Briatore: "Alonso'yu Ancak Felaket Durdurur"

yazar:

kategori:

Alonso ile 2005 ve 2006 yıllarında son şampiyonluklarını yaşayan Briatore, bundan böyle mücadelenin sadece Alonso ve Webber arasında geçeceğini düşünüyor ancak Alonso’nun şampiyon olacağını söylüyor.

Briatore “Alonso ancak bir felaket olursa şampiyonluğu kaybeder.”

“Vettel için imkansız, Hamilton için de aynısı geçerli. Şampiyon olabilecek isimler Alonso ve Webber.”

“Red Bull’un stratejisini değiştirmemesi halinde Alonso’nun şansının % 80 olduğunu düşünüyorum.”

“Alonso her zaman aynı şekilde sürdü, sadece Ferrari daha iyi ve dayanıklı oldu.” dedi.

Briatore ayrıca Red Bull’un en iyi araca sahip olmasına rağmen kaybetme yolunda emin adımlarla ilerlediğini de ifade etti.


Yorumlar

  1. Seni kim durdurur Briatore??

  2. belki de o felaket olur bilemeyiz

  3. Bana göre sebastian'ın sampiyonluk sansı var.Mucize diyen kişilere katılmıyorum.Brezilyada alonsonun ilk 3'e giremeyip vettelin 1.lik aldıgını düşünürsek hersey değişir.

  4. bu senenin felaketi vettel ve webber di. kore yarışında bardağı taşıran son çirkefliklerde geldi ve bu sezon ne kadar antipatik bir şampiyona sergilediklerini gördük. ama işe bakınki webber ve vettel bile durduramadı alonso'yu. bu araç bu pistte gitmez, virajları göremiyorum, ben çarptım bari bir pilotu daha götüreyim yanımda…acıların çocuğu bile bu kadar ağlamadı. ya alonso ya hamilton. şampiyonluk delikanlı birine gitsin.

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    yok tüm ferrari dışındaki taraftarlar herşeyi fiaya bağlıyolarda:D o yüzden dedim

  6. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    ne biliyorsun sende akıl okuyucu makina mı var :). şampiyon olsun biz tebrik etmesini de biliriz merak etmeyin

  7. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    belki fia ektra bi motor kullanma izni vermiştir ne biliyosunuz:P:P:P:D:D:D mclarencilerin aklından geçmiyo değil hani:D

  8. Canım budaklım hala en iyi araç rbr de diğerleri istedikleri kadar geliştirsin kendilerini.Rbr yi yine kendisi durdurdu.Aptallıklar artı şanssızlıklar

  9. webberin manajeri olan briatore ne güzel açıklama yapmış :)) işin enteresan yanı ferrari aylar evvel 8nci motora ulaştığını söylemişti ne hikmetse tek 1 motor patlatmadı ne kaddar ilginç bir durum

  10. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Evet bunu diyeceğimi hiç ummazdım ama sanırım bu şampiyonluğu en çok alonso hak etti, sezonun ikinci yarısına fırtına gibi girdi hata yapmadı ve yarışlar kazandı. korede hamilton hata yaptı pistin dışına çıktı alonso geçti hamilton şampiyonluktan uzaklaşırken alonso daha çok yaklaştı. ama seneye kuvvetle ihtimal tam bir alonso hamilton savaşı olacak :))

  11. RBR'nin pilotlarından biri şampiyon olsun istiyorum.Tüm sezon istedim ama artık Alonso şampiyon olmalı diye düşünüyorum…

  12. Evet redbullar Türkiyede iyi idi ama Mcleran ve Ferrari ozamana kadar araçlarını egeliştirememişti canım.

  13. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @massathebest söylenecek söz bırakmamışsın. yerinde tespitlerin için tebrik etmek istiyorum…saygılar…

  14. Allah hakedene her zaman yardım eder bunuda Alonsom sayesinde Anti İngilizlere kanıtladık.

  15. briatore emin konuşmuş ama her ikisininde şansları eşit.bence brezilya rbr ye gayet uygun.rbr ve ferrariler arasında geçer ama rbr bir adım önde brezilyada.saat yönünün tersine inişli çıkışlı bir pist türkiye ile benzeşiyor türkiye dede rbr ler çok güçlü idi.fark o zamanki kadar olmasa bile yinede bir adım öndeler diğerlerinden.ferrari brezilyada rbr den güçlü olursa benim için süpriz olur bu.brezilyada webber alonso ile farkı eritebilir tabi rbr enayilik yapıp webberi vettelin önüne almazsa.abu dabi bilinmez bir denklem şampiyonluk anahtarıda orda.alonso-webber haricinde diğerleinin şampiyonluk şansı mucizelere kalmış.

  16. ahmet güneş avatarı
    ahmet güneş

    Dün çıkan haberlere göre diğer pilotların Alonsodan farkı yok hepsi 8. motorunu kullanmış hatta Vettel bu motoru patlattı. Massa 9. motoru kullanmış. Alonsonun fazla zorlamadan podyuma çıkması şampiyonluğu getirir. Ancak o bir savaşcı kazanmayı tercih edecektir. Helal olsun Spadan sonra ben buralara geleceğini düşünmüyordum…

  17. bu yıl benim açımdan çok zevkli geçti. sonunda şampiyon olurmuyuz? inş diyelim. alonso bu performansı ile gönüllerimizin şampiyonu oldu bile. brezilya çok önemli olacak. şimdiden heycanı bastı bile. Briatore aslında bence felaket olarak mekanik sorundan veya herhangi bir dış etken yüzünden başımıza bişey gelesinden bahsetmiştir. bu konuda da çok haklı bence.ama diğer şampiyonluk adaylarının bence şansı bitmedi. bu konuda briatore ye katılmıyorum.

  18. Vetteli sezon boyunca durduran kendi hatalarını saymassak felaket değilmi zaten.o felaketler olmasa kendi hatalarına rağmen şimdiden şampiyonluğunu ilan etmişti sanırım.bahrein,avustralya,ispanya,kore.kemiksiz 60 puanı bırakmıştır pistte 🙂

  19. alonsonun motoru son kilometrelerini gidicek overtaking yaptığında vettel gibi olur ve olacakta bu diazın şampiyon olmayacağı kesin ferrari fun larının sevinçleri kursaklarında kalacak şampiyon webber

  20. Alonso'yu ancak felaket durdurabilir .
    Evet .
    Bence bu teknik arızadan çok Webber veya Vettel'in başına gelebilecek bir aksiliğin sonucu olabilir.Malum şampiyonluk mücadelesi de Redbull'un istikrarsız fakat üstün performansı da sürüyor.Mclaren'in araç olarak bu mücadelede daha geride kaldığı ve bundan sonraki yarışlarda da diğerlerine göre pasif kalacağı düşünüldüğünde Alonso'nun ferrarisi ve Redbullar birbirini takipte olacaklar.Artık kimse birbirine acımayacak,herkes yanındakilere aldırış etmeksizin yalnızca ilerideki hedefe odaklanacak ve bu uğurda feda edilmesi gereken herşeyi tereddütsüz feda edecek.Riskler alınacak,sonucu değiştirmek için o anki durumunu bile riske atan pilotlar diğer pilotlara zaten acımayacak.Tabi bir de ne kadar sert,soğukkanlı görünseler de her pilotun içinde bir panik havası,tereddütler,keşkeler oluşacak.Hal böyle iken ve sezon boyunca Vettel'in her kazasında yanında kendisiyle birlikte götürebildiği kadar çok pilotu götürdüğünü Webber'in ise daha son yarıştaki yakıcı performansı ile Rosberg'i yakışını izlemişken tüm bunların üzerine Redbull pilotları üzerlerine kara bulutları çekme konusunda ne kadar yetenekli olduğunu her fırsatta uygulamalı olarak bize gösteriyorken insan ister istemez son yarışlarda neredeyse hatasız performanslar sergileyen Alonso'nun ve onun (dayanıklı olduğuna inanmak istediğim ) 8 numaralı ferrarisinin teknik sorunlardan çok Webber veya Vettel yüzünden bir felakete uğrayacağını düşünüyor.
    O yüzden Alonso'nun özellikle artık sabrının,insafının kalmadığını düşündüğüm, bundan böyle 'ya ben ya hiçkimse' tavrını takınacak olan Vettel'in yanından yöresinden çekilmesini temenni ediyorum.

  21. Ferrari'nin ve Alonso'nun ayakları yere basıyor, her yarış yeni sürprizlere gebe oldu bu sezon. Alonso iyi fark kapatıp geldi ve bence bu son yarışlarda ki performansıyla şampiyon olmayı haketti diyebilirim. Önemli olan her şey bittiğinde lider olmak, bunu en iyi massa ve hamilton taraftarları bilir, 2008 yılından.

    2010 sezonunu "expect the unexpected" sezonu olarak ilan ettim bile kendim açımdan.

  22. Bu kadar acayip geçen, hep tahminlerin ötesinde seyreden bir sezonda net cümleler kurmanın manası başka olmalı.
    Son gülen tam güler diyebiliriz ancak.
    Absürt bir adamdan ancak bu kadar laf duyabilirdik zaten bir kerede kapasitenin ötesine geç be adam.

  23. 2 SENE ÖNCE OLSA

  24. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    motor sorunu veya başkası (baricello gibi) çarpmadıkça, bence de alonso kazanır…

  25. Takımlarda işimiz çok zor. RedBull ile 52 puan fark var. McLarenle 25 puan. En azından McLarenin önünde bitirelim yahu 🙂 Aslında oldukça mümkün bu, Brezilyaya gidiyoruz ve Felipeden bu yılki en iyi sürüşünü orada bekliyorum. Güzel puanlar alabiliriz.

  26. umarım bütün sorunlar uzak olur Fernando dan.O bu şampiyonluğu 2007 de kıl payı,2008 dede geç gelişen bir araç yüzünden kaybetti.umarım 2010 onun yılıdır.

  27. Red Bull'un Webber'e yönelmesi lazım, yoksa şampiyon büyük ihtimalle Fernando olur.

  28. Ertan Akkaş avatarı

    F1'de oranların bir önemi yoktur. Her zaman şaşırtacak bir şey bulur bu mendebur spor =) Sadece bekleyip izlemek lazım. Şuraya yorum yazarken bile heyecanlanıyorum valla =)

  29. Ertan Akkaş avatarı

    Arkadaşlar sakınılan göze çöp batarmış. Sürekli söylemenin fazyadı yok ben bu motoru ki zaten Ferrari defalarca endişe duymadığını söyledi Alonso da öyle. Ama motorsporarı tabi bu büyük bir felaket her olabilir.

  30. MagicAlonso avatarı

    bende aynı şekilde düşünüyorum.harika bir sezon izledik bu bize fazlasıyla yeter

  31. Son yarışa kadar beklip görelim 2008 finaline benzer bir final olacak gibi Redbull bu mantıkla giderse Fernando şampiyon olur

  32. Webber yenince de Alonso yenmiş sayıldı 😀 Benim mantığım bu 2010 sezonu için.

  33. murat levent avatarı

    Eşit puanlarda yarış 1.liği fazlalığı avantajınıda unutmamak gerekir tabiki.

  34. Düşüncelerine katılıyorum ve +1 diyorum. ancak Briatore Alonso'nun bir felaket yaşaması ile ancak şampiyonluğu kaybedebileceğini söylemiş. Motor patlatmak veya yarış dışı kalmak eylemlerini felaket olarak nitelersek, Briatore'nin açıklamasıyla örtüşüyorsun. Briatore de "Alonso kesin şampiyon olur." dememiş sen de. =)

  35. murat levent avatarı

    Valla bu saaten sonra olmasa da gam yemem, bana göre olmuştur bile. Bundan 2-3 ay evvel yerlere yatıyodu bir çok insan 50 puan geride iken şampiyon olabilirim dediğinde, neticede alayını morarttı. Bu saaten sonra olamazsa da mekanik bir sebepten dolayı olamaz, bu yüzden de hiç gocunmam.

    Olay bitmiştir. Dağılın 🙂

  36. Belki dikkat etmişsindir yarışlarda. Kaskların vizörlerinin (ben cam demeyi tercih ederim :D) filmleri vardır. Pilotlar çeşitli zaman aralıklarında bu vizörleri çıkarıp atar. Bu yüzden temiz. İlginç bir resim ama hakikaten. Kore çok ilginç görüntüler ve manzaralar sundu bize.

  37. burak bocek avatarı

    Masstathebest arkadaşımız haklı.Her şey 1 yarışta tepe taklak oluyor.Özellikle bu sezon ve bu yeni puan sisteminde 11 puan 4 puana denk geliyor yada 4.5.O yüzden hiçbir önemi yok.Aynen bende nazardan korkuyorum yani bir an rahatlamaya gelmiyor.Sadece kazanmak zorunda değiliz bu yarışta ama pist yapısı itibari ile avantaj sağlayabilir.Mclaren için de bir fırsat olabilir bu pist lakin hepsi motorlarında artık Ferrariyi yakaladı ve zaman zaman hararet yapıp duman aldığını gördük.Sezonun ilk yarışlarında çok motor sıkıntısı yaşadık ama taşın suyunu sıktı derler ya o misal maşallah çok iyi dayanıyor.Benimde en büyük korkum bir arıza yada kazaya karışmak.Bunun dışında Alonso çok motive ve yardırmış geliyor.Açıkçası hata yapıcağını sanmıyorum.Briatore haklı tek durdurabilecek bir felaket.Bunuda görmek şampiyonluğa el sallamak anlamına gelebilir.Asla çok güvenmemek lazım hep temkinli bekleyeceğiz.Kısmetse oluruz yoksa patates

  38. Len Briatore ne adamsin, hangisi sampiyon olursa olsun sen kazanacan demi 🙂 Gerci haksiz da degil, Redbull Vettel`in uzerine oynamaya devam ederse Alonso`nun sansi cok yukselir, Schumi bile Redbull`a kardesi gibi sevdigi Vettel`i birakin Webber`e yogunlasin diyorsa vardir bir bildigi.. Ben de artik 2 sampiyon adayi kaldigini dusunenlerdenim, mucizeler oluyor evet ama mucizeler herzaman olmaz..

  39. Vettel ve Webber'in başına gelen felaket harekete geçirdi belki bir başka felakette durdurur belli mi olur :)) bekleyip görelim

  40. Briatore alonso şampiyon olmayacak.alonsnun motorunun patlama zamanı geldi

  41. spa motoru japonya ve kore'de kullanıldı. son iki yarışta monza motorunu kullanıcak büyük ihtimalle. ki bu biraz endişe yaratıyor monza'nın motoru nasıl zorladığını düşününce :S

  42. Alonso'yu artık ancak mekanik arıza durdurur. neden mi?

    1- Zaten sezon sonunda fazla hata yapmayan bir pilot, son 2 yarışta red bull sürücüsü tipinde hatalar yapması düşük olasılık.

    2- bu işlerde amatör olduğu her halinden belli red bull takımı, hala webber'i desteklemeyerek kendi kuyusunu kazıyor, ki bu da sıralamalarda vettel webber'den daha iyi olduğu için vettel in önde bitireceğini, dolayısıyla Alonso'nun avantaj kazanacağını gösteriyor.

    3- vettel daha geride olduğu için alonso'nun fazla kasmasına gerek yok, ayrıca savaşacak takım arkadaşı da yok. Brezilya da red bulllar massanın arkasına düşerse 10 turda 10-15 saniye yavaşlatır onları massa.

    4- Mclaren nerdeyse bitti, araçları ferrari den de yavaş, mucize lazım.

  43. "Vettel için imkansız, Hamilton için de aynısı geçerli. Şampiyon olabilecek isimler Alonso ve Webber."

    böyle saçma sapan ve her defasında boyumuzun ölçüsünün alındığı sözler sarf etmek, (hadi bizler seyirciyiz diyelim) böyle f1 tecrübesi olan bir adam için çok komik. (gerçi adam da demeyelim, kendisi insan değildir çünkü).

    2006'da alonso avantajlıydı, şampiyonluk alonso'nun dedik, monza'da motoru patladı. şampiyon schumi olacak dedik, 2 hafta sonra bu kez schumi motor patlattı. millet tahminleriyle kaldı.

    2007'de son 2 yarışa girerken hamilton raikkonen'in önünde 17 puan (şimdiki puan sistemiyle 40-43 puan arası) farkla liderdi. hamilton şampiyon dedik, sonucu gördük.

    2008'de şampiyonluk mücadelesi çok sert geçti. brezilya'ya geldiğimizde "yıldırım aynı yere iki kez düşmez" dedik, hamilton şampiyon olacak dedik, ama massa çizgiyi geçtiğinde şampiyondu. son turun son sektörünün son virajında hamilton geçişini yaptı, şampiyon oldu. milletin yine ağzı açık kaldı.

    istatistikler ve ihtimaller ortadayken, sırf menajeri olduğu 2 pilotu öne çıkarmak için böyle saçma sapan konuşmasına gıcık oluyorum. webber ve alonso'nun avantajını hepimiz biliyoruz, ama yıllarca kafamıza vura vura öğrendiğimiz gibi, imkansız diye bir şey yok şu anda. ferrari ve lider olan alonso bile her defasında "ayaklarımız yere basmalı, hiç bir şey bitmedi" diyor. f1 içinde olan bir insan, taraftar ağzıyla konuşmamalı. sonra beklenmeyen şey gerçekleşir, söylediğinle rezil olur kalırsın.

    gerçi briatore denen kişilik yoksunu canlı, zaten rezil biri ama neyse..

  44. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ulaş alonso inanıyor tüm kalbiyle savaşıyor ve karşılığını alacak bence alonsonun Allah inancı yok biliyorum ama bi hadis var 'mazlumun her zaman duası kabul olur kafir olsa bile'ingiltereden sonra alonsonun canını çok yaktılar dalga geçtiler güldüler ve duası kabul oluyo Allah bizimde dualarımızı kabul etsin

  45. ve tabiki bunlar bi ön görüş hangi yarş hangi motoru kullandı bılmıyorum ama yorumlar ve acıklamalara göre konusuyorum.

  46. ferrarinin sadece 1 motoru patladı oda 1 yarış cıkarmıstı yani aslında pek sorun yok. sıngapurda almanya ve macaristan motoru kullanıldı. japonyada ve korede sanırım monza motoru. brezilyada spa motoru. abudabide ise bahreyn motorunu kullanablırler. ama abudabide spa motorunuda kullanablr. ferrari motoru dayanklılık konusnda pek sorun cıakrmıyor artık aman nazar değmesin:) amin.

  47. bence ferrari motor değişkliği yani son yarısta motor değişkliği yapmıcktır abudabide 12,13 baslasa start anında kaza yaşama riski cok cünkü orta grup ve cok karısık onun yerine. sakınce sürerek motoru zorlamadn yarısı bitirir.. dün sanırım alonso monza motorunu kullandı. brezilyada spada kullandığı motoru kullanacaktr 1 yarışlk motor abudabide ise bahreynde kullandığı motoru var onuda abudabide kullanabilir.

  48. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bence ferrarinin planı şu brezilyada kazanıp massa da 2 olursa wbberde 3olursa en ii ihtimal fark 24 puana çıkacaktır abu dhabi ye yeni motorla gidip ordada ii bi pozisyon yakalayıp 12 13 başlar ve alacağı 1 puan onu şampıyon yapar plan bu bence ama brezilyada yarış kazanamazsak önlemini almışlardır onunda bulurlar bi yolunu ben güveniyorum takıma ama plan bu bence

  49. murat levent avatarı

    Ne kadar ilginç bir resim, kaskın üstü ve aracın her yeri çamur içinde ancak kaskın önündeki cam pırıl pırıl.

  50. tek endışem motor başka sorun yok.:(

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir