Alonso: "Hâlâ 5 Pilot Şampiyonluk İçin Aday"

yazar:

kategori:

Alons: “Sezonun öyle bir yerindeyiz ki olumsuz geçecek bir hafta sonu çok pahalıya mal olabilir ve zor olmasını beklediğimiz bir yarıştan üçüncü olarak ayrılmak önemliydi. Suzuka’da durumun belki de daha farklı olabileceğini kesinlikle umuyorduk ama şu da unutulmamalı ki pist, adeta Red Bull için tasarlanmış. Daha Cuma gününden işin bizim için zor olacağını anlamıştık, hatta ben buraya gelmeden biliyordum. Galibiyet için mücadele edememiş olmamıza hayıflanıyorum. Ama şimdi bu hafta sonunu unutup, bir sonraki yarışa yoğunlaşmamız gerek; performans seviyemizi arttırmalıyız. Sıralama yine 5. olmak, bize yardım etmeyecektir.”

“Kore’de atak yapmalıyız. Çünkü Webber ile farkı kapatmamız gerekiyor. Farkın yine açılması, durumu karmaşık hale getirecek. Simülatörde birkaç gün yeni pist üzerine çalıştık. İlk iki sektör, uzun düzlükleri ile çok hızlı iken son sektör Abu Dhabi’nin son bölümünü andırıyor. Asfalt geniş, bu da geçiş hamlelerini mümkün kılıyor. Yeni bir pisti gözden geçirirken hem kişisel hem de profesyonel açıdan her zaman meraklı olmuşumdur. Önümüzdeki Çarşamba’dan itibaren simülatörün yeteri kadar hassas olup olmadığını görmeye çalışacağım. Ardından Cuma günü normalde göre biraz daha fazla yol kat edeceğiz. Bu yüzden pistte doğru hissi bulabiliriz.”

“Şampiyonluk mücadelesinin hâlâ 5 kişi arasında olduğunu düşünüyorum. Bu sene birçok defa, mücadelenin dışında tutulan birinin oyuna tekrar döndüğünü gördük. Bunun tekrarlanması kolay olabilir. Bunu söylememle birlikte belki de kötü hafta sonu geçirme lüksü olan tek isim Webber’dir. Diğer herkes için ise belki pes etmektir, özellikle de bugün geride kalanlar için. Dolayısıyla Kore GP, bazıları için belirleyici olabilir. Benim için takım arkadaşım Felipe’nin de hesaba katılabilmesi önemli. İki olumsuz sonucu telafi etmeyi umduğunu biliyorum. Podyuma dönmek için gereklere sahip. Dahasında yeni pistin bütün sırlarını beraber ortaya çıkarmak çok faydalı olacaktır. Böylece araçlarımızı en iyi şekilde hazırlayabiliriz. Böylesi bir anda her ayrıntı, amacımıza ulaşmada önemlidir.”


Yorumlar

  1. vega_nitro bir haber Alonso ilgili ise o haber asla güncelliğini yitirmez emin ol:D ayrıca sana %100 katılıyorum.

  2. Yok Sinan o şahıs şey demek istiyor alonso minardi ile de kazanırdı.Kendisini f1 in ömer üründül ü ilan ediyorum.

  3. "en iyi araçtan 5-6 sn daha yavaştı yani aracı kötüydü ama kendisi harika muhteşem wonderki bir pilottu dimi?"

    Yorumundan sonra sana benim verdiğim cevap gelir ve geldi zaten Sinan Bozok. Olay bu kadar basit.

  4. Vega Nitro
    Lafım sana değil bilip bilmeden sallayanlara.Yazdığım yorumun son cümlesini okusaydın ne demek istediğimi anlardın.Ben Alonsonun pilotajına hiç bir zaman laf etmedim.Haz almıyorum kendisinden.Mesele bu.Kariyerini de biliyorum ki anlattığın hadiseler de çok gizli olmayan gayet bilinen olaylar.

  5. Korkuyorum şimdi bu haber ben yorum yazdıktan sonra güncelliğini yitirecek, sonra yaptığım yorum görünmeyecek diye 😀

    Neyse başlayalım. İlk önce Sinan Bozok arkadaşımın Alonso'nun kariyerini tam bilmediği ortaya çıktı. Evet Alonso Minardi kullanıyordu ve pistin en yavaş takımlarından biriydi. Ancak kendisinin Renault'un dikkatini çekmesi, aracına göre çıkardığı performanstan ötürüydü. Yorumlarımda bahsetmiştim, Minardi ile Benetton'lu Fisichella'yı kovalamışlığı vardır o yıllarda. Daha geriye gidersek, 1999 Aralık ayında o senenin Minardi aracıyla (sanırım Jerez olması lazım) piste çıkıp, milleti şaşırtıp (tabi kullandığı araca göre) 2000 sezonunda takımın test pilotluğunu kapması var. Matematiği olan arkadaşlarımız Alonso'nun 1999 Aralıkta kaç yaşında olduğunu hesaplasınlar. Jaime Alguersuari'nin dönemiyle değil, o yıllardaki şartlara göre de düşünsünler.

    Bülent Şahin de yarışları karıştırmış olmalı ki Japonya 2008'de de Alonso'nun takım arkadaşı sayesinde kazandığını söylemiş veya öyle demek istememiş de son yorumundan öyle bir anlam çıkıyor. Ha bir de 1 yarış içinde takım ikinci bir Renault aracı tasarlayıp Japonya'da Alonso'nun eline vermiş Alonso kazanmış değil mi? (:D)

  6. Bu arada Hamilton Alonsodan başka hangi takım arkadaşıyla ikili mücadele yaşadı bi düşüneyim bulamadım ben valla:D Takım aarkadaşı yardım etti mi Hamiltona bi düşüneyim doğru ya 2008 son yarışta glock yol vermişti Hamiltona ama Glock takım arkadaşı değil ki Hamiltonun ne çelişki:D

  7. Ya tabi ben hiçbirşey yapmayacağım sade gaza basacağım takım arkadaşım beni 1. yapacak yok öyle bir formula 1 ya formula 1 de hak her zaman yerini buluyor şükür;)Hamiltona Ron amca destek vermeseydi ben görürdüm o zaman Hamiltonu.Ron amcada haklı 2 kere dünya şampiyonu olmuş pilotumu desteklesin yoksa kendi yetiştirdiği 2006d gizli gizli f1 aracı kullandırdığı bridgestone lastiğine alışık Hamiltona mı destek versin dimi ama.

  8. O takım arkadaşlarını sana verseler, sende çıkartırsın o yarışları.

    Takım arkadaşı aykırı olduğunda da sonuç ortada. (Bknz. Lewis Hamilton)

  9. Hadi singapurdaki birincilik şaibeli(size göre bence değil)2008 japonya 'da mı şaibeli ki o sene kötü olan reno ile 1. oldu? Ya da 2009 Singapurda mı şaibeliydi de Alonso podyumdaydı. Yapmayın! Schumiye lafım yok ama kötü renosuyla iyi puanlar çıkarmayı başardı 2008-2009'da Alonso.

  10. Renault ile alınan Singapur birinciliği. Briatore&Piquet destekli Alonso. Kötü Renault ile alınan "şerefli" birincilik.

    Bazı arkadaşlar yazmadan önce 10 saniye düşünse sanırım bu saçmalıkları yazmayacaklar. Birilerine laf atayım derken öncelikle aynaya bakalım lütfen.

    ——————————————-

    "Hiç bir zaman kendi limitlerime ulaşamadım, Beni daha hızlı olmaktan alıkoyan hep aracın limitleri olmuştur. Kendi limitlerim değil.'' Michael Schumacher.

  11. Ayrıca Alonso suan ferrari koltugunda oturuyorsa Şuminin sayesindedir.. : )

  12. Murat arkadasım Alonso ne zamn dandik renoyla birinci oldu bn bilmiyorum.Alonsonun renoyla kazandıgı zaferlerde reno giridin en iyi aracıydı.aksini iddaa ediosan senin f1 bilgindne şüphe ederim tartısmaya bile girmem seninle.Schumacherin rekabetçi olmayan araçlarla maximumu cıkarıp şampiyonluga oynadıgını bir çok kez gördüm bn.sen bilmiyorsan o ayrı bir konu.ayrıca bu seneyi baz alarak sumiyi eleştiremezsin.41 yasında 3 sne ara verip f1'e dönmenin ne demek oldugunu bilmiyorsun çünkü.Araç kötü pilot iyise alonso gibi olur diosun nerdeydi geçen sene bu adam??timo glock'a bile üstünlük kuramadı.Ben alonso kötü pilot demiyorum cok iyi bir pilot aksina.Ama sen tutup Schumacherle kıyaslayamazsın alonsoyu şuminin yaptıklarının yarısını bile yapamamısken…

  13. Gören de hepsi Alonsoyu 2001 minardi den beri destekliyor sanar.Alonso o sene
    en iyi araçtan 5-6 sn daha yavaştı yani aracı kötüydü ama kendisi harika muhteşem wonderki bir pilottu dimi?
    Seviyesi belli olanlara belli seviyeyi deklare et ki anlaşabilesin.

  14. murat levent avatarı

    İncilere gel.

    2005 te ferrari yokmuş, 2006 da motor patlamış, e o zaman demekki schmi de 5 para etmez bir pilotmuş ki altında araç yokken bişey yapamıyormuş. Şimdi olduğu gibi.

    Sonra dediğim zaman bu işi araç bitirir diye herkes karşı çıkıyor.

    LEWIS, mclarende değil de HRT de kariyer yapaydı, 0 puanla sezon bitireydi kim desteklerdi bu adamı, veya hangi takım isterdi. Bak button a, senelerdir var, anca geçen sene çok üstün bir araçlan şampiyon olabildi. Yoksa süper pilot olduğu için mi sizce ?

    Veya Massa, veya Baricello, bunlar neden olamıyor, hadi massayı geç o biraz onun beceriksizliği de diğeri kaç yüzüncü yarışını yapıyor, eminim sorsalar ferrari de şu an olmak için neler vermezdi.

    Kıssadan hisse atıp tutmaya gerek yok, araç iyi ise pilotu iyi gösterir, araç kötü ve pilot ta kötü ise son sıralarda gezinip tur yer, araç iyi pilot kötü ise Massa gibi olur, araç kötü pilot iyi ise Alonso gibi olur. Bakınız kendini adamış kubicanın henüz 1.liği yokkken Alonso o dandik reno ile 1 den fazla 1.lik almıştır.

  15. eğer alonso şampıyon olursa vay halimize :)) inş olacak inş inş.:)

  16. sen olmada kim olursa olsun ! karaktersiz adam. utanmadan massadan yardim istiyor bide 🙂

  17. Her Alonso haberinin altında eski defterler açılmak zorunda mı merak ediyorum! olan olmuş biten bitmiş yaşanan yaşanmış sonuçta Alonso 2 dünya şampiyonluğunu bence bileğinin hakkıyla almıştır. yok schumi motor patlatmasaydı şöyle olurdu yok kimi kaza yapmasaydı böyle olurdu demek ne kadar doğru! Alonsonun başına hiç böyle şanssızlıklar gelmemiş gibi konuşuluyor. 2006'da bu adamın lastiği uçtu, monzada motor patlattı vb. daha birçok olay oldu ve kazanan Alonso oldu bunu kabullenmek gerek. Biz pilotların robot olduklarını bir duyguları olmadığını düşünüyoruz ne yanlış! onlar da bizim gibi İNSAN doğruları yanlışları olur hatalar yapar duygusal davranırlar. Alonsoda duygularını saklayamayan biri biz Alonsocular onu böyle sevdik destekliyoruz. Sizde hamiltonu ve ya Kimiyi ya da herhangi bir pilotu destekleyebilirsiniz ama geçmişten intikam alırcasına hareket edemezsiniz o pilotu destekleyen kişiye hakaret etmiş olursunuz daha anlayışlı olunmalı. ve ben artık bir kerede haber hakkında yorumlar okumak istiyorum.

  18. bende sana yagmurlu altında geçen çin shangay yarısını fisichella alonso tezgahını hatırlatırım o zamn :)Monzada yarıs dısı kalıp renault beni şampiyon olarak mclarene göndermek istemiyor diye agladığı zamanları hatırlatırım.

  19. tutturmuşsunuz suzukada motor patladı.ona kalırsan alonsonunda monzada patladı.2006 ikinci yarısından sonra tutturdular kütle amortisörü diye.maksat ne sırf renaultu yavaşlatmak.bu alonso hakikaten sabırlı adammış.neredeyse her sene fia bu adama uğraşıyor.hayır şu motor olayını yazarken bari düşünün.yahu adamlar bizede monzayı hatırlatmazlarmı diye.

  20. Allahtan bu adam şuminin elinden 2006'da şampiyonlugu aldı dua edin suzukada yarıs dısı kaldı şumi yoksa neyle övüncektiniz cok merak ediyorum.Herkesi yendi dediginiz adam gecen sene nerdeydi timo glock'u bile yenemedi.Biz alonso hakkında yorum yapmazken siz şumi hakkında yorum yapma cürretini nerden buluyorsunuz onuda anlamıs değilim.

  21. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül sen adam olmazsın bu kadar kin dönüp dolaşıp sahibini bulur dediğim gibi kimi pistlerde olmadığı sürece senn burda yorum yapman saçma yolal şimdi

  22. neyse yavuz konuyu daha fazla uzatmayalım.benim lewise şahsi bir kızgılığım yok.ama takımı mclaren, taraftarlarıda sizin gibi olunca(hadi seni tenzih edeyim çünkü damızlık bir kaç kişi var aranızda) tabi oda bu eleştirilerden nasipleniyor.vede iddia ediyorum alonsoya kızanların çoğu genelde bu adama yenildikleri içindir.en basiti kimi örneği.arkasından şumi.

  23. Yavuz Balcı avatarı

    arkadaşım kıvırmak kelimesini sen kardeşim kelimesiyle yanyana kullanamazsın. en azından bana karşı.ayrıca içinde kin besliyorsun dediğin adam daha düne kadar gridin en komple pilotu olarak alonsoyu gösteriyordu. alonsonun pilotluğuna asla laf etmeyen birine karşı bu lafları kullanıyorsun. keşke biraz daha objektif olabilseniz. alonso lewisi sevmiyor sizin gibi evet ama hiç değilse tuttuğunuz pilotun göstermiş olduğu saygının 10 da birini siz gösterebilseniz. emin olun alonsodan nefret eden kişilerin çoğunluğu sizin yüzünüzden bu adamdan nefret ediyor.

  24. yavuz sana kardeşim diye hitap ettim samimiyetine dayanarak bir kaç kelime yazdım şaka ile karışık.ama sen bunu terbiyesizlik olarak adlandırıyorsan o senin güzelliğin.5 sene önce 5 sene sonra siz 2006 da alonsonun takımının şumiye açtığı pankart yüzünden neredeyse alonsoyu linç edecektiniz.muhatap konusunu ilk satırlarımla bir tutabilirsin diyeceğim ama içinizdeki kin tıpkı diğerleri gibi içten içe sizi kemiriyor.tabi bu lewisin şampiyonadan büyük bir ihtimal kopması önemli ölçüde rol oynuyor.neyse sıkmayın canınızı inşallah birdaha şampiyon olamamanız dileğiyle.

  25. Yavuz Balcı avatarı

    nihat birincisi muhattabım sen değilken yazdığın bu yorumu terbiyesizliğine veriyorum. ikincisi polemik çıkarmaya çalışma. üçüncüsü verdiği örneklerle rezil olan ben değilim.

    bir insanla ilgili verdiği örnekler işe yaramayınca 5 sene öncesine dönen bir arkadaş var aşağıda. ilk önce gidin siz 5 sene önce kendi halinize bakın sonra milletin 5 sene öncesini eleştirin. belden aşağı vurmaya çalışırsanız o işi bana karşı yapamazsınız. ayrıca kimin alonso kimlerin lewis haberleriyle ilgilendiğide ne kadar belli oldu bak. çocukluğuna ineceksiniz nerdeyse. ee normaldir. başbelası bir adam bu lewis.

  26. yavuz kardeşim kıvırma asuman yakalamış kabul et istersende daha fazla rezil olma.bende ispanyada alonso için olanları yazacaktım ama sağolsun asuman benden önce davranıp cevabı vermiş.gp2 de yaşanan olaydan haberim yok ama asuman ısrarla bak diyorsa bir bakıver istersen.

  27. Yavuz Balcı avatarı

    en yakın bendim. 3d bir aksiyon filmi gibiydi dedikten sonra ne diyecekti. berbat bir filmdi mi desin. bu kadar önyargılı,bu kadar çekememezlik nedir anlamadım. aksiyon filminde sen dans etmelerini mi bekliyordun araçtan çıkıp.

  28. yavuz balcı,
    Adam kazayı izlemek süperdi çok fantastikti diyor.Ben demiyorum.Kendin o haberi aynen yazmışsın.Tekrar oku.
    Nelsonun köpük bariyerlere çarpma olayı F1 racingin bir kaç ay önceki sayısında var şimdi hatırlayamadım sayısını.Köpük bariyere çarptığı için o köpükler ağzına dolmuş ve o yüzden konuşamamıştır diyor.Ben demiyorum sadece öğren diye yazdım.

  29. Yavuz Balcı avatarı

    birincisi adam 3d bir aksiyon filmi gibiydi demiş. ve ardına eklemiş. sen istediğini al bu bir.

    ikincisi ağzını köpükle doldurmuştur gibi bir cümleyle zaten seviyen belli. ben senin seviyene düşmem. istediğini yaz bundan sonra.

  30. ispanyada kobayaşi son 2 tur kala yumuşak lastiğe geçmiş ve önündeki bitmiş lastikle giden alonsoyu ve buemiyi geçmişti.hamilton da dev ekrandan bir ferrarinin saubere geçildiğini gördüm galiba başka dünyada idi diyerek alay etmeye başlamıştı.
    Bu alayları kimse yapmıyor.Etik değil.

  31. Meslektaşlarının kazasına ÇOK FANTASTİKTİ diyor ve sen bunu onaylıyorsun öyle mi.Hadi orada ciddi bir yaralanma falan olsaydı?
    Aynı tarz da bir yaklaşımda gp 2 de olmuştu.Nelson kaza yapmış ve köpük bariyerlere girmiş ve konuşamamıştı.Hamilton da muhtemelen ağzı köpükle dolmuştur demişti.

  32. Yavuz Balcı avatarı

    İngiliz The Guardian ise Hamilton ile Button'ın basın toplantısındaki konuşmaları yazdı. Medyadan Hamilton'a 'Çocukluk kahramanına karşı yarışmak nasıl bir duyguydu?' sorusu gelmiş, Jenson Button söze girip 'Hadi, doğruyu söyle!' demiş ve iki pilot gülmeye başlamıştı.

    burada lewis ne demiş. adam bir şey dese ağladı dersiniz suç. gülse güldü dersiniz. keza burada yarım yamalk bir şeyle kesmişler ve sonrasında lewis herhangi bir diğerini geçmekle aynı demiş. ne var bunda.
    mezardan sennayı çıkarttılar sanki onuda mı geçtim demiş. gerçi sen yakında bunuda söylediğini iddia edersin.

  33. Yavuz Balcı avatarı

    Türkiye Grand Prix’inden Webber ve Vettel’in kazasından sonra dubleyle ayrılan McLaren, markalar klasmanında mücadeleye geri döndü.

    “Güzel bir mücadele sergiledik. Red Bull’ların kazası da işimizi kolaylaştırdı. Dört pilotun ne kadar yakın olduğunu gördük.Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İki şampiyonayı da kazanabiliriz.”

    “Yarışın belli kısımlarında onları çok zorladık. Red Bull’la mücadele edebilmek geliştiğimizin göstergesidir. İyi bir yoldayız. Duble yapmamız mükemmel oldu.”

    Hamilton, Webber ve Vettel’in kazasından sonra “Kazayı izlemek süperdi. HD ya da 3D bir aksiyon filmi izler gibiydim. Çok fantastikti ve en iyi görüş açısın bendeydi.” dedi.

    “Sebastian iyi gidiyordu fakat sonra onun uçup gittiğini gördüm. Mark kapıyı kapatınca Sebastian’ın sağa kırmaması gerekiyordu. Onlar için talihsiz, bizim için de güzel bir olay oldu."

    bu mu alay. bravo valla. ben değilde sen işine geldiği gibi okuyorsun.

  34. Yavuz Balcı,
    Redbullar İstanbulda kaza yaptıktan sonra alay edercesine demeç vermişti.Mayıs ayına ait haberleri burada bulamadım.Başka yerden aldım.http://www.*********.com/haber/21788/Hamilton-McLaren-simdi-daha-güclü.
    Her mclaren haberini en ince detayına kadar okurum diyorsun ama galiba hoşuna gitmeyenleri unutmuşsun ya da alonso yu okumak daha cazip gelmiş olmalı.

    çin den sonra şumi hakkında ise..http://www.*********.com/haber/21252/Schumachere-medyadan-yogun-elestiri

  35. Q: (Chinese media) Lewis, what was your feeling when you followed Michael, do you feel any pressure after that kind of exciting fighting, and you’re successful? What’s the secret?
    LH: Jenson says ‘tell the truth.’ It’s just as exciting as racing with any other driver.

    http://www.formula1.com/news/headlines/2010/4/10682.html

    ayrıca alonso 'iyi sayılabilecek' bir pilot diyen arkadaşa da saygılar 🙂 alonso şu an f1'deki en iyi pilottur( schumi'yi ayrı tutuyorum). kabul etmek gerek, rakipleri bile kabul etmiş bunu 🙂

  36. Gökhan kardeşim Schumi taraftarı olarak alonsodan nefret etmem.Hatta her zamn derim cok iyi bir pilot diye.Schumi az cekmedi demişsin alonsodan.2005'de Schumi sampiyonluga oynamıyordu ferrari o sene cok kötüydü.2006'da sadece alonso schuminin elinden sampiyonlugu aldı.o da dua etsin suzukada yarıs dısı kaldı efsane yoksa hayaldi.f1'de bu tarz olaylar olur zamanında hakinende schumiden sampiyonluk aldı ama Schumi hakinenden deil hakinen schumiden cekti.Sen şimdi diosun ki alonsodan nefret ediyorsunuz.siz bu tarz yorumlar yaparsanız ister istemez alonsodan nefret ettiriyorsunuz.Durduk yere schumiye bile laf attın bravo.Alonso üzerinden schumiye laf atacaksan önce bekle bakalım Alonso schuminin yaptıklarının yarısını yapsın hele bi.

  37. Yavuz Balcı avatarı

    umut bende öyle hatırlıyorum ama arkadaş lewis deyince haberi istedim haklı olarak.lewisi saygısız ilan etmiş. bende linki istedim. çünkü her McLaren haberini en ince detayına kadar okurum.ama sonuçta bende insanım gözümden kaçan bir şey varmı bende merak ettim.

  38. Ben Lewisten bahsetmiyorum Yavuz. Lewis Schumi hakkında en içten açıklamalar yapan pilotlardan biri Vettel ile birlikte. Olay Jenson Button'dan geçiyor.

  39. Yavuz Balcı avatarı

    umut ben haber linki istiyorum sadece. farkındaysanız gözümden kaçmış diyorum. arkadaşlar iftiracı konuma düşmesinler. ben onlara yanlışsınız demiyorum. madem var haberi yollasınlar. ben gayet objektifim.

    eğer böyle bir haber varsa ben yeri geldi çok aptalca bir açıklama dediğim lewisin açıklamalarına yenisini eklerim. button ı bilmem ayrıca benim istediğim lewisin söyledikleri. button la ilgilenmiyorum açıkcası.

  40. Doğru söylüyorlar Yavuz öyle bir olay olmuştu, ve o olaydan sonra Button konusunda biraz düşüncelerim değişmişti.

  41. Yavuz Balcı avatarı

    o zaman sende haber linki yolla. basın toplantısında konuşulmuşsa kesin haberi vardır. bekliyorum.

  42. Ben şahidim,hatta jenson dahil alay etmişlerdi,hemde basın toplantısında.

  43. Yavuz Balcı avatarı

    şu alay ettiğine dair haber linklerini banada yollarmısın ASUMAN gözümden kaçmış. yollada bende göreyim. he yollamazsan sende bir iftiracı olursun. iftira da benim bildiğim bir saygı göstergesi değildir. seni erdemli olmaya davet ediyorum ve haber linklerini bekliyorum.

  44. Alonso böylesine MÜTEVAZİ açıklamalar yapmasına rağmen hala bazıları aynı kalıpta devam etmektedirler..Buttonun bile şampiyonluk adayı olduğunu söyleyerek onure etmeye çalışması bile anticileri bildiğinden vazgeçirmemiş.
    Alonso ne derse desin anticiler bildiğini papağan gibi okuyacak.Kimi beddua edecek kimi nefret edecek.
    Eğer bu konumda hamilton olsaydı aday sayısını en fazla 2 veya 3 gösterirdi.Çünkü insanlara saygısı yok.Şumiyi çinde geçince alay etmiş ve gülmüştür.Rdbullar istanbulda kaza yapınca alay etmiştir.
    Saygı erdemdir ama bilen kim.

  45. drawbackmc

    saygılar hanımefendi.

  46. turbo diğer sitelerdeki başlıklardan kopye çekmiş.Yoksa bu cümleden bu anlamı çıkartamaz. olaya hep kendi tarafından ve kendi açından bakma.Hırsızlığın ve yalancılığın kol gezdiği yerleri süt beyaz gösterme.Alonso,massaya yardım edeceğini açıklamıştır.Bu ruh halinden çok iyi anlıyorsan bilip de işine gelmeyenleri tekrar hatırla.Mesela neden patronun biz ona karşı yarışıyoruz dediğini.Neden bu adamın aracının sabote edildiğini ,neden lastik basınçlarıyla oynandığını da yaz.Ben Alonso nun yerinde olsam sadece mekanikerlerin yüzüne karşı küfür ettiğine dayanarak her sezon o takımın sürücülerine karşı başkalarına yardım ederdim.Bırak diğer yapılanları ve oynanan oyunları.sadece küfür yemesi bile diğerlerine yardım etmesine kafidir.Buttonun hamiltona daha sezon ortasındayken ettiği yardımları düşün.(spa 2010).Ben hatırlatayım :Aman hamilton dikkatli ol button artık yok ve geridekiler sana yaklaşabilir.

  47. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Gökhan
    Bir insanı sevmemek başka bir şeydir nefret etmek başka bir şeydir.
    Ayrıca hiç kimse hiç kimseyi sevmek zorunda da değil.
    Ancak enteresandır ki yorum olarak yazdığım sadece " 🙂 " ve sizler – bilmem kaç puanlıyorsunuz.
    Bunun adınıda nefret koymuşsun.
    Acaba ben mi nefret ediyorum yoksa siz mi Alonso yu sevmeyenlerden nefret ediyorsunuz.
    Hemde nefret ettiğin kişileri tanımıyorsun ve ben birçok F1 severin özünde çok iyi insanlar olduğunu tahmin ediyorum.
    Herhangi bir pilotun en fanatik taraftarının bile.
    Çünki F1 futbol gibi bişi değil. Herkes anlamaz, anlayamaz.
    Farklı bir kültür meselesi F1.
    Ama benim Alonsoyu sevmek/sevmemek veya Lewis'i sevmek/sevmemek için bir sebebim olabilir.
    Sonuçta bu kişilerin hem özel hayatları, hem günlük hayatta yaptıkları, hem yarışlarda yaptıkları karakterlerini az çok ortaya koyuyor.
    Senin için Alonso ile akrabalığın falan var onu koruyor olsan belki hani birşey demeyeceğim.
    Diycem ki adamın akrabası bizde onu sevmedik diye bizden nefret ediyor.
    Ama zannetmiyorum ki Alonso akraban olsun.
    Ben Alonsoyu sevmem ama iyi sayılabilecek bir pilot olduğunu hep bilirim.
    Ama iyi sayılabilecek bir pilot olması benim onu sevmem anlamına gelmiyor.
    Ne ben buna mecburum ne buna onun ihtiyacı var.
    Ben McLaren taraftarıyım ve iki tane favori pilotum var şu anda yarışan veya yarışma potansiyel olan pilotlar arasında.
    Lewis ve Kimi.
    Kimi Ferrari'ye geçince elbette üzüldüm ama Kimi son yarışta şampiyon olduğunda (Hemde Hamilton'a karşı) yinede onun adına sevindim.
    Alonso McLaren'de yarışırken de hiç sevemedim. Zaten sağolsun Lewis çaylak sezonunda buna çok da gerek bırakmadı.
    Neyse konu dağılıyor ancak ben yorumlarda biraz daha mantıklı olunması taraftarıyım özellikle birbirimizi itham ederken.
    Dediğim gibi Pilotlar gözler önü de ve az çok nasıl birileri oldukları belli.
    Ama buraya yorum yapanları genelde tanımadan yargılıyoruz.
    Dikkat çekmek istediğim asıl nokta bu.

  48. ''Kimi ve şumi az çekmedi El nanodan sonrası biri kaçtı gitti birisi gitti gitti geldi fakat kendine gelemedi''
    bu ne ya!!!!!!!!!!!!
    gitmek zorunda olan biri varsa o 2007 sezonunun sonunda renault ya gitti çaylak takım arkadaşı odaklı sorunları sebebiyle:)))
    bu arada beyefendiye 2008 İnterlagos ta yarış öncesi soruldu iki şampiyon adayından hangisinin bunu gerçekleştirmesini istiyorsun bilen bilir cevabı turbo(spa 2000) nokta atışı yapmışsın yine

  49. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    say lannn 🙂

  50. Bu antipatik adamın şampiyon olmasını istemiyorum çünkü kendi hakkıyla almadığı çok puan var

  51. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso dan nefret edenler yine sahne almışlar..

    hemde diğer yarışlarda başarılar dilemeyecek kadar ee doğaldır sırasıyla Kimi ve şumi az çekmedi El nanodan sonrası birisi kaçtı gitti bu alemden biri gitti gitti geldi fakat kendine gelemedi.

    pilotlar bu kadar zararlarla kurtulurken fanların yaraları da böyle konularda meydana çıkıyor..çok çektiler çünkü hesapları hala görülemedi umutla bekliyorlar buz adam dönsede..
    siz bekleyin.

    İnadına ALONSO TEK BAŞINA HEPSİNE YETİYORSUN.

  52. "Benim için takım arkadaşım Felipe'nin de hesaba katılabilmesi önemli. İki olumsuz sonucu telafi etmeyi umduğunu biliyorum. Podyuma dönmek için gereklere sahip. Dahasında yeni pistin bütün sırlarını beraber ortaya çıkarmak çok faydalı olacaktır. Böylece araçlarımızı en iyi şekilde hazırlayabiliriz. Böylesi bir anda her ayrıntı, amacımıza ulaşmada önemlidir."

    Verdiği demecin asıl maksadına en sonunda değinmiş.

    massa benim için elinden geleni yap, özcümlesi.

    belki de massa'nın;
    diaz bir reno pilotu iken, 2008 şampiyonasında Macca sürücüsü olan Lewis Carl Davidson Hamilton'a karşı, ferrari pilotu olan massayı destekleyeceğini ve elinden gelen yardımı vereceğini deklare ettiği günleri hatırlayıp ona sezon sonu gerekli yardımda bulunması gerektiğini düşünüyor.

    diaz reno pilotu
    Hamilton McMerc
    massa ferrari

    ve diaz ferrariye desteğini açıklıyor. ruh halini hayal etmek ve Hamilton'a duyduğu nefreti anlamak için gayet yeterli bir örnek.

    ————————-
    "konu hakkında soruları cevaplayan Davidson "Massa'nın sorununu iki kelime ile özetleyebilirim: Fernando Alonso."

    "Alonso onu psikolojik olarak yok etti. Daha şimdiden bunu başardı. Ve bu çöküş Bahreyn'de daha ilk virajda başladı." dedi."

    Davidson'a göre çöküşün bir diğer nedeni, Alonso'nun Massa'ya Çin'de pit girişinde yaptığı tartışmalı atak.
    ————–
    tabii bu yorumun yapıldığı zamanda diaz massadan kaba bir şekilde daha yol istememişti. ve bu arkadaşından şu an destek istemekte.

  53. speeder 86, söz konusu arkadaşlar aynı zamanda Alonso'nun şampiyonluk şansına hayal diyorlardı. Örnek vereyim: minardi. Ben Alonso'nun şampiyonluk şansının bulunduğunu ve bunun bir hayal olmadığını söylemiş, hatta buna hayal diyen ve yarışlarda herşeyin olabileceği düşüncesini taşımayanların; kendilerini 'tarafsız' ifade etmesine rağmen, tarafsız olmadıklarını ifade etmiştim.

    Neler olup döndüğünü gördük geçen yarışlarda. Alonso şampiyon olmasa bile mutlu olacağım, çünkü şampiyonluğun bir hayal olmadığını net olarak gösterdi bize Alonso geçtiğimiz yarışlarda.

  54. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    🙂

  55. burak bocek avatarı

    İnşallah Alonso,tüm beddualara karşı şampiyon olursun.

  56. Alonsoyu tabi istemezler çünkü şampiyonluk potasındaki en güçlü isim Alonso'dur. Diğer isimlerden çok daha soğukkanlı sakin ve baskı altında sürüşü mükemmel olan bir pilot küllerinden yeniden doğdu. Silverstone'dan sonra "Şampiyon olacağıma inanıyorum" dediğinde herkes dalga geçiyordu ama şuan en büyük aday. şampiyonluğu en çok hakeden kişi hak yerini bulur inşallah Şampiyon olur yolun açık olsun Alonso…

  57. kore de güzel bir yarış olacak düşüncesindeyim. ilk 5 kişinin 4 kişisi kim şampiyon olmasın diye bir soru sorulsa cevaba alonso diye cevap verirler. onlardan daha fazla şampiyonluğu olduğundan dolayı. bu açıdan olaya bakarsak alonso dezavantajlı. webber hariç özellikle mclaren pilotları herhangi bir kapışmada biz olamadık bu adamda olamasın diyerekten alonsoya zarar verebilirler. 2007 de alonso hamiltondan son yarışta sezonun intikamını almıştı. hamiltona hata yaptıran alonsoydu. alonsonun geçtiğini görünce şuursuzca onu geçmeye çalıştı ani bir fren pist dışına taştı avantaj kaybetti. halbuki başka bir pilot olsa böyle duygusal davranmayabilirdi. hırs sebebi hasarettir. dikkatli olmak lazım. 5 kişinin 4 üne başarılar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir