Trulli Toyota'nın Gelişimini Övdü

yazar:

kategori:

Jarno Trulli Malezya GP’sinde elde ettiği 4.lüğü kış testlerinde büyük emek ve çaba gösteren takımına adadı.

İtalyan pilot yarışın son bölümlerinde Mclaren’den Lewis Hamilton’un önünde kalmayı başararak önemli puanlar kazandı ve güçlerini kanıtladı.

Trulli amaçlarının podyum olduğunu söylesede sezon başlangıcından memnun olduklarını söyledi.

Trulli "Yarış içerisinde sürekli Mclaren’leri ayırdım ve onlarla mücadele ediyordum. Bazı bölümlerde biraz daha hızlılardı ancak asla pes etmedim. Yarış boyunca onların kuyruklarını ısırdım ancak en sonunda Hamilton bana zor anlar yaşattı."

"Ancak yinede pes etmeyecektim. Gerçekten hem takım hem de kendim için 4.lüğü istiyordum. Mükemmel bir iş çıkardık ve bu sonucu takıma adıyorum."

"Kışın mükemmel iş çıkardılar. Bana mücadeleci bir araç verdiler ve destekliyorlar. Tüm hafta sonu yine mükemmel bir iş çıkardılar ve onlar için oldukça memnunum." dedi.

Trulli ilk virajda Heidfeld ile temas yaşadı ve pozisyon kaybetti ancak İtalyan pilot temas yaşamasa bile podyuma çıkma ihtimalinin düşük olduğunu söyledi.

Trulli "Düzlük sonunda biraz genişten aldım ve Nick’i görmedim çünkü artık yüksek kokpit kenarları ile kenardaki araçları görmek daha zor. Bu yüzden biraz temas yaşadık ve zaman kaybettik."

"Ardından kendi yarışımı çıkardım. İlk virajdan 3. çıkmak iyi olurdu ancak performansımız öndeki araçlar kadar iyi olmadığı için bunu koruyamazdık diye düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. Toyota bu temposunu ilerleyen yarışlardada devam ettirebilirse Renaultta kendini geliştiremezse Alonso Toyotaya gitmediğine pişman olabilir …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir