Massa'nın Hataları Ferrari'den Ayrılacağı Spekülasyonlarını Ateşliyor

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu Felipe Massa’nın yeni evlendiği eşi, Brezilyalı pilot hakkında çıkan söylentileri hoş karşılamadı.

Felipe Massa’nın Ferrari ile uzun süreli anlaşması olmasına rağmen Malezya’da çıkan söylentiler 2009’da Ferrari’de Sebastian Vettel ya da Fernando Alonso’nun yarışacağı yönündeydi.

Brezilya televizyonuna söylentiler hakkında konuşan Massa’nın eşi Rafaela Bassi-Massa bunların hoş olmadığını söyledi.

Eski Formula 1 yarışı kazanan isimlerden olan Ralf Schumacher de ilk 2 yarışta attığı spinlerin ardından Brezilyalı pilotu zor haftalar beklediğini söyledi.

DTM serisinde yarışan Schumacher "Felipe için kesinlikle zor olacak çünkü İtalya Medyası patlayıcı." dedi ve Massa’nın çoktan Ferrari’de 2 numara olduğunu söyledi.

Bu arada eski şampiyonlardan Niki Lauda, Massa’nın Sepang’daki spininin araçtaki hatadan kaynaklanmış olabileceğini söyledi ancak şöyle devam etti:

"Eğer iki yarış üst üste kendisi hata yaptıysa o beyinsizdir."


Yorumlar

  1. tolga ne demek istediğini anlamadım ama iki pilot arasında 1 turluk fark vardı pitstoplar öncesi,arka arkaya girdiler massa daha fazla pitte kaldı kimi daha az kaldı pitte resmen adamın önünde çıkardılar..kimi daha ağır felan diyor arkadaşlar ama öyle olsa zaten bir kaç tur hızlı turlar atıp pite girer kimi ve rahatça massanın önünde çıkardı..ikisinin yakıt yüküde aynıydı pite girene kadar,kimiyi erken çıkardılar..şumiyede aynı şeyleri yapıyorlardı..çaktırmadan takım emri uygulanıyor..massa artık 2.pilot açık olan bu…

  2. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Massa Ferrari' de diye böyle, gitsin bakalım bir başka takıma görürüm ben onu.Vasattan öteye gidemeyecek hiç bir zaman.En iyi iki takımdan birisinde bile başarı yakalayamıyor ise diğer takımlarda ne yapar merak ediyorum.Lauda çok haklı.

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımı havada karada herzaman massa dan ıyı ve hızlı bence.bı kere massa kımıden daha eskı ferrarıde buna ragmen kımı ondan daha ıyı performan s elde edıyor.trafıkte bıle kımı rakıplerını gecıp ust sıralara tırmanabılıor hatta puanlar alıp podyuma cıkabılıyorken massa dan bu gune kadar buna benzer cıkıslar goremedık.gecen sene son brezılya yarısında kımı hep massa nın arkasından gıttı ama farkın acılmasına hıc ızın vermedı.ıstanbul park ta da oyle.brezılyada ıkıncı pıtten sonra kımı farkı yıne acmıstı dunde actı.bu kımının massa dan daha hızlı oldugunu sınırlerının daha saglam oldugunu gosterıyor.ustelık baska bır haberde massa nın korbun uzerınden gecerken arka amortısoru kırdıgı soylenıyor ne derece dogru bılmıyorum ama bu gercekse lauda cok haklı.massa ferrarıye EXTRA SMALL kalıyor

  4. tolga soydan avatarı

    padokman kimiyi massanın önünde çıkarmalar için massayı beklettiler diyosun.ne kadar benzin alırsan o kadar fazla durursun pitte.hafifsen daha fazla durursun.felipe kimiden daha ağırdı ve daha fazla kaldı.kimiye kıyak çekmediler anlıcan

  5. ömer doğan avatarı

    bence ikinciliği kaldıramıyo kimi yarışta omdan daha iyi ve herkes bunun farkında massa kendisininde iyi olduğunu kanıtlamaya çalışırken hata yapıyo ve onu daha aşağılara çekiyo bence birazda montoya gibi kimiyi çekemiyo bütün sorun bu kimi bütün yarışlarda massadan üstün performans sergiliyo ve birinci olmayı hakediyo

  6. Sinan Şahin avatarı

    massa 1 tur erken pite girdi ve 19 turluk yakıt aldı, kimi ise 17 turluk. kimi daha ağırdı zaten ve daha az yakıt alması normal. önemli olan massa pitteyken, kimi'nin attığı turlardı. kimi istese 1.virajda da geçerdi massa'yı ama zaten bir şekilde de olsa geçeceğini biliyordu. yani bu durumun pit ekibiyle hiçbir alakası yok.

  7. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    lauda niye böyle ağır konuşuyorki? tamam avustralya kendisinin hatası olsun ama malezyayı sanmıyorum.

  8. massa cok iyi bir sıralama pilotu kimi tek turda onun kadar iyi degil.fakat kimi kesinlikle yarısta ondan bir gömlek üstün .kimi önde basladıgı her yarısta massaya fark atar,örnek gecen yıl belcika.massa ise yarısta istikrarlı turları kimi gibi degil.zaten arkadaslar padokta cok yetenekli pilotlar var. kaanatım su an alonso ve kimi digerlerinden bir gömlek üstün. zaten ikiside sampiyon pilot.fakat bunların yerini gelecekte vettel,hamilton,rosberg,kubica ,sutil gibi pilotlar alacak.

  9. Harbiden Lauda bodozlama dalmis 🙂 Ferrari`de pilotlar sezona esit basladi, bunda bir sorun yok, ayni takimda bile olsaniz rakipsinizdir ve pit kararlarini alan yaris muhendisleri ve pilotlar dogal olarak yarisiyorlar, bundada bir sakinca gormuyorum ben. Ha ne zaman takim icin birilerinin fedakarlik yapmasi gerekir o zaman herkes ustune dusuni yapar o ayri. Ama su an boyle bir durum yok ve yarismalari gayet dogal. Massa artik 2 numarami? birazcik daha beklemek gerekir diye dusunuyorum..

  10. laudada çok açık konuşmuş canım :)) massanın yarış içinde psikolojısinede bakmak lazım..kimiyi adamın önünde çıkarmak için erken pitten çıkardılar,kimide hafif depoyla farkı açmaya başladı,massa yetişeyim derken telaş yaptı sanırım..bence kenar yönetimde hatalı yarış içinde adamın moralini alt üst ettiler…şu açık massa 2.pilot olarak görülüyor ferraride…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir