Massa İlk Viraj Kazasından Dolayı Üzgün

yazar:

kategori:

Yarışa 12. sıradan başlayan Felipe Massa, otomobilin kontrolünü kaybedip çimlere çıkmıştı. Ardından kerbden zıplayarak Liuzzi’ye çarpan Massa araştırmaya alınan kaza sonrası ceza almadı.

Massa: “Rosberg altıncı sıradan çok kötü kalktı ve herkes onu geçiyordu. Ondan hızlıydım ve sola geçmeyi denedim. Ama Sutil’in orada olduğunu gördüm ve sağa geçmeye karar verdim. Çünkü Rosberg de sağa yaklaşacaktı. Sonra o da Sutil’i gördü ve sağda da ben vardım. Bir baktım ki viraja girerken yeterli boşluğum yok. Çime çıkmak zorunda kaldım ve geri dönemedim, dümdüz gittim. Kerbe çarptığımda beni sola doğru fırlattı ve oradan da otomobiller geliyordu. Ben de Liuzzi’ye çarptım. Gerçekten yazık oldu.” dedi.

Ferrari pilotu sıraamaların ardından da lastiklerinden tek turda maksimum performansı almadan bir kez daha sorun yaşadığını kabul etti.

Son olarak, şampiyonluk umudu olmayan Massa kalan yarışlarda elinde geleni yapacağını söyledi.

“Daha üç yarış var ve yepyeni bir pist olan Kore’de neler olacağını bilemiyoruz. Her şey olabilir. Her şeyin ucu hâlâ açık, özellikle de bu kadar kişi şampiyonluk mücadelesi veriyorken. Ama şimdi en iyi olan her yarış podyuma çıkabilmek. Çünkü şampiyonanın sonunda bu puanlar büyük rol oynayacak.”

“Ben bir yarışçıyım. Daima en iyi pozisyonda olmak için sürüş yaparım.Şampiyonluk mücadelesi veremeyeceğimi biliyorum ama en iyi pozisyonda olabilmek için elimden geleni yapacağım. bu sizi konsantre ve iyimser tutan şeydir.”


Yorumlar

  1. Biraz paranoyakça olacak ama ben artık bu adamın bunları bilinçli olarak Ferrari takımına ders vermek için yaptığını düşünüyorum. Montezemolo'nun Massa Alonso'ya destek olmalı açıklamasına inat yapar gibi Alonso'nun şampiyonluk mücadelesinde tamamen nötr kalmaya çalışıyo gibi geliyo bana…

  2. MagicAlonso avatarı

    Massa içinde bulunduğu zor durumda daha da karamsarlaşarak durumu daha vahim hale getiriyor.yaşadığı sıkıntılar onun yarış esnasındaki psikolojisini de etkiliyor.Umarım seneye hızlanır

  3. efendimayin  avatarı

    Kesinlikle bencede bilinçli yapıyor yaptığı hatayı senna bile yapmaz.

  4. Massa artık bardağı taşırmak üzeresin bence.Diğer pilotları öldürme bari Felipe…

  5. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Massa asla Barichello gibi olmayacam diyorsun ama bence Barichello gibi bile olsan kafi.. O hiç olmassa kalanların en iyisi olmasını beceriyordu.. Alonso tırnağıyla birşeyler yapmaya çalışıyor podyumlar alıyor sen arkalarda oyun oynuyosun resmen.. Geri dönmen için çok sabredildi diye düşünüyorum artık, bahane kalmadı..
    Bu arada 1. pilot olman için önce 2. pilot olmayı layıkıyla yerine getirmen gerek…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir