Red Bull'un Kanatları Kırıldı, Kore GP ve Liderlik Alonso'nun!

yazar:

kategori:

Olayların bitmek bilmediği yarışta Fernando Alonso, damalı bayrağı ilk sırada görerek 25 puanı elde etti ve Dünya Şampiyonası’nda liderliğe yükseldi. Ferrari pilotu ayrıca bu sezon 5. zaferini elde ederek en çok yarış kazanan isim oldu.

Şampiyonluk mücadelesinden kopmak istemeyen Mclaren sürücüsü Lewis Hamilton, yarışı 2. sırada tamamlayan isim olurken, sezonun sondan 3. yarışında podyumun son basamağı Ferrari’nin Brezilyalı sürücüsü Felipe Massa’nın oldu.

Sene boyunca yarışın olup olmayacağının belirsizliğinin ardından Kore’de yarış günü de tam bir belirsizlik yaşandı. Pistteki asfaltın yeni olması, yarışın öncesinde başlayan yağmurla birlikte pistte durmayı zorlaştırdı. Yarış önce güvenlik aracının arkasında yoğun yağmur lastikleriyle başladı ve ancak 3 tur atılabildi. Daha sonra yarış kırmızı bayraklarla durduruldu.

Uzun süre beklemenin ardından ya 10.05’te tekrar başlatıldı. 17. tura kadar güvenlik aracının arkasında götürülen yarışta güvenlik aracı çıktıktan sonra da olaylar bitmedi. Önce şampiyona lideri Mark Webber kaza yaparak yarış dışı kaldı ve kendisiyle birlikte Mercedes GP sürücüsü Nico Rosberg de kazadan nasibini aldı.

Daha sonra bir çok kaza yaşandı ancak günün öne çıkan olayları Red Bull sürücülerinin yaşadıklarıydı. Webber’in ardından Sebastian Vettel, tüm güvenlik aracı periyotlarından sorunsuz ayrıldı ve lider şekilde ilerliyordu. Alman sürücü şampiyonada liderliği fark atarak ele geçirecek gibiydi ancak 46. turda Alman sürücünün motorunun bitmesi Red Bull’un adeta kanatlarını kırdı.

Mercedes GP’nin 7 Dünya Şampiyonu pilotu Michael Schumacher, özellikle yarışın ilk bölümünde aşırı yağmur lastikleriyle en çok yer kazanan isimdi. Alman sürücü önce Robert Kubica’yı ardından Jenson Button’u geçerek 2 pozisyon kazandı ve önündeki yaşanan sorunlarla birlikte yarışı 4. sırada tamamlamış oldu. Böylece Schumacher İspanya ve Türkiye’deki en iyi dördüncülük derecelerini tekrarlamış oldu.

Robert Kubica yarışı 5. sırada tamamlayan isim olurken yarışın başında sorun yaşayan ancak ardından istikrarlı bir sürüş geçiren Force India sürücüsü Vitantonio Liuzzi 6. oldu ve bu sene en iyi sonucunu elde etmiş oldu.

Williams pilotu Rubens Barrichello, zorlu yarışta 7. olurken, Sauber sürücüleri Kamui Kobayashi ve Nick Heidfeld 8 ve 9. oldular. İki sürücü, birlikte çıktıkları 3. yarıştan da çifte puan sonucu almış oldu.

Günün son puanı Toro Rosso’dan Jaime Alguersuari’ye gitti.

Şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alan isimlerden Jenson Button, yarışın başında istediği tempoyu tutturamamasının ardından geçiş lastikleri için erken pite girdi. Ancak Button’un hem çok yavaş araçların arkasında kalması hem de güvenlik aracının onun hemen arkasından piste çıkması istediği fırsatların doğmasını engelledi ve son dünya şampiyonu sürücü yarışı Nico Hulkenberg’in ardından 12. sırada tamamladı.

Yeni takımların sürücülerinden en tepede yer alan isim Lotus’tan Heikki Kovalainen oldu. Ancak Virgin pilotu Timo Glock, çok iyi bir sonuç almaya giderken Toro Rosso pilotu Sebastien Buemi’nin kendisine vurması sonucu yarış dışı kaldı.

Yağmurun başından sonuna kadar etkili olduğu Kore yarışında 9 pilot yarışı tamamlayamazken şampiyonada durum tamamen değişti.

Uzun zamandan beri liderliği elinde bulunduran Red Bull pilotu Mark Webber, Kore’den puansız ayrılması sonucu 2. sıraya gerilerken, Alonso kazanmış olduğu 25 puan ile liderliğe yükseldi ve11 puan farka sahip. Vettel’in de yarıştan puansız ayrılması Hamilton’un klasmanda 3. sıraya yükselmesini sağladı.

Takımlar şampiyonasında ise Red Bull’un liderliği devam ediyor ancak liderin puan alamaması diğer takımların kendisine daha da yaklaşmalarını sağladı.

Sezonun sondan bir önceki yarışı olan Brezilya Grand Prix 2 hafta sonra gerçekleştirilecek.

Poz  Pilot       Takım                       Süre
1. Alonso Ferrari 2sa48:20.810
2. Hamilton McLaren-Mercedes + 14.999
3. Massa Ferrari + 30.868
4. Schumacher Mercedes + 39.688
5. Kubica Renault + 47.734
6. Liuzzi Force India-Mercedes + 53.571
7. Barrichello Williams-Cosworth + 1:09.257
8. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:17.889
9. Heidfeld Sauber-Ferrari + 1:20.107
10. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1:20.851
11. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:24.146
12. Button McLaren-Mercedes + 1:29.939
13. Kovalainen Lotus-Cosworth + 1 lap
14. Senna HRT-Cosworth + 2 laps
15. Yamamoto HRT-Cosworth + 2 laps

Hızlı tur: Alonso, 1:50.257

Yarış dışı:

Sutil Force India-Mercedes 63
Vettel Red Bull-Renault 62
Petrov Renault 56
Glock Virgin-Cosworth 48
Buemi Toro Rosso-Ferrari 47
Di Grassi Virgin-Cosworth 42
Trulli Lotus-Cosworth 42
Webber Red Bull-Renault 35
Rosberg Mercedes 35


Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Alonso 231 1. Red Bull-Renault 426
2. Webber 220 2. McLaren-Mercedes 399
3. Hamilton 210 3. Ferrari 374
4. Vettel 206 4. Mercedes 188
5. Button 189 5. Renault 143
6. Massa 143 6. Force India-Mercedes 68
7. Kubica 124 7. Williams-Cosworth 65
8. Rosberg 122 8. Sauber-Ferrari 43
9. Schumacher 66 9. Toro Rosso-Ferrari 11
10. Barrichello 47
11. Sutil 47
12. Kobayashi 31
13. Liuzzi 21
14. Petrov 19
15. Hulkenberg 18
16. Buemi 8
17. De la Rosa 6
18. Heidfeld 6
19. Alguersuari 3


Yorumlar

  1. singapur da kimi geçmesi gerekiyordu? güvenlik aracını mı?

  2. kemakinen35  avatarı

    gerçekten güzel bir hafta sonuydu .ama kesinlikle unutamayacağım tek olay vettelin '' ağbi göremiyorum nolur bitirin '' numarasıydı.sanki ötekilerde xenon far varmış gibi sızlanmasının sebebi çok açıkmış meğer?sorunu var olduğu verilerde gözükmeye başlamısından sonra vettel ve ekibin aklına bu numara geldi herhalde? bence redbula kimi lazım.en azından göremiyorum demez napalım motoru patlattık der ama sonuna kadar yarışır

  3. ha birde su var alonsoyu pek sevmem ben her zaman alonsonun iyi ve guclu bir rakip olmasindan yanayim alonsonun yuzunden ferrariciligimi bile gecici bir sure rafa kaldirdim ama yigidi oldur hakkini yeme bosu bosuna sans falan demeyin kardesim adam surdu ve kazandi hic oyle boyle degil o zaman redbulda sadece hizli degil ayni zamanda da dayanikli arac yapsin kardesim hatirlayin mc lareni zamaninda ne kadar hizliydi ama sonuc sifira sifir elde var sifir kim ne derse desin alonso bu sene en az mark weber vettel ve hamilton kadar hak ediyor sampiyonlugu hemde 2005 ve 2006 dan daha cok ve eger bu sene sampiyon olursa bence en iyi sampiyonlugu olucak

  4. alonsoya tebrikler redbullarin sorun yasamasi alonsoyu sampiyonluga bir adim daha yaklastirdi aklima 2007 geldi simdi tek pilotla ferrari 2 pilotla mc laren ama gulen ferrari ile raikkonen olmustu ona benzer bir senaryo ama hamiltonada da artik baska bakmaya basladim hele hele yarismak istemekte israr etmesi accayip hosuma gitti schumi gelecek sezonun hazirliklarina simdiden basladi yolumuz acik bekleyin 1 numaranin gercek sahibi donuyor az kaldi azzzzzzzzzzzzzz geliyoruzzzzzz beeeee yol verin sol seridin efendisi geliyorrr akilli olun ona goreeee

  5. Alonso sanslıymıs… Hiç dusundunuzmu bu durumlarda neden alonso 1 oluor çünkü en hızlı diye adlandırdığımız vettel ve webber sadece hızlı, alonso ise bunların arkasındaki en hızlı ve en dayanıklısı. Eğer Ferrari veya mclarende sadece Hıza dayalı bi araba yapsaydı, sezon öncesi testlerden beri bunu düşünseydi, emn oln redbulldan 1 sn hızlı araba yaparlardı ama birilerinin dayanıklı araba yapamaması birilerinin şansı olmamalı.

  6. tamam iste ne güzel demissin hepsinde birinci hamilton veya button veya webber veya baska bir pilot niye birinci deil hiç düsündünmü. bir yarışta mecbur biri kazanacak ve buda en hızlı olp sorn yasayanın bi arkasındaki en hızlıdır;) kazanmak için sadece en hızlı olmak gerekmez. Bakınız 2005 mclaren eminm o zmnn mclaren cileri biraz sansn yanlarında olması için neler vermezdi.

  7. Alonso'nun 2 tane daha önceden antremanlarda kullanılan ve daha ceyrek ömru bile dolmamıs motoru var FERRARİ ve ALonso zaten daha önceki demeclerindede bu konuda cok rahat olduklarını motor periyodu olusturduklarını söylemıslerdi.Kırmızı Araca ve ALonso'ya gönul vermıs abilerim kardeslerım lutfen bunu daha fazla kafanıza takmayın.Bosuna Gerilmeyelım.
    Bişeyi 40 kere söylersen olur hesabı olmasın sonra…

  8. Alkım bu sitede sürekli olarak yazılarını okuduğum birisin ve gerçekten yorumlarını çok beğeniyorum oldukça objektif bakabiliyorsun

  9. :))))

    aga gencleri desteklemek lazim biraz da.

  10. burak bocek avatarı

    @Kirve 12
    Bakıyorum da Ferrari klanına girip okumaya başlamışsın=)

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Günün en şanslı adamı hamilton'du.Sanki kadir gecesi doğmuş.Sc arkasında ilerlerken,yarışın başlamasını ve sc nin çıkmasını ısrarla istemesinin sebebini şimdi anladım.İlk önce çok gülmüştüm.Sanki sc nin çıkmasını rosberge geçilmek için istedi sanmıştım.Hemen akabinde webber spin atıp rosbergi halledince dedim ki bu çocuk da çok şans var.Düşünsenize rosbergin yerinde hamilton olacaktı ve o süratle webberle çarpışacaktı.Mucizevi bir şekilde, kendine çok güvenen ve yağmurda iyi olduğu söylenen hamilton, kendinden daha yavaş bir araca geçiliyor ve o araç 1 dakika sonra out oluyor.Bazen şer gibi görünen şeylerin hayır olabileceğini bir kere daha anladık.Aynı zamanda önündeki 2 zorlu rakipten de kurtulmuş oldu..Demek ki hamiltonun kısmetinde dün 18 puan varmış.Buna kimse engel olamaz.

  12. iyi iş cıkardın fernando ama hc bisey yinede belli diil podyumda kalmaya devam etmelisin

  13. katafalk kaya , madem ki desteklediğin bir pilot yok o zaman sen de gel Michael Schumacherin taraftarı ol. Hem eski toprak, ihtiyar delikanlı kaçmaz bu fırsat 🙂

  14. yarışın en şanssızları:vettel-rosberg-glock
    şampiyonluk için sadece 2 pilotun şansı var alonso-webber diğerlerinin bence şansı yok.brezilya mclarene uygun değil.her ikisininde şansı tamamen eşit çünkü rbr interlagos pistine uygun bir araç rbr den duble gelirse şampiyon ne olacağı belli olmayan abu dabi de belli olur.ve artık rbr nin webberi desteklemesinin zamanı geldi webberi vettelin önüne almamlılar yarışlarda.vettelinde şampiyonluk şansı yok çünkü alonso ile arasında 25 puan var kapanması mucize

  15. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @alperdunga sen alonso şampiyon olmayacaksa , lewisin şampiyon olmasını istermisin , dürüstçe bu soruma cevap verirmisin. eğer öyleyse gerçekten de çok şaşırırım … ama hiç sanmıyorum öyle olacağını…

  16. Ah be abicim enerji iceceğinin ferrariden daha çok spora desteği var ferrarinin arabadan başka neyi var

  17. Ertan Akkaş avatarı

    Abi böyle yorum yapmak zor mu ya çok merak ediyorum. Teşekkürler hocam tebriklern için.

  18. Bir şeyi söylemeyi unuttum.Bu pistin bir diğer özelliği çok tümsekli oluşu.Buda Ferrari nin bu sene en iyi olduğu konulardan.Mclarenin bu konuda sıkıntılı olduğunuda biliyoruz.Neler yapacak bakalım Hamilton.Yine heyecanlı bir yarış bizleri bekliyor.

  19. Önümüzdeki Brezilya yarışından bir Ferrarici olarak çok umutluyum.Son zamanlarda bu pistte çok güzel işler yaptık.Ayrıca bir bakıma motor gücünü sorgulayan da bir pist olarak adlandırılabilir.Bunun avantajıda var dezavantajıda(tabi Ferrari için söylüyorum) avantajı burası Kore pisti kadar Redbullun aracına uymuyor vede bu açıdan bakacak olursak Ferrari en hızlı araç olabilir.Mclareninde avantajına tabi bu pist.Redbull ile 0.5 snyeyi kapatabilir Mclaren.Dezavantajı ise özellikle yokuş yukarı çıkılan düzlük motoru çok zorlamakta buda uzun zamandır son motoru kullanan Alonso nun işini zorlaştırıyor.Ancak sanıyorum ilk kez Monzada kullanılan motoru kullanacaklar.Umarım bir sorun yaşamayız…

  20. Bahrein,Germany ve Kore ye katılıyorum.Singapur ve Monzaya katılmıyorum o yarışlarda önündekı kımse sorun yaşamadı tam anlamıyla hak ederek kazandı.tabi monzada buttonu pist üstünde geçmiş olsa çok daha hoş bir galıbıyet olurdu ama bu galıbıyetını gölgelemez.diğer 3 yarışda önündekılerın sorun yaşaması ve massa takvıyesıyle kazandıgı bir gerçek.bizim karaoğlanda istanbulu (kaza) button avustralyayı vettelın sorun yaşamasıyla kazanmıştı o galibiyetlerde yüzde yüz hak ettık dıyemem ama aynı ölçüdeki galıbıyetlerdi.bırıncılık dısında sorun yaşayanlar dısında alınan yarışları yazmaya gerek yok zaten birincilikler için konusuyorsak.bir takım kıt akıllılar alonso baskısından dolayı vettelın motorunun arızalandıgı gıbı bır tez atıyorlarsa istanbuldada hamiltonun baskısı vardı dıye dusunmelerı gerekir.

  21. Tek yapmamız gereken bu istikrarı Brezilya'ya taşımak ve aynı sonuçla ayrılmaya çalışmak. Umarım yaparız.

  22. ehuehuehu 🙂 bence brezilya tam mclaren pisti gibi, f-duct falan. bakalım görücez

  23. size o kadar koymuş ki, durmadan tur bindirip bindirip tekrar tekrar koyuyor herhalde.

  24. faster ilhan…
    baban seni elalemin eksilerinin hesabını tutasın diye okutmadı.öyle bir telefon faturasını ödeyip kandırma adamcağızı.. bak bill gates a adam program yapmış. bizim gibi geri kafalılarda hırsızlarda onun programlarının kırılması için program geliştiriyoruz değilmi? yazık çok yazık…ama sende sahne sevdası var normal bu tavırlar…şaka yaptım şaka:))) siz yapıyorsunuz ya:)))

  25. ne çekemez bir insansın sen ya nedir bu sendeki yara

  26. al cevap…
    sanada yazdıklarımız koyuyor galiba:))))

  27. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    alperdunga kolay değil.Şampiyonada 5.sırada iken ve liderle arasında 47 puan varken şimdi bu durumda olmasını görüp hazmetmek kolay değil.Hele bazı horozlar vardır,öttükleri için güneşin doğduğunu zannederler.

  28. -28 ve artıyor…

  29. eywallah

  30. Nabuchadnezzar kardeş bunlara bu şekilde yazarak bir şeyler anlatma sevdandan hala vazgeçmemişsin 🙂

  31. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Anti Alonsucular sahne almış yine.
    öncelikle tebrik etmeyide öğrenin bu bir saygı ifadesidir.
    Herkes Alonsonun bu sezonki sağladığı kazançları yazmış..
    peki Hamiltonuda bir yazarsanız kronolojik sıraya koyarak bakalım en çok hangisi fayda sağlamış mertçe bir bakalım..

    Redbulların kazalarından gelen kek puanlarmı desek,güvenlik aracının hediyelerimi desek,momentum kaybeden araçları keklemek mi desek bu liste uzar gider.
    takım emri ve yardımlara karşı çıkanlar ve desteksiz sallayan kimi taraftarları Massa yardım etmese kimi şampiyon olabilirmiydi acaba bu
    soruyu kendilerine soruyorlarmı..

    neyse kimiciler üzülmesin Redbulun kanatları umarım bir daha kırılmaz yoksa uhde olur içinize..

    öyle bir mesajı üst üste 3 defa yazınca olmuyor bu işler.

    kanatla değil İSTİKRARLA oluyor bu işler başkaldıran tiplere duyurulur.

  32. ya ağzına diline sağlık.keşke msn nini bilseydim.helal.aynı şeyleri yazdım bende.

  33. levni…
    cevap hakkı doğduğu için yazıyorum. düşüncelerime küçük bir açıdan bakmışsınız. katılmıyorum ama saygı duyuyorum yazdıklarınıza. her ne ise:)

  34. bunlar size bu kadar koyuyorsa o diaz şampiyon olunca nasıl koyar tahmin edemiyorum. neyse allah'tan ülkemizde sağlık hizmetleri kolaylaştırıldı.

  35. 90'a takmışsın golü 😀 =))

    Safecar ı geçip aldığı eften püften bi cezayla 2. olur… =))
    (Cezanın bilmem kaç tur sonra gelmesi zaten beni çıldırtmıştı…)

  36. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    şimdilik -20, güncelskor vereyim -24 🙂 erzurum gibimi beee…

  37. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    bencede o parmağı sallayıp 100 binlerin hayır duasını almazsa başına böyle şeyler gelmez bidaha, akıllı olsun 😀

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Turbo spa 2000
    ''İstanbul speedpark''
    -Vettel lider giden webberi biçer.
    Button pardon davidson birinci.

    ''Montreal Kanada''
    -Fia'nın depoda en az 1 litre benzin kalması kuralı ihlal edilir karşılığında 10.000 Dolar ve kınama alınır.Bu şekilde alınmış pole ile başlanır.
    davidson birinci.

    ''SPA''
    -Poledeki Webber formasyonda motoru boğar ve patide kalıp 6.lığa düşer.Button da arkadakileri tutar.
    davidson birinci.

  39. Alonso'yu ve Vettel'i tabii ki Lewis'i de kaliteli ve güzel sürüşleri için tebrik ederim.
    Vettel çok iyi giderken bir şanssızlık yaşadı ama henüz biten bir şey yok kimse için. Ya da Button dışında kimse için biten bir şey yok diyelim.

    Ferrari takımına ve taraftarlarına da tebrikler ayrıca.

  40. Tolga Soydan avatarı

    rekor olmalı -20

  41. singapur yarışı sakinse davidson neden kazanamadı.
    istanbul: redbulllar çarpıştı davidson 1 nci.

    canada: Alonso trafikte kaldı davidson 1 nci.

    spa: sakin bir yarış,favoriler yarış dışı davidson birinci.

    koskoca sezonda kazanılan 3 yarış.lütfen yayınlarmısınız.madem bu özelliği koydunuz ve yorumumda kötü bir laf yok.eğer eşitseniz yayınlayın.yoksa bizde renginizi bilelim.

  42. istanbulda redbullar çarpıştı davidson birinci

    canadada Alonso trafikte kaldı davidson birinci

    belçikada sakin yarış davidson birinci.

    artık davidsonda yardım isteyebilir.alexander lyons yardım etmeye hazırım buyurmuşlar.

  43. haklısın, koca bi sezon tek bi yarışla kıyaslanamaz, sezonun son yarışı bile olsa hatta bıyık farkıyla şampiyonluğu getirmiş bi yarışda olsa değil mi…

    bir de monzoya neden takıldınız onu anlamadım.. adma polü aldı start da yerini kaybetti ve pit de button ı geçemedi, 1 tur fazladan atıp ondan daha iyi süre yaptı pit stop u da mclaren den daha hızlı oldugu için pite button ın önünde çıkmayı başardı…eee bunun neresini küçmüsediniz
    Button: -Alonso ben 1. liği haketmiyorum al sen ol diye yol mu verdi sanki…Buna rağmen Alonso 1000 lerce tifosinin önünde Ferrari'nin kendi evinde Singapur daki gibi coşup şımarmadı…

  44. Yarış içinde önceden tahmin edemeyeceğimiz şeyler olur, kaza olur, pilotaj hatası olur motor-fren sorunu olur yada başka bir pilot tarafından biçilebilirsin. Eğer bunlar oluyorsa (tıpkı bugünkü gibi) avantaj sağlayacağın kadar hızlıysan hatasızsan(Alonso gibi)karlı çıkarsın. İşte bunun adına Formula1'in cilvesi diyorlar. O gün rüzgar kimin yönündeyse o 1. olur bugün Alonsonun günüydü kendisini kutluyorum hatasız-hızlı sürüşü için. O şampiyonluğu hak ediyor çünkü çok çalışkan, azimli, sakin ve hızlı. Rüzgar hep seninle olsun Alonso.

  45. 1 yarış veya 5 yarış hiç faarketmiyor. Fiiliyat aynı. 2008'de Hamilton ıslak zeminde kuru zemin lastiğiyle gitmeye çalışan Glock'un hatasını değerlendiriyor ve geçiyor. Sonra da şampiyon oluyor. Alonso da 2010'da önündekilerin hatalarını, sorun yaşamalarını fırsat biliyor ve liderliği kapıyor. Durum bu. Anlamak kolay.

    Alonso "benim önümdeki sorun yaşadı lan duruyım mı acaba" mı desin yani? Tekrarlıyorum yarışlar ideal şartlarda yapılmıyor. Alonso da sorunlar yaşadı diğerleri gibi ve onlar da Alonso'nun sorunlarıyla onun önünde yer alabilmişlerdi.

  46. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Doğrudur
    O yıl ferrari iyi değildi

  47. Tek bir atağı kazanılan 5 yarışla kıyaslaman yanlış olmuş bence.
    Hamilton un şampiyon olması o ataktan ibaret değil.Bence Hamiltonun o sene kazandığı yarışlarla Alonsonun bu yarışlarını kıyaslaman daha mantıklı olabilirdi.Ama singapur konunsunda da hak veriyorum sana 😉

  48. Nazar etme ne olur çalış senin de olur canım hehehe:D Acaba avantaj sağlayan Alonso değilde Hamilton olsaydı aynı şeyleri söyleyecek miydiniz çok merak etmekteyim:D

  49. Eksi puan verin doğru söylüyor

  50. 2008 Brezilya
    Timo Glock'un ıslak zeminde kuru zemin lastiği ile gitmesini fırsat bilip Glock'un hatasını kollayan Hamilton; Glock hata yaptığında affetmez ve öne geçer yarışı 5. bitirir ve Massa önünde şampiyonluğa ulaşır.

    Alonso'nun zaferleriyle bunu kıyasladığımızda bir fark yok. Ayrıca Singapurda Alonso'nun kimi geçmesini bekliyordun can kendini mi?

    Yarılıyorum bu adamın yorumlarına ya valla. 😀

  51. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    hamilton kaçıncı oluyor brezilyada

  52. pardon lewis şampiyonluk potasında 3. lüğe yükselebilecek miydi olacaktı…

  53. =)) nolmuş yani öndeki kamiller hata yaptıysa ya da sorun yaşadıysa geçmesin mi? aynı konumda Lewis ya da Schumi olsa geçmeyecek miydi hatta ve hatta bugün Webber Vettel yarış dışı kalmasadı lewis şampiyonluk potasında 2. sıraya yükselebilecek miydi ?? Bahreyn de Vettel egsozsorunu yaşamasaydı Lewis 3. olabilecek miydi?? Ayrıca Massa konusunda iyiki takım emri uygulanmış avantaj daha az olurdu şuan belkide o takım emri sayesinde yani 7 puan farkla şampiyon olacak..

    Geçen yıla dönelim Jenson BUTTON 2009 Dünya Şampiyonudur.. Altında diğer tüm araçlardan daha hızlı bi araç olduğu için…günlerce manşetler atıldı yorumlar yazılar yazıldı haketmiyor en zayıf şamiyon diye ama bak kayda geçti 2009 şampiyonu…

    At Gözlüğüyle bakmaya gerek yok… Yemiyenin malını yerler…

  54. "Bahreyn"
    -Vettel egsoz sorunu yaşadı
    diaz birinci.

    "Hockenheim"
    -Takım arkadaşından yol istedi.
    diaz birinci

    "Monza"
    -Kalkışta Button'a geçildi. Button'ı pistte geçemedi. ama
    diaz birinci

    "Singapur"
    -Sakin bir yarış. geçiş yok.
    diaz birinci

    "Kore"
    -Webber ve vettel yarış dışı.
    önünde kimse kalmayan diaz kendiliğinden birinci.

  55. açıkçası yarışta kazalar ve sorunlar dışında pek çekici bir şey yoktu. bir iki tane de geçiş.. özellikle yağmur varken piste çıkılmaması ve sürekli olarak yarışın yapıpılp yapılmayacağı, % 75i tamamlanıp tamamlanmayacağı endişesi de hiç iyi değildi. sürücüleri piste çıkarma konusunda çok geç kaldıklarını düşünüyorum.

    vettel harika bir yarış çıkardı ancak sabah da ifade etmiştim, kader kısmet olmayınca olmuyor. gerçekten 2005tekine benzer bir durum oluştu gibi ama puan ranjı 25 olduğu için gerçekten yaşanabilecek en ufak bir sorun 2 yarışta çok şeyi değiştirebilir. hiç kimsenin erken konuşmaması lazım o bakımdan. diğer taraftan alonsonun gerçekten şanslı olduğu yarışlar olmuştur ancak insan şansını kendisi oluşturur biraz da. adam neredeyse bütün yarış 2. sırada gitmiş ve 1.den hemen sonra gidiyor. önündeki sorun yaşıyorsa 2. napsın? yas ilan edecek değil. başkalarının beceriksizliği, eksikliği ya da sorunu diğerlerinin başarısını gölgeleyemez. kazanmıştır ve hak etmiştir. olay bitmiştir 🙂

    ilginç bir yarıştı. schumi de podyumdan yine kıl payı döndü ancak aşırı yağmur lastikleriyle gösterdiği performans takdire değerdi.

    pistte yağmurdaki ekstrem durumlarda bile kolay geçiş olmadı bence. kuru zeminde nasıl bir yarış olurdu görmek isterdim. en az bir sene beklememiz lazım bunu görebilmek için 🙂

  56. güç kaybettiğini bence de anladı yanlışım varsa düzeltin alonso ile aralarında 3.2sn civarında fark varken serhan acar 1.2sn dedi ve alonso bastırıyo atak yapacak galiba diye sevinmeye başlamıştım sonra %75 lik kısım dönülmeye başlarken Vettel göremeiyorum demeye başladı ardından Lewis e sordular Lewisde yok aga görüyorum önümü savaşırız direniriz edsaıyla 2 kez tekrarladı light is legal dedi ya da benzeri başka bi kelime ( telsizler biraz cızırtlı malum ) =))
    Parmak çocuk sıralamalardan sonra parmak sallamasın sorun çıkmaz RB6 sında.. =))

  57. anen işte Alonso'nun Dünya üzerinde milyonlarca taraftarı var Fia onlara köstek olmak yerine destek olacaktır ki cezbediciliği artsın haber bültenlerine kadar çıksın 45sn yer verilmektense 3-4 dk f1 konuşulsun ve izleyen 100 kişiden hiç dğeilse 8-10 tanesi acaba neler olmuş diye netten baksın…Elbette ki Webber bilerek kaza yapmadı yada Vettel motor patlatmadı F1 in içinde ne kumpaslar dönüyodur asla bilemeyeceğimiz çok şey vardır ancak gözde olan tutulan ve ilgi çeken bi takıma ve pilota bu oyunu kuranlar yönetenler çerme takmayacaktır..

  58. Herkül ve Forever Maclaren, sizi seviyorum. Körükörüne bağnazlığın ve kendini her zaman küçük düşürmenin sınırlarını anlatıyorsunuz.

  59. Arkadaş bende Alonso Şampiyon olursa sana ağzımla gülecem.

  60. bir takımım var şampiyon olacak bir pilotum var hepinize kapak yapacak ama ben bencillik yapıp gerçekleri görmezlikten gelmiyorum

  61. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Bu yılki 5.zaferimiz hayırlı uğurlu olsun.Yaklaşık 7 ay aradan sonra yeniden lideriz.Emek verenlerin emeğine,alın teri dökenlerin yüreğine sağlık.Tebrik edebilme erdemine ulaşanlara da saygılar,diğerlerine de saygılar.
    Hasar almadan şu yarışı bir atlatsak diye düşünürken Alonso'nun performansı beni utandırdı.Bir de pistin en hızlı turunu ele geçirince yarışın başındaki karamsarlığım yok oldu.Ama yine de son turlar adeta bitmek bilmedi.Kusursuz bir sürüş sergiledi.
    Telsizden SC nin biran önce çıkmasını isteyen hamiltonun,SC çıktıktan hemen sonra rosberge geçilmesi ilginçti.Sanki geçilmek için SC nin çıkmasını istiyordu.Ya da sanırım başka bir dünyadaydı.Eğer aracı kaydırıp pist dışına çıkmasaydı yarışı kazanabilirdi.Artık buna hata mı denir yoksa şanssızlık mı denir siz karar verin.Bir de webberin 19.turda spin atıp yanında rosbergi de götürmesine mclaren garajının sevinci görülmeye değerdi.EEE ne de olsa bir taşla 2 kuş gitti.
    Button da elinden gelenin en iyisini yaptı.Yağmurlu hava kumarlarını kazandığını hatırlayıp,kaybedecek bişeyi kalmamış bir tavırla oyun oynadı.Ama tutmadı,trafiğin ortasında kaldı.Kendi aracından 6 saniye daha yavaş araçları geçmeye çalışırken bizi güldürdü sonra da spin atınca 12.liği korumanın en iyi yol olduğunu anladı.
    Şumi herkesin bilmediği pistte avantajlı olabilir diye düşünürken bir anda SC arkasında pist dışına çıktı.Mercedes taraftarları Sc arkasında bu tür olaylara çok gülerlerdi.Belki buna da gülmüşlerdir.Daha sonra şumi yarış başlar başlamaz kendi aracından daha hızlı olan kubica ve buttonu tur bindirir gibi geçince kendini affettirdi.
    Massa'da yağmur fobisini yenmiş gibi görünüyor.Ufak bir kontra haricinde hatasını görmedim.3.olmasına rağmen Alonso ya bir fayda sağlamamıştır.Ama takımlar puanı için güzel olmuştur.
    Sutil yağmurda iyi sürer lafları artık tarih olmalıdır.Kaç kere pist dışına taştı sayamadım.Her üç replaydan birinde sutil vardı.
    Vettelin yarışın bitirilmesini istedikten sonra başına gelen motor olayı ilginçti.Belki de güç kaybettiğini anladı.

  62. lev nikolayevic avatarı
    lev nikolayevic

    @herkül Alonso'nun yeteneklerini tartışmak mourinho'nunkini tartışmak kadar lüzumsuz.Sen Alonso'yu Allah'a inanmadığı için kınıyorsun açık bir şekilde ki bu çok sakıncalıdır.
    Sen kim oluyorsun ki;kişinin gözünü kapatan da kalbine nur düşüren de yalnız Allah'tır.Kişinin yaptığı şirk bile Allah'tan gelir onun emriyle olur.Kimin kalbine ne zaman Hak şarabı sarhoşluğu düşeceği de yalnız hayırlara vesile Allah tarafından bilinir.yüce komutanlar Hz.Ömer,Hz.Halid Allah'ı inkar ediyorken de çok iyi komutanlardı.Allah aşkına vasıl olduktan sonra ayrı bir başarı örneği gösterdiler.
    Olur da herşeyin sahibi,kuru toprağı yağmur damlasıyla yeşerten Allah fernandoya imanı nasip ederse o zaman nasıl o kişinin yüzüne ekrandan dahi olsa bakabileceksin?

  63. interlagosda Alonso 1. olur ve Webber 6. olursa Alonso şampiyon…

  64. levnikolayevic avatarı
    levnikolayevic

    @herkül Alonso'nun yeteneklerini tartışmak mourinho'nunkini tartışmak kadar lüzumsuz.Sen Alonso'yu Allah'a inanmadığı için kınıyorsun açık bir şekilde ki bu çok sakıncalıdır.
    Sen kim oluyorsun ki;kişinin gözünü kapatan da kalbine nur düşüren de yalnız Allah'tır.Kişinin yaptığı şirk bile Allah'tan gelir onun emriyle olur.Kimin kalbine ne zaman Hak şarabı sarhoşluğu düşeceği de yalnız hayırlara vesile Allah tarafından bilinir.yüce komutanlar Hz.Ömer,Hz.Halid Allah'ı inkar ediyorken de çok iyi komutanlardı.Allah aşkına vasıl olduktan sonra ayrı bir başarı örneği gösterdiler.
    Olur da herşeyin sahibi,kuru toprağı yağmur damlasıyla yeşerten Allah fernandoya imanı nasip ederse o zaman nasıl o kişinin yüzüne ekrandan dahi olsa bakabileceksin?

  65. levnikolayevic avatarı
    levnikolayevic

    @herkül Alonso'nun yeteneklerini tartışmak mourinho'nunkini tartışmak kadar lüzumsuz.Sen Alonso'yu Allah'a inanmadığı için kınıyorsun açık bir şekilde ki bu çok sakıncalıdır.
    Sen kim oluyorsun ki;kişinin gözünü kapatan da kalbine nur düşüren de yalnız Allah'tır.Kişinin yaptığı şirk bile Allah'tan gelir onun emriyle olur.Kimin kalbine ne zaman Hak şarabı sarhoşluğu düşeceği de yalnız hayırlara vesile Allah tarafından bilinir.yüce komutanlar Hz.Ömer,Hz.Halid Allah'ı inkar ediyorken de çok iyi komutanlardı.Allah aşkına vasıl olduktan sonra ayrı bir başarı örneği gösterdiler.
    Olur da herşeyin sahibi,kuru toprağı yağmur damlasıyla yeşerten Allah fernandoya imanı nasip ederse o zaman nasıl o kişinin yüzüne ekrandan dahi olsa bakabileceksin?

  66. MagicAlonso avatarı

    aslında bugün ferrari stratejik bir hata da yaptı.pite önce Alonsoyu almadı burda vetelin önüne geçme fırsatı kaçmış oldu aslında.Sonuçta Alonso şampiyonluğa oynayan pilot böyle bir durumda dikkatlidavranıp doğru kararı vermeleri gerekirdi

  67. bende aslında böyle senaryolar döndüğünü düşünüyorum, ama bu şekilde değil tam olarak. 2006'da renault'un kütle amortisörünün birden bire yasaklanması bence renault kopup gitmesin diye alınan politik bir karardı, öte yandan Red Bull'un motorunun patlaması veya webber'in hata ile spin atmasının bunlarla alakasının olduğunu düşünmüyorum. Olay izlenme oranlarıysa, asıl ferrari ve alonso kazanınca hepsi tavan yapar, enerji içeceği kazanınca değil

  68. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    kalpazan vahiy gelmiş gibi konuşuyorsun:D adam halen dio 4 pilotun şampıyonluk şansı var die sen hala neden bahsediyorsunuz eğer brezilyadada kazanırsak şampıyonluk %70 lere fln gelir bekleyip görelim kalpazan medyumluğun alemi yok

  69. kalbinizi kırmadığımı umarım:) tüm kalbimle söylüyorum bizlere bila bedel bu hizmeti sunan, bunun için çok ciddi bir mesai harcayan sizleri yani site emekçilerini Allah için çok seviyorum.
    hadi ben kaçtım:)

  70. dip not: yaptığın yoruma özellikle piyonlukla olan kısmına şuan bi yerimizle gülüyoruz 😀

  71. haklısın zaten bugünkü yarışta sırf izlenme oranları yükselsin F1 in izlenme oranı artsın reklam ve tv gelirleri artsın diye Webber yarış dışı kaldı hatta Rosberg sırf ekşın olsun die webber e bodoslama girdi hatta ferrari garajı bilerek bijonu taktı sonra çıkardı yedegini kullandı ki Lewis öne geçsin alonso debelensin sonra da lewis alonsoya acıdı bilerek fren noktasını kaçırdı dışarı taştı alonso yerini aldı hatta ve hatta vettel de alonsoya acıdı kaç yarıştır debeleniyo bari burda da podyuma çıksın yıldızı parlasın nasılsa o bi piyon 1 kez daha sevinsin diye 7. viteste son gazla giderken bi anda vitesi 2 ye alıp motor patlattı.. 😀 Alonso bi sonraki yarışlarda motor patlatabilir yarış dışı kalabilir evet haklısın ihtimal var ama bu senin dediğin piyonlukla alakası olamaz… =))

  72. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    tm herkül he sana sadece he diyorum bi atasözü var aklına gelmiştir 😀

  73. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    haklısın herkül ben alonsonun şampiyon olmasındansa webberin en kötü ihtimalle vettelin şampiyon olmasını isterim. ancak adamdaki şans kimsede yok , her koşulda üste çıkmayı başarıyor. korkarım gözgöre göre redbullar şampiyonluğu alonsoya hediye edecekler…

  74. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Elbette ki genel ahlakî kurallar ve site kuralları sınırları içinde kalarak her istediğinizi yazabilirsiniz. Bu konudaki "kontrol" makamı olabiliriz ancak kesinlikle "izin" makamı değiliz.

    Ben söylediklerimi, hedefinizin site üyeleri değil de direkt olarak Formula 1 takım ve pilotları olduğuna inanarak dile getirdim.

    Yorum yazan site yöneticileri konusuna gelince;
    Söyledikleriniz siteye yorum yapanların büyük denebilecek bölümünün yönetici olabileceğini belirtmişsiniz ki, bu da kimi çevrelerce yorum sayısının kalabalık görünmesi için haksız bir çaba sarfettiğimiz şeklinde algılanabilir. Bunu istemeyiz. Kaldı ki sandığınız kadar da kalabalık bir grup değiliz.

    Ayrıca şahsım adına motorsporlarına büyük tutkuyla bağlı olmama ve muhabbete katılmayı istememe rağmen mecbur kalmadıkça yorum yazmamaya özen gösteriyorum.

    Saygılar

  75. Tehdit ettiğimi sanmıyorum ama istediğin pilota destek verebilirsin tabi. Saygığı elden bırakmadan. Sizin anlayışınızda birinin bunu anlaması gerekir. "İspanyal çocuğu" pek az kişinin aksine pek çok kişiye anlamlı gelir.

  76. Alonso taraftarları sevinin sevinin hala alonsonun şampiyon olucağına inanıyorsunuz değilmi?şampiyon red bull çiftinden biri olucak

    Alonsoyu şampiyon yaptırtmazlar,yaptırtmayacklar.bakın şuraya da yazıyorum.yarışların izlenmesi lazım ferrari pilotları şampiyonluk içinde olmadımı izlenme oranları düşüyor.yani alonso bir piyon sadece

    İlerde alonso debriyaja kalırsa (red bull daki gibi??????????????)2 viteste takılırsa yada motoru patlarsa size bir yerimle gülücem

    Eyer aksi olurda alonso şampiyon olursa yönetici arkadaşlar kefilimdir bir daha adımı yorumların üstünde görmeyeceksiniz

    14 kasımda görüşmek üzere

  77. Herkül ve Turbo denen şahsiyetsiz pezevenklerin ALonso haberlerine kışkırtıcı cümleler kurmasına elinizin ayağınızın bağlı kalması akıl alacak birşey değil.Adam açıkdan banlayın beni diyor sizler yüzüne bakıyorsunuz.Bu sitenin sahiplerinden birisinin niki Herkül diğerinin Turbo mudur?.Banlasanıza bu pezevenkleri…

  78. sadece gülücük.. =))

  79. el ile düzeltemezsen dil ile, dil ile düzeltemezsen kalp ile….eşine az rastlanır doğrulukta eşine az rastlanır adamlıkta bir pilotun fanıyım ve bundanda son derece mutluyum. müsaade ederseniz bu sporu takip etmek isterim. her türlü tehtide rağmen…

  80. suriyede 3 adamdan biri devlet ajanı bu sitede yazan 3 kişiden biri site yetkilisi:) kalabalık olmanız bu sitenin ömrünün uzun olduğunun bir işareti bence…gayet mutluyum bu açıdan:)
    kısaca sen konuşuyorsun sen dinliyorsun diyorsunuz…olsun müsaade ederseniz ben yinede doğruları dile getirmek isterim.

  81. Ertan Akkaş avatarı

    Haksizligi fazla savunuyorsan bilki yanlis sporu takip ediyorsun. Burasi acimasiz bi yer. Pilotlar basarili olmak icin herseyi yaparlar/ Nitekim tum Efsaneler hep Alonso tipinda suruculerdir cogunlukta. Rai bu spordan yetenegina ragmen neden gitti saniyorsun. Bu sporda kalmanin zor kurallari var maalesef.

  82. şaka mısın(ız)!

  83. arkadaşım bırakın böyle sahte tebrik muhabbetlerini…vebber yarışdışı kaldığında eyvah, vettelin motoru patladığında şimdi s….k demeyen bir kimici veya hamiltoncu veya mclarenci varmıdır acaba? e yoktur tabii…
    bir adamın bir pilotu veya bir takımı olur. öyle onuda severim bunuda severim ordan atlar bunu tutarım o olmadı buda iyidir ben objektifim demokratım spor zeki çevik ahlak…bu ne yaaa…bırakın baba oğul kutsal ruh muhabbetlerini….yazın delikanlıca gönlünüzden geçenleri…en fazlası banlanmak…o da ilerleyen avrupa birliği sürecinde yasaklanacak inşaallah:) darlatmayın kendinizi relax olun…

  84. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Banlanmanız gibi bir durum gündemde değil. Ancak bahsettiğiniz endişelerinizi, sahibi olduğunu düşündüğünüz pilotlara ve takımlara iletebilirseniz daha hatırı sayılır geçerlilikleri olabilir.

    Eğer takımlar global bir PR araştırması yapmıyorsalar, burada yazılanlardan bihaber olmaları kuvvetle muhtemeldir.

  85. Yarışın sonunda bir ara Alonso hamiltondan 3-4 saniye hızlı turlar attı. Mclaren'in lastikleri bitmişti. Vettel ne durumda olurdu bilemiyorum ama, Alonso eğer hamilton lastikleri kitleyip frenajı kaçırmasaydı bile öne geçebilirdi. Vettel sorun yaşadığında aralarında 1 saniye vardı fazla değil, bu koşullarda hele lastik aşınması sorun olurken Alonso'nun öne geçmesi işten bile olmayabilirdi. Bilemeyeceğiz tabi bunu Vettel yarış dışı kaldığı ve hamilton hata yapıp sırasını Alonso'ya kaptırdığı için.

    şu mantığı da anlayamıyorum, birileri hata yapıyorsa, birileri sorun yaşıyorsa bu Alonso'nun şansı demek haksızlık değil midir? Adam hatasız sürdü, hızlıydı, pitte sorun yaşayarak sıra bile kaybetti, yağmur yağdı start pozisyonu avantajı gitti, yani olaylara tek yönlü bakmamak gerek. Günün sonunda bugün en iyi işi çıkaran pilot bence Alonso ve Ferrariydi.

    ve evet iki yarış kala Red Bull kullanmayan bir şampiyona lideri var, demek ki aracın veya pilotun sadece hızlı olması yetmiyormuş. Hem dayanıklı, hem zeki hem de hatasız olması gerek hızlı olmasına ek olarak. Son yarışlarda Alonso ve Ferrari bunu başardılar, önümüzde ki yarışlarda da böyle olursa şampiyonluk işten bile değil.

  86. cevap veriyorum…
    başı önünde mazlumlardan…
    hakkı yenen takım arkadaşlarından…
    motoru patlayana avanataj sağlayanlardan…
    takımını satanlardan…
    çaylaklara geçilenlerden…
    araç geçemeden şampiyonluğa koşanlardan…
    sponsor desteğiyle avantaj sağlayanlardan…
    işine geldiği gibi konuşanlardan…
    karakteri sorgulananlardan…
    havuzdan hoşlananlardan(!)….

    çokça bahsediyorum çünkü başını kuma saklayanlardan tiksinidim…
    başkaldırıyorum ve söz veriyorum…
    burada banlanmadığım sürece haksızlığa karşı susmayacağım…

  87. Alonso ne zaman Vettel'e baskı uygulasa bu manzara ortaya çıkıyor.Bir anda Bahreyn'i hatırladım.Vettel öndeydi ve Alonso seri hızlı turlarla yaklaşmaktaydı.Ne zaman ki aradaki fark 1 saniye civarına geldi işte o zaman Vettel'in motoru dayanamadı.Her iki yarışın benzer noktaları var.O yarışın da fastest lapı Alonso'nundu.Tek fark telsizden dostum fazla agresif olma demeleridir.Yoksa 1.49 lu dereceler yoldaydı.Vettelin polede başlayıp zaferle bitiremediği bu 2 yarışta direkt alonso etkili olmuştur.Vettel Alonso'dan çekindiği kadar hiçbir pilottan çekinmemektedir.Nitekim bunu Almanya ve macaristan startında gördük.

  88. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    ScuderiaFerrariTeam. Raikkonen o dediğin şeyi hep söylemiş ve şampiyonluğa ulaşmıştır. Ve sanırım Alonso'da bunu başaracak gibi görünüyor. BU ARADA bir arkadaşımız 1.pilot seçmeden şampiyon olanı görmedim demiş. McLaren'ın muhteşem yıllarını hatırlatmakta fayda var(Senna-Prost). Yarışa gelirsek müthiş bir yarıştı ve bana 2000lerin F1 heyecanını geri kazandırdı. Uzun zamandır hatta 2 yıldır böyle zevk almamıştım bir yarıştan. F1'e olan tutkumu kaybetmeye başlamıştım ki ilk Kore GP'si mükemmeldi. Yarışın adamları Hamilton Alonso ve Schumacher'dir. Ki Schumacher bana göre bu yarışın 1 numarasıydı. Kazansaydı Vettel 1 numaram olacaktı ama büyük talihsizlik. Açıkçası Alonso'nun önünde götürdüğü için bunu beklemiyor değildim. Genelde onun önünde giden yarış dışı kalıyor ve gerçekten ilginç tesadüfler. Ama Alonso'nun hakkını asla yiyemem tabi ki. Muhteşem bir performans. SIFIR HATA ve sürekli istikrarlı bir tempo. Bu yarışı 2007 Çin'e benzettim. Raikkonen hatasız yarışır ve en sonunda Hamilton kalır. Raikkonen şampiyonluk konusunda büyük umutlar taşır bu sayede. Kore'de de Alonso hızlı ve hatasız yarışır. Aynı koşullarda aşağı-yukarı. Ve Vettel kalır. ALonso şampiyonluk yolunda dev bir adım atar… TEBRİKLER FERRARI ve ALONSO'ya..

  89. öncelikle ilk tebriğimi mclarene yolluyorum buttonı çok güzel şampiyonluktan düşürdüler. ikinci tebriğimi massaya yolluyorum tekrar hakettiği yere geldi . üçüncü tebriğim hamiltona yarış dışı kalmasına her ne kadar redbullcu olsamda üzülmüştüm uzun süre sonra onu podyumda görmek güzeldi. dördüncü tebriğimi lider alonsoya yolluyorum hamiltona geçtiği an çok güzeldi yarışın son turlarında hamiltondan atak bekledim fakat yeterince yaklaşamadı son tebriğimi red bulla yolluyorum bir yarış en kötü nasıl yapılabilir bunu gösterdikleri için. herkes bu sene bolca hata yaptı button ve mark dışında onlarda anlaşılan çok üzülmüşler ki bu duruma şampiyonluklarını sona erdirdiler her ne kadar şampiyonada 4 pilot var olsada diğer yarışlarda ferrariye uygun görünüyor fakat her iki pilotumuzunda iyi dönüş yapacağından eminim motor konusunda ise söylenecek tek bir şey var red bull inşallah seneye mercedese geçer christian horner bence doğru olanı yapıyor ikisininde şampiyonluk şansı sürerken bir pilot desteklenmemeli ayrıca mark şampiyon olmayacaksa ya da seb hamiltonı destekliyorum.podyumda dikkatimi çekti alonso ve massa aralarını ne çabuk düzeltmişler resmen hamiltonı dışladılar.

  90. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    ScuderiaFerrariTeam. Raikkonen o dediğin şeyi hep söylemiş ve şampiyonluğa ulaşmıştır. Ve sanırım Alonso'da bunu başaracak gibi görünüyor. BU ARADA bir arkadaşımız 1.pilot seçmeden şampiyon olanı görmedim demiş. McLaren'ın muhteşem yıllarını hatırlatmakta fayda var(Senna-Prost). Yarışa gelirsek müthiş bir yarıştı ve bana 2000lerin F1 heyecanını geri kazandırdı. Uzun zamandır hatta 2 yıldır böyle zevk almamıştım bir yarıştan. F1'e olan tutkumu kaybetmeye başlamıştım ki ilk Kore GP'si mükemmeldi. Yarışın adamları Hamilton Alonso ve Schumacher'dir. Ki Schumacher bana göre bu yarışın 1 numarasıydı. Kazansaydı Vettel 1 numaram olacaktı ama büyük talihsizlik. Açıkçası Alonso'nun önünde götürdüğü için bunu beklemiyor değildim. Genelde onun önünde giden yarış dışı kalıyor ve gerçekten ilginç tesadüfler. Ama Alonso'nun hakkını asla yiyemem tabi ki. Muhteşem bir performans. SIFIR HATA ve sürekli istikrarlı bir tempo. Bu yarışı 2007 Çin'e benzettim. Raikkonen hatasız yarışır ve en sonunda Hamilton kalır. Raikkonen şampiyonluk konusunda büyük umutlar taşır bu sayede. Kore'de de Alonso hızlı ve hatasız yarışır. Aynı koşullarda aşağı-yukarı. Ve Vettel kalır. ALonso şampiyonluk yolunda dev bir adım atar… TEBRİKLER FERRARI ve ALONSO'ya..

  91. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    doğrudur he deyip geçmek lazım bi atasözü var sen anladın dememe gerek yok artık sana kimse cvp yazmaz ha sana yazmışız ha duvara

  92. beni ancak susturursa CANIM ELİNDE OLAN ALLAH susturur…
    çok söz yalansız…
    çok mal haramsız…
    başarılı alonsoda şanssız şaibesiz olmaz…

  93. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bu aklıma bile gelmezdi ama brezilyada 1.oluruz inş ve arkamızda mclarenler olur inş bu sölücem hçç aklıma gelmezdi:D

  94. bunlara acımayacaksıni.Allah bunun anasının babasının sülalesinin çoluğunun çocuğunun tarikatının pilotunun bin türlü b…… versin.

  95. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    lewisin frenaj noktasını kaçırıp alonsoya geçilmesi belkide bu senenin dünya şampiyonunu belirlemiş oldu.eğer o olmasaydı 1. ve 2. sıradaki pilotlar yer değiştirmiş olsaydı son iki yarış çok daha heyecanlı olurdu. ama şuan ben bu saatten sonra webber ve wettele çok şans tanımıyorum , muhtemel yağışlı bir yarışta yine redbullar bu duruma düşebilirler… birşey daha bir Mclaren taraftarı olarak buttonun bugün çok çok kötü yarıştığını belirtmek istiyorum.hatta yarışmayıp kenara çekseydi enazından motorun ömründen yememiş olacaktı:))

  96. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    hayatımda gördüğüm en büyük kuyruk acısı olan insansın ve şu an sadece acıyorum sana:D:D

  97. Ertan Akkaş avatarı

    Hayır yani neye göre haketmiyor açıklar mısın?

  98. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkül bende seni bekliyordum bugün alonsonun performansı sana yeter bence sinirinden yine saldırıyosun bakıyorumda herşey ortada ama inş alonso şampıyon olursa sende ebediyete akdar susarsın

  99. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    seni bekliyordum herkül yine zehirini akıtmışsın herşey ortada ama inş alonso şampıyon olursa sana güzel bi kapak yapar başka bişey istemiyorum

  100. ispanyol çocuğu sen ve senin adamların gibi orospu çocuğu değil ya sen ona bak.

  101. hata yapmayacaklar kardeşim o zaman.pitte sorun yaşamasa zaten 2nciydi.italya singapurda söke söke aldı.almanyada mantık tı.
    hamilton redbull lar çarpışınca ve alonso trafikte kalınca kazandı.belçika hakkıydı.button 2 yağmur olağan üstü şartlar haricinde kazanamadı.webber çarpa çurpa gidiyor.vettelin 1 tane geçişi yok .kim hakediyor yada kim haketmiyor.sen karar ver.kalbinin güzelliğini hem alonso nun başarıları,hemde kimi nin başarısızlıklarıyla görüyoprsun.öyle devam et.çünkü bunu hakediyorsun.

  102. Hesap kitap işi için erken diyorum da bir hesaplama yaptım paylaşayım.

    Alonso Brezilya'yı kazanırsa 256 puana sahip olacak. Kalan yarışlarda da tüm rakiplerinin bir ikincilik ve bir birincilik şeklinde maksimum alacağı puanları hesaplarsak Webber 263, Hamilton 253, Vettel 249, Button 232 puan ile kapatacaklar sezonu. Böyle bir durumda Alonso'nun en kötü 6. olması gerekir ki şampiyon olabilsin.

  103. klasik bir ispanyol çocuğu galibiyeti…yerini muhafaza et öndekilerinin hata yapmasını bekle…buyurun geçişsiz öndekilerinin yolda kalmasıyla alınan başarılar…bakalım bu çekirge daha ne kadar sıçrar? geçen seneki fener in yaşadığını yaşamasını temenni ederim. hak eden o değil çünkü…

  104. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Tebrikler El nano, işte özlediğimiz hata yapmaz Alonso sonunda sezonun ikinci yarısında döndü. Umarım her yıl olduğu gibi bu yıl da Brezilyada Ferrari çok güçlü olur. Massa da ikinci olursa şampiyon belli olabilir.

  105. Heyecanlı ve güzel bir yarıştı.Tebrikler F10 ve onu layık olduğu yere getirmeyi başaran Fernando Alonso için.Ferrariyi düşünmediğim tek bir günüm bile geçmeyecek derken ne demek istediğini daha ayrıntılı bir şekilde anlamaya başladım.
    Baştan sona kadar yağmurlu bir yarışta EN KÜÇÜK BİR HATA DAHİ yapmayarak,henüz taşları yerine oturmamış belirsizliklerin mevcud olduğu pistte önü açık bile değilken pistin en hızlı turunu atması beni gerçekten gururlandırdı.Tabi bu arada yüreğimizi ağzımıza getiren hadiseler de oldu ama şükürler olsun atlattık.Temiz taraf startımız,sağ ön bijon,vaktin dolup yarışın bitmesi ve yarımlı puan,Mark Webber 3D film izlettirirken ona çarpma ihtimali gibi sıkıntıları atlattık.
    Massa'ya da tebrikler.Bu podyum ilaç gibi geldi.Massa'nın antrenmanlardan itibaren bu pisti pek sevemediğini sanıyorum.Cuma 2.antrenmanlarında telsizden aracın özellikle son sektörde sürülemez olduğunu ve çok kaydığını dile getirmişti.Zaten lastikleri çalıştırmada sorun yaşadığını kendisi söylemişti.Beklentilerin yüksek olduğu bu 2010 sezonunda Massa'nın performansı göze batmaktadır.Gerçi benzer bir durum mclaren takımında Jensonda da var.Jenson'un Massa'dan daha az eleştirilmesinin tek nedeni sezon başındaki 2 yarış galibiyetidir.

  106. Yarış başında Telsizden çocuk gibi şikayet eden pilotları kınıyorum Şartlar kötüymüş diğerleri güllük gülüstanlık yerde mi yarışıyorda sen mi kötü şartlı olan pistde yarışıyorsun.

  107. vettel aglayabilir tamam da ama bunu yapmasindan daha normal ne olabilir onu anlamadim?

    cakallik falan demis bazilari. yahu el insaf. adam hatalara ve sanssizliklara ragmen sampiyonluga gidiyordu. ve bu 2. sampiyonluga oynayisi. ayrica en genc dunya sampiyonu olmak var sizin icin onemsiz bir ayrinti gibi gorunse de.

    ben bunu daha once de soylemistim yine soyluyorum.

    vettel monza'da yaris kazaninca "aferin cocuk" oluyor ama alonso'nun, hamilton'in ya da tuttugunuz adam kimse artik onun ayagina dolaninca sizin deyiminizle, vay efendim o parmak bi tarafina kacsin vs.

    eminim boyle bir sorun alonso'nun veya hamilton'in basina gelseydi neler yapardi neler. vettel yine olgun yasina gore.

    webber'in yaris disi kalmasina uzuldum, vettel'in yaris disi kalmasina ise kahroldum.

    son yarislarda guzel bir form tutturmustu vettel. her ne kadar siz objektif bakamasaniz da. raikkonen'den sonra bu adami tutmaya baslicam sanirim. son 2 yarisina bakicam. su anda bir pilot tutmuyorum ama ona sempatim var.

    eminim bunda bile vettel'e bir kulp takanlar olacaktir.

    ve sampiyon hic istemesem de alonso olacak. buna eminim diyebilirim.

    ama sansin cok yardimi oldu. bu da bir gercek. bu adam sansli. bunu da kabul edin artik.

  108. Hesabın doğru arkadaşım. Ama henüz erken hala hesap kitap yapma işi için.

  109. Erlinda Bartholow avatarı
    Erlinda Bartholow

    Please visit my site: adwords

  110. Nasıl hızlı viraj anlayışınız var anlamıyorum.Brezilyada 3,6 vede 10. virajı hızlı olarak adlandırabiliriz.Kaldıki 3. virajıda bütün takımlar tam gaz alabiliyorlar.Redbull un en çok fark yaratacağı viraj 6. uzun sağa doğru olan viraj.Bu viraj haricinde pek bir far yaratamazlar.Ama en önemlisi son düzlüğe çıkarkenki tırmanış.Buradada beygir gücü çok önem taşıyor…Red Bull un bundan sonra sadece 1 pisti kaldı.Onuda biliyoruz…

  111. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    alonso 1 webber 5.olursa şampiyon alonso 4.olursa 24 puan fark oluyo yani garantileyemiyo matematiksel olarak

  112. murat levent avatarı

    Hesaplarım doğru ise Alonso Birezilyada 1. olur ve webber 4-5 olursa Alonso şampiyonluğunu ilan ediyor arkadaşlar Abu Dabi ye gitmeden.

  113. aynen katılıyorum hatta bir ara çok sinirlendim eskiden yağmur çamur dinlenmezdi şimdi pistte doğru düzgün su bile yokken 40 saat naz yaptılar dikkat ederseniz msc hiç birşey söylemedi yağmur konusunda eski yağmurlu yarışlara bakarsanız anlarsınız örneğin 98 ya da 99 silverstone schumi nin coluthard a tur bindirirken çarptığı yarış oradaki yağmura bak birde burdakine

  114. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    ok hemen bakıyorum

  115. 5-10 dakikaya geçek yarış başlayacak hadi

  116. Kablo tv varsa rtl de başlamış 12 turda .zaten o zamana kadar sc peşinde dönüp durdular

  117. Ertan Akkaş avatarı

    Ben İstanbul'da değilim ama şampiyon olursak buradan destek veririm yani .p 😉 Kimseyi kırmadan kutlayabiliriz şampiyonluğumuzu inanıyorum buna =).

    Aslında çok garip çünkü birkaç yarış önce bu sene şampiyonluktan daha öncemli şeyler kazandığımızı söylüyordum halada söylüyorum ama insan nefsi işte şampiyonluğun kokusunu aldı mı düşüncesiz davranabiliyor. Allah şampiyonluk yarışındaki pilotlara sabır versin =)

  118. fatihvardar avatarı

    valla alonsoyu sevmem ama sonuna kadar hakediyor bu sene.

  119. aşağıdaki yorumumda günün 2 kazmasından bahsetmiştim, buemi ve sutil. neyse ki ikisi de gelecek yarış için 5 sıra cezası almışlar. hakemler iyi çalışmış bu yarışta. böylece geçiş yapacağım derken diğer pilotları biçmeden önce birazcık düşünür bu pilotlar..

  120. yooo sampıyonluktan sonra burdakı kımse sakın kalamaz:) istanbulda toplanıp bunu kutlamak lazım hatta çoğu kısının istanbulda oturduğunu dusunurek söyledim.

  121. alonsoyu hiç sevmesemde,şampiyon olmasını istemesemde.adam şampiyon gibi sürüyor sezonun 2. yarısında.ve 47 puandan gelerek bence en çok o hakediyor unvanı.

  122. Ertan Akkaş avatarı

    Çok güzel bir geri dönüşe ve iyi sürüşlere rağmen, bazılarının gözüne soka soka zirveye tırmanmamıza rağmen erken sevinmenin bir anlamı yok. Şampiyonluk kesinlik kazanana kadar sakinliğimizi korumalıyız. Hatta şampiyonluğu kazanırsak eğer ondan sonrada sakin kalabilmeliyiz. Şimdiden söyleyelimde birbirimize alışalım =)

    Son iki yarış gerçekten çok çok heyecanlı geçecek nasıl izleyecez bilemiyorum. Tebrikler Diaz, Tebrikler Lewis ve Massa… Söylenecek birşey yok.

  123. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    ewet ewet bende fark ettim merak etme problem değil net hızlı zaten gelir gelmez indiririm de canlı canlı izlesek daha bi heyecanlı olurdu ya saat 7 de kalktım bugün yarışa kadar gelir heralde dedim elektrikler saat 12.50 gibi geldi ya şaka gibi

  124. bugun bizim gunumuz şimdi gel 2 hafta bekle bekleyebilirsen

  125. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    sağol kardeş üste de yazmıştım ama olsun artık alonso şampiyonluğu göğüslesin bırakmasın inşallah seneye 1 numara alonso olacak

  126. dur len dur indirme 23.10 diyo sıralama turlarını koymuş vatandaş başlığını yanlış atmış yarış dğeil ama o siteyi takp et 1 kaç saat içinde yüklenir.. K.bakma başlığı görünce hemen yüklemişler sandım.. =)

  127. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    çok teşekkür ederim kardeş sağol

  128. onlara artık shhh diyorum…bizle birlikte kutlama partisine davet ediyorum.

  129. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    hakkaten yürü bee:)))

  130. Ertan Akkaş avatarı

    Biz kendi işimize gayet güzel bakıyoruz. Onların pilotu Lewis'de kendi işine gayet güzel bakıyor. Onlarda kendi işlerindeler işte. Herşey bu kadar basit =)

  131. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    akşam 21:30 da trt3 tekrar vercekmiş izlerim artık

  132. Yürübe Kım Tutar seni 🙂

  133. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    nerden izleyebilirim ki trt 3 tekrar verirmi acaba

  134. Senin o hayalli yorumunu unutmayacağım minardi. Bir de kendine tarafsız diyordun değil mi? 😀

  135. burak bocek avatarı

    İşte bu işte bu işte bu Forza Ferrari Forza Ferrari.5inci galibiyet.Alonso tek başına Mclaren takımı kadar zafer kazandı.Evet şanslıydı hem de çok.Lakin çok iyi ve hatasız yarıştı.Lastik koru dediler korudu,spinlerden faydalandı,rakiplerinin hatalarından ve arızalarından faydalandı ve pit stopta sanırsam bijon tabancası yüzünden epeyce zamandan oldu ama telafi edildi.Bundan sonra Redbulları yenebileceğimiz bir pist Brezilya var.Yarıştan önce dedim burası Ferrari ve Mclaren için şans bir fırsat diye.Değerlendirdin değerlendirdin ve yine Lewis ile Fernando nun pilot kalitesini koyup burda öne çıkabileceğini söyledim oda oldu.Yağmurdaki yarışlarına bakınca Hamiltonun standardı değildi ama araçtan çıkan perfonmmansta buydu.Gerçekten motoru ve lastikleri fazlasıyla yıpratan aynı zamanda frenleride zorlayan bu pistte çabuk öğrenen bu 2 pilot podyumu oluşturdu.Massayıda unutmamak lazım.Ferrari bu sene yağmurda ilk kez bu kadar iyi yarıştı ve yağmur ilk kez bize güldü.Kör talih değişti.Yaşasın o kadar mutluyum ki ne diyeceğimi bilemiyorum.Aslında epeyce şey dedim.Massa takımlar şampiyonluğu için epeyce puan topladı kaldı 22 puan 2. olmak adına prestij adına.Ama bunun pek önmemi yok Alonso kazansın araçlarımızın üzerinde 4 yıl sonra 1-2 yazıcak inşallah.He bu arada Santander destekli pilot söke söke yarışıyor şampiyonluğa yarışıyor.Diaz var ya Diaz al sana Diaz bu yarışı bu 2 arkadaşımıza armağan idiyorum.Adı lazım değil onların baş harfi…

  136. iki kere cevap yazmız olabilirim sanırım ilki gitmedi 🙂
    aynı şeyleri tekrar yazayım 🙂
    mclaren tafartarlarının hamiltonu sevme nedenlerin dayanağı onun gozu kara bir pilot olmasına dayanıyor. benim de kastettiğim, eğer alonso da ilerini dusunmese o da hamilton kadar gozu kara bir pilot olabilir bu yetenege ship. su an tabiki ferrari mclarenden daha iyi gorunuyor 🙂 daha hızlı ile kastettiğim aracın limitlerini zorlamak, lastikleri, motoru, kosullar dusunmeden geçiş yapmak. ki alonso eger mantıklı hareket etmese bunları yapabilicek bir pilot o sadece gerçek hedefe odaklanıp ona gore süren bir pilot ve bence olması gereken de bu… cumlelerim tuhaf olmus, özür.

  137. Lewis 1 kez daha Button ı eze eze yedi.. =))

    Button büyük kumar oynadı hemde en büyük kumarını burası Avustralya değil ki yarış startla birlkte olaylı başladı sürekli birileri birilerine vurdu sürttğ çarptı fren noktalarında bile araçlar duramıyoken Lastik değiştirme çok büyük kumardı ve tutmadı görüldüğü üzere, nedense hiç şaşırmadım tutmadığına.. McLaren ve Button dan ilginç, beklenmedik bi hareket…

  138. Yusuf  Hitay avatarı

    getireyim hemen. Button gitsin kumda oynasın

  139. Kardeş neler kaçırmışsın neler.. ne yap et baştan sona izle…

  140. 🙂 ya hamiltonu severlerin dayanak noktası gozu kara geçiş yapmaktan çekinmiyor tarzı yorumlar geçiş yapmak için de limiti zorlamak gerekiyor ,tabi ki ferrari mclarenden iyi gorunuyor su an ama sanki alonso cok temkinli zorlamıyor onundekilerin hatası kolluyor gibi bi izlenim var. demek istediğim bu yani alonso da hamilton gibi gerisini yada ilerisini dusunmeyip tekerleklerin durumu motoru vs. onundeki aracı zorlayabilir, limitte kullanabilir ama alonso daha nasıl diyim gerçek hedefe odaklı. o gerçek ne tabi ki şampiyonluk 🙂 cümlelerim bi tuhaf olmuş, özür.

  141. Eray Parlak avatarı

    Evet yarış güzeldi. Şumi Düşmanlarının Hiç birinden Ne iyi nede kötü bir cümle çıkmamış ağzından. Efsane Herkeze haddini bildirmiş oldu. Button o grupdan birini bile geçemedi 2 3 saniye hızlı olan aracıyla ve buttona eleştiri gelmemiş. Şumi Eski gücünden hiçbirşey kaybetmediğini Kubica Ve Buttona yaptığı ataklarla göstermiş olduki ikiside cesur ataklardı yarışın başında yeşil bayrak çıkar çıkmaz kubicayı geçişi bir ayrı güzeldi. 2011 için teredütlü olan taraftarlarına ben burdayım dedi. keza mercedes çok iyi çalışmaya başladı son 2 yarıştır. yağmurda bugün mercedes gerçekten hızlıydı rosbergde hamiltonu geçti. mercedes 2011 aracında çok büyük bir ilerleme gösteriyor bu 2010 aracınada vurdu. Williams ve force indianın gerisine düşmüştü bir ara şimdi bunlardan hızlı oldu. Haydi Efsane Haydi mercedes Yücelt Bizi 2011'de…

  142. ƒσяzα αℓσηѕσ avatarı
    ƒσяzα αℓσηѕσ

    arkadaşlar tarihte benden daha şanssız bir adam varmıdır acaba elektriklerimiz gitti yarışı izleyemedim şimdi geldi ve bir baktım sezonun yarışını kaçırmışım site görevlileri lütfen özeti bir an önce koyun sabırsızlanıyorum

  143. alonso en az hamılton kadar hızlı derken?

  144. Tolga Soydan avatarı

    eskiden yağmurlu havalarda her türlü yarış yapılırdı.yeni nesil tırsak mı desem ne desem bilemiyorum.SC arkasında start görmezdik eskiden bu son bir kaç senede buda olmaya başladı ve hiçbir zevki çıkmadı.Redbull için yine kötü bi gün oldu.alonsoda artık şampiyon oldu diyebilirm.çünkü o diğerleri gibi değil ve en çok hak eden isim.son olarakda webberin yerine Kimiyi istiyoruz :))

  145. dürüst olmak gerekirse bugün pitten sonra hamilton 2. olunca alo vetteli geçmez ama belki hamilton vetteli gecer şimdi dedim ki vettelin birinciliğine tercih ederim ama sonra olanlar oldu …bir sure sonra alonso hızlı giderken kulaklıktan yavaslaması soylendi kendi kendime yaa neden yavaslamıyo hırs yapılcak zorlancak yer var temkinli olcak yer var demeye basladım. bence alonso da en az hamilton kadar hızlı ve hırslı ama bunun yanısıra mantıklı, akıllı.. ne yani tekerleğinin bitmesini goze alıp vetteli zorlayıp birinci olup yarıs dısı kalsa mutlu mu olurdum, ister miydim? tabi ki HAYIR!buna da komple pilot olmak deniyor…

  146. ne yarıştı ama =)
    2008 brezilya'dan beri böyle durumun değiştiği bir yarış hatırlamıyorum. dünden beri yağmur yağsın diye dua ediyordum, hava tahmin sitelerinin altını üstüne getiriyordum, çok şükür yağdı da heyecanla zevkle bir yarış izledik. biraz uzun oldu ama yarışın %100 bitebilmesi çok güzeldi.

    red bull, sezon içinde en fazla poel alan takım olarak tarihe geçmek üzereymiş. geçiniz bir kalemde, bu kadar pole alıp, bu kadar hızlı bir araca sahip olmasına rağmen bu kadar beceriksiz olunmaz. bu konuda rekora gidiyorlar, haberleri olsun. pilotlarından birisi "üstümde baskı yok" diye konuşur, takım kutlamalarına katılmaz, beynenminel takılıp ıslanan pistteki ilk turlarda kaza yapar. diğeri garibim motorun azizliğine uğrar, şampiyonluk şansı ellerinden kayıp gider.. ve bir kez daha red bull, 1-2 startından sonra 0 çekmeyi başarır.

    vettel için çok üzüldüm, kendi elinde olmayan bir sebeple yarışdışı kalması üzüntü vericiydi. bir anda baş düşmanı weber'e 11 puan fark atacakken 14 puan gerisine düştü. hamilton dahi puanlarda vettel'i geçti. gerçekten vettel'in yerinde olmak istemezdim, büyük acı duyuyordur şimdi.

    alonso'ya kocaman bir tebrik gönderiyorum. 2005 ve 2006'daki formuna geri döndü. şampiyonada 11 puan farkla öne geçti. son 6 yarışta 5 podyum, son 4 yarışta 3 galibiyet; bu performansa ancak ve ancak şapka çıkartılır. artık şampiyonada birilerinin puan kaybetmesini beklemek zorunda değil. her şey ellerinde. değerlendirmesini bilirse şampiyon olması hiç de güç değil.

    açıkçası bugün hamilton'da görmeye alıştığımız yağmur sürüşlerinden birisi gelmedi. yine çok başarılıydı ama, kendi standartlarına göre ıslakta daha hızlı gitmesini beklemiştim. ilk turlarda rosberg'e geçilmesi, alonso'ya geçilmesi biraz garip oldu. ama sonuçta o da zor şartların üstesinden gelmeyi başararak 2. oldu, ona da tebrikler.

    podyumun 3. basamağını alan sevgili pilotumuz felipe'ye de kocaman tebrikler.. böyle zor zamanlarda, eleştirilerin arttığı bir ortamda, son 2 yarışta çok sıkıntı çektikten sonra burada alınan podyum çok değerli oldu. dünkü 6. sırada kalışının performansı nedeniyle olmadığını söylemiş ve performansını gayet başarılı bulmuştum şahsen. ama trafik ve yumuşak lastiklerin bitmesi nedenleri ile kore'de istediğini alamamıştı felipe dün. bugün gerçekten çok zorlayıcı şartlarda, SC beklemeleri nedeniyle dikkat ve konsantrasyonun bozulmasının çok mümkün olduğu bir yarışta felipe 0 hatayla giderek podyumu kaptı. üstelik zaten kaygan bir pistte bir de yağmurun vurması ile işler daha da zorlaşırken, çok eleştirildiği yağmurlu yarışlardaki dağınık görüntüsünden eser yoktu. böyle bir psikolojik baskı altındayken, böyle zorlu bir günde bulutları dağıtıp aydınlığa çıkabilmek hiç de kolay olmasa gerek. tebrikler felipe. tam zamanında, çok değerli bir podyum oldu, ilaç gibi. senden daha çok sevinmişimdir belki de =)

    tabi felipe'nin bu podyumu, takımlar şampiyonasındaki (ferrari-mclaren) puan farkının da artık 25'e düşmüş olmasını sağlıyor..

    button'ın kazandığı 2 galibiyetin temelini oluşturan "doğru lastik stratejisi", bugün tutmadı. bu konuda övünen bir pilotun, böyle basit bir hamle yapacağına hiç ihtimal vermezdim. ben oturduğum yerden o çok yavaş 4lü-5li grubun arkasına yada içine takılacağını gördüm, bu adamlar nasıl hesap etmediler bunu? ilginç. button'a geçmiş olsun dşyelim, şampiyonluk şansı bugün itibariyle sona erdi.

    günün kazması buemi'ye de çok kızdım. puan alacağı noktada yarışı bitirmesi çok muhtemel olan glock'u biçti. bir diğer garip adam da sutil'di. kaç kez pist dışına çıktı saymadım. sonunda o da birisini biçti.

    harika bir yarıştı. keşke her yarışta yağmur yağsa da heyecan yaşamaktan bir hal olsak..

  147. 3 saatlik formula1 serüveni bügün beni fazlasıyla mest etti.Yarışa gelince inanılmaz bir yarıştı.Sezon ortalarında alonso için bitti deniliyordu ama o ısrarla pes etmedi ve şuan durduğu yer inanılmaz.Alonso hakikaten komple bir pilot ve tebrik ediyorum.Hamiltonda bugün iyi bir yarış çıkardı rosberge yarışın başında geçilsede.Massada hatasızdı takıma büyük katkı sağladı.Bundan sonraki 2 yarışın redbul çok uygun olabilecek pistler olmadığı söyleniyor.Herşey olabilir ama tabiki alonso şansını biraz daha artırdı.TRT ekibinide tebrik etmeli bize kusursuz bir 3saat sundukları için.

  148. Benim istediğim şey birinci olanın geçiş yaparak galibiyet alması, böyle de hakediyor tabii birinciliği ama geçişle birinci olmanın tadı hiçbir şeyde yok. e önündekiler senden bağımsız olarak sorun yaşar(3 pilot birden!) sen de birinci olursan, buna şans derim elbette, hakedilen bir galibiyet tabii ancak bana çok coşkulu muhteşem gelmiyor, sanki birşeyler eksik gibi. Vettel'e atak yaptığında sonunda pist üstünde geçtin helal sana demiştim ama 10 saniye sonra durumun bahreyn de olduğu gibi bir sorundan kaynaklandığını anlayınca o heyecan kalmadı. Böyle durumlar genelde Alonso'nun lehine işliyor, 10 tane lehte varsa 3 tane anca aleyhte oluyor. Bu da beni sinirlendiriyor olay bundan ibaret. en basitinden aklıma 2005 istanbul geliyor, montoya tur bindirirken 3 tur kala monteiro arkadan çarpıyor, adamın difüzörü kırılıyor, pist dışına çıkıyor, normalde ona atak yapamayacak alonso rahatça geçiyor, şimdi duruma analiz edersek, alonso şanslı mı? evet. montoya nın sorun yaşaması onun suçu mu? hayır. Bu yüzden 2. haketti mi? evet. tek sorun bunu gerçek bir mücadele içinde görememiş olmamız. Aynısı bu yarış için de geçerli.

  149. brezilyanını %80 i hızlı viraj 😀

  150. mp4-20 = RB6
    bu kadar benzerlik olur herhalde =)

    birde, mclaren 1. sektörde ne aldıysa 3. sektorde hepsini verdi. nasıl bir pistse =)

  151. tamam yerın dibine gectım zaten yanlıs bilgi pardon

  152. gökay_alonso avatarı
    gökay_alonso

    son cümleye sonuna kadar katılıyorum. şampiyon olacak kişi yağmurda da yarışacak, çamurda da. bugün vettel ve webber resmen ağladı yarış olmasın diye ama hamilton a helal olsun. ya bu aracı her koşulda sürüp cesur olacaksın yada şampiyonluğu kaybettiğin zaman ağlamayacaksın.

  153. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    halbuki akıllılar araçlarını son 2 sektöre göre ayarlasalardı belki ilk turda atak yiyebilirlerdi ki onada yağmur engel oldu ztn son 2 sektörde ii farklar açarlardı ama bunu ben görüyorum horner bey göremiyosa bıraksın o koltuğu:D

  154. Her zaman soyluoyrum alonso sanslı degıl.risksiz en hızlı pilot. saf hız olarak daha hızlı pilotlar var.arabasını korur koşulları degerlendirir rakibini gecemez ama arkasından darlayarak hata yapmasını saglar. ama 2005 2006 dahil her sene ondan daha hızlı olan rakipleri sorun yaşadılar ve hala yaşıolar. ayrıca bu kadar senelik formula izleyicisiyim. tam 15 senedir izliyorum ve 1. pilotunu secmeyen takımın şampiyon oldugunu gormedim haksız ama istatiskler ortada.
    onumuzdeki yarışlara bakıcaz alonso da motor patlatabilir. hersey olabilir. bence bu guzel sezonun tadını cıkaralım. bana destekledigim pilotun hızlı olup beni heycanlandırması. stabil bişekilde puan toplayıp şampiyon olmasından daha cok sevindiriyor.

  155. Aynen, Alonsonun kahkahalarına ben de güldüm… =))

  156. MagicAlonso avatarı

    Harika bir yarıştı.bilinmezlik karmaşa unutulmaz bir yarış.Tebrikler aslanım harika bir iş çıkarttın.Unutumayalım ki şans doğru yerde doğru zamanda olana güler.Zaten kuru bir yarış da olsaydı Alonsonun kazanma ihtimali vardı.Hatta yağmurlu havadan daha emindim.Şimdi podyumda olmalıyız.Umarım motor sorunu yaşamayız

  157. mclarenci mp4 arkadaşım objektif yorumundan dolayı sana teşekkür ediyorum.+1 saygılar.

  158. işte bu sorunun cevabını parmak çocuğun hazin sonuyla görmüş olduk… Bu bize ders olsun mu? =)))

  159. Kesinlike.. Fernando olamayacaksa Lewis olsun… Bu sene RedBull a direnen ve başarılı olmayı başaran cesur 2 pilot…

  160. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    dikkatimi çeken bişey oldu ilk sektörde vettel alonsodan ort 0.2 sn hızlıydı 2.sektöre yavaş kalıyodu peki neden redbull büyük ihtimal düzlükte atak yememek için düzlük hızını arttırmış olmalı ama bişeyi hesaba katmayı unuttular düzlük te reno motoru ne akdar dayanıklı bi ferrari yada mercedes motoru kadar dayanıklı mı

  161. Tebrikler,tebrikler,tebrikler.
    Tarihin ilk kore yarışını fastest lap ile yağmur altında kazanan ve hakkında ileri geri konuşanlara tokat gibi cevabını pistte veren bu muhteşem pilota bir kere daha hayran oldum.Bir kere bile pist dışına çıkmadan ve spin atmadan damalı bayrağı görmesi ayrı bir kıvançtı.
    Yeni bir pistte gridin temiz tarafından start alıp avantaj sağlamasını beklerken yağmurun bu şansı ortadan kaldırdığını görünce ve pitstop esnasında sağ ön lastiğin zaman kaybettirmesine çok üzüldüm.Aksiliklere rağmen iyi bir iş çıkardı.

  162. sene 98 hakkinen coulthard. şampiyon mclaren.
    gecen senenin tarihi 2009.
    2009-1998= 11 sene!!!
    ayrıca suan emin olarak hatırlamamkla beraber 2005 te de ferrariyi gecmiş olmalıyız.

  163. Alonso 1 ,Hamilton ikinci olsun dedim öyle oldu.

    Malezya 2009 yarışı durduran Webber burdada neredeyse önüne yatacaktı araçların.Hata yapacağından adım gibi emindim.

    Vettel: demek göremiyorsun ha? Hamilton nasıl görüyor?Şansızlık 1 tur sonra motor gitti tüh!

    Alonso pit hatalarına rağmen harika yarıştı.Hamilton'ı geçti (hatasına rağmen bir nevi değişmemiş oldu)

    Vettel'le zaten yakınlardı…Podyumdakilere tebrikler.

    Eğer Alonso olmayacaksa,Hamilton şampiyon olsun.Yarışmaktan korkan pilotlar değil.

  164. vay be ne yarıştı. başlarda biraz sıkıcıydı tabi ama yarış start alır almaz heycanda başladı. kapıyı ilk schumi açtı ve gerçekten güzel bir geçiş yaptı. ardından rosberg de diğer mc laren ni avladı. ama bunun hamilton için iyi birşey olacağını kim bilebilirdi ki :))) eğer bu geçiş olmasaydu webber rosberg in yerine hamiltonı beraberinde götürecekti. sonrasıda bizi üzen olay gerçekleşti tabi. alonso nun sağ ön lastiği zamanında takılamadı ve nerdeyse galibiyetten olacaktık bunun yüzünüden. neyseki hamilton bu hatayı kendi hatasıyla telafi etti. arka taraftaki çekişmede çok ilgi çekiciydi. özellikle sutil in kaç hata yaptığını sayamadım bile. bir çok kişininde canını yaktı. kendini koba falan sandı heralde ama yağmurda yarıştığını unutmuş sanırım. glock un durumuna da üzüldüm. webberin yarış dışı kalması her ne kadar da bize çok yaramışta olsa da ben üzüldüm açıkcası. buradan sıfır puanla ayrılmasını istemezdim.

    gelelim yarış galibine. başından sonuna kadar hatasız ve mükemmel yarıştı. galibiyeti ve şampiyonluğu sonuna kadar hak ediyor. artık şampiyona lideri ve elde ettiği avantajında farkında ama hala temkinli. dünde söylemiştim nerde ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor. e artık kader ağlarını alonso için örsün:)) birde alonso nun radyodan yapılan tebrik mesajlarına karşılık sadece kahkaha atarak cevap vermesini ömrüm boyunca unutacağımı sanmıyorum. boravo çocuklar çok iyi iş çıkardınız tebrikler. hamilton aslında kötüydü bence bugün ama alabilecek en max puanlarla ayrıldı burdan. hamilton ve massa ya da tebrikler tabi.

  165. Yusuf  Hitay avatarı

    yalnız tüm pilotlar 8 motorunda sanırım. Brezilya'da motor sorunu yaşayanın şampyinoa serüveni bitiyor. ve sanırım motor değiştirirse vettel ceza alacak, brezilya'da vettel den pole bekliyorum =)

  166. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonso düşmahı HERKÜL bey kayıplarda acaba nerelerde emrak ettim gelmeye yüzümü yok

  167. faruk sapmaz avatarı

    bu hafta yarış bu şekilde bitecek diye bir tahminde bulunsanız ve alonso'ya bunu söylesin…kahkalar ile güler ve iyimserliğiniz için teşekkür ederdi…alonso açıklamaları ile önemli olanın yarışı bitirmek olduğunu vurgulamıştı,,,zaten herşey normal birşekilde gelişse en azından 3 lük ile yarışı bitirebileceğini ve ferrariye diğer pistlere nazaran daha uygun olan brezilya ve abu dabi için şans yaratacağını biliyordu,,,gerçekten bu sporun tanrıları da alonso nu bu yarıştan en karlı şekilde ayrılması için elinden geleni yaptı,ancak es geçilmemesi gereken bir şey var"Alonso'da bu yarış için elinden gelenin en iyisini yaptı ve kusursuzdu"…alonso sanırsam son iki yarıştan sadece birini kazansın veya iki podyum alsın şampiyon olacaktır

  168. Anladı parmağınınbi tarafa kaçacağını göremiyorum görmeiyorum demeye başladı.. =)) Levis e de sorular ışık durumu ne diye adam babalar gibi ışık iyi aga savaşırız hayırdır dedi.. =))

  169. Şu an 2014 sezonundayız da ben artık yaşlandığım için hala 2010 sezonu mu sanıyorum, yoksa 1998'deki şampiyonluk sayılmıyor mu?

  170. Arkaşalar hornerden ne bekliyorsunuz : tamamen pilotaj hatasıydı ön kanttan duman çıktı demesini mi?

    Ortada milyonlaca dolar para var tabii ki de yapacaklar.aynsını kim olsa yapardı.dünyaya inin

  171. Kesinlikle haklısın, Pit de ki En kaliteli pilotlardan ve bunu gösterebilen pilot…

    Yarışına göre Kaliteli Pilot sıralaması:

    Alonso, Lewis,….. ya da Lewis, Alonso……

  172. mclaren gecen sneye kadar ferrariyi markalar klasmanında 16 yıl boyunca gecememıs

  173. 🙂 bir mclarenciden bunları duymak…yiğidi öldür hakkını yeme. Ayrıca bugün hamiltonu diğer zamanlar ne kadar sevmesem de 🙂 bugünkü hırsı helal olsun yarışçı adam böyle olur dedirtti …

  174. İyi yarıstı herkes hakettıgını ALDI Bı tek Rosberg e uzuldum. Sansızlık
    Reno motoru hakkında yorum yazan arkadaslar ıcınde Reno motoru toplam kac kere patladı. Mercedes motoru sankı hıc patlamıyor.

    Bu arada ben Redbulcu degılım RENO ucuyum 🙂

  175. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''birde söylemeden edemeyeceğim

    vettel : " hiçbişey göremiyorum bitirin yarışııı"

    auuhauhauh ''

    Aynen katılıyorum motor bitti demiyorlarda akılları sıra kıvıracaklar.

    Sayın Horner şimdi bombaları patlatır renoya şöylede böylede

  176. Parmak çocuk geleneği bozmadı dün sallamıştı parmağını sonuç ortada…
    =))

    Alonso evet şanslı kazasız belasız tamamladı Allaha Şükür..

    de şunu da görün Spa da Rubens biçti adam sonunculuğa düştü 8-9 lara kadar çıkmıştı ve pilot hatasıyla topu dikti yani 0 çekti…Avustralyada ilk virajda button la olan temasıyla spin atıp sonuncu devam etmek zorunda kalıp 4. lüğe kadar yükseldi Monaco da pit den başladı ve 6. olmuştu galiba bunlar hem şans hem de YETENEK + PİLOTAJ + K_A_L_İ_T_E… Spa da sağlam puan alabilseydi şayet şuan çok daha önde olurdu..Son turlarda Alonso da motor patlatmasın die nasıl dua ediyodum bilemessiniz.. =))

    Lewis ve Massa'ya da tebrikler…Vettel e üzülmedim ama Webber e üzüldüm yav.

  177. '16 yıllık gelenek' derken ?

  178. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Harbi başlığı okuyunca zil takıp oynadım UHAuhAUHauhaUHau. Kanıtlarınmı kırıldı her zaman ver bana yok bu spor boyle işte. Alonso yuda tebrik ederim super bir cıkardı gercekten ilk 30 dk bekledik iptal olucak diuye korktuk ama sanslıyızki yarisda tekrar yagmur yagmadı ve dogru secik kararla yerimizi koruduk webberin olayına uzuldum talihsiz bir kaza gecirdi ayrıca petrovun kazasıda cok uzucuydu dramatik bir ortam sergiledi kendiside bunu gösterdi zaten. Lewis ise oda gucluydu ve yagmurlu ortamı her zaman seven lewis il schumi kendilerini bir kez daha gostermis oldu Brezilyada ise hızlı virajla mevcut değil Duzluk asaması fazla bir yarıs olucagi kesin bence.

  179. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bizim adımıza çok mutlu bi gün tebrikler alonso ve massa şampıyonaya gelince gerçekçi anlamda halen 4 pilotun şampıyonluk şansı var button düştü ama alonso tecrübesiyle daha avantajlı gibi gözüküyo 2 yarış var bekleyip görücez

  180. Kersi Magneti Marelli(geçen senenki ferrainin kers sağlayıcısı)den alıcaklar.renaultun kersi zaten iyi değil.sadece 3 yarış kullandılar geçen sene

  181. Schumi-sever avatarı

    gerçekten Red Bull'un kanatları kırıldı başlıktaki gibi
    Alonso oldu *******
    Hamilton oldu ÇAYLAK
    ————————
    Rosberg'e üzüldüm Schumi ile sevindim.
    **************************************

  182. Hakkaten az çakal değil bu vettel kesin anladı araçta birşey olduğunu telsiz aracılığıyla yarışı araç kalmadan bitireyim dedi ama kurnazluk bir yere kadar. Yarış o hadiseden sonra 20 dakika sorunsuz devam etti, demek ki vettel yalan söyledi başka birinden de bir şikayet duymadımıza göre, böyle hilelerle biryere varamazsın vettel efendi, sen onu webberle buttonu biçmeden önce düşünecektin. böyle kafanı duvarlara vurursun sonra.

  183. vayyy gözlerım yasardı valla bir mclarencıden böyle sözler duymak.Objektıf olarak bakabılen arkadaslar olayların farkına varıyor.

  184. Parmak çocuk nedir sendeki bu şansızlık yok böyle birşey. Bu olay bana Suzuka 2006'yı hatırlattı ve o yarış kadar olmazsa da çok üzüldüm. Ferrariyi tekrardan çok mutlu görmek güzeldi. Hamiltonun da Alonsoya atak yapacağını düşünüyordum ama yapmadı ya da yapamadı. Büyük olasılıkla bunu yapmayarak şampiyonluk topunu başkasına attı. Rosberg de yarışı iyi götürüyordu ancak F1'de şansın nekadar önemli olduğunu bir daha hatırlattı. Son olarak Schumiyi yarış temposu olarak iyi bir yarış çıkarmasından oldukça memnunum. Gösterdi ki diğer araçlara yakın bir araç ya da ortam oluştuğunda hala hiç acımadan adam harcayabileceğini 🙂

  185. Aynen öyle 😀 Hatta seneye bu motoru iptal ettirip sadece kers i kullansalar daha avantajlı olabilirler 😀

  186. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Tebrikler Alonso tüm hafta sonu rekabetçi olduğunu gösterdin.
    tabi iyi şansta bizden yana idi başka bir faktör.
    Tebrikler Massa dönüşün güzeldi.

    Button bu sefer sıçrayamadı kumar tutmadı yani.
    Hamilton gerçekten tebriği hakediyor iyi puanlar çıkardı.

    Rosberg e üzüldüm,Webber herkes hata yapabilir.
    Vettel ve Redbul ise esefle kınıyorum Motor problemini görüş vs ile bitirmeye çalışsalarda Hamiltonunda destekleri ile amaçlarına ulaşamadılar,bu kısımda bence ilahi adalet

    zaten sıralama turlarında da çyle ahım şahım deyillerdi kastırarak.
    Şumiye ayrıca bir teşekkür çok güzel bir yarış seyrettirdiği için.

  187. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bu arada bence alonsoya şanslı demeyin adama şanslı demek bence tamamen çekememezlikten. adam kaç kere sorun yaşadı, yarış dışı kaldı,sırala turuna çıkamadı son sıradan başladı
    güvenlik aracı yüzünden 8. falan bitirdi galiba podyumu kaçırdı. yani bu adama şanslı demek bence tamamen çekememzlikten. bu adam şanslıysa diğerleri nedir bilmiyorum. herkes iyi veya kötü sonuçlar aldı alonsoda sezonun sonunda toparladı ve aracın gücünden daha iyisini alıyor. redbull gibi hızlı aracla kendi hızlıyla aracdan daha fazlasını çıkararak mücadele ediyor. bence alonso şampiyon olursa kesinlikle hakederek olacak. redbull hızlı araçla bile alonsonu gerisinde kaldı bu durumda yavaş araçla hakeder buralara gelen adamında hakkını vermesini bilin diyorum. Breziltya ve abu dhabi'de ferrariye çok uyuyor.

    Alonso'nun burada motoruda bugun hiç zorlanmadı hem güvenlik aracı arkaasında gittiler hemde ıslak pistte tam gaz gidemediler. bu alonsonun motoru için son yarışlar öncesinde iyi durum oldu. bence motor sorununuda idare edecekler. Alonso'ya bir galibiyet ve podyum yetecek bana göre.

  188. Ben şöyle bir insanın spadan sonra aptalca hata yaptın seb dedim.ama bu arkadaş yalakalık seviyesinde bi tutumu var.kendinden utanması lazım.bu gibi insanların hayatta ilerleyemeyeceğine inanalardanım

  189. Yusuf  Hitay avatarı

    birde söylemeden edemeyeceğim

    vettel : " hiçbişey göremiyorum bitirin yarışııı"

    auuhauhauh

  190. EN azından hala tebrık edebiliyorsunuz

  191. Renault motorunun coswortden tek farkı patlamamsıydı artık ona da başladı olmadı coswothe geçsinler.ne farkı hatta 6-7 milyon euro kar etmiş olurlar

  192. Red Bull, Webber'i desteklerse Webber, Alonso'yla birlikte çok iddalı duruma geldi.Hamilton büyük ihtimal son yarışta mücadele dışında kalacak.

  193. Yusuf  Hitay avatarı

    vettel 8. motorundaydı sanırım, ee göründüğü kadarıyla motorda bir sorun oldu, bu sanırım brezilya'da 10 sıra ceza anlamına geliyor 🙂

    ah hamilton ilk turda dışa taşmasan yarış senindi ama olsun, alonso geç ulan şunu diye bağırdım resmen 😀 nitekim motor iflas etti bi süre sonra.

    çok heyecanlı bir yarış oldu, ve artık vettel'in şampiyonluk şansı azaldı, webber zaten geçilemeyecek bir rakip değil, herşey olabilir.

  194. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    lafım sana değildi r30, bir dönem aynı taraftaydık bizde, kalpazan çok üzgün belli ona yazmıştım

  195. markalarda mclarenı gecersek cok iyi olur gecen sene bizi gectiler 16 yıllık gelenek bozuldu

  196. Hamiltonun küçük hatası 1. likten etti kendisini. ve fernando.. gerçekten bu kırmızının hakkını veriyor. vettel in motor problemine sevindim bir daha boyundan büyük hareketler yapmaz. çok kaliteli bir yarış oldu . gördügünüz gibi ustalar öndeydi

  197. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    kaç kere diyorum bir renocu arkadaş kendini patlatıyor burada. bu renault motoru özürlünün önde gideni hem düzlük özürlü hemde dayanıklık özürlü. ne diyelim lewis için heyecanlanacaz artık bizde. ranultun özürlü motoru saolsun heyecanımız olacak son yarışlarda 🙂 🙂 🙂

  198. ben hornerin demeclerini beklıorum reno'ya demedık laf bırakmaz

  199. FAster Inside onunlada bula bilse ondan bile şüpeliyim :))

  200. Kesinlikle 2003 Den 2009 a kadar bir alonso taraftarı olarak.

  201. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    Horner artık takımlar şampiyonluğuyla teselli bulur, webberi de şampiyonluktan edecekler yaa helal olsun takıma ….

  202. Tebrikler podyumdakilere, gerçi ön tarafta o beklediğimiz geçişler olmadı ama gene de zevkliydi, sutil üçte hayır vardır dedi, üçüncüde biçmeyi başardı, o noktayı seviyordu belli, Webber se en olmayacak şeyi yaptı, kendiyle beraber rosbergi de götürdü. Alonso da da şeytan tüyü mü var nedir, önündeki pilotlar birer birer geriye düştüler, korkuyorum valla, Webber yd, hamilton hata vettel arıza, bu bana 2005 sezonunu hatırlattı, o sezon da yarışın büyük bölümünde geride gider, son turlarda montoya tur bindirirken kaza yapar, raikkonen mekanik arızayla kalır, fisichella bariyerlere vurur, birinciliğe çıkar, doğuştan şanslı bu arkadaş. tebrikler.

  203. Arsızlık yapan sensin ben değilim

  204. ya dostum sana helal olsun İNgiltere GP:''Merak etmeyın hala şampıyon olabiliriz.''Bu sözu Rai'den 1 kez bile duyamadık

  205. Arsızlık yapma

  206. aLonsoKenan  avatarı

    Adamım yaa heLaL oLsn sana.!! 🙂 Tarihin ilk korea grand prixini kazanan pilot Fernando aLonso.!!

    Son anda massa'da merdivenlerden çıkarken güldürdü beni ya 😀

  207. İtediğim gibi konuşurum bu kimseyi bağlamaz.Ben öyle kötü sonuçlar alınca kaçıp gidenlerden 2 hafta siteye uğramayanlardan değilim ok

  208. Alonso Gercekten Haketti pitte o kadar hataya ragmen birinci olmayi basardi…Bu Yarista en cok kaybedenler tabiki vettel ve bence rosberg…Saolsun Webber Yine Yaninda Bir kurban daha götürdü bir an yine lewis sandim ama =))Benim icin lewis e gelince keske o hatayi yapmasaydi pist disina cikmasa su anda birinci olarak onu kutluyor olabilirdim

  209. alonso bence adını değiştirsin önüne bir bal ön adını koysun böyle bi şey yok 2006 da ve şimdi nasıl bi şans enteresan kimse bana çıkıp hakketti filan demesin

  210. O değilde Red Bull şampiyon olmasın diye Mercedes motoru kullanmasını engellleyen Mclaren en büyük rakibinin şampiyonluğunu izlemek üzere 😀

  211. Kalpazan sorunun Renault motorundan olduğunu nerden bılıyorsun.Nevey ın yaptığı tasarımlar motora iyi davranmıyor bunu geçmiş yıllardanda gördük :))) senin demenle motor kötü olacaksa dee ne olacak.Tebrik Fernando birkez daha

  212. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    üzüntünüzün sebebi reno motoru değil alonsonun kazanması olsa gerek 🙂

  213. Bari sen konuşma

  214. Kadir YILMAZ avatarı

    Brava, işler her zamanki gibi senin için yolunda evlat. Demek bizim sende göremediğimiz bir şeyi evren kendi içinde görüyor 🙂

  215. SEBASTİAN VETTELİN renault(SARI ÇAYDANLIK) YÜZÜNDEN KAYBETTİĞİ 2. ŞAPİYONLUĞU İZLEDİNİZ.yavaş olmaları yetmiyormuş gibi bide zırt pırt patlıyor

  216. Tebrikler Alonso bir kere daha babalığını gösterden dşyecek söz yok.Redbull iki pilotla yarışmaya devam.

  217. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    :):):):):):):):)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir