Tarihi Bir Kare…

yazar:

kategori:

Daha önce 1986’da çekilen benzer bir fotoğraf, yıllar geçse bile her zaman Formula 1’in önde gelen karelerinden birisi olmayı başarmıştı.

1986 sezonunun son yarışı Adelaide’e girerken Bernie Ecclestone o senenin zirveye oynayan isimleri Alain Prost, Ayrton Senna, Nigell Mansell ve Nelson Piquet’in bulunduğu bir fotoğraf çektirmişti.

Aradan 24 sene geçti ve Ecclestone benzer bir kareyi bu senenin şampiyonluk adaylarıyla birlikte tekrar çektirdi. Bugünkü karede Mark Webber, Fernando Alonso, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton ve Jenson Button vardı.

1986

2010

2000 Senesinde de Ecclestone Benzer Kareyi Çektirmişti…


Yorumlar

  1. Debt Consolidation avatarı
    Debt Consolidation

    Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.

  2. Massa 'da olsaydı keşke ne iyi olurdu.2 kırmızı-2 lacivert-2 beyaz tulum daha ahenkli olurdu.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    1986 daki resimde güzel ama 2000 senesinde mika-schumi , david-rubens çekişmesi bana daha başka gibi geliyor. belkide kendim bizzat takip ettiğimden olsa…

  4. tek değişmeyen bernie.
    ya arkadaş coğrafyalar değişiyor, şampiyonlar değişiyor, ülkeler parçalanıp başka ülkelere ayrılıyor, bernie hep aynı, adamın 20 li yaşlardaki haline bakmıştım. yok arkadaş yine aynı. çözemedim gitti.

    bu bernie vetteli de emekli eder benden söylemesi

  5. Hayat ne tuhaf !
    Bu sezonun başından beri sürekli tekrarladığım cümle oldu bu,hayat ne tuhaf…
    İlk yarışta Alonso için kurdum bu cümleyi,Ferrari & Alonso,olan biten, hayat ne tuhaf dedim.
    Şimdi son yarışa geldik.Bir yanda bazı şeyler için sadece uygun anın gelmesi gerektiğini bize gösteren Button ile Webber diğer yanda takımlarının altın çocukları Hamilton ile Vettel ve ben ne kadar kendini tanımlamaya çalışsam da sonunda iyi ya da kötü bu tanımı değiştirecek olan Alonso.
    Hayat ne tuhaf.
    Bir hayli sıkıcı 2009 sezonundan sonra karma kendini dengeliyor ve bize harika bir 2010 sezonu sunuyor.
    Savaşan kazanıyor.
    Ve bu iş giderek daha da eğlenceli oluyor.

  6. efendimayin  avatarı

    Şimdiki pilotlar çok nazlı her şeyi eleştiriyorlar eski pilotlar öyle değil hepsi gözü kara.

  7. umuyorum ki son yarışa da bu tabloyla gireriz.. çok fena olur son yarış çook.. :))

  8. Saolun sevgili site yonetimi,dedigim fotografta eklenmis…

  9. efendimayin  avatarı

    1986 gerçek yarışçılar…

  10. Harika Bir Kare…Bu Arada Button Gözlügü Niye Yere Atmis Acaba 😀

  11. Harika resim. Senna'nın yerini Lewis almış, profesörün yerinde Alonso, onların yanında tank pilotu Mansell yani Webber, son iki aday da Piquet'e kalıyor.

    Not: Kronolojik zamana göre de eski resimde 2, yeni resimde 3 şampiyon var.

  12. Gökhan Eroglu avatarı
    Gökhan Eroglu

    redbull 1984'ten beri enerji içeceği piyasası içinde. 1994'te almanya'ya 1997'de tüm dünyaya açıldılar. uluslararası piyasaya açıldıktan sonra parayı vurdular. yaklaşık otuz yıllık geçmişleri olunca paraları da çok oluyor:)

  13. hakkinen coulthard schumacher barrichello dortlusununde tarihi bir fotosu vardir bu fotograf bana o fotografida hatirlatti…

  14. Schumii Kimi avatarı

    @F1ilyoF1
    Güzel bir ayrıntıya dikkat etmişsin espiri mahiyetinde bişey söyleyim Schumi varsa diğerleri ikincilik için, Schumi yoksa diğerleri birincilik için yarışır 🙂

  15. Dietrich-Mateschitz ile hiç alaksı yok emin ol Mateschitz 1 dolar zarar edeceği bir işte 6 sene devam etmez.doğrusu üzerinde tez yazılacak kadar güzel konu.ben de çok düşünmüşlüğüm var özellikle de toro rosso üzerine neden bir red bull bir toro rosso hala anlam verebilmiş değilim

  16. 1999 dan beri takip ederim, F1 2005 den beri yarış kaçırmadan izlerim. Ama 2010 gibi sezon gerçekten görmedim. Çok güzel bir sezonun sonuna doğru gidiyoruz. Yarışta pilotlar, yarış dışında biz taraftarlar hep çekiştik. İyisi kötüsüyle çok sevkliydi ve daha bitmedi tabi.

    TRF1 e sezon başından beri birçok olanağı bize sağladığı için teşekkür ederim kendi adıma. Ve son olarak iki fotoda da Shuminin olmaması ilgiç ama ikiside tam posterlik.

  17. ferrari yılda 100 araba üretip 100 tane satıyor. Redbull yılda 1.7 milyar içecek satıyor. Kabaca hesap ortada. Türkiye gibi yerlerde sevilmiyor içilmiyor diye bişi yok. Redbull malt bir içecek, ve TR de barlar vs yetiştiremiyor almaya. Sadece kola gibi halkın damak tadına pek uymuyo, pahalı olmasıda etken..

  18. Alakasız bişey söylicem….,bu redbul nerden buluyor bu parayı da herkes yürüyen tabela gibiyken onların ana sponsoru yok,ferrari hem araba satıyor hem sponsor alıyor mc laren öyle bunlar bir içecek satmayla,ki Türkiye gibi ülkelerde doğru dürüst satılmıyor bile bütün exterm sporlara sponsor ve birde toro roso ya sponsor,:) Alakasız dedim ya böyle bişey

  19. cidden çok hoş bir kare. son yıllarda görülen en iyi mücadeleyi izliyoruz. hemen hemen hepsinin inişli çıkışlı dönemleri oldu. fark çok açıldı derken pat diye kapandığını gördük. uzun yıllar unutamayacağımıza eminim.

  20. vettelde senna havası gördüm

    alonso da içinden kim bilir ne geçiriyodur 😀

  21. hepsi bayram traşını olup öyle çıkmışlar fotoğraf makinelerinin karşısına :))

    gerçekten tarihi bir kare. hele hele öyle ya da böyle webber bir sorun yaşar da fark arkadakilerle kapanır ve son yarışa 5 pilot birden şampiyonluk şansıyla girerse o zaman fena olur 🙂

  22. Red bullara dikkat.araya buttonu sıkıştırmışlar Kİ hiç iyiye işaret değil RBR adına

  23. Ertan Akkaş avatarı

    Gerçektende harika bir kare. Yetenekli pilotları hemde şampiyonluğa oynayan üstelik 5 tanesini her zaman bi arada göremiyoruz. Hakeden kazansın dyecem ama hepsi bir yönü ile zaten hakediyor. Hamilton – Alonso – Webber – Button – Vettel, Coin Insert =)

  24. belki yıllar sonra bizde çocuklarımıza anlatırız bu kareyi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir