Anadol Ekibi Paris’teki Finişe 2’nci Sırada Ulaştı

Ford Otosan’ın da sponsorluğuyla Türkiye’yi temsil eden 1967 model Anadol A1 ile yarışan Ahmet Öngün-Erdal Tokcan ikilisi, 37 günün ardından Paris’e ulaşmayı başardı. 14 bin 360 km’nin geride bırakıldığı Pekin-Paris Klasik Otomobil Rallisi’ni 239 saat 13 dakika 59 saniyelik dereceyle 103 yıllık geçmişe sahip rallide kürsünün ikinci basamağına çıkmanın mutluluğunu ve haklı gururunu yaşadı.

Pekin-Paris Klasik Otomobil Rallisi’nin son bulduğu Paris Vendome Meydanı’nda Avrupa’nın dört bir yanından gelen klasik otomobil hayranları tarafından karşılanan ekipler içerisinde yine en büyük ilgi odağı Otosan tarafından 1967 yılında üretilen Anadol A1 oldu. İlk kez katıldıkları 37 günlük bir yarışta ikinci olmayı başardıkları için gurur duyduklarını dile getiren Ahmet Öngün, “Türkiye’nin gururu ve artık klasik otomobiller literatürüne başarıyla girmiş Anadol A1 ile finişe ikinci sırada varmış olmaktan mutluluk duyuyoruz. Ford Otosan’ın sponsorluğu ve Ford Ralli Takımı’nın da teknik desteğiyle ralliyi ikinci sırada tamamlamış olmak sadece bizim için değil, Türkiye için de gurur verici. Türkiye’de ilk seri otomobil üretimi ile otomotiv endüstrisini başlatan Otosan tarafından üretilen Anadol A1 otomobilimizin dayanıklılığı ve performansını dünyanın dört bir yanındaki klasik otomobil severe göstermiş olduk” dedi.

Ralli boyunca eşsiz bir deneyim yaşadıklarını söyleyen Erdal Tokcan ise “Bu önemli ralliye katılma nedenimiz, Türkiye’de sınavı kazanmasına rağmen üniversiteye gidemeyen gençlere Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından sağlanan bursa destek olmaktı. Ralli boyunca hem ekibe hem de Toplum Gönüllüleri Vakfı’na maddi ve manevi destekte bulunanlara teşekkür ederiz” dedi.

En yaşlısı 103, en genci 42 yaşında olan klasik otomobillerin katıldığı ralli, trafiğe açık yollarda yapıldı. 10 Eylül’de Çin’den yola çıkan yarışmacılar Moğolistan, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve İran’dan geçtikten sonra 7 Ekim tarihinde Türkiye’ye giriş yaptı. Türkiye’nin ardından Yunanistan’a ulaşan klasik otomobiller, İtalya üzerinden Paris’teki finiş noktasına ulaştılar.


Yorumlar

  1. katılırsın yaşın genç 🙂

    ekibimize tebrikler

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Süper ya keşke böyle bir organizasyona katılma fırsatımız olsaydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir