acaba yarın da bugünkü gibi yağmur yağsa ne olurdu? gridi önceki yarış sonucuna göre mi dizerlerdi? şampiyonadaki duruma göre mi?

  50. arkadaşlar futbol tartışmasına çevirmeyelim lütfen

  51. Şampiyonlar ligi çeyrek finali başarı değilse evet takım öyle tanınıyor…Kadıköy'de 10 senedir en büyük rakibine yenilmek kaderi olan bir takım olarak tanınmaktan iyidir sanırım

  52. Yahu 8.20 de uyandım sıralamaların başını kaçırdım diye üzülürken olaya bak.

    yarışa gelirsek buna en çok Red bull sevinmiştir diye tahmin ediyorum, yarın kuru sıralama olma ihtimali yüksek, böylece ironik de olsa bu ysğmur aslında sıkıcı bir yarış olma ihtimalini artırdı.

  53. FAster inside Fenerbahçe'yi ve Alex'i bütün brezilya tanıyor sen kafanı yorma Fenerbahçe taraftarları dünya çapında yıldızları senelerdir takımlarında izliyorlar zaten biz sonradan görme değiliz 🙂

  54. orman ne güzel ne güzel 🙂

    yahu kötü oldu. aslında piste salıp gridi tamamen karıştırmak lazımdı. kumarsa oynasalarmış sıralamalara full yağmur ayarları hazırlayarak 🙂 grid karışsa yarış da zevkli olurdu

  55. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    watercolour yanma boşver, önümüzde brezilya yarışı var orada belki massaya rubense alex forması götürürler , gerçi tanırlarmı alex i hiç sanmıyorum ama :)))

  56. watercolour avatarı

    Sıralamanın ertelendiğine mi yanayım? Beşiktaş propagandasını izlediğime mi yanayım bilemedim 😀

  57. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    anlaşılan bu hafta sonu gece uykusu yok 🙁

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir