Brawn, Gelecek Sene de Başaramazsa Mercedes'te Kalıcı Değil

yazar:

kategori:

Mercedes GP, Ross Brawn ve Michael Schumacher gibi şampiyonluk konusunda tecrübeli ve yıldız isimlere rağmen bu sene bekleneni veremedi ve basında çıkan iddialar takımın dağıldığı yönünde.

Brawn, her zaman takımdaki durumun kötü olmadığını belirtiyor ancak son açıklamalarında gelecek sene iyi iş çıkarmak zorunda olduğunu söyledi.

Brawn “2008’de Honda’ya geldiğim ilk sene haricinde, o zaman bir şey yapamazdım, bu seneki dördüncülük üst düzey yöneticilikteki en kötü kariyer sonucum.”

“Ve eğer takım bu şekilde devam ederse çok fazla başında kalamam. Ancak önemli olan nerelerde hatalı gittiğimizi biliyor olmam.” dedi.

Brawn, hem 2009’da şampiyonluk için zorlamalarının hem de takımın geleceği kurtarma çalışmalarının bu seneki performansı etkilediğini söyledi.

Takımda gelecek sene öncesinde büyük bir kadro değişikliği olması bekleniyor.


Yorumlar

  1. Brawn'ın hak ederek şampiyonluğu kazandığını düşünüyorum. Şampiyonlukları bir FIA hediyesi değil, kural boşluklarını iyi değerlendirmenin ve mühendisliğinin hediyesiydi.

    Brawn, hem 2009'da şampiyonluk için zorlamalarının hem de takımın geleceği kurtarma çalışmalarının bu seneki performansı etkilediğini söyledi.

    Bu nedeni de mantıklı bulmaktayım.

    Gelelim Mercedes'in 2015'i zor göreceği düşüncesine. Baştan beri böyle bir olayın olmayacağını savunuyorum. Argümanlarımı tekrarlamak isterim. Mercedes 93 yılında Sauber'e motor sağlayarak girmişti (Ilmor adına sahip olmasına rağmen aracın yanında concept by Mercedes Benz yazar). İlk şampiyonluklarını ise bundan taa 5 sene sonra aldılar. Bu sabrı gösteren Mercedes, kendi takımında da aynı sabrı gösterecektir. En kötü senaryo olarak da fabrika takımını kapatır. Sadece motor üretmeye devam eder. Müşterileri hazır zaten: Force India var, potansiyel bir Red Bull var. Honda ile karıştırmamak gerekir Mercedes'i kesinlikle.

    2015'te McLaren'in de yok olacağını sanmıyorum, çökmezler de ancak çok sıkı çalışmaları lazım. Bir düşüş olacağını tahmin ediyorum.

  2. schumi ile beraber ferraride muhteşem zaferler kazandılar.ama şimdi o schumiciler kalkıp brawnı eleştiriyorlar.taktiklerini eleştiriyorlar.brawn bunları haketmiyor.başarı gelince ooo alkışlar şak şak şak.kaybedince ıkk kötü adam brawn.brawn şu anda elindeki kaynaklarla elindekilerle en iyisini yapıyor.umarım seneye daha rekabetçi olur mercedes.

  3. Mercedes'in McLaren den ayrıldıktan birkaç yıl sonra TIPKI HONDA gibi yok olup gideceğini altına imzamı da atarak defalarca yazmıştım. Fakat buna karşı çıkan hatta asıl yok olacak takımın McLaren! (çok komik) olduğunu söyleyenler oldu. İşte ilk başarısızlık ve ilk çatlaklar. Artık tarih veriyorum Bu takım 2015'i göremez.

  4. Ee kural boşluğuyla gelen başarıyla birlikte diğer takımların ahı tuttu..koskoca Ferrari,Mclaren,Red Bull,Renault mühedislerinin aklına gelmeyen muhteşem buluş(!)çift katmanlı difüzör buraya kadar..Ne bekliyordu ki Mercedes yönetimi Fia hediyesi bir şampiyonluk alan takımın bu sezonuda domine edeceğini mi??Bence Ross muhteşem bir patron değerini bilmeliler.Başarı istiyorlarsa daha çok bütçe ve daha kaliteli kadro oluşturma işine önem versinler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir