Prost "Schumacher'in Zirveye Dönmesi Mümkün Değil"

yazar:

kategori:

Bu iddia, 4. ve son şampiyonluğunu, verdiği aradan sonra dönerek 1993’te 38 yaşındayken kazanan Fransız şampiyon Alain Prost’a ait.

Schumacher de 3 sene sonra Mercedes ile Formula 1’e döneceğini açıklamasının ardından hedefinin şampiyonluk olduğunu söylemişti.

Prost “Rosberg’e, ilk senesini geçiren Mercedes’e ya da arkadaşı Ross Brawn’a yardım amaçlı geldiğini söylemeliydi. Bu onun için daha kolay olurdu.”

“Biraz alçakgönüllülük eksikliği gösterdi ancak kendisini bundan daha güçlü görmüş olmalı.”

“Bana göre tek sorun yaşı. Lastikler sadece bir bahane çünkü Schumacher her zaman her türlü araca alışmıştır.”

“Bu onun güçlü olduğu yönüydü. 3 sene ara verdikten sonra bu yaşta tekrar zirveye dönmek mümkün değil. Bu fizyolojiyle alakalı.” dedi.

Flavio Briatore de Prost’a katılarak “Schumacher’i Benetton ve Ferrari’den tanıyoruz. Onu süper şampiyon olarak biliyoruz.”

“Geri dönme kararı doğru değildi. Eğer gelecek sene devam ederse aynı hikaye olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. prost-senna'dan bahseden arkadaşlar, mansell döneminden niye bahsetmiyorlar? mansell hem senna'yı hem prost'u geride bırakıp 3 şampiyonluk kazanmıştır, schumacher-hakkinen çekişmelerinide unutmamak gerek, kısacası schumacher gelmiş geçmiş en iyi pilottur aksi ispat edilene kadar (herhangi bir pilotun 7veya 8 şampiyonluk kazanması halinde)

  2. E böyle konuşman gayet doğal.Ne demişler dahilerin sınırları vardır,cahillerin ise sınırı yoktur.Sen sınırlarını zorlamaya devam et..Kendi kendini galeyana getiriyorsun farkında değilsin.Rosberg in Schumiyi geçtiği bi gerçek.Ama bu Rosberg in Schumi den iyi bir pilot olduğu anlamına mı geliyor.Çok basit bir bakış açın var.Sen istediğin kadar uğraş bazı gerçekler vardır zamanında çok acı vermiştir ve istedğin kadar uğraşsan da o acıyı içinden söküp atamazsın.Ruh halin bunu yansıtıyor.Hadin iyi akşamlar…

  3. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    jEYMAN git evinde oyuncaklarınal oyna arkadasım Schumi yi elestirerek birt seyler yaptigini sanıyorsun Schumi o yıllarda en güclü araca sahipdi prost ise o yıllarda w10 motoru kullanıyordu oda aynısını yapardı bu is teknik işi En cok para kimde güç onda bunu bil bosuna schumiyi kirletme sen birseyler bildigim sanıyorsun ama yanılıyorsun bunu unutma schumi prostu katlar katlar dürüm yapar bunu unutma.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Scuderia61 harbi konusmusum dostum süpersin harbi helal olsun baba acıklama yapmısın Button daha çöp tenekesinden yiyecek toplarken schumi sampiyonlugu ilan ediyordu.Schumi bu elestirelere aldırıs etmeden 2011 den nasıl birisi olacagini elestirenleri TOKATLAYARAK gosterecek O ÇOK ÇOK HIRSLI ve PeST ETMİCEK!!!

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Prost ! Britore sizler 2011 de öyle bir hayel kırıklıgına ugrucaksınzı ki sizin o F1 bilginiz yok olup gidicek Schumacher 1 St olursa ilk Cümlem Britore Sonra sana Prost Adamı cekemiyorsunuz ötüyorsunuz baska bir değil Schumi o kadar kendini KANITLADI neden böyle bir şey yapsın yapamıyorsam yapamıyorum der acıklamasını yapar ama kendine güveni var ve buna hazır durumda sizler yaşını problem ediyorsunuz ama o gercekten sağlıklı ve zinde bunu size 2011 de gösterdigi zaman göriceksiniz SEN SCHUMİYE RED BULL ARACINI VER BAKALIM NE OLUCAK SAYIN PROSt !!!!

  6. schumı onların elıne su dokemez dıyen bır kısının oldugu ortamda bulunmakta cok yersız gelıyor bana bu nedemek ıkısnın galıbıyetlerını topla schumıden az snrsam bu ne demek arkads bılıyo musun bırısı olmus olabılır yarısırken ama bu sporda olagan bı durumdur buu ve de bazı sıteler sennanın olumunde schumınn o yarısta ona kurdugu baskıdan dolayı aracı fazla zorlamasından kaynaklanan kaza dır dıyo su dokemezsın dıyo bı de sen gıt ne yaparsan yap arkadsaım

  7. futbolda pele ne dıyor arkadaslar onunla brezılyalı ronaldo kıyaslandıgı zaman benımle bır kısıyı kıyaslamak ıstıyorsanız oncelıkle o kısının dunya kupasını kaldırmasını gormenız gerekıyor daha sonra kıyaslayın dıyor ya arkadas rosberg kım ya kım harbı kım yarıs galıbıyetı yok adamın ıı arabası olsaymıs ıı arabayı haketmıs olsaydı olurdu bu kadar basıt kac yıldır f1 ın ıcınde adam salak salak yorumlar yapıyor bazıları rosberg tarıhı bır pılotmus gıbı her yarıs sonnda alman mıllı marsı dınlendıgı zamanlar o kadr koymuskı hala laf yapıyonuz

  8. Schumacher'in bu sene gösterdiği performansa getirilen olumsuz eleştirileri bertaraf etmek amacıyla, eleştirileri yapanları küçümseme tavrının varlığı çok rahatsız edici.
    Yapılan eleştiriyle ilgili bence böyle değil, çünkü şu etkenleri atlamışsınız diyerek yorum yapmak yerine genel bir "yea sen ne anlarsın, bir git, beceriksiz" yaklaşımı sergileniyor.
    Bu eleştirileri yapanların hiçbirinin Schumacher'i küçümseme talihsizliğinde bulunduğuna inanmıyorum. Schumacher küçümsenebilecek bir pilot değil sonuçta. Formula 1 pilotları içinde, en efsanevi olanları da dahil Schumacher'in farkını kabul edip, saygı göstermeyecek biri olamaz bence. – Ya da olmamalı..-
    Habere dönersek.
    Performansı konusunda ise yapılan bazı mantıklı eleştiriler var tabii, ancak sezon başından beri defalarca söylendiği gibi bu seneki performansın sebebinin yaşının geçmiş oluşuyla değil; Formula 1'in, araçların, lastiklerin ve pilotların gösterdiği gelişimle yakından ilgisi var. Yaş performansa etki eden bir faktördür ancak Formula 1 araçlarını kullanırken gerekli olan fizik gücü ile bu gücü sağlamanın ve korumanın artık 90'lı yıllardan çok farklı konumlarda olduğunu unutmamak lazım. Ve tabii bahsettiğimiz adamın sıradan biri olmadığını da..

    Defalarca söylenen şeyler var ve artık eminim Schumacher taraftarları da, taraftarı olmadığı halde kendisine saygı duyanlar da bunları tekrar etmekten sıkılmıştır. Ara verdiği üç yılda yapılan kural değişikliklerinin ve lastik değişiminin getirilerini düşünürsek Schumacher'in 15 yarışın 15 tanesinde alışıldık performansını sergileyememesi çok anormal değil. Kendisini her fırsatta Rosberg ile karşılaştırmaksa -Rosberg'i sevmeme rağmen- Rosberg'i yüceltmiyor, aksine -Sayın thrillercd thrillercd de belirtmiş mesela bunu- birçok insanda olumsuz bir görüş oluşmasına neden oluyor.

    Bazı pilotlar vardır ve kendilerinin gösterdiği birkaç ortalama performans onları kötülemeye yetmez. Sanırım sevsek de sevmesek de Formula 1 takipçilerinin hepsinin kabul edeceği bir şeydir bu.

  9. ben rosbegi gelmiş geçmiş en iyi pilot ilan etmeye çalışmıyorum.öyle bir surumda yok zaten.rosberg destekçisi olduğuma göre ve onun hakkında ileri geri konuşulduğuna göre benimde onun destekçisi olarak onu savunmam normal.bu işte burda bitsin artık gelen giden yazıyor soruyor jet man cevaplıyor nereye kadar sonu yok

  10. her zaman rosbergin iyi ve hızlı bir sürücü olduğunu söyledim ancak jet man senin, schuminin bu seneki performansına kıyasla rosbergi neredeyse gelmiş geçmiş en iyi formula 1 pilotu ilan edecek olmanı bayağı garipsedim. kusura bakmayın ama şey yarışına döndü buradaki savunmalar

  11. Yani jet man artık abartma mı desem ne desem bilmiyorum ama bunun da bir sınırı var. Sen bu sınırları çoktan ihlal ettin. Rosbergi bu kadar büyütme çünkü herşey ortada hem görüyoruz hem de istatistiksel veriler ortada. Onu artık Schumi ile karşılaştırma, çok istiyorsan Nakajima ya da ne bileyim başka birisiyle karşılaştır. Bu sene yarışlardaki sürekliliği gerçekten etkileyiciydi bunu belirtmeliyim, Button ve Kubica gibi. Beklediğin gibi numaraları yok. Yani bir defa adam gibi bir geçişini göremedim(bu sezon). Bu sene çok şanslı ki genelde hep sorunlardan uzakta sessiz sedasız sürdü. Birkaç yarışta şansının sayesinde birkaç podyum yaptı. Yani bunlar(podyumlar) tamamen şanstı, Niconun süper performans göstererek yaptığı şeyler değildi. Schumi de bazı yarışlarda talihsizlikler yaşadı ve bunun sonucunda aradaki fark böyle oluştu. Aslında bunları söylemem abesle iştigal birşey ama ne yapalım söylenmesi gerekiyor. Resme birazcık geniş açıdan bakarsan sen de görebilirsin. Hatta denildiği gibi "uslu bir çocuk olursanız belki bir gün şirinleri bile görebilirsinz …" 🙂 bu işin şakasıydı.

    Senin şu durumun ıspatlıyor ki pilotun taraftarı yüzünden pilottan nefret edilecek noktaya gelinebiliyormuş. Yani senin bu yorumlarını görünce Nicodan nefret edesim geliyor. Halbu ki onunla alıp veremediğim hiç birşey yok, taraftarlık önemli birşey 🙂

  12. Adam gelmiş Prosttan bahsediyor izlemiş gibi, ama Schumacherden haberi yok uyuyakalmış. Beni çok güldürüyorsun Jetman komik adamsın. Ama farkında olmadan komik oluyorsun oda iyi mi senin açından bilemem.

  13. Takmayın geçin arkadaşlar.

  14. son sorum ve yorumum şu:rosberg mi çok üstün pilot yoksa schumi gerçekten tarihin en iyi pilotu değilmiydi.hangisi doğru neden rosberg schumiden çok daha üstün yarışlar çıkardı.neden rosberg bazen rbr-mclaren-ferrarilerden bazıları geçmeyi başardı (yaşı bahane değil 3 yıllık arada değil peşinen söyleyim çünkü 15 yarış oldu hala alışamaması anormal)

  15. ben yorumlara değil gözüme inanırım.puan tablosunda rosberg kubica ile çekişiyor.hani nerdeyse massa yı bile yakalayacaklar kubica ile beraber.rosberg schuminin puanını 2 ile çarpmış uyanın

  16. schumi 16 yaşında ikenmi bu pilotlara kafa tutuyordu senin hesasbına göre !(rosbergle arasında 16 yaş olduğuna göre) peki benim yaşım kaç biliyorsun anlaşılan yorumuna göre söyle herkes öğrensin

  17. Jet man
    Adam f1 tarihinin en iyi 2 pilotundan biri senin yaptığına bak.Sen ve tuttuğun pilot altı bezliyken bu adam pistte o eline su dökemez dediğin adamlarla mücadeleye girişiyor kafa tutuyordu.Gözün varsa ara oku.Tamam mı arkadaşım 😉

  18. eline su dökemez aşağılayıcı bir kelime değildir sadece birinin o işte diğerinden çok daha üstün olduğunu anlatır.

  19. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    Jet man" e sormak istiyorum:"eline su dökemez su" ve "ağzına emzik lazım" tabirleri arasında ne kadar fark görebiliyorsun???
    Biribirinden farkı olmayan aşağılayıcı kelimeler bunlar..Bu durumda muhattapların "atıma gülenin eşeği olsa" deseler ne cevap verirsin???

  20. konu hazımsızlıktan açılmışken daha dün rosberge ağzına emzik gerek dendi(öncekileri söylemiyorum bile)bu aşağılayıcı bir kelimedir.bırakın rosbergi hiç bir pilota kullanılmaması gereken bir kelimedir.ve bu kelime birkaç tane + yani beğendim olarak tiklenmiştir.sizlere hiç bir şey demiyorum kınıyorum.

  21. doğru schumi nin pistte ne kadar hazımsız olduğunu anlatmıştım örneklerle.(tekrar yazamam aynı şeyleri yazmaktan usandım)

  22. size tek açıklama yapıcağım: massa kaza geçirdi yarım sezon yoktu ve dönüşünde nasıl alışma sorunu yaşadığını görüyoruz schumi ise 3 sene yoktu ve bu 3 sezonda araçlarda değişmeyen tek şey tekerlek sayısı oldu:)bu yüzden sabır sadece sabır diyorum…

  23. size tek açıklama yapıcağım: massa kaza geçirdi yarım sezon yoktu ve dönüşünde nasıl alışma sorunu yaşadığını görüyoruz schumi ise 3 sene yoktu ve bu 3 sezonda araçlarda değişmeyen tek şey tekerlek sayısı oldu:)bu yüzden sabır sadece sabır diyorum…

  24. _bianconera_  avatarı

    @jetman'dan alıntı :
    "f1 tarihinde en çok hatırlanacak isimlerde prost-senna efsanesidir.formula 1 i kitlelere sevdiren ikilidir.schumi onların eline su dökemez su."
    Ben bu kadar hazımsız bir insan görmedim yahu.Pes diyorum artık şu insana..F1 2 dönemden ibarettir.Senna dönemi ve Schumacher dönemi.Hatta Senna sonrası düştüğü bunalımdan F1'i çıkartan taşıyan isim Schumacher'dir.
    Bunu bizzat söyleyen by Ecclestone'dır.Bu sene dönsün diye bi taraflarını yırtan da yine kendisidir..

  25. thrillercd thrillercd söylediğim şey tamamen benim şahsi görüşümdür.beni bağlar genel kanı nasıldır bilemeyiz.ben armut derim siz elma dersiniz.normaldir.

  26. "güneş balçıkla sıvanmaz ama sıvamak çabası içinde balçığa bulanmış olanlar güneşi göremezler!… ve göremeyince de yok sanırlar…" Bu söz kesinlikle bana ait değil ama jet man senin durumunu iyi özetliyor.

    İster kabul et ister etme O, tüm zamanların en iyi pilotudur. Sen bakma öyle F1 pilotlarının listesinde ikinci sırada çıktığına birinci sırayı Sennanın almasının nedeni yarışırken talihsiz bir kazaya kurban gitmesidir.

    Bu arada hızlı araçlara değinmişken Mclarenin 1988 yılındaki aracı o kadar yavaştı ki bir yarış hariç diğer tüm yarışları Mclarenler kazanmıştı. Ki o yarışta da galiba iki Mclaren aracı birden yarış dışı kalmıştı.

  27. f1 tarihinde en çok hatırlanacak isimlerde prost-senna efsanesidir.formula 1 i kitlelere sevdiren ikilidir.schumi onların eline su dökemez su.

  28. mütevazi derken pist dışında tabiki.yoksa pistte kaplan gibiydi prost.prost tarihin en iyi pilotlarından biridir.prostun aldığı 4 şampiyonluk schuminin aldığı 7 şampiyonluktan daha değerlidir.çünkü hepsini savaşarak almıştır.schumi gibi 1 tanesinde savaşıp diğerlerini kendisinden 1-1,5 ssn yavaş arabalara karşı rakipsiz kazanmamıştır.bi laf var ya:ey yavrum ey sen hep böyle hayallerle yat.

  29. arkadaşlar bari prosta laf etmeyin gibi yorumlar yapılmış(kısmen haklı) ama f1 i uzun süredir takip edenler prost schumi münakaşalarını bilir yani bu yorum doğru olsa bile prostun kesinlikle ne amaçla söylediğini tahmin edebiliyorum ayrıca prosta mütevazi diyerek prostu hiç tanımadığını göstermişsin insancıl medeni vs tamamda mütevazi:) prost mütevazi olsaydı zaten efsanevi prost senna çekişmesi efsanevi olmazdı

  30. MagicAlonso avatarı

    Prostun bu yorumuna karşı salrıran adamlar F1 den zerre anlamayan insanlarıdır.F1 in yaşayan efsanelerinden ve en zeki ayrıca tekniğini en iyi bilen pilotlardan biri olan prost eğer böyle bir yorumda bulunuyorsa bu onun gerçekten bişeyler bildiğini gösterir.prof yavaş kalma sebebini göstermiş ayrıca doğru bir noktaya değinmiş shumi şampiyonluktansa beklentileri düşük tutarak yarışsaydı bukadar acımasızca eleştirlmezdi.çünkü yaptıkları ortada yetenekleri ve başarısı tartışılmaz.Umarım seneye performansı artar ama içimdeki ses prost haklı çıkacak diyor.Sonuçta shumiyi hepimizden daha iyi tanıyan biri.

  31. Profesör'e saygı lütfen. Schumi'yi sevelim ama Prost'u da sayalım… Ferrari ile gönlümüze taht kuran Schumi, Mercedes'e geçip belki iyi birşeyler yapmak istedi ama, hem kendi hem de bizdeki kariyerini yerle bir etti… Kusura bakmasın ama bu böyle oldu… Saygılarımla
    (TR ilk F1 yazarıyım, emekliyim)

  32. neden sen 38 yaşında yapıyorsunda o 41 yaşında neden yapamasın. Ama şunu utulmamalı ki şimdiki sistemde test yasağı motor dondurma kuralları var bunlar herkesin elini bağlıyor yani sezon nasıl başlarsa öyle gidiyor. Sezon içinde gelişim öne çıkma diye bişey artık yok. Herkes biliyor ki eskiden gelişim gösteren takımlar ipi göğüslüyordu. Kim ne derse bunu herkeste biliyo F1 otomobil başlıca unsur. Sonrasında akıllı bir sürücüye ihtiyaç var.2009 yılı başlamadan önce ve sona erdikten sonra Button ın durumunu bi düşünün. Allah aşkına Button ı kim dünya şampiyonu olarak görüyordu 2009 öncesinde

  33. Eray Parlak avatarı

    prost dede degit allah aşkına şumide ki fizik kimsede yok. adam gyet güçlü gözüküyor. herkez şuminin geride kaldığını söylüyor. 02 ve 03 le geride kalıyor sıralama turlarında rosberg ile kimse bunları yazmıyor. 3 sene sonra 41 yaşında yeni lastikler ve farklı araçlarla bu fark bence çok iyi. alışma evresi 1 yıl sürüceği kesindi. geride bile bıraktı rosbergi yarış yükünde ise rosbergden rekabetçi en azından onun kadar. onun için boş torbadan sallamasın kimse. 2011 Suminin senesi olucak. tabi araç iyi olursaki ben mercedesin çok iyi bir araç yapıcağından eminim forza Schumacher !!!

  34. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    prostun ,schuminin performans eksikliğini yaşa bağlaması , talihsiz bir açıklama olmuş. kendiside benzer bir durumu yaşamış. eğer yaş sorun olsaydı 1957 sezonunda juan manuel fangio şampiyon olamazdı…

  35. prost kendi vucuduna aynada bakarak kendini schumi ile kıyaslıyor sanırım birde schumiyi çıplak görebilseydi keşke o zaman fizik gücün ne oldugunu anlardı.

  36. sabır sabır sabır…sabredicez arkadaşlar.seneye efsaneye istediği gibi bir araç hazırlanması ve bunların hepsinin ağzına tokatı yapıştırması için gün sayıcaz!!!neden bilmiyorum ama araç konusunda brawna karşı hiç güven yok içimde maalesef.sanki bişey var ne olduğunu bilmiyorum ama sanki bişey var brawnda.kötü bir elektrik var adamda nedense bu sene.

  37. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    prosta da laf ediyosanız yuhh dicem artık size adam haklı doğru sölüo 41 yaşında scmi yapmayın beyler evet çok ii bi pilot ama biraz gerileme var doğal olarak

  38. f1ilyof1 boşuna kendini yorma kardeşim kime anlatıyorsun kime;havaya anlat daha iyi.ben öylem yapacam

  39. Yani millet herkese ne laflar etti tamam, ama bari Prost ta etmeyin yuh yaw.

  40. Malum The Schumacher bir çok alanda istatistikleri mühürlemiş durumda.

    Şimdi emeklilikten dönüpte bu yaşlı haliyle şampiyon olursa o kategoriyede adını yazdırmış olacak.

    ve o kategoride olan bir pilot olan Prost da hemen, "bari bu istatistikde Schum'un ismi anılmasın"ın fransızca versiyonunu söylemiş.

  41. efendimayin  avatarı

    Prost senin takım kurma deneyiminden daha az akıllıca değil michaelinki en azından bildiği işi yapıyor. Seneye görmek lazım.

  42. Prost "Rosberg'e, ilk senesini geçiren Mercedes'e ya da arkadaşı Ross Brawn'a yardım amaçlı geldiğini söylemeliydi. Bu onun için daha kolay olurdu."

    Bu ne ya bundan daha aşağılayıcı birşey var mı? F1'e Rosbergi desteklemek için geldim deseydi kesinlikle gözümden düşerdi. 3 yıl aradan sonra bile tek hedefinin şampiyonluk olduğunu söylemesi büyük bir meydan okuma. Güçlü olur olmaz o başka konu. Prost yaş hakkında haklı olabilir ama "Schumacher'in Zirveye Dönmesi Mümkün Değil" deyip de biraz büyük konuşmuş. Eğer geçen hafta Suzukada gösterdiği performans istisnai birşey değilse iyi bir araçla seneye herkesle kozları paylaşacak.

  43. Belki en sağlamı Prost'un yaptığı gibi yapmaktır; zirvedeyken bırakmak.

  44. jet man sen saçmalamaya devam et. Kuyruk acısı sende mevcut. Bu yüzden Rosberg'i destekliyorsun. Senin çözümlemeni yazmıştım daha önce buraya ne oldugunu anlatmıştım, bir daha uğraşmayacağım.

    Habere gelecek olursam haklı olabilir. Ama buna seneyede aynı performansı gösterirse Schumacher, o zaman inanırım yaş sorunu yüzünden geri kaldıgını.

  45. Bi yürüsün gitsin.Bu ne ya ağzı olan herkes bir şey söyledi Schumiye.Adam kendinde yarışabilcek gücü, enrjiyi buldu döndü ve bir şeyler yapmak için uğraşıyor zaten kırılmayacak bir sürü rekora imza attı.Şampiyon olur yada olmaz zaten kendisinde 7 tane mevcut biz sevenleri onu pistlerde görmekten mutluyuz diğerleri bi sussun artık.Meyve veren ağaç gerçekten taşa tutuldu.

  46. prost;efsane-incancıl-medeni-rakiplerine saygılı-mütevazi Alain Prost.
    umutbg prost dada kuyruk acısı var deme sakın mantıklı açıklama yapmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir