Heidfeld: "Kore Gördüğüm En Zorlu Şartlara Sahipti"

yazar:

kategori:

Alonso’nun telsizden ‘gördüğüm en tehlikeli şartlar’ sözü sorulan Heidfeld: “Katılıyorum. Bunu telsizden ben de söyledim. Çünkü Charlie (Whiting) dinliyordu. O anda kulaklarını 24 pilotun da aynı şeyi bağırdığını düşünüyorum”

“Ben de sürülmesi en kötü şartlar olduğunu söylemiştim. Ve kırmızı bayraktan önce kırımız bayrak sallanması gerektiğini söylemiştim. Neden çok kötü olduğunu dışarıdan anlamak zordu. Durup araçtan çıktığımızda biraz çiseliyordu. Ama araç içinde görüş sıfırdı”

“Tek sorun görüştü. Çünkü az su vardı. Sadece sürmek olsaydı kolaydı”

Heidfeld, Whiting’in doğru karar verdiğini ve izleyicileri memnun etmek için güvenlikten ödün verilmemesi gerektiğini ifade etti.

Heidfeld: “Charlie, kolay bir konumda değil. Elbette herkes bir yarış görmek istiyor, gösteri izlemek istiyor ama (Whiting) güvenliği de göz önünde bulunduruyor.”

“Onun oturduğu yer ile bizim gördüklerimiz çok farklı. Bu yüzden onun için bir karar vermek çok zor. Güvenlik aracı arkasında başlamanın harika bir karar olduğunu düşünmüştüm, böylece görüş durumunu kontrol için şansımız olacaktı.”

“Güvenlik aracında başlayıp sonrasında kırmızı bayrak sallanması pek sık olmaz. Bu yüzden onu tebrik ediyorum, doğrusunu yaptığını düşünüyorum”

Bridgestone Motor Sporları Lastik Gelişim Sorumlusu Hirohide Hamashima, yarışın başlarındaki sorunun yağmurun miktarı değil, pistin zayıf tahliyesi olduğunu söyledi.

Hamashima: “Sorun, suyun tahliyesindeydi. yüzey aslında iyiydi, çabuk kuruyordu ama su, pistten çıkmıyordu.”

“Pistte duran suyun kalınlığı çok değildi ama tahliye pek iyi değildi Bu yüzden çok sprey oldu”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir