Schumacher Gelecek İçin Kendisine Güveniyor

yazar:

kategori:

Yedi dünya şampiyonluğu bulunan pilot, eleştiriler aldığı dönemde Suzuka’da 6. sırayı aldı ve yarış içindeki temposu dikkat çekiciydi.

Performansındaki yükseliş hakkında konuşan Schumacher, bu konudaki ilk gelişimi Singapur’da hissettiğini söyledi.

Schumacher: “Dürüst olmak gerekirse Singapur’daki ilk turdan itibaren, piste çıktıktan hemen sonra bir şekilde tempoyu yakaladım. Ama o yarışta bir şekilde performansım belli bazı nedenlerden olayı önemli ölçüde düştü”

“Bazı incelemeler yaptık ve bazı nedenler gördük. Ama bunlar çok garipti.”

Gelişiminin, alışmada göstermiş olduğu ilerlemeden çok, bazı pistlerde neden iyi olmadığını anlamasına bağlı olduğunu düşünüyor.

Schumacher: “Bir adım atıldığını söyleyebileceğimizden emin değilim. Bazı pistler vardı -Valesiya’yı hatırlıyorum mesela- dürüst olmak gerekirse sıkıntılar yaşadım”

“Araç, lastik ve kendim arasındaki uyum çok iyi değildi. Ama genel olarak makul seviyede. Beklediğim ya da olmasını istediğim gibi değil ama nedenlerini görüyorum ve gelecekte farklı olacağı konusunda iyi hislerim var”


Yorumlar

  1. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    araç azda olsa schumiye uygun olduğunda elinden gelenin en iyisini yapıyor. schuminin aracıyla olan durumunu hasta bir insan gibi görüyorum. bazı günler çok az bile olsa iyileşme hissedildiği anda herkes gibi kendini gösteriyor ve hatta diğerlerinin yapabileceğinden fazlasınıda yapıyor. ama araçla olan uyum kötüysede onun yapabileceği birşey kalmıyor.

  2. açıkçası araç iyi olmadan pilot istediğini kolaylıkla alamaz geçen seneden hatırlayalım Kers i kullanan fakat iyice anlayıp analiz edememiş Mclaren ve Ferrari nin sezon başındaki berbat performansları,tur yemeleri zihnimizdeki tazeliğini koruyor akabinde sozonun ikinci bölümünde sistem daha iyi anlaşılmaya çalıştırılmaya başlanınca takımlar Lewis ve Kimi ile güldü ama bu gülümseme 3.lük mücadelesinden daha iyisini yansıtmıyordu demek ki araç iyi değilse bahsedilecek şey bir pilotun başarıları olmuyor pek aradaki geçişler anlık ilgi uyandırsada, gelelim konumuza Schumi nin aracının Button merkezli hazırlanması haberinden sonra efsanenin eleştirilmesini mantıksız buluyorum

  3. dünyaya gelmiş çok az sayıdaki özel yeteneğe sahip pilotların bence en iyisi schumi dir.evet bunu kabul ediyorum f1 de yarışmaya hak kazanabilen tüm pilotlar zaten üst seviyedir ama bence bazılarının yaradılıştan özel yetenekleri ve kabiliyetleri vardır.şahsa atıfta bulunmadan takım ismi olarak söyleyeyim, eğer mercedes gp schumi nin üzerine eğilmez onla bir bütün olup, onun tecrübeleri ve kabiliyetiyle gelişme sürecine atılmazsa çok büyük hata yapar.rosberg iyi bir pilottur,griddeki diğer birçok pilot gibi.ama bir takımı zirveye en hızlı şekilde taşıyabilecek tecrübeye sahip değil.schumi ye şuan yeterince gösterilmeyen ihtimam bir an evvel gösterilmezse mercedes gp kaybeder.onun üstün yetisinden bir an evvel faydalanmaya başlamalılar.

  4. Takım aracı güçlendirirse schuminin çok güzel şeyler yapacağına eminim.

  5. Bu konuda Brawn ve Haug güven telkin etmiyor bana nedense. Şampiyonluk için mücadele etmek için biraz fazla bütçeye ihtiyaçları var. Mercedes bunu vermek niyetinde değil. Eldeki imkanlarla alabilecekleri maximum başarıyla yetinecekler gibi. Eğer kazara iyi bir paketle başlarlarsa seneye ozaman belki destek çıkabilir. yoksa biz schumiyi tekrar izleyemeyiz. ozamana kadarda böyle üzüntülü ama ümitli mesajlar okumaya devam ederiz.

  6. Bu sene çok fazla gereksiz kişi benimde adım geçsin diye Michael Schumacher adını her yerde zikrettiler ona yeni yetme bir pilot muamalesi yaptı birçoğu ve Schumi hepsinin ağzının payını vereceğini söylemiş nazikçe:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir