Red Bull: "Webber-Vettel Mücadelesi Fazla Lüks"

yazar:

kategori:

Vettel’in Suzuka’daki zaferi, takım arkadaşı ve şampiyona lideri Mark Webber ile olan farkın kapanmasına neden oldu ve Alman pilot, muhtemelen son yarışa kadar sürecek olan mücadelede elini şimdi daha sağlam hale getirdi.

Bu sene özellikle Türkiye’deki kazanın ve İngiltere’deki kanat tartışmalarının ardından ortaya çıkan Vettel-Webber mücadelesine rağmen Red Bull, durumu idare edebilecekleri konusunda kendilerine güveniyor.

Takım Patronu Christian Horner, Alonso’nun lehine işleyebilecek olmasına rağmen sezonun sonuna her iki pilotuyla da unvan mücadelesi verecek olmalarının kendilerini endişelendirmediğini belirtti.

Horner ayrıca Vettel’in son yarışlar için kendine olan güvenini ve yaklaşımını övdü.

Horner: “Sebastian’ın karakterinin güçlü yanlarından biri, kendine olan özgüveni. Şampiyonanın dışında kaldığına bir an bile inandığını düşünmüyorum.”

“Seb en iyi şekilde cevap verdi.”

“Takımda iki aklı başında ve güçlü iradeye sahip pilotumuz olduğunu için şanslıyız. Bazı zamanlarda kaçınılmaz bir şekilde mücadeleyi ortaya çıkarıyor ama yine de bu bizim için lüks sorunu olur. İki pilotumuzun performansından memnunum ve açıkçası kalan 3 yarışta da bu seviyede performans göstermeyi sürdürmelerini umuyorum”

Horner, sezon sonunda şampiyonluk mücadelesinde istikrarın önemli rol oynayacağına inanıyor.

Vettel’in son geri dönüşü için Horner: “Seb, yaz arasında Mark’a göre daha az rahattı ama son birkaç yarışta aşırı derecede iyi sürdü.”

“Monza, Singapur ve burası onun için güçlü etkinlikler oldu ve mücadelesinde bir parça momentumu geri kazandı, kendini tekrar rekabete soktu.”

“Ama Mark podyumlara çıktı. Singapur’da bunu başardı; Spa’da başardı ve burada Japonya’da yine yaptı. Unvan adayları arasında kalan son üç yarışta istikrar ön planda olacak.”

Horner, sezon boyunca olduğu gibi son yarışlarda da iki pilotuna eşit imkânların sağlanacağını belirtti.

Horner: Şu anda pilotların çalışma şekli muhteşem. Tamamıyla şeffaf ve açık bir şekilde çalışıyorlar.”

“Açıkçası motor sporlarında en büyük ödül için mücadele ediyorlar ve takım olarak bu bize ilave baskı yaratıyor. Ama yine takım olarak her iki pilota da eşit şekilde destekleme adına elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Her ikisi de bu şampiyonada fazlasıyla varlar.”

“Mark bugün liderliğini sürdürdü. Sebastian kendini tekrar mücadelenin içine soktu ve her iki pilotumuza eşit şekilde destek vermeye devam edeceğiz.”


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Hepinizi gönülden tebrik ediyorum, dün prost ve senna kapışmasını överiz, yok Mclaren eşit davranır deriz, yok Ferrari yi eleştiririz. Mücadele nerede deriz, yarın bakarsınız şampiyonluk kazanmak için tek yol bu, dersiniz Alo ya destek yapılması gerekendi, sonra bir rakip çıkar ya nie eşit davranıyorlar ki Web desteklenmeli deriz. Nabza göre şerbet.
    Ben rekabetten yana olanlardanım, tüm sezondan aklımda kalan tek şey kanat mevzusu (yutulur cinsten değil ona da katılırım). Vet motorunda (ya da açıklandığı gibi frenlerde) gerçekten sorun yaşamış mıydı? Ya da İstanbul da (gözlerimin önünde) Vet daha hızlı iken, arkadan Ham bastırıyorken, şampiyonanın daha başlarında yavaş olan Web e geçil demişler miydiler? Geçen yarışta ki güvenlik aracı taktiği işe yaramasaydı Web neler söylerdi düşündünüz mü? Tüm sezon eliniz vicdanınıza koyun Vet in salaklı ve şansızlıkları Web in başına geldi mi yoksa her beladan sıyrılan o değil miydi? İsatikrarlı olsa da Vet kadar hızlı olduğuna katılmıyorum, ortada üç yarış var, iyi olan kazansın, kimse de kayrılmasın.
    Evet, belli takım emirleri olsa idi Web belkide şimdiden Şampiyondu, ya da Vet biraz sakin kalıp akıllı olsa (ki değildi) ya da sorunlarla boğuşmasa ne kadar önde olurdu? Geçenlerde yazdığım gibi biz severiz Mağdur edebiyatını, sorarım hepinize tuttuğunuz pilot Vet in durumunda olsa idi, geri adım atmasını destekler miydiniz? örnek 07 Mclaren, daha iyi araçla şampiyon olamadılar, Ham mi geri durmalıydı, Alo mu, ikisinede büyük haksızlık olmaz mıydı?
    Tüm bunların neticesinde Redbull un Vet i daha çok sevdiğini görmemezlik etmiyorum (zaten Vet onların yatırımı, yapmayın adamların gözbebeği tabi), ama şurada listelemeye kalksak, takım emri ile Web e yapılan kaç haksızlık sayabiliriz. İstanbul geçişine yapılan yorumlar takım emri sınıfına girmez.
    Yine de onlardan birinin şampiyon olacağına inanıyorum, yoksa buradaki gibi eleştirilerin hedefi haline gelecekler.

  2. Takımlar şampiyonlukları garanti diye biliriz artık ama pilotlar şampiyonusunda emin değilim Webber son üç yarışta birini kazanarısa işi bitirir diye düşünüyorum Redbull yönetimi Singapurda Webberi ikinci yapıp japonyada birinci yapsalardı Webber i şuanda herşey daha garnti olurdu ama olsun böylesi daha güzel oldu sehir açısından bize izlemek düşer bakalım neler olacak ama Kore gp sanki Redbull için tasarlanmış söylentileri var

  3. MagicAlonso avatarı

    redbull yönetimi bu saatten sonra gözümde hiçtir.sezon başından beri webbere haksızlık yapıldı ve bunu açıkça dile getirdiler.Amaçları zaten vetteli şampiyon yapmaktı ama webber sezon içinde çok güzel cevap verdi onlara.Umarım onların bu yanlış düşüncesi bize fayda sağlar ve tıpkı 2007 de mclarene olanlar gibi şampiyonluğu alamazlar ozaman hornerın surat ifadesini görmeyi çok isterim:)

  4. Flavio Briatore'nin bu konu hakkındaki düşüncelerine katılıyorum.RBR bu yarışta Webber birinci olsaydı fark nerdeyse 1 yarış galibiyetine çıkacaktı ama RBR'in amacı ne yazıkki şampiyon olmak değil Vettel'i şampiyon yapmak cidden çok yazık bu mantelite umarım şampiyonluğun kaçmasına neden olmaz

  5. O zaman birini boşvermeli.Alonso'yla puan eşitleyen Seb yükseldiğinden Webber mi olacak bu acaba 🙂

    Red Bull taraftarı olarak bu açıklamaların yapılmamasını istiyorum.Bırakın yarışsınlar.Webber avantajını korusun Seb farkını kapatsın kapatabildiği kadar.Webber'e istediğini verin ve daha az inciterek yollayın onu takımdan.Bir şampiyonluğu hakediyor bence.

  6. Akın Özdemir avatarı
    Akın Özdemir

    Puan avantajı Vettel'de olsaydı bu kadar mücadeleye izin verilir miydi yoksa kalan yarışlarda Webber'in Vettel'e destek olması mı istenirdi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir