Hamilton: "Takımdaki Hiç Kimseden Daha Fazlasını İsteyemeyiz"

yazar:

kategori:

2008 şampiyonu sürücünün, antrenmanlardaki güçlü performansının ardından pol pozisyonu mücadelesi vermesi bekleniyordu. Hamilton ilk başlarda güçlü görünse de sıralamaların sonunda Vettel’in derecesinden yarım saniye geride kalarak 4. sırada kaldı.

Hamilton “Tabiki polde olmak istiyorduk. Takım bu hafta sonu yeni parçaları yetiştirme konusunda harika iş çıkardı ve araç tüm hafta sonu harikaydı.”

“Ben araçtan, mevcut olandan daha fazlasını çıkardığımı düşünüyorum, daha fazlasını isteyemezdim. Yarım saniyeyi nereden bulduklarını bilmiyorum ancak yine de mücadelenin içerisindeyiz ve burada düzşükler var. Bakalım ne olacak. Bize uyan bir yer.” dedi.

Hamilton, yarış için iyimser olduğunu ve düzlükteki F-kanal avantajını değerlendirmeye çalışacağını söyledi.

Hamilton “Rekabetçi olduğumuzu hissediyorum, uzun sürüşlerimiz iyi ve araç o zaman en iyi halinde oluyor. Elimdekinden en iyi sonucu almak zorundayım.”

“Fabrikadakilerden, buradakilerden ve hatta kendimden daha fazlasını isteyemeyiz. Hâlâ mücadele eden bir konumdayız ve iyi kalkışlarımız oldu. Yarın temiz taraftan kalkmayacak olsak da bunun negatif olacağını yarın göreceğiz ancak genel olarak yarın iyi bir yarış çıkaracağımızı düşünüyorum.” dedi.

Sıralamaların son bölümünde pite girişte yaşadığı sorun hakkında konuşan Hamilton “Pite girişte büyük bir tümsek var. Yarışta daha iyi olmak için daha öncesinde pite girişte maksimumu bulmanız lazım. Oradaki tümseğe vurdum ve neredeyse büyük bir kaza oluyordu.” dedi.


Yorumlar

  1. Burda bıraz seviyeyı koruyun ok?? Kardesım dıye hıtap edemessın sen bana bende sana edemem.Belli bir seviyede tartısıyoruz.Seviyene,tartısma yeteneğine guvenemıyorsan mahalle ağız ıle yorum yapma…

  2. Sonucu söyle kardeşim bana fasaryadan şeyler uydurma,Alonso 3,Hamilton 4 olmadımı polü Vettel almadımı..Bitti…

  3. Kirli Taraftan Kalkiyor Keske 4. Degilde 5.ci Olsaydi Ben Kirli Taraftan Hic M. Degilim Acıkcasi Ama birde yagmur olayi var eger yagmur yagarsa hersey bambaska olur…Neyse 8 saat kaldi 🙂

  4. bu arada, kirli taraftan kalkan pilotların dezavantajını tamamen ortadan kaldıracak tek bir durum söz konusu, yarışın yağmur nedeniyle SC arkasında başlaması. bu durumda kirli taraf-temiz taraf diye bir durum oluşmaz..

  5. İnşallah Yağmur Yağmaz Yağmurlu yarıslar tamam heyecanlı fılan oluyor ama bizim takımı mahvediyor…

  6. hamilton bu gece poleyi kaçırmasını falan unutup kirli tarafta neler yapabilecğini düşünmeye odaklanmalı.. 2-4-6'dan web-ham-mas kalkıyor, adamların kirli taraf ile ilgili sözleri neredeyse "amaan ne olacak" tarzında. hayır, sabahtan beri kirli taraf meselesi içime dert olmuş durumda, pilotlar bile benim kadar endişe etmiyor herhalde.. durup dururken durumdan vazife mi çıkarıyorum kendime nedir =)

    bunun yanında, eğer yağmur gibi kaza gibi arıza gibi olaylar olmazsa, button'ın şampiyonluk şansı neredeyse bitecek, hamilton'un da mucizelere kalacak..

  7. Davidson alabilecekleri en iyi sonucun 4.lük olduğunu bugün söylüyor.Ama cuma antrenmanlarından sonra ne dedi:Araçlar bu hafta sonu oldukça eşit gibi görünüyorlar. Belki de en iyi süreyi kazanmak sürücüye bağlı olacaktır." biz çok rekabetçiyiz, en azından Red Bull kadar rekabetçiyiz."

  8. Anlamamıssınkı olaya at gözluğu ile bakmıssın tamam vettel aldı ama coğu mclarenciler ferrariye hiç şans vermıyordu.ALonso hem hamıyı hemde buttonu gecti.üstelik redbullar 2.turu attılar alonso tek turda kaldı 2.turlarında gectiler ALonsoyu…Mclaren ve fanları guncellemelere cok guvenıyorlardı.ALonso Hamıye 0,4 sanıye fark attı…

  9. EEE…Alonsomu aldı polü…Millet Vettel-Hamilton demiş Vettel aldı…

  10. Güncellemeler Yine Basarısız Olmus.
    McLaren'ci Arkadaslar Umarım Bi Sonrakı Yarısta Sektör Sektör Kendileri İçin Yorum Yapmazlar Dün Hiç Kmse ALonso'ya sans bile vermıyordu pole için Vettel Hamılton Diyorlardı…

  11. MagicAlonso avatarı

    bu yarım saniye muhabbeti daha önce açıklanmıştı.redbull sıralamaların son bölümünde motorda farklı bir yazılım kullanıyor buda onlara 0.2-0.3 sn civarı kazandırıyor diye söylenmişti.tabi motora zarar verdiği için 1 veya 2 tur ancak kullanabiliyorlar.Tek turda bukadar yakın olan Ferrari en az redbull kadar hatta onlardan daha iyi olur düşüncesindeyim.Tabi kalkışta pist ıslak olursa tam bir kaos olur ozaman.

  12. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Walla yarım saniyeyi nerden bulduklarını hala anlamadıysan söylencek pek laf yok, o yarım sn sezon başından beri heriflerin arka cebinde, ihtiyaç oldukça çıkıyor ortaya, işin suyu çıktı diğerleri ne yapsa yaparsın, herifler son turda bişey yapıyorlar garip,tur dereceleri kötüyken iyileşiyor ama iyiyken daha da iyileştiği pek görmedim, bi bit yeniği var bunlarda kesin 🙁

  13. ''Fernando Alonso Diaz'' birinci olsun,davidson! ikinci olsun.Umarım startta ''Fernando Alonso Diaz'' ın arkasında kalır ve en ufak bir temas sorun yaşanmaz.

  14. agzından bal damlıyor:)))

  15. Yavuz Balcı avatarı

    ben iyi bir startla rüzgarını arkasına alabileceğine inanıyorum.

  16. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Kaosa falan gerek yok. Yarın Hamilton ilk virajdan hasarsız kurtulursa güzel bir yarış izleyeceğiz.
    Hiç endişem yok.

  17. Aracın altına zarar vermiş olabilir. Pist dışı çok tümsekliydi. Ama yine de beklediğim sonucu alamadık. ben en iyi ihtimal 2 veya 3 bekliyordum.

    Birde yanlış hatırlamıyorsam Alonso ve Lewis tek tur atılar, Red Bull lar iki bu da bir avantaj getirmiş olabilir.

    İlk sektör en az oda 0.3 yavaş Red Bull. İlk tur Alonso 1 olur, Lewis pis taraftan kalktığı için 3 olur diyorum. Bahisleri açıyorum.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    button'dan 0.7 saniye önde, bu da aradaki farkı ortaya koyuyor.

    malesef araç redbull ile yarışacak seviyede değil, bu saatten sonra kaoslar yaşanmazsa şampiyonluğu vermeyeceklerdir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir