Hamilton: Kesinlikle Pes Etmedim

yazar:

kategori:

Hamilton, sene sonunda 2007’de yaşadıklarının tam tersini yaşamayı umduğunu söyledi. Hamilton, 2007’de son 2 yarışa 17 puan farkla gelip şampiyonluğu Ferrari pilotu Kimi Raikkonen’e kaptırmıştı.

Hamilton “Gittikçe zorlaşıyor, bunun tamamen farkındayım. Ancak böyle bir durumda 2007’ye ve ozaman olan son 2-3 yarışa bakıyorum.”

“Sanırım Kimi son 2 yarışa girerken 17 puan gerideydi ancak yine de şampiyon olmayı başardı. Birden çok kez şampiyonluğun son ana kadar kazanılmadığını öğrendim bu yüzden tabiki pes etmedim.” dedi.

Son yarışlardaki talihsizliklere rağmen Hamilton yine de durumun olumlu yanlarını gördüğünü söyledi.

Hamilton “Tek olumlu şey damalı bayrağa ulaşmam, puanlar kazanmam ve şampiyonluk mücadelemi sürdürebilmemdi. Bu seneki şampiyonada istikrarın ne kadar önemli olduğunu gördük, bu yüzden her bir puan önemli.”

“Tekrar kazanmak istiyorum ve Kore’ye bunu başarabileceğimizi bilerek gidiyorum. Ve kim bilir, bunu başarırsak ve diğerleri puan kazanamazlarsa o zaman geri döneriz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. 01McLaren01  avatarı

    "Hamiltonun olmadığı yarışlar bilhakis daha eğlenceli ve rekabetçi ne zaman birini geçmeye kalksa ya o devre dışı ya geçmeye çalıştığı kişi böyle bir sürüş olabilirmi.."
    işte bu kadar formula1 cahili olunur 😀 hamiltonın -yarışlarda- sezon başından beri 1 ciddi hatası var başkada yok. sen nerenle izliyorsun bu yarışları ilginç doğrusu, dolayısıyla sen hamiltonın stiline laf söyleyecek son kişi bile olmazsın. bazı arkadaşlarda hamiltona "baskı altında hatan yapan pilot" durumunu yapıştırmaya çalışmaktalar bu zavallıları hayretle okuyorum. baskı altında hata yapan pilot senenin en güzel ve cesur geçişlerini size izletemez. bunları yaparken aldığı büyük risk korkmadığının kanıtı ve başarı yüzdesinin yüksekliğide yetenekleri, baskıya karşı koyabilmesi vs.. ile açıklanır. güneş balçıkla sıvanmaz, daha yaratıcı olun.

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Martin açıklamayı diğer bir haberde yaptı.

    Whitmarsh, kurallar sayesinde Hamilton'un Kore'de gelecek hafta bir ceza daha almayacağını belirtti.

    Whitmarsh: "Suzuka'da vites kutusu meselesinin ardından Lewis, bu hafta sonu ikinci bir 5 sıra ceza almayacak."

    "Vites kutusu kuralları, takımların aynı vites kutusundaki ikinci sorunda ceza almasını engelliyor. Bu yüzden Lewis hafta sonuna, başka bir ceza almayacağının garantisi ile giriyor."

  3. Yusuf  Hitay avatarı

    @vega_nitro

    jeton düştü nihayet 🙂

    yalnız tamir edicez diyen martin bey de bu kuraldan bi haberdi sanırım

  4. djarum kusura bakma ancak cevap verebildim. Sezon başından beri 4lü gruba ayırırsak yarışları, Brezilya-Kore-Abu Dabi son grupta kalıyor. Eğer sen Japonya'daki kutuyu Kore esnasında değiştirirsen ceza almıyorsun çünkü yeni bir 4'lü seri başlıyor. Ancak Kore'deki vites kutusunu her değiştirmende, son 3 yarış içinde kaldığı için 5 sıra cezaları alacaksın. Kuralları okuyunca bunları çıkardım ben.

  5. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Hamiltonun olmadığı yarışlar bilhakis daha eğlenceli ve rekabetçi ne zaman birini geçmeye kalksa ya o devre dışı ya geçmeye çalıştığı kişi böyle bir sürüş olabilirmi..
    birisi de vettel..
    tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş ikiside biçerdöver gibi kim ve ne gelirse farktetmiyor.

    sezon başı Alonsoya Ferrari yi yakıştırımayanlar şimdilerde başka konulara odaklanmaktalar malum beslenecekleri hiç bir şeyleri kalmadı
    zavallı kimi fanları
    artık üst üste 3 defa yazarak şanslarını deniyorlar ama tutmuyor totem..

  6. "Hamilton olmasa çoğu Alonso taraftarı yarışları izlemez." bence kendi adımıza konuşalım. şahsen hamiltonun yer alamadığı yarışları zevkle izliyorum, ben de hiçbir eksiklik duygusu uyandırmıyor.

  7. Problemsiz kazanmak çok güç.Savaşmak ,zaman harcamak zorundasın,bütün inancın idealin bu olmalı eğer savaşamıyorsan baştan kaybetmişsindir ve sen bir hiçsindir,bütün bunlar için mücadele etmelisin.(Ayrton SENNA)

  8. Vega_nitro bilgilerin için teşekürler ama,kore yarışı nın onyedinci olması neden cezadan muaf olsun ki,o zaman on sekiz ve on dokuzuncu yarışlarında da değiştirebilir anlamı çıkmıyor mu.

  9. 28.6'nın a şıkkı 4 yarış olayını anlatıyor. "4 yarışta 1 kutu kullanılabilir ve eğer kullanırsan 5 sıra ceza alırsın." diyerekten. Hatta aynı maddede 4 yarış dolmadan bir yeni bir vites kutusu daha eklersen, öncekine ek bir 5 sıra daha alacağın yazıyor. Ancak Hamilton'un avantajı şu sanırım. Kore takvimin 17. yarışı. Yani en son 4. bölümde.

    Bahsettiğim maddenin c ve d şıklarında da vites kutusuna FIA tarafından mühür takıldığı falan da yazıyor.

  10. komple değiştirmrk yasak performansını arttırmadan tamir edebilirsiniz diye biliyorum motorda da benzer bir durum var fakat değiştirilebilir parça sayısı az benim bildiğim bu

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    hani 4 yarış tamamlamak zorundaydı ?

    "3 vites kırılırsa yenisini takmak caizdir" diye bir madde olamaz değil mi 🙂

    ben ceza alacağımızı düşünmekteydim, ama vites kutusu tamiriyle ya da alınacak muhtemel cezayla ilgili hiçbir haber yok ortalıkta, bu gün bu yorumu okuyunca epey şaşırdım.

  12. Hayret yazın "Alonso'nun şampiyonluk ihtimali var. 2007'ye baksanıza gençlik." dediğimiz an McLaren'cilerin çoğu "2007 farklı bir durumdu. Olmaz." diyorlardı. Şimdi Hamilton 2007'yi hatırlayın diyor. İlginç doğrusu… Şampiyonluk konusunda her şey olabilir.

    Yusuf gerçekten karışık, haklısın. Çünkü vites kutusuyla ilgili kural çok geniş. Sportif Kuralların 28. maddesinin a bölümünde 5 şık ile değerlendirilmekte.

  13. birine gelip bodaslama dalarsan elbette korkulur.adamın nerdeyse vukuatsız yarışı yok.kimseye zarar vermese kendine veriyor.onun için ikinci ihtimal en sevdiğimiz tarafı.yani demekki herkesin sevilecek bir tarafı illaki bulunabiliyor.

  14. Yusuf  Hitay avatarı

    "Suzuka'da vites kutusunda yaşadığı şanssızlığa da değinen Hamilton, "İyi haber, yine grid cezası almadan kuralların yeni vites kutusu değişikliğine izin veriyor olması" ifadelerini kullandı.
    "

    böyle bir kural var mı? ne karışık kuralmış arkadaş 2 haftadır çözülemedi, hani yeni vites kutusu takılırsa ceza alacaktı

  15. Yavuz Balcı avatarı

    pes edilecek bir şey yok zaten.kaybedeceğin bir şeyde yok. şu 3 yarışta bu kadar puan gerideyken bile en çok korkulan pilot sensin. bu bence en büyük avantajın. yeterki araç biraz daha hızlı olsun.

  16. birde bu hamdi kardeşimiz şu f1 kulübündeki santander alonsoya şampiyonluğu satın alır diyen arkadaşımız değildir herhalde değilmi.

  17. kalbiyle yarışan adam nasıl oluyorda kalbiyle inanamıyor çok garip.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    @jetman

    interlagos u bilmem ama

    kore ve abu dhabi en çok mclaren e uyuyor.

    japonyada dahi redbull'a çok yakındık, dediğim gibi mekanik sorun olmazsa şampiyonluk şansı hala gayet yüksek

    şu vites kutusu sorununu ne yaptılar acaba

  19. hamiltonın kalan 3 yarışıdan en az 2 tanesini kazanması gerek aksi halde bana göre şampiyon olamaz.rakipleri ondan puan olarak çok önde.o zaman soru şu mclaren en az 2 yarış kazanabicek kadar güçlümü ?

  20. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    hamdi abi saygılar , gayet güzel özetlemişsin… fazla söze gerek kalmadı…

  21. Hamdi Toprak avatarı

    dilimde kalbimde herzaman dogruyu söyler şmpiyon olsada olmasada o zaten gönüllerin şampiyonu mclarenciside farrariciside onu her takımdan herkes seviyor yarışa heyecan katan yarışları izlenir hale getiren çünkü o bende hamilton olmasa çogu alonso taraftarları bile yarışı seyretmez çünkü onun olmadıgı yada sorun yaşadıgı yarışların ne kadar sıkıcı ve monoton heyecansız geçtigini gördük en son japonada bile eger vites arızası olmasaydı on yarışta hamiltondan bahsedileecekti kobayashiden degil

  22. Hamdi Toprak avatarı

    pes etmek sana yakışmaz zaten sen hamiltonsun pes edemezsin son viraja kadar mücadele edersin hadi be kara oglan al şu son 3 yarışıda millet agzının payını alsın

  23. keşke kalbinden de böyle düşünüyor olsaydın. dilin böyle diyor ama yüz ifadelerin öyle demiyor. bak alonsoya hiç rengini belli etmedi. kesin eğitimini almış. tam bir politikacı…sırt dayanmayacak birşey emanet edilmeyecek yola çıkılmayacak dost diye görülmeyecek birisi…dikkat etmek lazım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir