Red Bull, Vettel'in Etrafında Takım Oluşturduğunu Kabul Etti

yazar:

kategori:

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanu Helmut Marko “Şu anda asıl hedef dünya şampiyonluklarını kazanmak.” dedi.

Christian Horner ise “Tekrar ediyorum, Sebastian etrafında bir takım kuruyoruz. Sebastian’ın daha uzun bir kariyeri olacak ve umarım bizimle kalır.”

“Mark ise son baharını yaşıyor. Zirvedeyken bırakmak istiyor, diğerleri gibi zirveyi kaçırdıktan sonra değil.” dedi.

1997 Dünya Şampiyonu Jacques Villeneuve ise Red Bull’un Vettel’i çok fazla pohpohladığını düşünüyor.

Villeneuve “Vettel çok hızlı olduğunu gösterdi ancak o hata yapar ve takım ona hata yaptığını söylemezse o zaman öğrenemez.”

“Bu konuda Red Bull hata yapıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. ÇAGLAR arkadaşım tutarsız konuşuyosun, zira yazında demişsinki ; Redbulun başarısı Vettele bağlı değil, ikinci paragrafta da Vettel iyi pilot demişsin. Evet 1. paragrafta eleştirmişsin 2. Paragrafda gerçeği yazmışsın. Doğrusuda bu zaten VETTEL iyi bir pilot en hızlısı şu anda ama hata yapmayı bırakması lazım. Haytalığı bıraksaydı hem geçen sezon şampiyondu hemde bu sezon en az 50 puan fark atmıştı. bunu bütün pilotlar yapabilirmi diyosun. Diyosan bana göre iyi pilotları hafife alıyosun derim……..

  2. ÇAGLAR arkadaşım tutarsız konuşuyosun, zira yazında demişsinki ; Redbulun başarısı Vettele bağlı değil, ikinci paragrafta da Vettel iyi pilot demişsin. Evet 1. paragrafta eleştirmişsin 2. Paragrafda gerçeği yazmışsın. Doğrusuda bu zaten VETTEL iyi bir pilot en hızlısı şu anda ama hata yapmayı bırakması lazım. Haytalığı bıraksaydı hem geçen sezon şampiyondu hemde bu sezon en az 50 puan fark atmıştı. bunu bütün pilotlar yapabilirmi diyosun. Diyosan bana göre iyi pilotları hafife alıyosun derim……..

  3. Sir Jack B.  avatarı

    19 yaşında ki adamın elinde sihirli deynek mi var. çok tecrübeli bir pilot olsa bile gelir gelmez araca önemli bir katkı yapamaz. mühendislerin bile zamana ihtiyacı vardır.

    Toro Rosso'nun o dönem daha güçlü olmasının sebebini ise biraz Ferrari motorunun gücüne bağlayabiliriz. Ama ben daha çok Newey'in 2009'a odaklandığı için 2008 de Red Bull'un başarısız olduğunu düşünüyorum.

  4. arkadasla red bull un basarısı vettel e filan baglı değil, bi düşünün gecen sene alonso, hamilton kötü pilot oldukları için mi adeta süründüler. yada gecen seneki Barrichello bu sene nerede. Altındaki arac iyi olmadıktan sonra istedigini yap sadece kendi aracına yakın aracları zorlayabilir yada gecersin. yani, Araç>> Pilot

    2006-2007 de de olanlar bunlar, torro rosso ve red bull un arasında cok ucuk farklar yoktu. Vettel de iyi pilot oldugundan redbull lara kafa tuttu. red bull neden 2008 den sonra daha ön plana cıktı, newey alt yapıyı kurdu diyelim. newey'den, aracı gelir gelmez 2 ayda tasarlayıp 2006 da şuan ki haline getirmesini kimse beklemiyordu, hersey zamanla yerine oturdu.

  5. Horner'in bu alaycı yaklaşımları hiç hoş değil.İğneyi ve çuvaldızı nasıl kullanacağını bilmiyor.Daha yaklaşık bir hafta önce buttona kurbanlık koyun demişti.sürekli alaycı yaklaşımları var.''Diğerleri gibi zirveyi kaçırdıktan sonra değil'' derken kimleri kastediyor acaba.
    Anlaşıldı artık iyice ayyuka çıktı.Birkaç gün önce takımın sahibi matchiz ve şimdi de horner webbere psikolojik baskı uygulamaya başladı.Planlar vettelin üzerineydi ama hem takımın hem de vettelin acemice hareketleri webberi lider yaptı.Şimdi webberi devirmek için önüne gelen konuşacak.

  6. Bu çok normal. Vettel onların yıldızı, Formula 1'in Wonderkid'i, inanılmaz bir hız ve yetenek.
    Onunla birlikte adım adım büyüyüp sonunda onunla şampiyon istemeleri doğal. Vettel eğer isterse onlara yıllarca eşlik edebilir ama bu Webber için mümkün değil. Bunların hepsini anlıyorum. Ve kesinlikle hak veriyorum.

    Ama bunu üç yarış kala tekrar dile getirmek ne kadar doğru? Umarım Red Bull hem kendisinin hem de pilotlarının başını yakmaz bu açıklamalarla. Böyle inanılmaz bir araçla şampiyonluğu kaçırırlarsa çok vururlar kafalarını taşa…

  7. Ben de "Tesadüf diye bir şey yoktur tesadüf aldatmacası vardır.Bir gülüm var,o da senin için"(V For Vandetta)

  8. kurallarda bazı şeyler yerleşmişken havadan inip diğerlerini geçmek okadar kolay değil. nitekim bmw sauberde de aynısını gördük. istikrarlı bir yükseliş gerçekleştirdiler 2008e kadar ancak 2009'da yeni kuralları değerlendiremeyip gerilediler. newey ise red bulla geldiğinden beri istikrarlı bir yükseliş sergiledi bana göre ve yeni kuralları iyi değerlendirmesiyle ünlü olan newey yine maharetini gösterdi.

    yanlış anlaşılmasın ben de vetteli küçümsemiyorum. tabiki takıma bir hız getirdi vettel ancak araç olmadıktan sonra hiçbirinin önemi yok

  9. Şu anda Red Bull Racing Formula Bir Takımı'nın üst düzey teknik adamı olan, Newey hem Formula Bir hem de Indycar yarışlarına, yarış mühendisi, aerodinamist, tasarımcı ve teknik yönetici olarak katılmış ve başarı sağlamıştır.

    Newey'in, Formula Bir'deki en iyi mühendislerden biri göz önüne alındığında, esinlendiği tasarımlar sayısız şampiyonluk ve neredeyse 80 yarış kazanmış, ayrıca 1990'ların birçok yarışını da domine etmiştir..

    Uzun süre McLaren için çalışmış fakat 2001 yılında neredeyse McLaren'den ayrılmanın eşiğine geldiğinde spekülasyonlar, onun çalışmaya dayalı bir takımda kalmak istemediği şeklinde çıkmaya başlamışır. Ancak Kasım 2005'te Newey'in yeni yılda Red Bull Racing Formula Bir Takımı için çalışıyor olacağı teyid edilmiştir. 2004 yılında bulduğu direksiyon kontröllü difransiyel kilit sistemiyle başarısını bir nebze olsun arttırmıştır. 2008'de tasarladığı sürücünün arkasından başlayıp arka kanada bitiştiren motor kapağı başarılı olmuş ve birçok takım tarafından kullanılmıştır. 2009' da Formula Bir tasarım kurallarının köklü değişikliklere uğraması sonucu, tasarımları yeniden parlama şansı bulmuştur. 2009 aracında kullandığı arka kanat ve çift katlı difüzör tasarımı rakiplerininkilere oranla çok daha verimli parçalar olmuştur.

    Neweyin dehasını küçümseyecek değilim.ama teesadüflere de inanmam.newey 2006,2007 ve 2008 araçlarını da tasarladı.ama toror rossodaki 19 yaşıdaki çocuk neweyin 2 numaralı aracı ile red bulla kafa tuttu.kalan her şey ayrıntıdır

  10. Vettel'in etrafında takım oluşturdukları düşünülüyordu zaten. Şimdi bunu die getirme ihtiyacı duydular ve kesinleşti artık. Takım Vettel'i yıldızlaştırmak istiyordu ve bu konuda amaçlarına ulaştılar. Şimdi kendi pilot yetiştirme programlarından çıkan pilotla şampiyon olmak istiyorlar, buna da yaklaştılar. Kararlarının doğruluğunu veya yanlışlığını bilemem ancak böyle yapmaya da hakları olduğunu düşünüyorum.

  11. 2006da newey yoktu sanırım ya da 2006 aracına hiç etkisi olmadı. 2007'den itibaren red bullda kendi aracını yapmaya başladı ve istikrarlı bir şekilde hızlandı, direkt vettele bağlayamayız. 2008'de uzun zamandan beri olgunlaşmış mclaren ve ferrari tasarımlarına karşı iyi bir aracı vardı. 2009daki kural değişiklikleri ise herşeyi sıfırlayınca newey ön plana çıktı 🙂

  12. 2006?2007?

  13. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Redbull Newey'den sonra hızlandı Vettel değil.

  14. Bundan doğal ne var.bir çok kişi görmezden geliyor ama red bull vettelden sonra bu kadar hızlandı.ben tesadüf olduğunu kesinlikle düşünmüyorum

    Red bull bence şu yarışı bekliyor (ki bence webber bir sorun yaşıyacak) o olmasa bile red bull vettelin bir kez daha webberi geçmesi durumunda genel sıralamada geride kalsa bile vettele odaklanacağını düşünüyorum

    Ayrıca webber şampiyon olsun kariyerinin sonunda zaten lafı da baya bir saçmalık.f1 bu tür fırsatlar çok yakalanmaz ve yakalarsan sonuna kadar zorlamak zorundasın.red bull bu sene hızlı ama gelicek de hızlı olucağını kimse garantilemiyor.yada daha sonraki seneleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir