Tilke: "Hayatımın En Zorlu Projelerinden Birisi"

yazar:

kategori:

Yeni asfaltın pilotlar ve F1 çevresi tarafından endişe ile karşılanmasına rağmen Tilke, zeminin kaygan olması sayesinde F1 taraftarlarının seyir zevkini arttıracağını düşünüyor.

Kore’de zeminin hafta sonu içinde geçireceği evrimin Monako’dan bile daha hızlı olacağını belirtti.

Tilke: “(Yeni zeminin) tek sorunu -bana göre aslında öyle değil- tutunma seviyesi. Tutunma eksikliği bir sorun olmamalı. Çünkü burada dünyanın en iyi pilotlarına sahibiz. Artı, herkes içn şartlar aynı olacak. Pistin bozulacağı yönünde bir sorun olmayacak.”

“Cuma günü pist yüzeyinin çok ama çok kaygan olacağını düşünüyorum. Çünkü tamamıyla yeni. Bu da demek oluyor ki spin atanları göreceğiz. Ayrıca Cumartesi ve Pazar için ayarları bulmak da kolay olmayacak. Çünkü pist çok değişecek.”

“Bu da, bazı pilotların yanlış ayar seçimi yapacakları anlamına geliyor. Çünkü doğru yol için ikinci bir tahmininiz olacak.”

Tilke, Kore GP projesinin hayatının en zorlularından biri olduğunu hatta bazen bitememesinden şüphe ettiğini itiraf etti.

Tilke: “Gerçekleşeceğinden her zaman emin değildim. Ama sorunları analiz etmeli ve sonrasında o konuda bir şey yapmalısınız. Bu sadece bizim çabamızla olmadı. Yarım ettim elbette ama inşaat şirketi ve buradaki herkes sıkı bir şekilde çalıştı”

“Gecikmeler daha baştan başladı. Çünkü burası bataklık alan ve öncesinde bunu tahliye etmemiz lazımdı. Suyun alınması için uzun zaman gerekiyordu, bir seneyi aşabilecek bir süreç. Ardından alanın yoğunlaştırılması gerekti. Bu yüzden daha da fazla zaman gerekiyordu. Elbette muson sezonu beklenenden uzun sürdü ve böylesi birçok şey”

Gecikmelere rağmen Tilke, hafta sonu boyunca alt yapı açısından önemli bir sorun olmayacağını ifade etti.

Tilke: “Ana sistem çalışıyor ama çalışmayan bazı ufak şeyler olabilir. Pistin denenmemiş olması nedeniyle bazı sürprizler de yaşanabilir. Ama bütün büyük işler tamamdır”


Yorumlar

  1. bu adamın daha fazla pist tasarlamasını istemiyorum. dünyada başka insan mı yok sanki. diyelim ki tilke başarılı bi tasarımcı.. yine de başka insanlarda olmalı ki farklı beyinlerden farklı projeler çıksın.

  2. Pist bataklığın üstüne kurulmuş. Yarış esnasında dibe çöküyormuş bide. Muahahhahahahaha.

  3. Normal şartlarda Webber ve Alonso kürsüde olmak için mücadele edicektir. Vettel ve özellikle Lewis birincilik için zorluyacaklardır.

    Bakalım neler olucak?

  4. Pist yapı olarak iyi duruyor, Ama ben yinede çok geçiş olabilceğini düşünmüyorum.Simulatörlerden gördüğüm kadarı ile yani. Pist bi çok noktada tek açıdan gidio farklı çizgi şansı pek yok. Düzlükler iyi hoş güzel ama düzlüğe çıkarken tek çizgi ve düşük vites çıkılıyor. Downforce kaybı yüksek olur. Pilotlar 2 ve 3 için düşük downforce da seçemicek gibi, pistte zaten tilke nin dediği gibi tutuş az olduğunu da göz önünde bulundurursak. İnşallah yanılırım ama geçiş falan zor ihtimal geliyor bana… Son olarak 2. ve 3. sektörün redbull a uycağını düşünüyorum. Redbull silverstone da arena bölümüne girişte vettel sanki farklı araç kullanıyo gibi önündeki f.india ya yapışıodu. O tip bi viraj denklemide var.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    son 10 yılda takvime dahil olmuş en güzel 2 pistten biri

  6. MagicAlonso avatarı

    değişken koşullar izleyeceğiz öyleyse.Buda şampiyonluk yarışında farklı sonuçların çıkmasına ve süprizlere neden olabilir.Pist zaten iyi bir piste benziyor umarım çekişmeli bir yarış izleriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir