Alonso "Ferrari Söylentileri Mantıklı"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Felipe Massa’nın geride bıraktığı 2 başarısız yarış kendisinin Ferrari’ye geçeceği söylentilerini alevlendireceğini söyledi.

Malezya’da aldığı 8.liğin ardından yerel basını tarafından gelecek sene Kimi Raikkonen’in takım arkadaşı olacağı yönünde olan spekülasyonlar hakkında konuşması istendi.

AS gazetesine konuşan Alonso "Şu anda takım transferleri hakkında konuşmak için erken ancak Massa hatalı 2 yarış geride bıraktı ve insanların Vettel ve benim hakkımda konuşması normal." dedi.

Ferrari henüz Massa’nın spini hakkında kesin açıklamalar yapmadı ancak genel görüş Massa’nın hata yaptığı yönünde.

Massa Avustralya’da da spin atmıştı ve genel görüş Massa’nın çekiş kontrol olmayan araçlara alışamadığı yönünde.

Alonso şöyle devam etti: "Her zaman en iyi araçta yarışmak isterim."

"2005 ve 2006’da kazandığım için şu anda Renault’tayım ve yine bunu başarmak istiyorum. Eğer bu sene olmazsa gelecek sene."

"Ferrari’nin daha şimdiden en iyi araçlardan birisine sahip olduğu açık."


Yorumlar

  1. barış yücesan avatarı
    barış yücesan

    alonso ferrariye gelirse orayı da karıştırır çünkü adam gittiği her yerde kargaşa çıkarıo bu yüzden gelmesini istemem.inşallah ferrari yönetimi böle bi hataya girmez

  2. Bunun da Sergen den farkı kalmadı.

  3. (kayafb===NICO ROSBERG ) valla alonso malonso gelmesin ya ferrari ye..itici bir tip ya.zaten gerçek tifoziler alonso yu asla sevmediler sevmeyeceklerde…..yine söylüyorum….ne alonso ne vettel ferrari nin yeni pilotu NICO ROSBERG tir. ve f1 in çehresini değiştirecektir….çünkü gerçek bir wınner gibi.. karizma süper pilot luğuna diyecek bişey yok zaten….ama belli olmaz massa ye belkide kimi de eklenir ikisi beraber yolcu olabilir….f1 bu hiç belli olmaz….

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    üstüme alınmıyorum ama genelleme yaptığın için söylemek zorunda hissttim kendimi. ben alonso'nun schumacher ve ferrari'yi geçmesini kabullenmeseydim. damon hill'i de, jacques villeneuve'da hakkinen'i de kabullenmezdim. alonso'yu sevmemem başka bir nedenden dolayıdır yoksa yeteneğine lafım yoktur.

  5. mehmet ceviz avatarı

    arkadaşlar içinizde maradona nın italya dan kaçışı hakkında bilgisi olan varmı bilmem.sıradan bir güney italya takımını avrupa ve italya şampiyonu yaptığı için vergi kaçakçısı olmakla suçlandı.belki vergi kaçırmıştır.ama asıl suçu napoli ile milan,juve,inter
    gibi takımları ezmesidir.napoli taraftarları 90 dünya kupasında italya ya karşı arjantini desteklediler sebebi sorulduğunda ise maradona bize hükümetten fazla iyi şeyler yaşattı!!!!
    ferrarici arkadaşlar da bir ispanyolun 2006 yılında renault ile şumi yi ve ferrari yi geçmesini kabullenmiyorlar.ama şahsi kanaatim ferrari alonso birlikteliği belki şumi ferrari kadar olmasada çok iyi sonuçlar doğurabilir.bu sadece benim görüşüm.bildiğim kadarıyla senna,hakkinen ve alonso ferrari kullanmayan şampiyonlar.

  6. Erhan Zambak avatarı

    Bilmiyorum şaşıracak mısınız ama ben kubica'yı ferrari'de görmek isterim.Bence F1'deki en istikrarlı vemütevazı pilot.Yani tam ferrarinin istediği gibi.Rekor kıramaz ama işini yapar ve polemiklere girmez…

  7. Montezemolo başkan olduğu sürece Ferrari'de hiçbirşey imkansız değil. Alonso da bunu bildiği için böyle açıklamalarda bulunuyor. Takım gitgide İtalyanlaşmaya başladı iyice. Son olarak Todt ayrıldı görevinden. Zaten Schumacher'in emekliliğinin ardından Luca ile araları iyi değildi. Montezemolo istediği gibi at koşturuyor takımda. Önce Kimi'yi getirdi takıma, sonra İtalyan oluşumuna gitti. Alonso'nun gelmesi mümkün gibi görünüyor. Montezemolo kendi rüya takımını kurmaya çalışıyor ve amacı gridin en iyi pilot ikilisine sahip olmak. Ama şu da var acaba her iki pilotu da yönetebilecek mi. Massa ile sözleşme imzaladılar 2009 sonuna kadar fakat yakın gelecekte Kimi'nin takımdan ayrılacak gibi bir durumu yok. Massa'nın hala acemice hataları Ferrari'nin daha fazla sabırlı dayanmayacağını gösteriyor. Şu da var olurda Kimi takımda kalırsa Alonso bu kadar güçlü bir rakibi takım arkadaşı olarak görmek ister mi?

  8. Oya Türkmen avatarı

    bence alonso ferrariyi rüyasında bile göremez,bu kadar şikayetçi mızmız bi pilotla ferrarinin asla işi olmaz,ben de vettel derim zaten referansı da schumi,ayrıca ferrari schuminn onayı olmadan hiçbi pilotu ferrariye getirmez bence,schumi de alonsoyu ferraride görmek istemez,zaten vettelde gelecek var diyerek ferrariye önermiş,yani gelecekte kimi-vettel ikilisini yarışırken görebiliriz..

  9. sinan  bilir avatarı

    bence Reno da kalıp macera aramasın.Reno belki 05-06 daki gibi olamaz ama hiç olmazsa uzun vadede podyum için mücadele edebilir,ayrıca erdal altundag'inda dediği gibi ferrari çok konuşan adam sevmez,mazallah italyan mafyasi tenhada kistirir adami…vettelide hemen ezip bırakmışısız.yeterince tanımıyoruz,belkide 2. pilotluk istemeyecek.bunu zaman gösterir.ayrıca vetteli mclaren de istedi ve çok sıkı bi anlaşması olduğunu söylediler.ayrıca toro rossoylo anlaşması bitince(sanırım 2009 sonu)bir sonraki sene için BMW ile bi öncelik anlaşamsı var.

  10. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    İnsan biraz adına yarıştığı takımı tutar yahu, adam daha ikinci yarışta kaçacağının sinyallerini veriyor.Ron Dennis onu desteklememekle sonuna kadar haklıymış.

  11. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Bu kadar korkak, ve pısırık bir pilot daha yoktur herhalde.Şimdiden kendisine yer yapmaya çalışıyor.Bence hakettiği tek koltuk Force İndia' dir.İyi ki bu sene McLaren' da değil.Kurtulmuşuz ondan.

  12. sinan bozok avatarı

    Valla Ferrariye gelirse bir Ferrarici olarak ayvayı yeriz.

  13. Eğer olacaksa ki bence de mantıklı Kimi ile iyi takım arkadaşı olacaklarını düşünüyorum. Neden? Çünkü Kimi çok konuşmayan biri yani polemiklere girmez. Hamilton'un gereksiz konuştuğunu görmüşsünüzdür bazen. Yani Prost Senna ikilisinin polemiklere girmeyen versiyonu da denebilir.

  14. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    arkadaslar hepınıze katılıyorum.tum fıkırler guzel ve cesitlı.alonso cok hırslı ve bencıl bır yapıya sahıp.hep bana rabbena dıyen bır egosu var.bu onun bırıyle ortaklık takımdaslık yardımlasma ve paylasma duygularından yoksun bırakıyor.bunu daha once fısıco ıle baska baska hamıltonla baska yonlerını gorduk.fısıco ıle hıc sorunu yoktu.cunkı fısıcoonun ıcın tehdıt olusturmuyordu.fısıco hıc bır zaman alonsonun onune gecemedı.kısılık olarakta pılot olarakta puan olarakta hep alonsonun arkasında kaldı.b alonso nun ısıne geldıgı ıcın hıc sorun olmadı alonso ıcın ıdeal takım arkadası olmasına ragmen 2006 amerıkada schumı ıkısını bırden gectıgınde fısıko bana yeterı kadar yardım etmedı dıyebılecek kadar bencıl bır pılot.gecen seneyı anlatmaya gerek varmı bılmıyorum.ılk bır kac yarısta hamıltonla alonso tek yumurta ıkızı gıbıydıler.ta kı hamılton alonso ıcın tehdıt olana kadar.sonra kapısmalar duellolar cekememezlıkler kavgalar.pıtte onu engellıyecek kadar pıstte her yerde sıkıstırp pıst dısına atacak kadar kısskanc hırslı hazımsız bır pılot alonso.ustelık dogruları bazen konussada hıc kımse cok konusan adamı sevmez helekı ferrari takımı.sımdı alonso kımı ıkılısı aynı takımda olsa ne olur.kımı de alonso da ıkıncı adam olmayı kabul etmez.kımı sessiz sakın ısıne bakan mulayım bırı.alonso konusan hırslı bır adam.keskın sırke kupune zarar alonso aynı takımda rekabet etmeyı sevmıyor.hep ben 1 olayım tk once benı desteklesın modunda kımı de ondan asagı kalmayıp arada bır alonsoyu gecınce alonso gene hırlamaya baslar.2009 sonunda kımı bırakacagını acıklamıstı zaten.ondan sonra alonso gelırse eyvallah ama ondan once mılyarda bır ıhtımal bıle veremıyorum.buda benım fıkrım

  15. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    raikkonen, F1'i bırakma düşüncelerini mclaren'de söyledi. dayanıklılık sorunları yaşıyordu. bir röportajda ''sadece 1 şampiyonluk kazanmak istiyorum demişti. ferrari'ye geldi şampiyon oldu. gerisi niye gelmesin?. bırakma düşüncesinden vazgeçti gibi

  16. ferrari kimi avatarı

    Bence Alonso BMW ye gitsin…

  17. Erhan Zambak avatarı

    Ayrıca Kimi zaten birkaç seneye kadar F1i bırakacağını söylüyor.Alonso ise Schumi gibi uzunca bir süre yarışmak istediğini söylüyor.Bundan dolayı Ferrari , Alonso için büyük yatırım olur

  18. Erhan Zambak avatarı

    Kimi-Alonso , Senna-Prost ikilisinden sonra F1 in gördüğü en iyi ikiliyi olştururlar.Kimi , Prost gibi sakin ; Alonso da Senna gibi agresif…Ancak aralarındaki mücadele Ferrari için artı mı eksi mi olur onu bilmem…Senna dağdan gelip bağdakini(Prost) kovmuştu.Alonso ilk büyük takım deneyiminde hüsrana uğradı.Bence ikincisinde daha olgun olacaktır ve aynı hataları tekrarlamaz.

  19. Sinan Şahin avatarı

    alonso'nun yerine vettel gibi 2.pilot olmayı kabul edecek bir pilotun gelmesi daha iyi olur, en azından takım arkadaşının puanını kapma gibi bir durum olmaz, schumi zamanında olduğu gibi.
    (yasin başpınar;geçen sene hamilton ile aynı araca sahipti ama sıralamalarda genelde hep geride kaldı ve pist üzerinde de hamilton'ı geçtiğini hatırlamıyorum. kimi'ye karşı da aynı durum olur merak etme.)

  20. yha ne demek alonso karaktersiz vs adam çok dogru konusuyor kımse alonsoya laf söyleyemez çok büyük bi pilot o iki şampiyonlugu dişiyle tırnagıyla aldı şuanda çok zor bi araçla ıkı yarısta 6 puan topladı şuan f1 de yarısan en mükemmel pilottur fernando alonso ve hep öyle kalacaktır kimi lewis ve alonso üçünede aynı R28 veya MP4 23 veya F2008 verelim emin olun alonso yha 1. olur yada 1.nin saniyenin binde küsüratı kadar geride FORZA FERNANDO

  21. ben bu söylediklerinin bulunduğu takıma saygısızlık olduğunu düşünmüyorum.massa nın böyle hatalar yapmasıyla ortalıkta bu tür söylentilerin çıkması normal demiş. bunun takıma syagısızlıkla ne alakası var.hayret

  22. cansu ektaş avatarı

    bence hamiltonla yaşadıklarından sonra , takım arkadaşının kendisinden üstün konumda olacağı başka bir takıma gitmesi fernando nun sonu olur. macca da hamiltonın üstünlüğü ne kadar açıksa bu sezonda başarılı olursa kimi aynı şekilde bi üstünlüğe sahip olucaktır ferraride ve ne kadar iyi bi pilotta olsa da fernando bir hamilton vakası daha kaldıramaz akıllı olsun renaultu geliştirmeye baksın derim ben..

  23. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Aloso Ferrari'de olsa Ferrari gerçekten yenilmez olurdu. Üstelik dayanıklılık sorunları da bugünden daha az olurdu. Alonso ile Kimi arasında sıkıntı yaşanacağına da inanmıyorum.Padokta en güçlü arkadaşlık ilişkilerinin Alonso'da olduğunu gözden kaçıran arkadaşlar var. Massa Ferrari'ye yakışmıyor.

  24. kimi ve alonsonun oldugu bir takım düsünün simdi.kimi avantajlı olacaktır cünkü ferraride tecrübeli konumunda olacaktır.hel bu yıl da sampiyon olursa ferarride gözbebegi olacaktır.alonso bile gelse kimi birinci pilot statüsünü alacaktır ferraride .tipik bir schumi yıllarına dönülecektir ve takımında gercekte istedigi budur.bence vettel gibi bir adamı alıp ikinci pilot yapmak daha kolay vede kimi'nin yerine yetistirilecektir. ferrari bence her zamaan iki pilota aynı sansı veren bir takım olmadı. dolasıyla ferrari gelecegini bu sekilde garantiye alacaktır.schumi,kimi,daha sonra vettel yada rosberg diyorum. yanlarında herkes olabilir.

  25. Vettel derim başka bişey demem:))Alonso-raikkonen yarışırsa ferrariyi desteklemem.Ama bu ikilinin aynı takımda yarısması f1 adına güzel olur

  26. kimi varken ferrariye gitmez diyordum ama bu söyledikleri soru işareti uyandırdı bende.. bu sene araç beklediği performansı veremezse şampiyona gerilerde kalacak.. sonraki sezon için daha iyi bir araçla ikincilik veya üçüncülüğü göze almış olabilir (tabi şampiyon olma ihtimali de var) göreceğiz bakalım birkaç yarış sonra verilen demeçler ne yönde olacak..

  27. levent  sarı avatarı

    ferrariye mızmız çocuk yaramaz.işleri bozar

  28. eger gelecek sezon ferrari alonso yu transfer ederse, mc larenin yapamadığını ferrari yapmış olacak. kimi ve alonsoyu bir araya getirecek. bir kimi taraftarı olarak bu güsel olur diyorum.aynı arac, aynı takım.kim hızlı cıksın ortaya.

  29. Bu söyledikleri Ferrariye açıkça bir mesaj.Alonso Ferrariye resmen beni transfer edin sizde yarışmak istiyorum diyor.Alonso çok açık sözlü bir pilot…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir