Webber'e Yeni Motor Dopingi !

yazar:

kategori:

Avustralyalı pilot, İtalya GP’de yeni motor kullanmama kararı almış ve o günden bu yana elinde yeni motor hakkını saklı tutmuştu. Şampiyondaki rakiplerinin bu hakkı olmaması ile yeni motorla Webber, son iki güne itici bir güçle giriyor.

Şampiyonluk mücadelesi kritik döneme girmişken Kore’deki düzlükte motor gücü önemli bir nokta ve Webber, hafta sonunun geri kalanında son yeni motoruyla piste çıkacak.

Yeni motor belki sıralamada büyük etki yapmayacak ama yarışta, rakiplerinin güç ünitelerini koruma amacıyla muhafazakâr davranması -çünkü son iki yarışı düşünüyorlar- Avustralyalı pilotun üzerindeki baskıyı azaltabilir.

Webber şu anda 14 puanlık bir avantaja sahip. Bu yüzden fazladan bir şey yapması gereken, rakipleri.

Ferrari Takım Patronu Stefano Domenicali, dayanıklılığın sorun yaratmamasını umduklarını söyledi.

Domenicali: “Gerçekten olmamasını umuyorum. Dayanıklılık sorun yaratırsa sonuna kadar mücadele etmek oldukça zor olacak. Yapabileceğimiz şey, mevcut motorla mesafeyi idare etmek. Planımız bu. Umarım Abu Dhabi’ye kadar gideriz.”

“Eğer bir dayanıklılık sorunu yaşarsak, gerçekten travmatik olacak. Eğer çok güçlü olan Red Bull ve McLaren ile mücadele etmek istiyorsak, arayı kapatmamız için gereken puanları toplamak imkânsız hale gelir. Herhangi bir dayanıklılık sorunu yaşayamayız, aksi halde iş biter.”


Yorumlar

  1. MagicAlonso avatarı

    kesinlikle etki eder hemde çok.Böyle düzlüğü fazla olan bir pistte ilaç gibi gelir.anlaşılan webber herşeyini vererek bu yarışı kazanmak istiyor

  2. Ben yeni motorun etkili olacağını düşünüyorum.İtalyada Fernando yeni motora geçtiğinde nasıl etki ettiğini görmüştük

  3. efendimayin  avatarı

    Abartıldığı kadar etkisi olmaz bence. Sıralamada zaten hepsi max devir kullanıyor yarışta faydası olabilir tabi hızlı olursa.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir