Hamilton'a 5 Sıra Grid Cezası

yazar:

kategori:

Bu ceza nedeniyle McLaren pilotu Lewis Hamilton yarışa en iyi altıncı sıradan başlayabilecek.

Pilotlara vites kutusunu dört yarışta bir değiştirme izni veriliyor. Hamilton son olarak Spa’da vites kutusunu değiştirmişti.

Öte yandan McLaren’in yeni ön kanadı yarın kullanıp kullanmama konusunda hâlâ karar vermediği söyleniyor.

McLaren sözcüsü: “Bugün üçüncü antrenmanda Lewis’in aracında vites kutusunda anormal yağ basıncı tespit ettik. Öğleden sonraki sıralama seansı öncesinde bunu düzelttiğimize inanmıştık”

“Bu öğleden sonra sıralama için hazırlıklarda Lewis’in aracını çalıştırdığımızda bulguların, önceden belirlediğimizden daha kötü olduğunun farkına vardık; yarınki sıralama ve yarış öncesinde vites kutusunu değiştirme kararı aldık”

“Sonuç olarak Lewis, yarınki yarışta 5 sıra ceza alacak” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Bende tam onu yazacaktım.
    Aslında normal şartlarda ilk çi
    zgide olacakmış ama tur sayısı az olunca anca 3. olabilidi.
    Malum aracın mukemmel ayarı 3 turda bulunmuyor.

  2. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    normal şartlarda 3. cebi kapması gayet kolay olcakmış, 2.sektörde biraz hata yapmasına rağmen.

  3. hamilton için şanssız bi durum ama kendiside oldukça uyanık bir öneride bulunmuş:))eğer sıralama yapılmaz ise araç numaraların göre start almak çok saçma. bence şampiyonadaki sıralama ne ise startta öyle olmalı. aslında bu lewis ın işine gelir. çünkü normal şartlarda 3. cebi kapması çok zor.

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    bi insanın adaşı bu kadar mı saçma konuşabilir

  5. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    F1 sitesinde böyle bir soru var.
    Sizce yarın sıralamalar bir şekilde yapılamazsa ne olur. Grid nasıl dizilir.

    Q: What will happen if the conditions do not improve?
    LH: Well, I definitely would like to do qualifying, but I could also go with the worst-case scenario as then Jenson (Button) would start from pole position and I would start from P2, as we would then start according to our car numbers. But once again – I would still prefer to have a qualifying session, even if it is wet or damp.

  6. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    F1 sitesinde böyle bir soru var.
    Sizde yarın sıralamalar olmazsa grid nasıl oluşur.

    Q: What will happen if the conditions do not improve?
    LH: Well, I definitely would like to do qualifying, but I could also go with the worst-case scenario as then Jenson (Button) would start from pole position and I would start from P2, as we would then start according to our car numbers. But once again – I would still prefer to have a qualifying session, even if it is wet or damp.

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    avusturalyadaki yarıştada alonsoya atak yapım die geç fren yaptı ama arkasıdnada ondanda geç fren yapan biri vardı webber ispanyadaki lastik patlatmaya gelince keni zorladı kimse onu lasitğini patlatmadı

  8. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ant kiedis istanbul parkta redbulların kazasıyla aldığı 1.lik canadada tur bindirme esnasında alonsonun momentum kaybından faydalanıp aldığı 1.lik valencia da kurallara uymadığı halde aldığı 2.lik bunlara ne demeli

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    demek webber, lewis'in sadece singapur yarışı mahvetmemiş 🙂

  10. olumlu tarafından bakın, arıza farkedilmeseydi sıralama turlarında q1 de arızalanacaktı araç, gridin sonuna şutlanacaktı hamilton. singapurda massaya olduğu gibi. 5 sıra cezası almak tabi ki ideal bir durum değil, ama yarış uzun, pist geçişe uygun ve bu yarış hariç 3 yarış daha var, karamsarlığa kapılmanıza gerek yok hamilton ve mclaren taraftarları 🙂 monaco veya singapurda bu ceza gelse daha çok üzülmeniz olasıydı, yada yarışta çıksa bu sorun vs.

  11. Nihat Sert, ona Webber taraftarı demeyelim de Webber'i azıcık kayırıp sevmek diyelim..

    Onun dışında o sizin fikriniz, açıkçası hiçbirinin yarış dışı kalmasından memnun olmuyorum ben, hele de böyle çekişmeli giderken. Ne kadar az fire = O kadar keyif mantığına dayanarak söylüyorum bunu.

    Yalnız her şeyden ayrı olarak Japonya'da Webber bir talihsizlik yaşayacak gibi geliyor bana da, umarım olmaz tabii. Webber burayı hasarsız atlatırsa şampiyonluk yarışında eli gerçekten güçlenebilir gibi geliyor. Çok umutlu da değilim ama. Bakalım. Yarış güzel olursa buna da çok takılmam gerçi. 🙂

  12. Yavuz Balcı avatarı

    bildiğim kadarıyla saatlerin geri alınması bizim ülkemizde oluyor fakat dünya genelinde uygulanmıyor. yani bizde geri alınsa dahi yarış saati etkilenmez.

  13. Yavuz Balcı avatarı

    ön sıradan başlayıp yarış dışı kalmaktansa ceza alıp yarışı iyi bir yerde bitirmesini tercih ederim. o yüzden her zaman dediğim gibi sıralama turları veya antrenmanlar ne kadar bize bilgi versede kıyamet yarışta kopuyor. hayırlısı diyelim.

    bu arada saatler 31 ekim de geri alınıyor.

  14. alkım bir weber tarftarı olduğunu biliyorum ve bu yarıştada webere birşeyler olmasını bekliyorum.sezon başından beri bunu istemek en doğal hakkımız rakip pilot taraftarı olarak değilmi ama:)

  15. Vites kutusu ile ilgili kurallar Fia'nın hazırladığı Formula 1 Sportif Kuralları 28. madde 6. bendinde var.

    Burada 'Organizasyon' 3. Serbest Antrenman turlarını, sıralama turlarını ve yarışı kapsayacak şekilde tanımlanıyor.

    (For the purposes of this Article only, an Event will be deemed to comprise P3, the qualifying practice session and the race.)

    Ardından da "Hiçbir pilot takımının yarıştığı ardıl 4 'Organizasyon' için birden fazla vites kutusu kullanamaz, kullanması halinde 5 sıra cezası alır ve yeni her vites kutusu için 5 sıra cezası yinelenir." diyor. Bundan sonra şöyle diyor. "Pilot yarışı tamamladığı sürece, o yarışta kullandığı vites kutusunu 3 yarış boyunca kullanmak zorundadır. Bu yarışlardan birincisi, ikincisi ya da üçüncüsünü tamamlamayı başaramayan bir pilot sonraki yarışta ceza almadan vites kutusu değişikliğine gidebilir." Bunun dışında bazı kısımlar da var ancak bizi ilgilendirenleri burası. Fia'nın sitesinde tam metin var.

    Normal koşullarda Lewis'in değişiklik hakkı var. Cuma günü ya da son antrenman seansı başlamadan yapması halinde. Lewis 3. serbest antrenman seansındaki vites kutusunda değişikliğe gittiği için grid cezası alıyor. Yani bütün maddenin ana noktası 'Organizasyon' ile ilgili yapılan tanım. Ceza bu yüzden geliyor.

    Benim olaydan anladığım bu oldu, hatam var mı bilmiyorum…

    Lewis için üzücü bir durum tabii, şanssızlıklar üst üste geliyor. Açıkçası çok uçuk durumlar yaşanmadığı sürece ilk onda kalacaktır bence ve bu durumda yarışı iyi şekilde bitirebilir. Ama mental açıdan ne durumda onu bilmiyorum, en çok o nedenle üzüldüm buna da zaten.

    Şu şans, şanssızlık olayı da çok uzadı sanki. Şampiyonluk adaylarından gerçekten "şanslı" olan tek isim Webber bence, diğerleri mutlaka bir şeyler yaşadılar. Hepsinde şanssızlık vardı bir miktar.

  16. murat levent avatarı

    Bu senenin şansızı da lewis oldu arkadaş, her sene biri oluyor demekki, geçen senede massa idi.

    Bu arada ne sorucam, şimdi sıralama sabaha 4 te, ama aynı zamanda saatler de geri alınıyor, saate bir değişiklik olucakmı, nasıl olucak biri aydınlatırsa.

  17. bu arada takım vites kutusunda yaşanan sorunla ilgili Singapur'daki darbeden şüpheleniyormuş.

    Dün kullandığı vites kutusu zaten farklıydı.

  18. @ yusuf zenbilci

    avustralya'da webber'in lewis'e dalması

    ispanya'da sondan 3. turda lastiğin patlaması

    macaristan'da vites kutusu sorunu

    son 3 yarışa kadar gerçekten de çok şanslıydı(!).

  19. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bence mclarenin sezon başındaki şansını göz önüne alırsak buna şanssızlık denmez dengeleniyo

  20. Bu şanssızlıklar resmen periyodik olarak herkese uğradı. Sezonun başlarında Red Bull yaşadı, ortalarında Ferrari yaşadı şimdide sonlarında McLaren yaşıyor. Gerçekten çok ilginç sezon oluyor.

  21. "Pilotlara vites kutusunu dört yarışta bir değiştirme izni veriliyor."

    Bu kural acaba cuma günü değiştirilmelere de işliyormu asıl sorulması gereken soru bu.
    Ayrıca cuma istediğini yapma özgürlüğü varsa McLaren cuma günü değiştirmiştir kesinlikle. Cumartesi değiştirmeleri büyük bir hata olur ve o zaman benden bile fırça yerler.

  22. Bir şansızlıkla daha karşılaştık ama yarış ve sıralama daha yapılmadı erken konuşanlar son 2 3 yarışdır neler olduğunu bilmeyenler heralde.

    Şansımız gitgide azalıyor fakat neticede 4 yarış var ve herşey mümkün bu sporda. En iyi örnek Kimi nin 2007 şampiyomluğu.

  23. pazar günü hava "açık" olarak görünüyor.

    kötü şans hamilton için..

  24. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    er kişi niyetine, ruhuna el fatiha "Lewis Carl Davidson Hamilton" :(((

    şaka bi yana sezonun boyu kısaldıkça adaylarda iyice azalıyor, keşke son yarışa 5 pilot birden şampiyonluk şansıyla gidebilseydi…

  25. Martin Brundle, Autosport, McLaren sözcüleri, hepsi Alonso taraftarıymış da haberimiz yokmuş…

    http://www.autosport.com/news/report.php/id/87328

    Olayın cuma günü ile alakası yok. Bir anormallik saptamışlar bugün ve değiştirme kararı almışlar bu kadar basit.

  26. cumartesi günü yapılan 3. antrenman seansında araçlara yarışa kullanacakları motor ve vites kutusu takılıyor ve 3. antrenman zamanında takılı olan parçaların değiştirilmesi cezaya neden oluyor kurala göre. hamilton'un ceza alacak olması gayet normal bir durum. eğer 3. antrenman başlangıcı öncesinde vites kutusu değiştirilmiş olsaydı ceza gelmeyecekti.

    sıralama ve yarışın yağmurlu olması durumunda hamilton'un aldığı 5 sıra cezası kendisini hemen hemen hiç etkilemez. hem mclaren aracı yağmurda iyi giden bir araç, hem de hamilton yağmurda iyi süren bir pilot.

    ama pistin kuru olması durumunda büyük ihtimalle şampiyonaya el sallayacak hamilton..

  27. alp yukarıdaki haberi tekrardan oku istersen.bunu söyleyen mclaren sözcüsü sen nerem diyorsun.

  28. Bunun türkçesi mclaren verilerine göre yağmur yağacak

  29. Böle bişey mantıklı gelmedi bana … Yani mclarenin cuma günkü antremanlara gerçek vites kutusuyla çıkmış olma ihtimali yok … orda olan olaylardan ne zeca alınır ne de başka birşey resmi açıklama gelene kadar bu haber benim için fanatik bir alonsonuncunun hayal gücünden ibaret.

  30. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Eğer yarın yağmur yaparsa biraz şansımız var yoksa bu yarışda işimiz çok zor görünüyor.
    En azından aracı Lewis'in istediği hale getirebilirsek biraz geçiş izleriz.

  31. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    bugün taktıkları vites kutusunda anormal yağ basıncı tespit etmişler ve arıza ihtimaline karşı değiştirilmiş. olayın cuma ile ilgili olmaması lazım, lewis singapurda yarış dışı kaldığına göre yeni vites kutusuda takabilirdi. demekki yeni vites kutusunda problem çıktı. normalde yarış motoru ve vites kutusunu p3 te takarlar.

  32. Bu kötü işte. Lewis çok daha agresif olacak, yine başını yakmasa bare bahtsız çocuk.

  33. Resmi açıklama:

    ''Bugün 3. antrenman seansında Lewis'in aracında normal olmayan bir yağ basıncı olduğunu farkettik. Sıralama turlarından önce sorunu çözdüğümüze inandık.''

    ''Öğlen ise sıralama turlarına hazırlanırken Lewis'in aracını çalıştırırken sorunun başta düşündüğümüzden daha kötü olduğunu gördük ve yarınki sıralama turları öncesinde vites kutusunu değiştirmeye karar verdik. Bu nedenle Lewis 5 sıra grid cezası alacak''

    McLaren

  34. Yusuf  Hitay avatarı

    bbc sport ta yazıyor

    geçmiş olsun mclaren 2010 sezonunu kapamıştır

  35. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    takımlar cuma antremanlarında, yarış motoru ve vites kutusunu kullanmazlar. böyle saçmalıkmı olur. eğer kullanmışlarsada başına geleceklerden dolayı cezanı çekersin.

  36. Ertan Akkaş avatarı

    Sezon içinde kötü şans el değiştiriyor. Bu sene sırasıyla Vettel, Alonso ve Hamilton'a uğradı. Hamilton son mu olacak göreceğiz.

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    yalan haber olabilir.

    çünkü eğer sıralamalar sabah yapılsaydı gayette o vites kutusuyla çıkacaktı piste.

    haber, "hamilton'ın vites kutusu değiştirildi" olsa tamamda değiştirilecek olması biraz saçma geldi.

    ki umarım böyle bişey olmaz, bizim oğlanın başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmez yahu.

    giderek kimi'ye benzemeye başladı, sonumuz hayrolsun.

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    evet kuralıda öğrenmiş olduk

    kötü bir haber, öyleyse sabahın 4ün de kalkmaya gerek yok

  39. neyse yanıldık herhalde arkadaşımız haklı çıktı:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir