Vettel, Sıralamaların Ertelenmesini Destekledi

yazar:

kategori:

Vettel, bu kararın taraftarlar için iyi olmadığının farkında olduklarını kabul etse de, güvenlik açısından en doğru kararın verildiğini düşünüyor.

Vettel “Yarış hakemleri her 20 dakikada bir güvenlik aracını piste göndererek ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve koşullar iyileşmedi.”

“Bu yüzden doğru karardı. Bu karara varmak kolay değildi ancak o koşullarda araç üzerinde kontrol sahibi olamıyoruz. Bu yüzden doğru olan karar vuydu.”

“İnsanların çoğu için aracın içerisindeki durumu anlamak zordur. Sadece yağmur lastikleri takıldığında durumun iyi olacağı düşünülüyor. Ancak o kadar kolay değil. Araçlar çok hafif, sadece 600-700 kg ağırlığında ve bu normal yol aracının genelde yarısı kadar.”

“Bence doğru karardı ve pistte sürme şansımız yoktu. Piste çıksak sadece yolcu olurduk, aracı kontrol edemezdik ve hem kendi limitlerimizi hem de aracın limitlerini zorlayamazdık.” dedi.

Sıralamalar yarın 4’te yapılacak olsa da, yağmurun devam etme ihtimali ve böylece grid dizilimine farklı bir şekilde karar verme ihtimali var.

Vettel “Açıkçası bir çok seçenek ve ihtimal var. Ancak herkesin istediği normal bir sıralama yapmak. Bunun için de zaman biraz kısıtlı. Bu yüzden hava koşullarını ve kararın ne olacağını göreceğiz. Tahminlere göre şu anda geç saatlere kadar ve hatta yarın sabaha kadar yağmur görünüyor.”

“Ancak şu anda panik yapmaya gerek yok. Açıkçası hrkes sıralama olmasını istiyor. Bu 2004’te yarışanlar hariç çoğumuz için yeni bir durum. O zaman da sıralama ve yarış aynı gün olmuştu. Ne olacağını göreceğiz.” dedi.


Yorumlar

  1. :))))))))))))))))))
    kurala göre klasman sıralaması geçerli.
    yani; web,alo,vet,ham..

  2. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    kamui güzel espri, antremana göre olursa hamiltonu orta parmakta kesmez bence, artık ne kaldırır bilemem :)))

  3. İşaret parmağı yerine orta parmağını kaldırır 🙂

  4. serdar yakut avatarı

    geçtiğimiz senelerde malezyada yapılması gereken moto gp sıralama turlatı yoğun yağmur nedeniyle yapılamamış bu nedenle yarışa başlama sıraları en iyi antrenman derecelerine göre oluşturulmuştu.yarın sıralama yapılamaz ise bakalım neye göre gridi oluşturacaklar

  5. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Eğer sıralamalar yapılmayıp puan sıralamasına göre grid dizilirse vettel neler söylecek acaba çok merak ediyorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir