Sutil 2011 İçin Yakında Son Kararını Verecek

yazar:

kategori:

Alman pilotun 2011 için Force India’dan sağlam bir teklif aldığına inanılıyor ama son dönemde söylentileri çıkan Williams ve Renault seçeneklerini de gözden geçirmek istediği düşünülüyor.

Sutil, Japonya GP öncesinde bir karar vermeyi bekliyordu ama bu sefer önümüzdeki iki hafta içinde kararını vereceğine inanıyor.

Sutil: “Karar vermeye yakınım. Yakında, çok yakında olacak. Bir aydır bunu söylüyorum ama benim içinde bulunduğum gibi bir durumda iseniz iki defa düşünmelisiniz. Ama çok uzun sürmemeli. Çünkü plan yapmak ve nereye gideceğimi bilmek istiyorum. Ama durum oldukça iyi görünüyor.”

“Karar daha çok benim ellerimde. Ama elbette (tamamıyla) benim ellerimde olsaydı, ne yapmak istediğimi söyleyebilirdim. Ama doğru şeyi yapmak istiyorum. İşte bu yüzden biraz daha düşünme süresine ihtiyacım var”

Formula 1’de farklı bir takımda mücadele etmenin faydalı olabileceğini kabul etmesine rağmen Sutil, sürekli olarak tek bir takımda yer almaktan da endişe etmediğini belirtti.

Sutil: “İnsanların gerçekten neler düşündüğünü beni ilgilendirmiyor. Çünkü takım başarılı, ben de mutlu olduğumuz sürece sorun yok. Ama her sezon kendinizi geliştirmek istersiniz.”

“Bir takımda uzun süre kalmanın bir sorun olduğunu düşünmüyorum. İnsanları tanımak ve her şeyin üstesinden gelmişseniz bunun avantajını kullanmak olumlu bir şeydir. Tekrar prosedürleri öğrenmekle zaman harcamaz ve belki de sorunları çözmek için birkaç yarış kaçırmak zorunda kalmazsınız. Burada böyle sorunlarımız yok ve çok çabuk hareket edebiliyoruz”

“Şüphesiz bir takımda uzun süre kaldığınızda muhtemelen başka yere gitme hissi oluşacağını düşünüyorum. Yeni meydan okumalar ve başka bir takıma ihtiyacınız olur. Ama yine de ben burada iyiyim. Burada olmaktan keyif alıyorum”

“İlk birkaç sene biraz garipti; takımdaki değişiklikler, takım sahibi değişimi ile de biraz zordu. Ama şimdi gerçek Force India ile üçüncü sezonumdayım ve bu çok uzun değil. Bu yüzden iki yıldır güçlü bir takım; işte bu yüzden hâlâ buradayım ve keyif alıyorum”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir