Brawn: "Esneklik Testlerinde Değişikliğe İhtiyaç Olabilir"

yazar:

kategori:

Brawn, padokta esneklik tartışmalarının geri gelmesinin Formula 1 takımları için bir fırsat olabileceğini, eğer bir değişiklik gerekiyorsa hep birlikte düzenlemeler yapılması için çalışabileceklerini söyledi.

Suzuka’da Red Bull aracının internete düşen görüntülerinde ön kanatlarının hâlâ diğer takımlarınkine göre daha fazla yakınlaştığı göründü. Bu konu, daha önceleri yine gündeme gelmiş ve FIA, testleri sıkılaştırarak önlem almaya çalışmıştı.

Brawn, Red Bull aracında illegal bir şey olduğunu söylemiyor ama daha sıkı testler yaparak sorunu tamamıyla çözmenin, sporun içindeki herkes için daha hayırlı olacağını düşünüyor.

Son esneklik tartışmalar için Brawn: “Bunu bir şüphe olarak tanımlamamız gerektiğini düşünmüyorum”

“Bana göre zor olan şey, bu testler. İnsanlar bu testleri geçmeli ve eğer takımlar ve FIA, işlerin doğru olmadığını düşünüyorsa testleri değiştirmek zorundayız Eğer takım veya FIA, bazı anormallikler olduğunu hissediyorsa, testleri değiştirmeliyiz.”

Kendilerinde bir anormallik olduğunu hissedip hissetmediği sorusuna Brawn: “(Red Bull kanadı) bu hafta sonu yere çok yaklaşıyor. Bunu yine görebilirsiniz. Ama bu, oyunun bir parçası ve diğer bazılarına göre daha iyi oynuyorlar”

McLaren Patronu Martin Whitmarsh ise şu anda takımının Red Bull’un kanatlarından daha önemli meselelerinin olduğunu ve kendi işleriyle uğraştıklarını belirtti.

Whitmarsh: “Dürüst olmak gerekirse çok yoğun bir hafta sonu geçiriyoruz”

“Bana bu söylendi ama şahsen görmedim. Kendi işimize yoğunlaşacağız. Bazı takımlar bana bir şeyler işaret etti ve eğer ellerinde bilgi varsa bunun peşinden kendilerinin gideceğine eminim”

Red Bull Racing, araçlarında kurallara aykırı bir şey olmadığını sürekli olarak dile getirdi. Bununla birlikte RB6, bütün testleri geçti.


Yorumlar

  1. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Tabi sizler çift katmanlı difüzörü icat ettiğinizde herşey normaldi ve şüpheye hiç yer yoktu..

    hatta Button artık kazanmaktan sıkıldım F1 benim için çok zevksiz bir hal alıyor gibisinden demeçler veriyordu hatırlamak isteyen için kolay bir durum yakın tarih çünkü..

    Adamlar yapmışlar ve öyle bir esniyorki sormayın diğerleride kıvıramadıkça yok şöyle yok böyle,kimisi der kanatlar olmasaydı şimdi şuradaydık vs.

    herkes önüne şapkasını koysun ve bu senenin aracı ve tasarım dehasını takdir etsin,yoksa ÇAMUR AT İZİ KALSIN DEĞİL SAYIN BRAWN..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir