Sauber'lerin Yarışı Sutil ile Mücadeleyle Geçti

yazar:

kategori:

Bu mücadelelerden birinde temas yaşayan Kobayahi şans eseri hasarsız yoluna devam ederken Sutil, hem yarış dışı kaldı hem de sonraki yarış için ceza aldı.

Kamui Kobayashi: “Gecikme ve güvenlik aracı ardından başlaması ile ilginç bir yarıştı. Güvenlik aracı arkasında bir şey göremiyordum ama benim için bu şekilde olması sorun yaratmadı. Zayıf görüş ve tutunma eksikliği, bugünün sorunlarıydı. 19 turun ardından güvenlik aracı girdiğinde geçiş lastiklerini taktığımızda sürmesi çok zorlaştı, çok kaygandı.”

“Adrian Sutil bana atak yaptığında içeride kaldım ve çizgimi değiştirmedim. Aynada onu görüyordum. Fren yapamayacağını anlamıştım. Temas ettik ama şansıma aracım çok hasar almadı ve devam edebildim. Son turlarda yine görüş çok ama çok kötüydü. Bu sefer sprey değil karanlık yüzündendi.”

Nick Heidfeld: “Tekrar puan aldığım için mutluyum. Yarışta olanları kontrol etmek bugün kolay değildi. Yarışın geciktirilmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Daha öncesinde görüş sıfırdı. Geçiş lastiklerini erken taktık. Şimdi görüyoruz ki aslında çok erkenmiş. Pistte durması kolay değildi, geri biz durumu idare ettik, daha sonra şartlar da gelişti. Turların ardından kuruyan pistte lastikler de bitti. Ama diğerlerinin de aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum. Adrian’a (Sutil) karşı yerimi koruyamadım. Çünkü aynalarım çok kirlendiği için onu göremedim. Onun arkamda olduğunu telsizden biliyordum. Ama yanıma geldiğinde ancak görebildim. Benim için karanlıkta yarış sınırlardaydı ama yine de sorun yok gibiydi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir