Red Bull Son Yarışlar Öncesinde Kimseden Korkmuyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Japonya’daki galibiyeti, kendisinin tekrar mücadelenin içine sokmaya yetti ve lider de yine Red Bull takımından ama yine de bu ikilinin ensesinde Ferrari’den Fernando Alonso var.

Ferrari’nin, araçlarının Kore, Brezilya ve Abu Dhabi’ye daha uygun olduğunu düşünmesine rağmen Red Bull Racing Takım Patronu Christian Horner, RB6’nın potansiyeline çok güveniyor.

Horner: “Kalan üç yarışta çekineceğimiz bir şey yok. Geçen sene Abu Dhabi ve Brezilya’da rekabetçiydik.”

“Ama hiç bir şeyin garanti olduğunu düşünmüyoruz. Kore herkes için yeni ve Kore’de zayıf kalacağımız alanlar olacak.”

“Orada sezonun en uzun düzlüklerinden biri var, arkasından çok ama çok kıvrımlı bölüm geliyor. İlk sektör bizim için harika olmayacak ama umarım ikinci ve üçüncü sektör daha çok bizim bölgemiz olur”

“Bu yüzden bir tur boyunca güçlü ve zayıf tarafların birbirini dengelediğini göreceksiniz.”

Horner, Japonya’da alınan sonucun takım adına önemli olduğunu söyledi, özellikle de güçlü sıralama performansını iyi yarış sonucuna çevirmeleri ile.

Horner: “Şampiyonanın bu bölümünde hem pilotlar hem de takımlar şampiyonasında alınabilecek çok puan var. Ama bu, büyük bir takım sonucudur”

“Kendimizi bu konuma getirmek için çok sıkı bir şekilde çalıştık. Hafta sonundan önce söylediğim gibi takım içinde çok sağlam bir azim var, buradaki performansımız aşikârdı”

“Bu sene zorluklarımızı yaşadık ve üzerinden atlanacak son bir iki engel kaldı. Ama takım olarak performansımızdan faydalanmak için iyi konumda olduğumuzu hissediyorum”

“Bu sene 7. galibiyetimizdi ve üçüncü 1-2 sonucuydu. Bu yüzden takım adına şimdiye kadar muhteşem bir sezon oldu. Ayrıca sezonu da üstte tamamlamaya kararlıyız”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Evet kore pistinde tur attım rfactorde ama yavaş virajlar ve uzun düzlükler var buda ferrari ve mclarena uygun. Rb bence üstünlük kuramayacak hele japonyo gibi olursa şaşırırım.

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    hala anlamıyorum nasıl herhangi bir şeyi garanti görebiliyoruz.
    Sezonun ortasında hemen hemen herkes Alonso'nun şansı bitti. Vettel webberi zor yakalar.
    McLaren'ler sezonun başında güçlü değilken bile bu kadar puan topladıysa sezonun geri kalanında şöyle olur böyle olur vs vs.
    Bu sporun motor sporları olduğunu ve her an herşeyin olabileceğini ne çabuk unuttuk.
    Mikanın son turda yarış dışı kalmasını, son turda benzini biten podyum pilotlarını.
    Evet muhtemelen RedBUll hem takımlarda hem pilotlarda çok avantajlı durumda ama sadece bir yarış iki redBull pilotu kafa kafaya çakışsa
    McLaren'ler duble yapsa hemen başka şeyleri mi konuşacağız.
    Veya sıralamalarda yağmur olsa ve McLaren RedBull yanlış strateji ile çıksa (Button hariç :)) Alonso 1. bitirse diğerleri podyum dışı Alonso ile Button'u şampiyon mu ilan edecez.
    Bence bu kadar garanti konuşmamak lazım.
    2007 de son yarışda taktiksel hatalar ve şanssızlıkla 2008 son metrelerde şampiyonun değiştiğini unutmayalım.

  3. bu sene takımlar şampiyonluğu garanti gibide pilotlar şampiyonluğu ile alakalıda aynı şeyi düşünüyorum amma bir alişengiz oyunu olmazsa:)
    bu sene bu iki kupayı redbull alsın büyük sözüme tövbe ama inanıyorumki yıllarca bu seri devam edebilir. redbullun sahibi olan bir adamı ney sürmanşet yapabilir bütün dünya basınında? reklam bütçesinin çok ciddi bir kısmını buraya akıtır. santander bile o parayı veremez.

    not. yorumlarımızda eser miktarda dahi küfür veya ona benzer ifadeler kullanılmaz. güvenle okuyabilirsiniz:)
    özel ifadeler içeren kelimeler şahsıma patentlidir. lütfen yorumlarınızda kullanmayınız:) kamuoyuna saygı ile duyurulur…

  4. Japonya'nın aynısı olmaz bu yarış ama Red Bull double ya da 1-3 yapar bu yarışta.Gönlüm gene bir Vettel galibiyetinden yana.Şampiyona lideri olur ve İstanbul'dan sonra tekrar 1 ve 2 Red Bull'a geçer.

    Ama biraz daha realist olursak burayı Alonso'nun kazanma ihtimali de yüksek

  5. yeni bir pist olduğundan dolayı, takımların tecrübeleri ve simülatörleri, bilgisayarları..gibi özellikler de yarış hakkında etkili olacaktır ama, f1.com'un sitesindeki haritaya bakarak;

    1. sektördeki keskin fren noktalarının, bu keskin virajlardaki kerb kullanımlarının ve çekişte ferrari'nin avantajlı olacağını,

    yine 1. sektörde uzun düzlüklerde mclaren'in hız avantajı olacağını,

    2. ve hatta 3. sektördeki özellikle 5-6-7-8-9-11-12-17 numaralı virajlarda red bull'un avantajlı olacağını düşünüyorum. 7-8. virajlar çin ve malezya'daki yüksek hızlı yön değişimlerine; 11. viraj ise (ardarda çift apexli) spa'daki pouhon virajına, 12. ve 17. virajlar ise hungaroring'in son virajına çok benziyor. ve bu noktalarda sene içerisinde daima red bull açık ara daha kuvvetli oldu.

    buna dayanarak red bull'un avantajlı olacağını, 1. sektördeki ferrari ve (nispeten) mclaren'in avantajından daha fazlasını, bu yazdığım virajlarda kazanacağını düşünüyorum MagicAlonso.

  6. MagicAlonso avatarı

    massathebest ikinci sektör redbulla uygun gibi görünse de ferrari de gçülü olacaktır çünkü singapura benzeyen birçok viraj da barındırıyor.ani yön değişimleri mevcut ama japonya gibi çok yüksek hıza sahip değiller.3. sektörde ferrarinin en avantajlı olacağı sektör gibi.Ayrıca pist birçok blinmeyen içerdiği için simülasyon çalışmaları neticesinde doğru pakedi getirmek hayati olacak.mclaren güçlü bir ilk sektör zamanına sahip olacak.Ayrıca suzukadaki renault performansına bakınca renaultun daha doğrusu kubicanın da oldukça güçlü olacağını düşünüyorum.

    Lafın kısası güç bakımından daha dengeli ve çekişmeli bir yarış olacağı kesin.Ayrıca 3 tane gerçekçi geçiş noktası da bulunmakta pistte

  7. kore pisti konusunda ferrari kendine gereğinden fazla güveniyor bence.. yalnızca 2. sektöre bir bakınız, uzun ve yüksek hızlı virajlar, yüksek sürette ani yön değişimleri, tam red bull'a göre. aynen japonya'da yalnızca 1. sektörde elde ettikleri avantaj, 1-2 sıralama sonucunu almalarına yettiği gibi; kore'de de 2. sektördeki avantajları sıralama için yeterli olacaktır. bence.

  8. Takımlar şampiyonluğu garanti gibi Red Bull'un. Korkmamakta haklılar bu konuda. Ancak pilotlar şampiyonluğu garanti değil ve korkmaları gereken şey de budur.

  9. efendimayin  avatarı

    Kore pisti bence çok çekişmeli geçecek 3 takımda kıyasıya yarışır bence. Rb bence çok güçlü olmayacak.

  10. Korkmalarına gerekte yok zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir