İzle: Vettel'in Erken Start İddiaları

yazar:

kategori:

Basına yansıyan videolarda Vettel’in kırmızı ışıklar sönmeden önce aracını hafifçe yerinden oynattığı görülüyor ancak Alman sürücünün aracı grid kutusundan dışarı çıkmıyor. Vettel yeşil ışıklar yandığında ise tekrar harekete geçiyor.

İşte o anlar:


Yorumlar

  1. 2006 yılıydı heralde Malezya yarısının formasyon turu oncesı kalkısta Michaelın araca tam gaz verdıgınde arka lastıklerın ufak ufak dondığunu gorustum burdada ona benzer bı olay var ama bu sefer vettel aracı kacırıo bıraz….heralde debriyaj kacırdı…..:D(aklı çıkmıştır vettelin ceza alırmıyım diye aracı hareket edince)

  2. Etik açıdan ceza verilmemeli.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alonsonun erken startı bariz farkediliyordu , burada çıplak gözle farkedilmiyor. ayrıca massanın 1,5 metre önden kalkmasınada ceza vermeyenler , takım emirlerine ses çıkarmayanlar neden vettele ceza versinler…

  4. Burda gözle görünür birşey yok.. Kubica startta öne geçme hayalleri yıkıldığından dolayı şikayet etmiştir. geçemedim değilde erken kalktı. vites kaçırdım, lastikler sardı falan vs.. kendini tatmin edici bir olay yaşatmış pit duvarına..

  5. Aynen vega Massaya ceza verilmedi .Burada vettele verilrse haksızlık olur.

  6. Yusuf  Hitay avatarı

    2005 te japonyada 17. başladığı yarışı kazandığında sevinçten delirmemek mümkünmüydü.

    2005 yılında hem en büyük mutlulukları hemde en büyük acıları yaşadık.

    mp4-20 dayanıklı bir araç değildi ancak inanılmaz bi araçtı. Zaten kimi konusunda söylenecek söz yok, keşke mclaren'da şampiyon olabilseydi.

  7. Erken start alma gibi bir konu olsa bile bu Japonya yarışı hakkında bir ceza getirilmesini sağlamaz. En fazla Kore için ceza verirler ki ben ceza geleceğini düşünmüyorum. Massa'nın Belçika olayını da referans olarak kullanıyorum.

  8. button öyle bir pilot ama mclaren kendisine tahammül edermi bilmiyorum.resmen 2.pilotluğu kabullenmiş. nerde kimi montoya dönemi…bende henkelin bir takvimi var eski. orada almanyada mercedes tribününde go kımı go juan yazmış adamlar kartonla…enfes bir an. hey gidi günler…kirve gerçek bir mclarencidir. son yedi sekiz yılın bütün yarışları var. an be an nerde ne olmuş hepsini biliyor. fatih küsküde inanılmaz bir hafıza var oda çılgın bir mclarenci…bana dediki kirve sen kimiyi 2005 yılında seyretseydin çok daha fazla severdin. birkaç yarış seyrettim. hamilton hikaye…
    kimi enteresan bir pilot. bir antremanını seyrettim videoda bisikletle harikalar yaratıyor:) yine motosikletle bir sirkte gösteri yapıyor. adam heryönüyle muhteşem…bir havuzda iyi değil sadece:))))değilmi can?

  9. @herkül :button webber i bile geçecek hızla kalkmış sanırım normal çizgide giden webberi dıştan geçmeyi düşünmüş, webber dışa açılıp önünü kapatınca içerideki kapı da alonso ya açılmış. tabi içeri kırıp alonso ile riskli bir mücadeleye girişebilir di dersen bu tip riskleri almadığı için şu anda lewis ile arasında birkaç puan fark var..

  10. Ben burda bır o kadar abartılacak bır olay gormedım 2010 Çin gp nin startını içın izleyin erken start öyle olur Kubicada enfz bır start amış ama şnssızlık işte

  11. arkadaşlar ben hareket edip etmediğini anlayamadım ama eğer bir hareket söz konusu ise ceza alması için grid kutusunu aşıp aşmaması önemli değil. zira grid kutusu içerisindede olsa her türlü hareket motorun bekleme konumundan daha fazla devrini arttıracağından ceza söz konusudur. örnek; 2006 renault pilotu giancarlo fisichella.

  12. hiçbirşey yok. bu arada button ne kadar sıradan yarışıyor. sen startta temiz taraf avantajını kullanıp öne geçiyorsun. resmen alonsoya açık kapı bırakmış. alonsoda geçince hemen buttonun önüne kırmış. hayret…

  13. MagicAlonso avatarı

    refleksine hakim olamama durumu var ama müdahale edip duruyor sonra ışıklar sönünce kalkışını yapıyor.Ayrıca cepten taşma durmuda yok.zaten kubica şikayet etmiş.FIA mutlaka incelemiştir.Netice de bişey çıkmayacağı belliymiş zaten.

  14. Hamdi Toprak avatarı

    ben 2.3 defa dikkatle izledim pek önemli bir konu yok

  15. pek bilinmez bişey ama suzuka gridi çok hafif bi rampa, ve bir çok araç hareket halinde. geçmiş yıllarda da benzerleri wardı

  16. önemli bir olay yok. grid kutusundan taşmamış ve durmuş.

  17. çok bariz bişey göremedim ben..çok da üstünde durulacak bir konu değil bence

  18. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Kazalarla ilgili araç üstünden kalkış görüntülerini izlemiştim. Hulkenberg de ışıklar sönmeden önce biraz hareket etmiş ve sonra durmuş, ışıklar o anda sönünce de bocalamış veya sorun yaşamış ki yavaş kalmış…

    İddia var ama üzerinde durulacağını sanmıyorum, Massa'nınkini gördükten sonra 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir