Rusya 2014'ten İtibaren Formula 1 Takviminde

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu çıkan haberlere Bernie Ecclestone’nun Rusya’da yarış olması kararına verdiği ve sadece anlaşmanın imzalanacağı söylenmişti.

Bloomberg haber ajansı, Putuin’in 7 senelik anlaşma imzalayacağını ve ardındna 5 sene uzatma seçeneğinin olacağını söyledi.

Haberde Rusya’nın yarış için yıllık 40 milyon dolar ödeyeceği ve yeni pistin yapımının 200 milyon doları bulacağı söylendi.

Sochi de aynı zamanda Kış Olimpiyatları da gerçekleştirilecek.

Güncelleme:

Formula 1 yarışlarına en sahipliği yapma konusunda Putin: “2014’ten 2020’ye kadar Rusya GP’ye Sochi’de ev sahipliği yapmamız konusunda Formula 1’in sahipleri ile anlaşmaya vardık”


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Süper haber ya sevndim F1 her kıtada yapılmalı bence sporu sevdirmemiz gerekli ama Türkiye böyle giderse takvimden cıkabilir sahip cıkan olmazsa pistimizi kaybedebiliriz Rusyadan Sonra Roma da takvime eklenecek o yüzden ilerde bizim ülke olmayabilir Üzücü olur gercekten bizim icin YIKILIRIZ !!!

  2. arkadaşlar endişe etmeyin türkiye kalıyor…başbakanımız olumlu bakıyor meseleye. oldu bilin. son dakka kafasını biri bulandırmazsa ki neden bulandırsın bu işi oldu bilin. mesele berni yle anlaşmak değil. f1 in esas sahibi olan firma kimse ve menşei hangi ülkeyse onunla anlaşmak. olaylara çok yüzeysel bakıyoruz. batı hesabını çok ince yapar diktatörlükle yönetilen ülkeler hariç her ülke ellerinde istediği gibi çevirmekteler…zaten soğuk savaş taktikleriyle ellerine geçirmişler bizi. içtiğimiz kolanın içindeki tatlandırıcıyı vücudumuz ancak bir ilaç desteğiyle atabilir. kolayı satan ilacı satan aynı…aysbergin suyun altındaki tarafıyla ilgilenin hayatınız boyunca…o zaman muvaffak olursunuz. rusyayada hayırlı olsun. nedenini anlamadığım bir sempati besliyorum bu ülkeye…

  3. @burak bocek
    yazdıkların çoğu bi gerçek ama sunuda belirtmek istiyorum evet burda birbirimizi bir kaşık suda boğdurtacak yazılar yazmıyor değiliz zaten oda sanal olduğu için böyle yoksa yüzyüze olsa sadece iki arkadaşın Fb Gs maçını yorumludığı gibisinden öte gitmez yada gider:)) ne dedim şimdi ben (:

  4. burak bocek avatarı

    Evet Formula 1 bize göre değil.Taraftar olarak kalitemiz ne ki pistimiz olsun.Daha düne kadar pisti olupta dergisi olmayan yegane ülkeydik.Ancak konuşmayı seviyoruz gidip bir dergi bile almıyoruz.Piste gitmeyi söylemiyorum zaten.Burda her haberde birbirimizi yemekten başka halta yaramadıkça (onuda f1iseverim diyen,aralıksız takip edenlerim diyen bizler yapıyoruz),taraftarlık holiganlıktan ayrılmadıkça,sürekli yobazlık peşinde koştukça bir pistinizin olmaması doğal.F1 kültürü nede farklı spor kültürü bu ülkede yok.Çünkü yurdum insanı spordan anlamıyor,spor yapmaktan da anlamıyor.Tüm gün 3-5 tane sığır çıkmış bir pozisyonu yada maçı konuşuyor yetmezmiş gibi her spor iddaa adı altında kumara dönüştürülüyor.Bugün açın bakın Türkiye'nin en büyük spor kanalıyım diye geçinen spor kanalı kaç dakika f1e haber ayırdı?Dünya Basketbol Şampiyonasını spor oalrak dğeil yok şu kaç basket atar,şu kaç blok yer mantığı ile değerlendirilen bir ülkede siz ne sporundan bahsediyorsunuz.7 24 futbol(football) konuşuyoruz lakin ortada bir istikrar,bir başarı yok.Sürekli bir ivme yok.Belli bir seviyeye geliyoruz orda kalıyoruz.Kimse kendisini kandırmasın.Elimizde olsa şurda çoğumuz birbirimizi bir kaşık suda boğarız.Kinimizden ve nefretimizden arınmadan boş beleş işler peşinde koştukça,pistimize ve dergimize sporumuza sahip çıkacağımıza birbirimizi yedikçe bizden bir halt olmaz.

  5. Eclestone Türkiye GP sinden sonra ilk yarışla arada baya fark olduğunu ilginin artığını felan söylemişti artıştan bahsetmişken neden İstanbul Parkı gözden çıkarsınlar bilemiyorum demeç gayet umut vadediyordu tabi ama bende kendi adıma korkmaktayım Türk bir f1 fanı olarak

  6. Valensiya da çıkarılabilir aslında. Ben İstanbul Park'ın takvimde kalacağını düşünüyor ve umuyorum. Ayrıca Rusya'nın takvime eklenmesi Vitaly Petrov'un elini güçlendirecek. Belki World Series By Renault pilotu Mikhail Aleshin'in değerini de arttırır.

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    o değilde

    spa,çin,monza,interlagos,kanada,interlagos

    gibi eşsiz pistler takvimde kalsın yeter

    birde şu japonya övüle övüle bitirilemiyor haftalardır, benim en sevmediğim pist nedense :S

    geçişe imkan vermeyen pist pist değildir arkadaş

  8. Yusuf  Hitay avatarı

    hükümetin suçu olduğunu düşünmüyorum, formula 1 sporu bizim millete göre değil.

    türkiyenin en önemli f1 sitesinde, toplasan 500 daimi takipçi ya vardır ya yoktur.

    senelerdir boş kalan tribünleri gayet iyi biliyoruz.

    harika bir pistimiz var ancak harika bir seyircimiz yok malesef.

    en azından 2 yılda bir başka bir ülkeyle dönüşümlü olsaydı, o zaman daha fazla ilgi görebilirdi belki. ama şu bi gerçek 2011 den sonra yokuz.

  9. ahmet özdemir avatarı
    ahmet özdemir

    bu yüksek ihtimalle türkiye'nin değil, bir avrupa pistinin daha gözden çıkarıldığı anlamına geliyor.

    bilmiyorum avusturya, san marino gibi pistteki ruhu televizyondan bile hissedebildiğiniz yarışlar yerine abu dabi, hindistan vb. yarışları izlemek insanları tatmin ediyor mu, ama beni tatmin etmediği kesin.

  10. Bu da demek oluyor ki Türkiye artık tamamen gözden çıkarıldı. Hükümet hala ödenecek paranın pazarlığını yapsın belki F1 kaybettiklerinde yaptıkları hataların farkına varırlar ama nerde!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir