Button Lastik Stratejisini Sorguluyor

yazar:

kategori:

Button yarışı dördüncü sırada tamamlamış ancak yarış içinde bu strateji ile sadece sorun yaşayan takım arkadaşını geçebilmişti. 

İngiliz pilot, “Diğerlerinin yarış başında yumuşak lastikle sorun yaşayacağını düşünüyordum. Fernando’yu fazla zorlayamadım ve Lewis de hemen arkamdaydı. Verileri incelemeliyiz ama muhtemelen herkes pite girerken dışarıda kalmak yanlış karardı.”

“Yarışın sonunda yumuşak lastiğe geçtik ve harikaydı. Araç daha fazla tutunma gücü kazandı ve çok hızlıydı. Ancak biz Red Bull ve Ferrari’yi yenebilecek kadar hızlı değildik muhtemelen.”

“Sanırım 40 tur o lastiklerle devam ettik. Eskimiş lastiklerle zor bir yarış oldu. Yarışı daha yukarıda tamamlayabilirdik demiyorum ama ilerisi için yararlı bir bilgi edinmiş olduk” dedi.


Yorumlar

  1. Hangimiz sorgulamıyoruz?

  2. sorun olmasaydı ferrari ye atak yapmaya beş kalmıştı yani hızlı olmayan sendin Button ayrıca takımın pit stoplardan sonra uzun süre Button ı pitte almamasını eleştiriyorum sanki lastiklerle sorunlu gibi geciktirmeleri mantıksızdı planda ellerinde patladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir