Hockenheim'de Kazanan Di Resta Liderliğe Yükseldi

yazar:

kategori:

Yarışa 5. sıradan başlayan ve ilk bölümü 4. sırada sürdüren İskoç sürücü, ilk pitlere geç girmesinin ardından ikinciliğe, 2. pitlerin ardından ise liderliğe yükselerek damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Art arda 3. zaferini elde eden Di Resta, şampiyonada da zirveye yükseldi.

Timo Scheider yarışı 2. sırada tamamlarken 2008 spec Mercedes’le yarışan Mike Rockenfeller etkileyici şekilde 3. olarak podyumu tamamlayan isim oldu.

Hockenheim’a kadar şampiyonada lider olan Bruno Spengler, 11. sıradan başladığı ve bir çok olaya karıştığı yarışı tamamlayamadı ve liderliği kaybetti.

Gary Paffett, ilk başlarda Rockenfeller’i zorlasa da geçmeyi başaramadı ve dördüncülükle yetinmek zorunda kaldı.

Oldukça olaylı geçen yarışta 9 araç finişe ulaşırken Di Resta sezonun bitmesine 2 yarış varken 3 puan farkla liderliğe yükseldi.

Poz. Pilot                   Araç              Süre
 1.  Paul di Resta      Mercedes  1h07m27.578s
 2.  Timo Scheider      Audi         + 10.532s
 3.  Mike Rockenfeller  Audi         + 14.702s
 4.  Gary Paffett       Mercedes     + 19.541s
 5.  Martin Tomczyk     Audi         + 20.006s
 6.  Oliver Jarvis      Audi         + 20.337s
 7.  Susie Stoddart     Mercedes     + 20.946s
 8.  Jamie Green        Mercedes     + 21.276s
 9.  Maro Engel         Mercedes       + 1 lap

Yarış dışı
: Bruno Spengler Mercedes 23 laps Alexandre Premat Audi 14 laps Mattias Ekstrom Audi 7 laps David Coulthard Mercedes 1 lap Cong Fu Cheng Mercedes 1 lap Ralf Schumacher Mercedes 0 laps Miguel Molina Audi 0 laps Katherine Legge Audi 0 laps Markus Winkelhock Audi 0 laps


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    bende yarışı izleyemedim.ama di resta son 3 yarıştır coştu adeta.Şampiyonluğun bence en büyük favorisi.sanırım F1 e geçiş için bu kadar kasıyor.Ama bu çocukta iş var.vega nitro umarım senin dediğin gibi olur da force india da koltuk bulur.

  2. Bu arada Norbert Haug Force India'nın Di Resta ile yarışmasını istiyormuş 2011 sezonu için. Hazır adı geçmişten söyleyeyim dedim. Force India da "Pilotlarımızdan memnunuz." demiş son olarak.

  3. Tam da tahmin ettiğim gibi, hiçbir tahminim tutmadı 🙂
    Pafett geçer dedim geçemedi Spengler 4 ya da 5 olur dedim en fazla 9. sıraya yükselmiş sanırım sonra ne olduysa yarış dışı kalmış
    Yarışı yine izleyemedim hala moralim bozuk 50 dk aradım ama hiçbir yerde izleyemedim. Bulabilen varsa site yöneticileri de dahil link verirlerse çok sevinirim 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir