"Alonso ve Coulthard'ı Aynı Anda Geçmek Eğlenceliydi"

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun ilk 2 yarışı geride kaldı ve BMW Sauber pilotları kendileri ve takımları için çok iyi sonuçlar elde etti. Her iki yarışta da 2. olmayı başaran takım şu ana kadar göstermiş olduğu performanstan memnun.

Takım 2 yarışta 19 puan kazandı ve bu geçen sene ilk 2 yarışta kazandığından 9 puan daha fazla ve takım Malezya’da Nick Heidfeld ile ilk hızlı turunu kaydetti yarış içerisindeki.

Kazanılan bu sonuçların ardından takım yeni sezon ve araçları hakkında oldukça olumlu açıklamalar yapıyor.

"Monza 2006’dan sonra 2. podyumumu kazandığım için çok mutluyum. Avustralya’da bazı kötü şansla mücadele etmem gerekiyordu ancak Malezya’da herşey yolunda gitti ve takım fantastik bir iş çıkardı." dedi takımın Polonyalı pilotu Kubica.

Avustralya’da 2. olan Heidfeld ise "Malezya’da Mclaren’lerin performansına ayak uydurmayı ve hatta yarışın sonlarında onlardan biraz daha hızlı ayak olmayı beklemiyordum. Kış testlerine oranla çok büyük gelişim kaydettik." diye ekledi.

Kubica Malezya’da yarışı 2. sırada tamamladı ve hatta 8 tur yarışın lideri konumundaydı ancak yarışı 6. sırada tamamlayan Heidfeld’de bazı önemli anlar yaşadı.

Heidfeld "Alonso ve Coulthard’ı yarışın başlarında aynı anda geçmek gerçekten eğlenceliydi. Bana göre bu atak Trulli ile temasımızın ardından kaybettiğim birkaç pozisyondan sonra alabileceğim mümkün olan en iyi sonuç için çok önemliydi." dedi.

heidfeld_malezya_gecis_alonso_coulthard_2_126044310.jpg

Alman pilot sondan bir önceki turda 1:35.366’lık derece elde ederek yarışın en hızlı turunu attı ve starttaki temas olmasaydı ne kadar güçlü olabileceğini göstermiş oldu.

Bu onun 136 yarış içerisinde ilk hızlı turuydu ve aynı şekilde BMW Sauber F1 takımınında.

Takım patronu Theissen "Açıkçası arka arkaya yapılan 2 yarışın ardından oldukça olumlu çıkarım yaptık: Robert Avustralya GP başlangıcında ilk çizgideydi, 2 2.lik kazandık, Nick ve Robert sayesinde Malezya’dan 11 puan ile dönüyoruz, Nick en hızlı turu attı ve markalar klasmanında 19 puan ile 2. sıradayız. Bu açıkçası sezon başlamadan önce umduklarımızdan çok daha iyi. Bu muhteşem başarı ve önümüzdeki yarışlar için güçlü bir temel."

"Ancak seçtiğimiz yol doğru olan yol. Dahası biz aracımızın tam potansiyelini henüz kullanamadık. Bu yüzden 2008 için kendimize koyduğumuz hedefe ulaşabileceğimizden eminim: tepedeki takımlar ile farkı kapatmak ve ilk GP galibiyetini kazanmak."

"Herkes bu hedefe ulaşabilmemiz için yarış pistinde, testlerde, Münih’te ve Hinwil’de çok sıkı çalışıyor." dedi.

 

 



Yorumlar

  1. ali eymen topbas avatarı
    ali eymen topbas

    hakan köşk böle yorumlarla hiç bir yere waramassın bmw renault tan daha iyi kabul et bunu

  2. hakan köşk avatarı

    dostun biz hiçbir zaman poower yazısını görmedik daha yeni gördük oda geçecek inşallah renault alonso ile geri dönecek inşallah sizide görecez teknik sorunlar yaşamaya başlarsınız renault ile alonso olduk tan sonra alonso nun renault a baskı yaparak aran,bayı iyi bir hale getirecene inamıyorummmm

  3. Erhan Zambak avatarı

    Sinancım en başta düzelteyim Hakkinen Belçika'da Schumacher ve Zonta'yı geçmişti ilk sektörün sonunda.Gerçekten muhteşem bir hareketti.Hepimizin hafızalarında halen.

    Şu anda F1'de geçiş heyecenı azaldı bu doğru.Bir yarışta iki tane geçiş olunca o yarış heyecanlı sayılıyor.Ama merak etmeyin kalkış kontrol sistemi kalktı F1 daha da heyecana gebe olacak söyleyeyim.Daha heyecanlı yarışlar bizi bekliyor.Heidfeld'in geçişi akıl doluydu.BMW gerçekten de birçoğumuzu yanılttı testlerde.Ama iyi bir sezon çıkaracaklar gibi görünüyor(bazı arkadaşlar istemese de).Şu an Ferrari ve McLaren'e başkaldıran tek takımlar.Yenilerini de bkliyoruz…

  4. Murat ÜRÜN avatarı

    Heidfeld'in atağı gerçekten çok temiz bir ataktı. Neden olayı abartıp işi arka kanat yazılarını okumaya kadar götürdüğünüzü anlamadım. Aynı araç (BMW F1.08) Alonsonun altında olsaydı onun da aynı şeyi yapacağından eminim. Kimse önünde olan daha yavaş iki aracı yarış sonuna kadar takip etmek işkencesine maruz kalmak istemez. Tamam, Renault başarılı bir takım.Kökleri BenettonF1e dayanıyor. Ancak yeni kurallara ve lastiklere yeterince uyum sağlayamamışa benziyorlar. Pat Symonds onların en güçlü silahı. Bence bu Alonso kadar önemli bir etken. Sezonun ilerleyen yarışlarında neler olacak göreceğiz. BMW bu konuya soğukkanlı bir şekilde yaklaştı. Flaş trasferler falan görmedik onlarda farkındaysanız ama ilerleme gerçekten tatmin edici. Bunu kabul etmemek haksızlık olur.

  5. sinan  bilir avatarı

    bu arada aklıma geldi.geçen sene başında pek çok Reno cu (gerçek Renocu)arkadaşla tartışmıştık.sene sonunda görüşürüz diylardı,gelin Türkiye Gp sine beraber gidelim orda görürüz neyin ne olduğunu diyolardı gördük.şimdide bi gelecekte görüşürüz havası oluşmuş.tamam olur siz seçin yine seneyi Gp yi görüşelim yine.bize uyar..

  6. sinan  bilir avatarı

    dostum sizde bizim BMW Power yazımızı gördünüz 2000 yılında f1 e girip şampiyon oluncaya kadar.hımm kaç seneydi?4 mü 5 mi?dikkat ettiysen bende senin gibi doğru konuşuyorum değilmi?Reno çalışıyorda öndeki onca takım yatıyormu.insanları yorumlarınızla zorla Reno düşmanı yapıyorsunuz farkında değilsiniz.sürekli alonsoda alonso renoda reno..adam babalar gibi geçti işte bikere çıkıp güzel bi ataktı diye yorumunuzu görelim.siz böyle gittikçe daha çok kişi alonso Reno düşmanı olur.alonsonun 49 podyumu var demişsin.bravo ozaman yarışmasın adam kimsede onu geçmesin.alonso 2005 te şumi yi geçerken sizin yorumları hatırlıyorumda hiçbiriniz şuminin altında istikrarlı bi araba olsa falan demiyodunuz.ne güzel geçiyor filan diyodunuz.şimdi işler tersine döndü tabii.eğer ben f1 izliyorum diyorsanız bu platformda öncelikle takmınızıda destekleyin.öyle bi hava oluştuki yakında reno düşmanı olacaksınız.

  7. hakan köşk avatarı

    tolga arkadaşım görüşecez şu anda renault acayip bir şekilde çalışıyordur bunu bil ban herzaman doğru söylerim bir zamanlar TELEFONCİA YAZIMIZI ARKADAN GELİR KEN ÇOK GÖRDÜNÜZ BEN HER ZAMAN DOGRU KONUŞURUM YİNE DÖNECEZ BAKLEYİNNN ALONSOOOOOOO

  8. tolga soydan avatarı

    hakan köşk sen beni çok gülüdüron yaa.yorumlarına hastayım 😀 :D.

  9. Kaliteli bir geçişti. Güzel bir görüntü verdi bize. Aslında Alonso dönerken dışarı çıkmasa sonuçsuz bir atak olma ihtimali de vardı.

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Birşey rica edebilirmiyim arkadaşlardan umarım zor değildir ;bir olay iyiyse kabul edelim olmazmı iyi diyelim ;adamlar (bmw) iyi yani bunun allemi kallemi yok 2 yarıştada 2ncilik aldılar bu yarışta 2 araçlarıda finiş gördü ve puan aldı sezon başı ;aracın ön aksamı tamamiyle yeni radikal değişimler var ve adamlar şu anda istikrarlı bir şekilde ilerliyorlar

  11. Serhad Kahraman avatarı
    Serhad Kahraman

    Gökhan BMW'nin başarısı anlaşılan seni rahatsız ediyor.Nerde BMW ile ilgili haber war sen oradasın.BMW ile rahatsız olduğun bişey warsa sölede bizde bilelim(mantıklı bişey warsa)

  12. Bu işler havaya girmekle böbürlenmekle değil çalışmakla olur. Kış testlerinde en çok tur atan takım BMW ydi, otomobili tasarlarken en radikal kararları alan en büyük risklere giren yine BMWydi. Şimdide meyvelerini topluyolar bu kadar basit

  13. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Fazla havaya girdi bu BMW

  14. ali eymen topbas avatarı
    ali eymen topbas

    bende sen onları geçerken çok eğlendim nick çok iyi geçtin gerçekten 😉

  15. gerçekten yarışı izlerken ilk aklıma gelen hakkinen in schumacher ve frentzen i geçtiği spa 2000 yarışı geldi.. schumacher önündekini geçerken hakkinen dışarıdan gelip ikisini birden geçmişti. bmw gerçekten güzel yarışlar çıkarıyor. eski günleri hatırlatıyor mücadele bakımından.

  16. Padokman pist dışına atacak kadar sıkıştırmadığı sürece kurallara aykırı bişi yoktur. Alonso nun amacı Coulthard ın virajı daha içten almasını sağlayıp yavaş dönmesini sağlamaktı. Birçok pilotun yaptığı bişey…

  17. yarış günüde yazdım alonso pilot geçerken bilerek yanındaki pilotun üstüne kırıyor direksşiyonu bu yarışta Coulthard'ı geçerken yaptı aynı şeyi,geçen sene spa da hamiltona,ispanyada massa ya yaptı bence tehlikeli işler yapıyor…

  18. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Gerçekten güzel bir kareydi. Bir Alonso taraftarı olarak tebrik ediyorum Heidfeld'i. Zaten yarışta Heidfeld'in bu geçişi ile Alonso'nun hemen akabinde Coultard'ı geçişinden başka güzel bir sahne yoktu. Bunlar da olmasa yarışı çöpe atın gitsin.

  19. Kardeşim anladık seviyosun Alonso yu ama ilgili ilgisiz heryere yazmaktan vazgeç artık. Herkes biliyo Alonso nun iyi bi pilot olduğunu. Alonso da geçilir Raikkonen de geçilir sonuçta yarış bu. Kasma bu kadar 😛

  20. hakan köşk avatarı

    robet kubica alonsonun arabası istikrarlı olsa idi senin gibi birine yol vermez senin kaç tane podyum finiin var iki tane alonsonun ise şu ana kadar 49 potyumu var üstelik 2 kerede şampiyonluğu var 2005-2006 niye geçemedin renaul cu arkadaşlara saygılar canınızı sıkmayın arkadaşlar az kaldı

  21. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hakkinen 2 :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir