Webber: "Mücadeleye Devam Edeceğim"

yazar:

kategori:

Islak pistte virajı geniş alıp kerbe çarparak kontrolü kaybeden ve spin atan Avustralyalı pilot Rosberg ile birlikte bariyerlere çarptı.

Bu kazanın ardından şampiyonada muhtemel olarak birden üçüncülüğe gerileyen Webber, takım arkadaşı Vettel’in de son turlarda yarış dışı kalmasıyla şampiyonada sadece liderliği Alonso’ya kaptırmış oldu.  

Hâlâ şampiyonluk şansı olup olmadığı sorulduğunda Webber, “Kesinlikle. Şu anda olduğumuz pozisyonların önemi yok, önemli olan puanlar. Her şey çok çabuk değişebilir. Bu sezon ikinci kez yarış dışı kaldım ama sırada hâlâ iki yarış var ve kesinlikle elimden gelenin en iyisini yapacağım.” diyor.

Webber yarış dışı kalma konusunda ise hatanın kendisinde olduğunu kabul etti.

“Tamamen benim hatam. 12. virajın çıkışında lastiğim kerbe çarptı ve o anda ağır çekimde gibiydim. Tamamen benim hatam. Bugün benim günüm değilmiş demek ki.”

“Uzun bir süre kaydı otomobil. Kurtulacağımı düşünmüştüm ama duvar çok yakındı ve hasar aldım. Nico’nun yarışına da zarar vermiş oldum.”


Yorumlar

  1. Marc Sana inanıyor ve güveniyorum. 2.piotluğunu göstereceksin (!) Vettel'e

  2. bir arkadaş yazmıştı yorumunda ama kaçırdım o haberi,webberin o saldırgan ağır kelımelerle dolu cümleleri yok gibi artık.çok sessiz sakin biri olmus gıbı suratındanda anlaşılıyor.sakin kalmaya çalışıyor ve bir çok şeyi içine atıyor gibi ama şampiyonadan sonra içindekileri dökecektir diye düşünüyorum..

  3. 2005 yarışları, 2007 Brezilya, 2009 Almanya ve 2010 İngiltere benim için ne kadar farklı yarışlar olduysa, Webber'in tekerini kerb üzerinde gördüğüm andan itibaren bu yarış da aynı şekilde bambaşka geçti. Mark nasıl ağır çekimde gibiydik dediyse ben de spini ağır çekimde izledim.
    Sene başından beri -Bahreyn'den beri evet- ilk defa her şey bitti diye düşündüm.

    Vettel Spa'dan bu yana hatasız giderek harika bir momentum yakalamışken ve basit bir hatayla yarış dışı kalan Webber'in 11 puan önüne geçmişken, Red Bull neden Süper Çocuk'un şampiyonluk şansını azaltacaktı ki? Webber'in gül yüzünün hatrına mı? Ama Vettel yine bir şanssızlık yaşadı Webber'i kurtardı. Vettel için üzgünüm, Alonso'nun yarışı kazanmasından rahatsız bile olmadım, hatta Alonso adına sevindim. Almanya'da ne söylemiş olursak olalım, İngiltere'den sonra ihtimal bile vermediğimiz şeyler oldu. Birçok kişi İngiltere'den sonra saçmaladığını düşündü ben de dahil ama şimdi her şey bambaşka. Sonuna kadar hak ediyor şu an olduğu yeri.

    Ellerim titreyerek izlediğim kaç yarış var bilmiyorum, ama bu onlardan biriydi.

    Webber açıklamalarını yaparken Valencia'dan sonra gözlerinde gördüğüm şeyin aynısını gördüm. Muhtemelen Alonso olacak şampiyon ama ben hala Webber'e inanıyorum. Nasıl 2007 yılında sonuna kadar Kimi'ye olan inancımı hiç kaybetmediysem, bu sefer de Webber'e olan inancımı kaybetmeyeceğim.

    Ve Webber şampiyon olmayı başarırsa Alonso'nun 11 puan gerisinden gelip, benim için Kimi'nin şampiyonluğu kadar anlamlı olacak şampiyonluğu.

    Çok uzattım yine. Susuyorum.

  4. efendimayin  avatarı

    Webberi sevmyorum ama artık rb aklını başına alıp takım emri uygulamalı.

  5. aslında güzel mantık, bence haklılık payı da var, öte yandan bugün de aynı şeyler konuşuluyordu, ama iki dnf her şeyi değiştirdi. Bu hesaplar işte bu zamanda ters yüz oluyor

  6. Tabi edeceksin Aslanım kolay değil hem takıma karşı yarışmak birde rakiplerle yarışmak.

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    engine vettelde webberde olmayan şey ne biliyo musun şampıyonluk tecrübesi alonsodada bu fazlasıyla mevcutbekleyip görelim bakalım

  8. mark bütün kalbimle arkandayım bu burda bitmez!!!

  9. Birçok insanın düşündüğünün aksine şu andaki puan durumu bence webber i avantajlı kılıyor.Çünkü kalan iki yarışa baktığımızda brezilya redbull un yapısına uyan bir pist ve abu dhabi yi geçen sene redbull araçları duble yaparak tamamladı.Yani redbull araçları son iki yarışta en iyi araca sahip olacak ve bu durumda webber in en büyük rakibi alonso değil vettel dir.Webber ile vettel arasındaki puan farkıda halen 14 olduğundan şampiyonluğun en büyük adayı bugünkü
    yarışa rağmen webber dir.

  10. Taktik hatamız pilotların yanında takımlar şampiyonasını da götürecek.

  11. MW: (bu yarışa girerken) "üzerimde baskı yok."

    bugün: hıı, gördük..

  12. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    webber eğer horner sana destek verirse alabilrsin bu şampıyonluğu ama sanmıyorum vettel için yine çalışacaklardır yanlış yapıyolar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir