"Alonso, Senna ve Schumacher'le Aynı Sınıfta"

yazar:

kategori:

Eski Formula 1 yarış galibi ve takımı sahibi Berger “Bazen özel sürücüler gelir: Ayrton Senna, Michael Schumacher ve Fernando Alonso onlardan bazıları.” dedi.

Berger, 1990lı yıllarda Mclaren’de Senna ile birlikte takım arkadaşlığı yapmış bir isim ve daha sonra 1996’da Ferrari’de Schumacher’e yer açarak Alman sürücünün Benetton’daki koltuğuna geçti.

Servus TV’ye konuşan Berger “Onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler.” dedi.


Yorumlar

  1. Konuyu ve beni iyi hatırladın ama benim "Apo" yazdığım aklında kalmış,olabilir.bu haber sayfasını artık geride bırakalım …

  2. Hatta sözkonusu admin olunca kibarlaştığım ve sayın diye hitabettiğim falan yazılmıştı.Bu sefer notlarıma bakmadan isim vermeyeyim:)

    Kaynak: http://www.trf1.net/index.php/formula1_haberler/17381-alonso-senna-ve-schumacher-le-ayni-sinifta.html#ixzz144KM9eYM

    hiç gerek yok ajandanı karıştırarak yorulma.o yorumuda ben yapmıştım sende bana Sayın Kirve 12 Sedat diye cevap vermiştin 🙂

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takıma bağlılık başka bir konuydu.Yeri geldiğinde bizim pilotla işimiz yok biz takım fanıyız derler ya.Ama bakarım takım haberinde kimse yok.
    Elbette nereye istersen yazabilirsin.Zaten rekor kıran haberler Alonso haberleridir.Eğer mutlu olacaksan yazmayayım demiştin ben de senin yazıp yazmamanın benim mutluluğumla alakası yok dedim.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sedat,
    Başka bir konu ve kişi karışıklığını Sayın Çelik aydınlattı.Bize de özür dilemek düştü.
    Yanlış hatırlama bazen insanı etrafındaki insanlara karşı mahcub edebilir.Pek ala yerinde özür dilemeyi bilmek gerekir.Eywallah.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sayın Çelik,eğer öyleyse özür dilemekten başka bişey yok.Adınızın geçmesinden dolayı da kusura bakmayın.O lakabı başka sebeblerden dolayı hiç sevmem.Burada yazmak istemiyorum ama bana başka çağrışımlarda bulunur.O söyleme daha önce de karşı çıkmıştım.Daha önceki yazılanları sizin kadar kolay bulamıyorum.Bulabilseydim o şekilde yazmazdım.Ama eminim ki bu tür bir muhabbet benim ajandamda kayıtlı.Ben kişiyi karıştırmış olmalıyım.O konuyu tekrar araştıracağım.Ama öyle yazanlara karşı olduğumu bir kere daha söylüyorum.Size karşı hitap şeklimin dahi sorgulandığını hatırlıyorum.Hatta sözkonusu admin olunca kibarlaştığım ve sayın diye hitabettiğim falan yazılmıştı.Bu sefer notlarıma bakmadan isim vermeyeyim:)Size hitaben yazım sadece bir temenniydi ama bu bile buralara getirildi.Sağlık olsun.

  6. bu olaya ben de müdahil olayım. baktım eski yorumlara ve "apo" denmediğini belirtmek istedim. daha öncesinde böyle muhabbet oldu mu bilmiyorum tabi.

    hakan bunlar senden çekiniyorlar gelmenı hiç istemiyorlar bunları mutlu etme sen yazmaya devam.Mühür Abdullah Çelik'in elinde sen gerisini boş koy 🙂
  7. Pardon uzun oldu ama Kimicide olacaktı aramızda onu yazmamışım özür dilerim küser sonra bana,Herkül :))

  8. Nickini yazmayacağım bir başka alonso fanı arkadaşlada iletişim kurmak istedim,alonso mclarendeyken diğer bir sitenın mclaren klanından tanıyordum ama o bile iletişim kurmamı farklı yorumladı:) birde sennaalonso var onunlada çok tartıştım diğer sitede mclaren klanında ama sever,sayarız bir birimizi 🙂

  9. Takıma bağlılık ve bazı kişilerle anlaşabilme konusunda şunuda belirteyim .biz bir grup olarak bunların arasında Mclarenci,Ferrarici,Schumici,Montoyacı bulunmakta,hep beraber buluşup aynı ortamda bir yarış izleyip arkadaşlık kurabiliyoruz.hiç birimizde hamiltoncu değiliz.zateh hamilton fanına ben pek rastlamadım bir tv deki hamdi toprak var onu biliyorum.ana sayfada yazan bir hamiltoncu varmı ? alonsocularada davetimiz olmuştu ama kabul eden olmadı.birileri ile sorunu olan biz değiliz Alonso fanları.bu sayfandan alonso fanı hariç kaç kişiye beraber yarış izleyelım arkadaslıklarımızı geliştirelim diyebilir bir alonso fanı? yaşar koçyiğidi bir kenara alıyorum onunlada arkadaşlık kurabılırım real olarak her ne kadar sivri dilli olsada.

  10. Takımına bağlı olmak demek alonso haberlerının altına yorum yapmamak demekmi oluyor,bu söylediğin hangi mantığa uyuyor anlamadım.yani alonso haberlerinin altına yorum yapılması neden bu kadar zorunuza gidiyor?burada herkes her haberin altına yorum yapabiliyor öyle bir sınırlama yok. takıma bağlı olmakla alonso haberının altına yazmak arasında ne bağ var çözemedim.Alonsoya kin kusan (senin tabirinle) kimi taraftarlarının yanındayım özellikle Herkülün.aynı mantıkda düşünüp bir doğruda buluştuğum insanlarla neden aynı paralelde olmayayımki? Anlaşamadıklarım sadece alonsocular,diğer bütün takım ve pilot taraftarlarıyla büyük ölçüde anlaşabiliyorum.2008 spa da ne varmış?hamiltonun bence 1 birinciliği hiç edildi aksini söyleyen kimicilerlede tartışırım.”Apo” kısaltmasını gerçekten o gün kullanıp kullanmadığımı hatırlamıyorum,hatırladığım içinde mühür geçen cümleyi söylediğim.genelde çok dikkat ederim Apo yazmam değil burada forumdada buna dikkat etmişimdir.ha velevki yazmışım o kısaltmayı hata yapmışım ama bu şekilde yazmış olsam bile yakınlığım yok yani sonuç olarak senin düşündüğün tarzda bir ahbaplığım sohbetim beraber yürümüşlüğüm yok kendiside sana cevap verebilir.ne oldu şimdi bu neyi ispat etmek istedin? Sen benim o cümlemi bazılarını admini tanıyorum demişim anlamanında anlamışsın ama ben şimdi senin anladığını düzeltiyorum farkındaysan.ilk mesajımdada var buna cevap.benım yazmamla senın mutluluğun doğru orantılı değilse ben söz verdimi yerine getiririm söylemini bir daha kullanmasın olur biter yada ben sen bu cümleyi bir daha yazdığında üstünde durmam.

  11. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yapma Sedat.Önyargıyla yaklaşmakta da yargısız infaz yapmakta da ustasınız.Takımına bağlı taraftar grubu olup da Alonso haberlerinin altından çıkmamak biraz çelişki olmuyor mu?.Alonsoya kin kusan kimi taraftarlarına çok iyi yazmışsın diyerek destek vermek çelişki değil mi?Düşmanımın düşmanı dostumdur mantığını bırakın.2008 spa dan beri hamilton ve kimi taraftarları iyi anlaşıyor ama takımcıyız diyenleri anlayamadım gitti.
    lakap taktığımı hatırlamıyorum diyorsun sonra da isyan eden birine o lafı dediğimi hatırlıyorum diyorsun.Bak cümleyi tekrar aynen yazıyorum.'''''''Mühür Aponun elinde …….'''''.Şimdi burada lakap yok mu???.Şimdi burada admini tanıma blöfü yok mu?
    Senin yazmanla ya da yazmamanla benim mutluluğum doğru orantılı değil.Bir temenniyi bu kadar uzatmanı anlayamadım.Saygılı davranana ,üzerine bir kat daha ekleyerek saygılı davranmaya çalışıyorum.

  12. Tahir,tipik mclaren taraftarı nasıl oluyor tam olarak sana göre.bence mclaren taraftarlarının büyük bir bölümü bilinçli,saygılı ne konustuğunu bilen ve sadece TAKIMINA bağlılık duyan taraftar grubudur diğerlerinden bir parça ayrı bir yerde durmaktadır (bence).çevrendeki kişilere başarı temennilerini ben duymadım ama doğrudur demişsindir,ben aslında yadırgamıyorum Abdullah Çelike başarı dileğini ama halk diliyle söylemek istemiyorum sen anlamışsındır bir parça o yöne kayıyor gibi.bende başarılar dileyecektim aslında ama seni gördüğüm yada hisettiğim duruma düşmeyeyim diye yazmadım.Ayrıca lakapmı takmışım ben anımsayamadım ne demişim ? yani o kadar yakın değilim,hiç sohbetim olmadı.sana daha yakınım emin ol 🙂 .burda isyan eden birine o lafı dediğimi hatırlıyorum tam olarak o şahızın neden isyan ettiğini hatırlamıyorum fakat yanılmıyorsam birileri o kişiyi hedef göstermişdi bende kafaya takmamasını Abdullah Çelik (yada bir başka admin) yorumlarında bir hata görürlerse bunu cezalandıracaklarını onu hedef gösterenleri takmamaları manasında demişimdir.senin hedef göstermende ise Abdulah Çelik sana cevaben keşke herkes sizin gibi olsa dediği için aklımda kalmış yani senin bazı yorumlarını anımsamıyordu o anda sanırım. Admin arkadaşları falan tanıdığım yok hiçbir admininde beni kayırdıgını sanmıyorum.baskı yaptığım falanda yok ama sen bazi şeyler size has,adminleri tanıyorsunuz diyince o arkadaşların hakkını yemiş oluyorsun.Fatih Küskü neden yazmıyor biliyormusun ?? bazı yorumların bel altına kaydığı doğru ben bır takım ikazlarıda kendi adıma gerçekleştirdim emin olabilirsin.sende ikazlarını arkadaşlarına yap istersen.kimi taraftarlarıyla alonso taraftarları yıllardır tartışırlar buna neden olan ben yada mclarenciler değiller.ingilizleride severim bunuda belirteyim.

    Söz verip sözunde durmama mevzuuna gelince.ne yaptık bırıne bır çek senet verdikte karşılığımı çıkmadı 🙂 bu kadar abartmana gerek yok.yıne senın gibi adminler tarafından kollandığım lafını bir iki kişi yazdı dıye bir süre ara verdım yazmaya sonra yoğun istekleri kıramadım yazmaya başladım.sen etik değil,ben senin yerınde olsam yazmazdım dıyorsan yazmayayım,mutlu olucaksan yazmayayım .?

  13. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sedat,tipik bir mclaren tarafarı gibi davranmışsın.Ben çevremde kpss ye giren belki 10 kadar kişiye dilediğim başarı temennisini sayın Çelik'e de diledim.Lakap takacak kadar samimiysen sen neden başarılar diyemedin.
    Sen bundan 1 ay kadar önce ,burada isyan etmeye başlayan birisine aynen şöyle demiştin:(Mühür Apo'nun elinde boşver takılmana bak).Unuttun mu yoksa.Tabi bazı şeyler sadece size hastır.Admin arkadaşları tanıyor olmanız bişey değiştirmez onlara da bu şekilde baskı yapmanızı gerektirmez.Kimseyi hedef göstermeye ihtiyacım yok.Yalnız şu son dönemlerde yazılan yoruma benzer cümlelerin içeriği belden aşağı olmaya başladı farkındamısın ve sen bunu onaylıyorsun değil mi.Kimi taraftarlarının ,Alonso taraftarlarıyla birbirine girmesine seviniyor arada sırada onlara destek verip arı kovanına çomak sokuyorsunuz.Tıpkı Osmanlı imparatorluğunun son dönemlerinde ingilizlerin yaptığı gibi.

    Boşver demekle kendisine sarma olaylarını kastettim ,adı geçen kişiyi değil..Ben sütten çıkma akkaşık olmayabilirim.Ama söz verdim mi sözümde dururum.Gidersem bir daha asla geri gelmem.

  14. F1 i eskiden beri vede derinlemesine takip edenle sığ bakışlarla sadece tek pilota odaklı izleyenler nasılda belli oluyor?…Anlayan anlamıştır heralde…

  15. Gün gelecek Fernando ALONSO ve diğerleri denecek;)
    Çekemeyenler yazsın bi tarafa 😉

  16. Ben tutugum pilotu savunuyorum.diğer pilotlar için hiç bir aşalayıcı kelimelerim olmadı.Yeri geldi Alonsoyuda övdüm.Tuttugun Rosberg için hiç bir kötü yorum yapmadım.ben hakedene hakettigi yorumu yapmaya özen gösteririm.Bu sitede Ne lewis ne alonso ne de digerleri için haketmedikleri bir yorum yapmadım.ama jetman ben senin Schumiyi aşalamak için elinden geleni yaptıgını bir cok kez gördüm.evet objectif olarak elimizden geldigince yorum yapmalıyız ama önce bir bak bakalım kendin objectif olabiliyormusun.bnce hayır.

  17. Uzun zamandır yorum yapmıyordum.. Ancak eski f1 severlerin yorumlarını görünce, en azından düşüncelerimde yalnız olmadığımı anladım.. schumi ile ilgili yeni yetmelerin yorumlarını umursamıyorum. Burada schumi'nin başarıları için negatif konuşanların kaç yıllık f1 izleyicisi olduğunu tahmin edebiliyorum.. Uzun zamandır izleyen arkadaşların tüm pilotları analiz edebilme şansı olduğundan yorumları beni şaşırtmıyor.. Jetman dostum yine patlatmış bombasını "istatistikler, başarılar önemli değil bunları hangi şartlar altında kazandığın önemlidir diye" işte dostum bu yüzden schumi!.. Öyle youtube ile olmaz sende schumi'nin daha yavaş aracıyla herkesin tek pitstop yaptığı yarışta 3 pitstop yaparak "sıralama modunda" turlar atarak son pitstoptan rakibi ile yanyana çıktığı ve geçtiği yarışı canlı izleseydin keşke.. ama sana ne desek nafile sen şehir takımı tutar gibi rosberg tutuyorsun 🙂

  18. Tahir,Abdullah Çelikle çok mesajlaşır oldun saygılar,hürmetler havalarda uçuşuyor maşallah.:) yanlız geçen Hakanımı hedef gösterdin ondan sonrada Abdullah keşke herkes sizin gibi olsa gibi bir şey yazdı epey garipsedim bunu.sütten çıkma ak kaşık olarakmı gördü seni anlayamadım bir türlü :)) öyle gerisini boş verin demekle olmaz.Jet man her ne kadar schumici kardeşlerime itici gelsede o da bu sitenin müdaivimi,aklına takılan bir şeyi sormuş kibarca.boşvermek olmaz..

  19. diktatörlükten demokrasiye geçince böyle oluyor:)))
    aman yağcılara dikkat bu arada aşağıdaki örneği olduğu gibi:))))

  20. Tahir,Abdullah Çelikle çok mesajlaşır oldun saygılar,hürmetler havalarda uçuşuyor maşallah.:) yanlız geçen Hakanımı hedef gösterdin ondan sonrada Abdullah keşke herkes sizin gibi olsa gibi bir şey yazdı epey garipsedim bunu.sütten çıkma ak kaşık olarakmı gördü seni anlayamadım bir türlü :))

  21. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Sınav iyi geçtiyse gerisini boşverin gitsin.

  22. önüne gelen bana sarıyor bunu anlamıyorum. benim her habere, her yorumca cevap verme, güzel yorum, kötü yorum gibi onay verme ya da onaylamama gibi bir durumum söz konusu değil. olmaz da. amacınız nedir bunu anlamadım açıkçası? benim tarafsız olmamak için sitede yayınlanan her habere, yetmedi bunun yanında her yoruma yorum mu yazmam gerekiyor? kusura bakmayın işim bu değil. işimin olmadığı dönemlerde dikkatimi çeken haberlere ve yorumlara kendi düşüncemi iletir geçerim.

    siz tarafsız olun peki, ben taraflıyım.

  23. birde sayın abdullah çelik 91 den beri ve michael in yorumlarına 2 süper yorum yazıyorsunda lost boy un yorumuna neden güzel yorum yazmıyorsun hepsine yaz yada hiç birine yazma.tarafsızlığın zan altında kalmasın

  24. ok jetman herkes birbirine saygılı olmalı sonuçta gerçeği biz değiştiremeyiz gerçek herzaman gerçekdir.ama kişisel olarak birbirimizi daha iyi anlamaya çalışmalıyız gerginlik hoşgörüsüzlük kime ne kazandırmışki.

  25. tuttuğu pilotu savunmak herkesin hakkıdır elbette samet.saygı duyarım.değil sen bu sitede yorum yazan herkes saygıyı hak eder.tuttuğun pilotu savunuyorsan harbi taraftarsındır.ama objektif olarak elimizden geldiğince savunmalıyız.rakip pilot başarılı olmuşsa onuda tebrik etmeliyiz.ben bunu schumi de yaptım yeri geldikçe.
    işte bu camianın futbol camiasnından farkı bu olmalı.

  26. 2005 sezonunu izlemeyerek yorum yapmana üzüldüm.

  27. üstüne basarak yine söylüyorum ben rosbergin schumiden daha iyi bir pilot olduğunu iddia etmedim.konuyuda burda kapatalım.en azından bu sayfada

  28. demagoji yapma adamım podyuma çıktıysa gridin en güçlü 4.takımı ile çıktı. mclaren-ferrari-rbr lerden birkaçını mağlup ederek çıktı.onlarda mgp den daha güçlüydü

  29. Bende ilk yazımda onu anlatmaya calıstım jetman.Neden pele değilde maradonanın en iyi oldugunu ve neden maradona örnegiyle schuminin aynı degilde farklı oldugunu gayet iyi ir şekilde anlattıgımı düşünüyorum dikkatlice okursan.

  30. bnde onların görüşlerinin yanlıs oldugunu anlattım jetman ne var bunda ? sen konu rosberg olunca kükrüyosun bırak bizde savunalım tuttugumuz pilotu

  31. jetix yaw kardes anadola biniyorsun ferrariye laf atıyorsun ne diyem sana:))

  32. jetman iyimisin sen kardes sen bu gidisle jordan a da laf atarsın loeb e de sen adamın bir podyum görünce havalara ucuyorsun demekki rosi bebek schuminin yaptıklarını yapsa 20 yaş değil 30 yaş gençleseceksin schuminin rosi bebeğin yaşındayken nasıl araç kullandigini ac bak izle gerci dünyanın kabul ettigini bir markayı efsaneyi ben niye savunuyorumki sana uyupda boşuna vakit kaybı 🙂

  33. pardon japonya 2010 olacaktı

  34. 1986 ünya kupasını canlı izledim.hatta mexıco mexıco isimli şarkıda yapmışlardı o kupa için.diego armando maradona tek başına dünya kupasını Arjntin takıma kazandırmıştır adeta.bunuda herkes bilir.
    gelelim bizim olaymımıza örneğin japonyada 2005 te galip gelen pilot kamui kobayashi den daha az hatırlanacak.2005 japonya deyince galip gelen pilotdan çok kobayashi hatırlanacatır.

  35. samet özdemir diğerlerinin hepsi tarafsız yorum yapıyorda.lost boy mu taraflı yorum yapıyor.ve 91 den beri michael ve lost boy görüşlerini yazmışlar.konuyu fazla uzatıyorsun

  36. 1994 benneton fordla dünya sampiyonlugunda williams renault bennettondan daha hızlı araç olmasına ragmen damon hill'i maglup ederek schumi şampiyon olmustur.1995 sezonu williams renault bennetton forddan açık ara daha hızlı araç olmasına ragmen inanılmaz performans ile alınan dünya sampiyonlugu.(şimdi buraya kadar ben schumiden daha hızlı bir pilot göremedim.nedense benettonda en hızlı araç olmamasına ragmen Schumi dünya sampiyonu olmus.gelelim ferrari yıllarına formula 1 2000 sezonu.toplam 17 yarışta schuminin attıgı en hızlı tur sayısı 2 iken hakinen toplam 9 yarısı en hızlı tur atarak bitirmiş.Şimdi nasıl olurda ferrari en iyi araç oluyor?f1 2002 sezonuna gelelim 2001'i saymıorum cünkü schumi domine etmişti tüm sezonu.şimdi bu adam tüm sampiyonluklarda en hızlı araçla almıstı ya icelemeye devam edelim.2001 sezonu montoya 7 pol position schumi 6 pol position.ve schumi tamam hadi ferrari en hızlı araç olsun toplam 17 yarısta podyumdan asağı inmemiş.Takım arkadası barichelloyu ikiye katlamıs bu adam.hiçbir pilotun karamayacagı bir rekor.saygı duymak gerekirken duyulmamasıda ilginc olan taraf.f1 2003 sezonu mclaren ve williams'ın Ferrariden daha hızlı araç olmasına sezonu takip edenler bilir.Schumi dünya sampiyonu olmustur.gelelim 1997 sezonuna williams renault acık ara gridin en hızlı takımıdır.öyleki 17 yarısta sadece 3 kez pol positiondan başlar Schumi.buna ragmen Schuminin müthiş performansı sonucu son yarıs olan avrupa grand prixine lider girmesini saglar.(1 puan farkla) Sezonun son yarısında polden başlayan jacques villeneuveyi gecip rahat bir yarıs cıkararak şampiyonluga ilerleyen schumi teknik arızadan dolayı yarısdısı kalır hakettigi şampiyonlugu kacırır.1998 sezonunda schuminin nasıl sampiyonlugu kacırdıgını herkez bilir spadaki coulthard tezgahını ki o zamn mclaren acık ara en hızlı takımdı buna ragmen cekinmişler schumiden.2003 ve 2004 sezonu hariç öyle dedigin gibi schumi en hızlı araçlarla başarıya ulaşmamıs aksine hızlı olmayan araçlarla bir cok başarıya imza atmıstır.Buda senin tarafsızca yorum yapadıgın anlamına geliyor..zaten belirttigim sezonları izleseydin böyle yorum yapmazdın.belliki kulaktan dogma laflarla Schuminin başarılarını gölgelemek istemişsin jetman gibi..Şimdi bncede bu konuyu burda kapatalım senin için daha iyi olur..

  37. lost boy jet man gidin yatın bea saçma sapan konusuyorsunuz yok istatistik önemli değil yok bilmem ne ne önemli peki istatistik başarı ölcüsüdür ve bir bilimdir insanlar o podyuma neye göre çıkıyor neye göre şampiyon oluyor mücadele ediyor yiğidi öldürün hakkını teslim edin kardes.adam tüp rekorları alt üst etmis en büyük pilot iste senna pistte öldügü icin bugün senna diyoruz bi gözü kara pilot o muydu bırakın bu isleri schumi yi benetton gibi zayıf takımdada gördük neler yaptığını kimse kimseye dünyada bosuna efsane demez rosberg podyuma cıktığında gözlerin parlıyor jetman otur bi düsün schuminin yaptıklarını rosberg yapsaydı 20 yaş gençlesirdin be kardes:)))

  38. Bak ne kadar güzel yazmışsın "hangi şartlar altında başardığınızdır" diye
    1996 yılında şampiyonluk hasreti ile yanıp tutuşan bi takıma gelen ve o takımın kadrosunu oluşturan kimdi?.Takıma o güveni ve inancı veren isim Schumacherdi.Elinin altında 3. şampiyonluk varken elinin tersi ile itmiş ve bir tabir i caizse harabeyi yenden şahlandırmıştır.Elbette tek başına bütün herşeyi yapmamıştır ama dediğim gibi takımın esas oyuncusu olmuş ve tüm takıma o inancı vermiş isimdir.Maradonanın Napoliyi şampiyon yaptığı gibi.2000 li yıllar öyle kolay gelmedi.Hangi şartlar altında demişsin ya, al işte hangi şartlardan hangi şartları oluşturmaya.Bunu yapan isim de bırakın o istatistikleri de o en iyi ünvanını da haketsin.

  39. Sevgili samet. Ben gayet tarafsızca bir yazı yazdım. Asıl saçma olan olayı saldırı laf atma vs.. olarak görmen. En iyi senin bilmen gerekir ki Schumacher'in kazandığı başarıların bir çoğunda pistte kendisi kadar (veya daha iyisi) kalitede birçok pilot ve kendi aracı kadar (veya daha iyisi) birçok araç olmamasının etkisi ''tartışmasız'' bir gerçek. Tıpkı Pele gibi. Üstelik futbol 11 kişiyle oynanıyor demişsin ama Formula da teksiniz demişsin, bunu da en iyi senin bilmen gerekir ki Ferrari'deyseniz kesinlikle tek değilsiniz. Hatta 2 araç yetmiyor sürekli 3. aracı istiyorsunuz. Bence bu konuyu kapatalım ne dersin?

  40. bu söylediklerini yazma geregi duymadım.eklenebilir tabikide.Schuminin istatistik başarılarını görmezden gelen hiç bir anlamı yok diyen arkadasa yaptıgı karsılastırmanın ne denli yanlış oldugunu kısaca örneklerle anlatmaya çalıstım.anlayan anlamıstır.

  41. samet arkadaşım…
    bazı konuları eksik anlatıyorsun. bir defa pele 40 yaşına kadar top oynamıştır. maradona gayrimeşru hayat kendine iyi bakmama ve uyuşturucu dan dolayı erken veda etmiştir. maradonanın elle gol atma en ufak bir müdahelede kendini yere atma gibi meziyetleri boldur. pelede bunlar asla yoktur. maradona karakteri ve yaşantısı örnek gösterilecek bir insan olmamıştır pele her konuda örnek bir insandır. ben peleyi canlı gözle seyretmedim ama maradona futbola başladığında futbolu seyrediyordum bırakana kadarda takip ettim. pele ile maradona kıyas kabul etmez. mesele çalımsa george best denen bir ingiliz var onun videolarını youtube dan seyretmeni tavsiye ederim. eğer alkolik olmasa benim seyrettiğim en kabiliyetli futbolcu o….ama tek başına kabiliyet başarı getirmiyor. Allah yanında olacak adamın Allah. Allah da çok isteyenin ısrarla isteyenin deliler gibi isteyenin ve ilaveten çalışanın yanında oluyor…

  42. Pele o attıgı 1000 küsür golü maradona gibi serie a la li ga şampiyonlar liginde atsaydı maradonanın bugün ismi bile söylenmezdi.Maradona pele gibi ismi bilinmeyen mahalle takımlarında forma giymedi.gollerini amerikan brezilya takımlarına değil italyanın ingileterenin ispanyanın devlerine attı.saygılar.

  43. lost boy arkadasım yazını dikkatlice okudum ne kadar sacma düşüncesiz ve yanlı bir yazı olduguna karar verdim.öyle bir örnek vermişssin ki akıllara zarar.nedenini hemen acıklayayım.pele maradona örnegi vermişsin güzel.istatistik olarak pele maradonanın önünde 1000 küsür gol atmıs evet bu da güzel.bu iki futbolcu dünyanın gelmiş gecmis en iyi 2 futbolcusu olarak kabul ediliyor o da güzel.gelellim karsılastırmadaki yanlıslıga.Diego armando maradona 358 gol atmıs kariyerinde.oynadıgı klüpler sevilla barcelona napoli.yani bu adam serie a la Liga ve sampiyon klupler kupası gibi üst düzey turnuvalarda forma giymiş.bunun yanında pele santos ve new york cosmos takımlarında oynayıp 1000 küsür gol atmıs bir kısmıda dünya kupası.pelenin oynadıgı ligler brezilya ve amerika ligi aynı zamanda libertodores kupası.libertodores maradonanın suanki sampiyonlar ligi adı altında oynan turnuvanın amerida kıtası ayagı.şimdi sen nasıl oluyorda brezilya libertodores kupası ve amerika liginde pelenin attıgı gollerle maradonanın attıgı golleri bir tutabiliyorsun.İnsan biraz düşünmez mi ligler arasındaki zorluk ve itibar farkını.gelelim dünya kupası olayına.maradonanın oldugu senelerde brezilya dünya kupasında fırtına gibiydi rüya takım vardı bebeto romario gibi isimler forma giyerken arjantin mütevazi kadrosunun yanında bir tek maradona vardı.bu sartlar altında brezilyanın arjantinden daha basarılı olması dogal degil mi ? futbol 11 kişi oynanan bir oyun fakat f1'de teksiniz.Fifa'nın suanki gol kralı kriterlerini biliyormusun.colombia veya brezilya , şili vs gibi liglerde 40 atan bir futbolcunun yanında örnek olarak veriyorum seria'da 30 gol atan bir futbolcu katsayılara göre degerlendirildiginde sıralamada ilk sırayı serie a'da 30 gol atan isim birincilikle alır.nedeni ise ligler arası zorluk derecesi.Yazdıgım yazıdanda anlaşılmıstır neden maradona dünyanın en iyi futbolcusu olarak kabul edildigi.

    Şimdi senin karsılastırman gp2'de 10 şampiyonluk alan pilotla f1'de 7 sampiyonluk alan pilot gibi olmus.Schumacherin başarılarına laf attırmam.hele ki böyle sacma karsılastırmalarla hiç attırmam.yorum yaparken hele ki schumacher hakkında yorum yaparken daha dikkatli olalım…

  44. lost boy arkadasım yazını dikkatlice okudum ne kadar sacma düşüncesiz ve yanlı bir yazı olduguna karar verdim.öyle bir örnek vermişssin ki akıllara zarar.nedenini hemen acıklayayım.pele maradona örnegi vermişsin güzel.istatistik olarak pele maradonanın önünde 1000 küsür gol atmıs evet bu da güzel.bu iki futbolcu dünyanın gelmiş gecmis en iyi 2 futbolcusu olarak kabul ediliyor o da güzel.gelellim karsılastırmadaki yanlıslıga.Diego armando maradona 358 gol atmıs kariyerinde.oynadıgı klüpler sevilla barcelona napoli.yani bu adam serie a la Liga ve sampiyon klupler kupası gibi üst düzey turnuvalarda forma giymiş.bunun yanında pele santos ve new york cosmos takımlarında oynayıp 1000 küsür gol atmıs bir kısmıda dünya kupası.pelenin oynadıgı ligler brezilya ve amerika ligi aynı zamanda libertodores kupası.libertodores maradonanın suanki sampiyonlar ligi adı altında oynan turnuvanın amerida kıtası ayagı.şimdi sen nasıl oluyorda brezilya libertodores kupası ve amerika liginde pelenin attıgı gollerle maradonanın attıgı golleri bir tutabiliyorsun.İnsan biraz düşünmez mi ligler arasındaki zorluk ve itibar farkını.gelelim dünya kupası olayına.maradonanın oldugu senelerde brezilya dünya kupasında fırtına gibiydi rüya takım vardı bebeto romario gibi isimler forma giyerken arjantin mütevazi kadrosunun yanında bir tek maradona vardı.bu sartlar altında brezilyanın arjantinden daha basarılı olması dogal degil mi ? futbol 11 kişi oynanan bir oyun fakat f1'de teksiniz.Fifa'nın suanki gol kralı kriterlerini biliyormusun.colombia veya brezilya , şili vs gibi liglerde 40 atan bir futbolcunun yanında örnek olarak veriyorum seria'da 30 gol atan bir futbolcu katsayılara göre degerlendirildiginde sıralamada ilk sırayı serie a'da 30 gol atan isim birincilikle alır.nedeni ise ligler arası zorluk derecesi.Yazdıgım yazıdanda anlaşılmıstır neden maradona dünyanın en iyi futbolcusu olarak kabul edildigi.

    Şimdi senin karsılastırman gp2'de 10 şampiyonluk alan pilotla f1'de 7 sampiyonluk alan pilot gibi olmus.Schumacherin başarılarına laf attırmam.hele ki böyle sacma karsılastırmalarla hiç attırmam.yorum yaparken hele ki schumacher hakkında yorum yaparken daha dikkatli olalım…

  45. doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar da ondan turkercan

  46. jetman arkadasa son yorumundan dolayı neden bu kadar eksı verılmıs anlayamadım 2003 yılı dısındakı soledıklerı genel tamamıyle dogru cunku

  47. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bunu herkes bilir kimiye ii bi araç verirseniz onu durdurmanız zordur ama sevmediği kötü biaraç olursa ortalıkta görünmez bunu okay karacan sölemişti ama alonso araç hızlıysa önde götürmeyi kimi kadar ii kullanmayı bilir kimiden farklı bi özelliğide eğer geride olursa hatasız sürerek ve baskı yaparak öndekileri hataya zorlar ki altında zorlayacak bi araç yoksa hatasız sürerek en i sonucu almaya çalışır kimide bu hırs yok kimiye göre araç iise bende iiyim yoksa ortalıkta gözükmesemde olur bu budur o dondurma yiyişi hiçbişi olmamış gibi halen gözümün önünde kimiyi kötülemek için anlatmıyorum bunları kimi ii bi pilot ama altında ii bi araç olduğu sürece spa 2009 sölüceksen hçç zahmet etme kers sayesinde o yarışı aldı ve force indialara karşı

  48. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    2005 deki mp4 20 çok hızlı ve bi o kadarda kırılgan bi otomobildi bugünkü rb6 o kadar hızlı değil ama o kadarda kırılgan değil rb6 mp4 20 ye göre daha dayanıklı ama daha yavaş kiminin 2007 deki aldığı şampıyonluğa gelince şu bi gerçek last boy mclarendeki iç çatışma kimi ye yaradı bunu inkar edemezsin mclarende iç çatışma olmasaydı o zaman kimi alamazdı bence şampıyonluğu nese olan olmuş bişi diyemeyiz ama şunu sölüm alonsonun aldığı 2006 daki scmiye karşı şampıyonluk ve mp4 20 ye karşı aldığı şampıyonluyk çok daha değerlidir

  49. tabi başardıklarınız kadar ne şartlar altında kaybettiğinizde önemlidir.
    örneğin schumi nin ayağı kırıldığında olduğu gibi.örneğin kimi nin 2003 te arıza manyağı mclarenle kaybettiği şampiyonluk gibi.kimi nin 2005 te kanadının uçtupu süspansiyonunun kırılıp belkide şampiyonluğu kaybettiği gibi.örneğin kimi nin 2007 de 2 mclarene karşı kazandığı değerli şampiyonluk gibi.kimi den örnek verdim ama örnekler çoğaltılabilir.

  50. Önemli olan istatistikler, rekorlar, rakamlar değildir. Önemli olan bunları hangi şartlar altında başardığınızdır.
    lost boy un bu dediği çok doğru
    işte benimde anlatmaya çalıştığım aynen buydu
    ayrıca senna nın büyüklüğü kadar profesör prost da büyük bir pilotdur.her ikiside etle tırnak gibidir.senna derken prost;prost derken senna anılır.

  51. Daha güçsüz bir araçla Şumi ve Ferrari takımını iki kez üst üste yerle bir etmiş bir isim var.Hem de Fianın yaptığı bütün hokkabazlıklara rağmen iki sezon üst üste şampiyon olmuş bir isim var. Gerhardçığım az bile söylemiş. Alonso, altını çizerek söylememde yarar var şumi gibi bir şampiyondan bir kaç gömlek üstün bir adam. Sadece bir kaç gömlek. Görünne köye kılavuza ne hacet!…

  52. schumi-sever avatarı

    nerden başlasam bilmiyorum
    öncelikle Berger'e katılmıyorum
    Alonso'yu Schumi ile Senna'yı aynı sınıfta görmek saçmalıktan öteye gitmez
    ve bu durum ister istemez diğer adından söz ettiren şampiyon olan pilo5tlara büyük haksızlık yapılmış olur
    J.M.Fangio,A.Prost,N.Lauda,M.Hakkinen,N.Mansell,J.Stewart haadi bunları geçtim
    zamanında en sevilen pilot G.Villeneuve şampiyon olamamasına rağmen F1 dünyasında en sevilen pilot idi.
    ve son olarak Allahına kurban 91'den beri iyiki varsın.
    Formula 1 2 isimden sorulur Schumi ve Senna.

  53. fazla yorum yazmayı olaylara dahil olmayı sevmem, gereken yerlerde bazı şeyler paylaşırım, senna schumacher kıyaslaması değil amacım, ben görüşümü belirttim senin görüşünede saygım var…

  54. Sevgili M1chael ve diğer arkadaşlar Formula 1 ve pilotlar hakkında yeterince çok ve harika yazılar yazmışsınız o nedenle ben başka türlü anlatmak istiyorum. Özellikle ''91den beri'' nickli arkadaşa.

    Yıl 1990, yer Napoli.. İtalya dünya kupası, Arjantin ile İtalya yarı finalde eşleşir ve maç Napoli'de oynanacak. Kaderin cilvesi o ki fakir bir liman kenti olan Napoli ve Napolili’ler, Juventus,Milan,Roma gibi zengin kuzeyliler tarafından ''İtalya'nın lağımı'' hatta ''napolicani'' yani napolili köpekler (doğrusu Napolitani-Biz Napoliliyiz demek) denilerek yıllardır sürekli alay edilip aşağılanıyor, şehir fakir, insanlar günde 12 saat limanlarda ağır şartlarda ve az ücretlerle çalışıyor, tutkuyla futbola bağlılar ve şehrin takımı Napoli başarısız zayıf bir ekip.. Yıl 1984, Maradona Napoli’ye transfer olur, takım 6 yılda kazandığı 2 şampiyonluk ve 2 avrupa kupasıyla beraber zengin kuzeyli takımları bir çok defa 5-6 göllü farklı yenilgilere boğarak Napoli’lilere onurlarını kazandırır. (Napoli taraftarı onu 2005'te şehri ziyaret ettiğinde ''mesih geri dödü'' diyecek kadar sever)

    Diego Armando Maradona.. Yarı final maçından önce Napoli halkına seslenerek ''Napolili kardeşlerim, siz sadece yılda 2 gün İtalyan olabiliyorsunuz (noel ve bir bayram günü) oysa ki ben her gün Napoli'liyim'' diyerek 3 Temmuz 1990 akşamı San Paolo stadını dolduran 60,000 Napoli'li taraftarın kendi ülkelerine karşı Arjantin'i desteklemesine neden olmuştur. Napoli için söylediği şu söz asla akıllardan çıkmaz ‘’Tekerlekli sandalyede olsam bile, gerekirse Napoli için oynarım’’

    Neden insanlar Maradona’yı tarihin en büyük futbol efsanesi olarak kabul ediyor veya bazıları en iyi iki oyuncusundan biri olarak gösteriyor. Halbuki rakamlar ortada kıyaslamaya gerek bile yok değil mi? Pele'nin 3 dünya kupası var Maradona'nın sadece 1! Pele'nin 1000'den fazla gölü var Maradona'nın ise 358!

    Önemli olan istatistikler, rekorlar, rakamlar değildir. Önemli olan bunları hangi şartlar altında başardığınızdır. Önemli olan bu başarılara ulaşırken neleri feda ettiğinizdir, felsefenizdir. Maradona futbol hayatının bitmesi uğruna Arjantin’e o maçı kazandırdı ve Napoli’liler hain sayılmak uğruna kahramanlarını desteklediler.

    Senna da bu nedenle özeldir. Yarışta lider giderken yarışı bırakıp kaza yapan pilotun yanına koşmuştur. Günümüzde (ve geçmişte)1 puan için bile pilotların ve takımların yok saydığı etik değerleri düşünürsek bunun ne kadar ‘’olağanüstü bir fedakarlık’’ olduğunu anlıyoruz.

    Bu nedenle Schumacher'in 94 ve 95 şampiyonlukları (hatta bana göre en muhteşem yılı sözde modifiye edilmiş 95 yılına ait enkaz F310 ile 3 zafer kazandığı 1996'dır) en değerlileri olarak görülür.

    Alonso tabiki sıradan bir pilot değil hatta şu anda grideki en ‘’kombine’’ pilot Alonso. Ama bir Prost değil, hele bir Michael hiç değil, bir Senna olma şansını ise çoktan kaybetti.

    ''91den beri'' nickli değerli arkadaşım..Formula 1 tarihin en başarılı pilotu Michael Schumacher'dir ama en büyüğü daima Ayrton Senna'dır. Bunu sen kabul etsen de etmesen de bu hep böyle anılacak. (Üstelik bu iki efsane yarışçı arasında kıyaslama yapmak gayet yakışıksız oluyor, bu iki pilot birbirine saygı göstermişken bizim onları kıyaslamamız bana göre saygısızlık)

  55. gerçekten uzun bir yorum olmuş bir o kadar da güzelde, ben senna'ya saygı duysam da bende abartıldığını düşünüyorum. İnsanlar genelde trajik şeyler yaşamış insanları fazlasıyla yüceltir. Keşke bu şekilde ölmeseydi diye düşünsem de maalesef sennanın kişiliği ve sürüşü kadar ölüm şekli de onu efsaneleştiren unsurlar arasında.

    Alonso hangi sınıfta bilemem ama ben de şuan da mevcut yarışan pilotların arasında büyük farklar olduğunu düşünmüyorum. Bazıları bir şekilde öne çıkmayı başarıyor.

    Şunu belirtmek isterim, 2003 yılında Alonso'yu takip etmeye başladığım ilk an onun gelecekte schumacher'in Ferrari'de ki rolünü üstlenebilecek mevcut pilotlardan yegane isim olduğunu anlamıştım. Bunu yapabilecek kişi ne montoya ne kimi ne de bir başkasıydı bence o sıralar. üzerinden seneler geçti, ve şuana kadar Alonso mclaren'e gitmesi haricinde beni bir an bile yanıltmadı performans olarak. Mclaren'e gitmesini ise resmi açıklamaları görünce bile inanmamıştım. (mclaren'i pek sevmem ezelden beri, soğuk ve kibirli yapısı yüzünden.) her neyse; konu dağılmadan söyleyeyim, Alonso'nun ben daha şampiyonluklar kazanabileceğini düşünüyorum. Bu sezon olmasa da ileride olacak olan bu. artık üç te durur mu 5 e kadar çıkar mı şampiyonluk sayısı bilmem ama, bu biraz da araç ve mevcut şartlarla alakalı bir şey…

    bir aksilik olmazsa 10 sene sonra referans olarak belirteceğimiz pilotlar arasında Alonso'da olacak bence. Nasıl şuan referans olarak schumacher veya senna veya ne bileyim prost vs. sayılıyorsa.

  56. dünyadaki bütün spor dallarında bu tarz kıyaslamalar yapılır. eskiyle yeninin kıyaslanması…babam da anlatırdı metin oktayları lefterleri turgay şerenleri onlar çamur içerisinde oynarlardı şimdikiler çimde bile öyle çalım atamıyorlar. doğrudur ama o zamanki defans oyuncusuyla şimdiki savunmacıları bir tutabilirmiyiz? mümkün değil. yine nba yda larry birdler with chamberalinler magic johnsonlar kerim abdül cabbarlar şimdikilerden daha iyi diyenler var.

    ben olaya şu açıdan bakıyorum. o dönem fazla rekabet yoktu. rekabet çok az insan arasındaydı. bütün başarılar üç beş insanda toplanınca onları gözümüzde çok büyütüyoruz.

    birde şu açıdan bakalım madem eskiler daha iyi neden atletizmde rekorlar gelişiyor neden halterde rekorlar kırılıyor. neden bazı özel yarışlarda insan azmanı adamlar kısa sürelerde 250 kilo ağırlıkları taşıyorlar? şu anki antreman programı yenilen gıdalar verilen taktikler eskiden varmıydı? neden eskinin esnafları şimdi zor durumda? eskiden bütçemi vardı? stok analizimi vardı? pazarda rekabet ürün eğilimleri anketler müşteri istekleri yapılırmıydı? 5 yıllık 10 yıllık hedefler varmıydı? futurist denen gelecekle alakalı yorum yapan insanlar varmıydı? danışmanlık denetim firmaları varmıydı? eskiden bir kampanya yapardık müşteri kuyruğa girerdi. şimdi zarar bütçelemeden yani zararına mal satmadan böyle bir şeyi yapma şansınız yok.

    dünya gelişiyor arkadaşlar rekabet artıyor…kobayashi gibi bir adam çıkıp bir yarışta ortalığı dağıtıyorsa oscar dela hoya gibi bir genç zamanın efsane boksörü 90 maçta 85 galibiyet almış chesar chavezi dağıtıyorsa brock lesnar gelip ultimate fighting dövüşçülerini teker teker harcıyorsa bunun tek bir izahı var. gelen gideni aratmıyor.

    ittifakla eskileri gözümüzde büyütmemizin tek izahı var. bir onları çok seyretmedik. ve sadece eskilerden güzel görüntülerini gördüğümüz için zannediyoruz ki bunlar hep böyle yarışmışlar çalım atmışlar basket atmışlar. yok öyle birşey..birde kurallar…serbest bırakın gelişimi bakın neler oluyor…400 le viraj dönen arabalar görmek imkansız olmayacaktı. bütçe kısıtlaması meselesi olmasa ben çok daha iyi yarışlar görürdük diyorum. haa elbette ölüm olacaktı. güvenlik sınırlama derken olay bu hale geliyor…insanoğlunu Allah şartlara göre dayanıklılığı artan veya rahat bir ortamda azalan bir şekilde yaratmış. neden zengin çocukları gayet güzel ortamlarda hasta olurken dilecilik yapan yollarda analarının yanında soğukta saatlerce yaşan çocuklar sıhhatli sadece burnunda yeşil bir sümük var:)

    şu an insanoğlu çok daha fazla çalışıyor çok daha fazla dert çekiyor. ben hayatta sınav öncesi test çözdüğümüzü bilmem kitabın kapağını sınav öncesi yarım saat kaldırırdık o kadar. şimdi tam puan alan talebelere bakıyorum düzenli bir program askeri disiplin…komşumun 2 tane kızı var. lise giriş sınavlarında türkiyede ilk 1000 deler. okullar sırada 4 yıllık % 100 burslar servis paraları vs. neler taahüt etmişler…eşim oğluma onları örnek gösterip onlar gibi başarılı olmasını istiyor. yahu biz ne yaptık ta kendi öğrencilik hayatımzıda bu çocukları makine gibi tam kapasite görmeye çalışıyoruz?

    şu anki f1 pilotları makine gibi. isteselerde fazla birşey program dışı birşey yeme hakları yok. yanlarında sürekli birileri neler yapması gerektiğini söylüyor. bence hergün yaptıkları işin rüyasını görüyorlar. özel zevkleri dahilinde kafasına göre takılma şansları yok. bence şimdikilerin en üstün yeteneklisi kimidir(bisikleti ve motosikleti kullanırken seyrettim Allah vergisi bir kabiliyet). ama kendisi tavşandır kendine çok güvenir diğerleri gibi çok istekli değil. daha ilk yarışında sauberde ilk avustralya yarışı sene 2001 yarış başlayacak yarışa 1 saat var adam ortada yok bakıyorlar uyuyor böyle manyak biri…neden bahtsız hep şanssızlıklar onu buluyor tek sebebi bu. kavli duası eksik. istemek başarmanın yarısı…bir hamilton veya alonso böylemi. hele alonso. ben başarılı olacam aman performansım düşmesin diye ilişkiye girdiğine dahi inanmıyorum. bu kadar davasına inanmış bir adam. her ne olursa olsun ortalama şans ona gülüyor. zira o kadar isteğe Allah veriyor. muhammed bozdağın istemenin esraro adlı bir kitabı var alın okuyun ne demek istediğimi anlarsınız. inancı ne olursa olsun yaradan kullarına karşı adil istemek yeteneğin önüne geçebilir. bence…

    dünyada herşey gelişirken formül 1 gibi bir organizasyonun pilotlarının eski abilerinin gerisinde kalması onlardan daha vasat bir pilot olması mantık dışıdır. ha kargaya yavrusu şahin gibidir. bende çok bilmesemde bütün eski pilotlara hayranım.

    sonuç dün ile bugünü aynı olan zarardadır…

  57. MagicAlonso avatarı

    91den beri,M1CHAEL kinizin de elinize yüreğinize sağlık.sitede ki kaliteli yorum yapan F1 tarftarlarının gitikçe azaldığı bu günlerde yapmış olduğunuz bu güzel yorumlar ilaç gibi geldi.Birşey de ben eklemek isterim.sennayı senna yapan prost ile mücadelesi dir.senna anılırken prostu anmamak çok büyük haksızlık olur.sennanın mclarene gelmesini isteyen kişi de prosttur.senna gibi bir efsaneden bahsediyorsak yanında prost gibi bir efsaneden bahsetmemek çok üzücü ve yanlış olur.

  58. 2 süper yorum. elinize sağlık

  59. Benim düşüncelerimi daha özelleştirerek güzel bir bakış açısıyla yazmışsın tebrikler.
    Senna'nın abartıldığını iyi anlatmaya çalışmışsın. Keşke Prost'u biraz daha anlatsaydın da millet tanısaydı. 🙂
    İşte ben Senna'nın o F1'in ağası edasıyla Michael'ı kenara çekip bişeyler söylemesi anında daha sesim kulaklarımda "Sen kimsin ulaan" diye haykırmıştım. O gün gözümde gittikçe büyüyen o genç abiye biraz daha meylediyordum sanki.
    F1'de ak kaşık yoktur bu tip saldırılardan vaz geçiniz ve kabul edin sevdiğiniz pilotunuzun da birilerinin pislik diyebileceği şeyler yaptığını. Koşulsuz savunma olmamalı ve tüm zamanları görmeye çalışın. Beni çevremdeki bir çok insan Schumacher fanatiği sanıyor fakat onların sandığı biçimde değilim. Ben Lewis olsun, Weber olsun, Kimi olsun, Massa olsun, Alonso olsun hepsine saygı duyuyorum beni heyecanlandırıyor, eğlendiriyorlar AMA onları hak etmedikleri derecede abartamam bu içimdeki eski krallara hakaret olur bende. Ben Prost, Senna, Mansell ve daha çoklarının da fanatiğiyim ama aslolan makinelerin, F1'in fanatiğiyim. Bir çokları gibi safında olduğum ayrılınca F1'i terk edecek kadar sevdamdan vazgeçemiyorum. Benim için Senna'lar gider, Schumacher'ler gider yenisi gelirdi eskiden ama gelmeyeceğini de biliyorum artık. Ve sadece o eskilerden vaz geçemiyorum. Yeni çocuklar heyecanlandırmıyor beni ben o zor zamanların sürücülerini özlüyorum. Ben Kral izlemek istiyorum yetenekli diye şişirilen gençler değil.

  60. Başlık; "Alonso, Senna ve Schumacher'le Aynı Sınıfta"… Aynı sınıfta değil bir alt sınıfta fakat yine o aynı kişi diğerlerinden 1 veya yarım gömlek daha yukarda.(son dönem). Senna, Prost ve Schumacher
    'e göre Alonso, Raikkonen ve Hamilton'un durumu sadece bana göre değil F1'in önemli uzmanlarına ve o eski dönemlerden bugüne gelen bir çok izleyicinin kararı, yargısıdır. Peki bu sınıfları neye göre ayıracağız. İşte bu konuda dünyanın ortak bir paydada buluşması pek mümkün değil. Bunu en iyi bu sürücülerin bir kaçıyla çalışma imkanına
    kavuşmuş olanlar anlar ama açıklayabilmek, kağıda dökmek yine pek kolay değil. Belki birazda bir kaç dönemi izleyebilmiş birazda duygularından arınabilenler anlayabilir, anlatabilir. Bu sınıflarla ilgili en net çizgiyi çizebilecek, bize fikir verebilecek tek bir şey var oda anın ve genelin istatistikleridir bence de.

    Asıl önemli olan nokta söylendiği gibi, "özel sürücüler" ve "onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler."
    ifadesine gelirsek. Evet Fernando özel bir sürücüdür bir çok yıldızdan daha fazla. Diğer tabir de doğru ama… İşte aması var
    bu ama da kimlere göre olduğudur bence. Alonso, bir Prost, bir Schumacher, bir Senna kadar değil ancak bir Lauda, Mika, Mansell
    kadardır bu konuda ancak. Bu ismi devamlı yan yana anılan sürücüler istatistiğin neticesi değildir sadece özellikle bu konuda.
    Bunlar kendini gerçekten ispatlamış, bunu dünyanın gözünün içine sokmuş en yalın haliyle bile bu tabirle anılan isimlerdir. O boylu
    boyunca şampiyonlukları da yine bu özelliklerinin gereğidir denilebilir. Bunlardan birisi Profesör lakabıyla anılır ki diğer ikisi lakaplanmamıştır bu konuda sadece. Bunlar mekanik uzmanıdır, yürütücüdür, karara ortak olucudur, testçidir, liderdir!, bir akım getirendir. Bunların bu maharetleri benim sıraladığım şekildedir bence (Bu konuda 70 öncesini değerlendiremiyorum.). Bu 3 isimden 2'sinin de tepeye taşıyamadığı tecrübeleri olmuştur buda Formula 1'in tanımıdır ancak ve siz burdan pilotun herşey demek olmadığı sözünü söyleyebilirsiniz kendinize. Özel sürücüler vardır ve
    "kapasitesi olan her takımı" şampiyon olamıyorlarsa bile şampiyon yapabilirler. {Senna, Williams'da öldü (ayrıca Williams pilotlar ve iç davranışı, sözlü kanunlarıyla en katı takımdır. Ferrari buna başlayalı çok olmadı.), Prost, Ferrari'yi şampiyon yapamadı ve Schumacher-Mercedes tecrübesinie hep beraber tanık olacağız}

    Peki Fernando'yu devamlı bu 3 isimle beraber anmak ne kadar doğru? Bu üç isim niye beraber anılıyor niye her yerde liste başı oluyorlar. Diğer
    taraftan Prost niye devamlı unutuluyor, sayılmıyor veya istatistiki olarak kendinden başarılılar olmasına rağmen Senna liste başı oluyor.
    Peki biraz anlatalım. Prost, devrinde dünyayı peşinden koştururken, (Senna ikiye bölmüşken :), aynı devrinde izlemeye başlayan Schumacher sevenler-nefret edenler gibi), hareketleriyle kendinden öncekilerin ötesine geçmişken, yine sözleri ve hareketleriyle tam bir beyefendi, herkesin hakkını veren bir kişilik ortaya koymuşken, Schumacher'in
    kırdığı bir çok rekorda ona ait olanlar olduğu halde bugün niye kimse hatırlamıyor sadece yaşıyor diye mi. Yada milliyeti mi sebep oluyor buna. Senna'nın en büyük rakibi, hatta onu yenmek için ölümü göze aldığı rakibi ama Senna'nın yarısı kadar anılmıyor. Peki ya Senna, ölmeden önce şimdiki kadar anılıp, seviliyor muydu dünya bu kadar peşinden koşturuyor muydu acaba. O zamanda tek liste başı mıydı. Senna değil miydi dünyayı taraftarlıkta ikiye bölen. Senna, değil miydi adam döven, küfür etmekten çekinmeyip, etrafa parmak işaretleri çakan. Patronların baş belası (yada tatlı :)), ona yenilebileceğinin söylenmesinin en zor olduğu kişi, kuralları çiğneyebilecek, F1'in ağır abisi. O çağda bundan dolayı da bir sürü nefret edeni bulunuyordu ama insanların yaklaşımı başkaydı
    o yinede hiç kibirli değildi bir çoklarına göre, gösteri adamıydı ve çok çok başarılıydı, deliydi. Ben hep şunu söylerim F1 dünyası 94 ve 95 den sonra çok değişmeye başladı, miladı bu oldu. Senna, ölmeden önce ölümünden önceki yıllarda ki kadar değerli değildi. Prost, Lauda, Rosberg, Mansell, Hill değerli görülmemeye başlandı. Ve bence onure etme, bir sürü yakıştırma sebebiyle Senna anlayışı yüzünden Schumacher bile hakettiği değeri göremedi.
    Dünya halen Senna'yı hatırlıyor ve bence Prost ondan daha iyi idi.
    Schumacher'e gelince o istatistikleri altüst etti ve o dönemleri de gördü ucundan da olsa. Ve sahip çıkma gayreti içinde yenildi ama diyenler (Alonso taraftarları)Senna'da yenildi, Prost'da yenildi. Ve bu çocuk onlarla da mücadele etti. O isimlerle anılmasına sebep bu değil tabi. 94-95 zaferi, rakiplerinin beceriksizlik içinde kıvrandığı Ferrari yıllarına göre bir çoklarına göre daha değerli. Bunun gibi yönleriyle Rossi, Loeb'den farklı belki. Vakti zamanında halen efsane olarak anılan Agostini, Doohan, Kenny gibi adamlar vardı. Aynı Makinen, Kankunen 🙂 gibi. Schumacher ayrıca bir çok pilotun başaramadığı kadar uzun
    bir dönem yarıştı. İstatistiklerinin nedeni de bütün bu yıllarında başarılı olabilmesi değil mi. Alonso'yu bu isimlerin yanına koyuyoruz ama onun yarıştığı yıllar sayısınca istatistiğinin o diğerlerinden henüz düşük olduğunu unutuyoruz. Diğer bir şey hani o Fernando fanatiklerinin Mclaren yılında hissettiği adaletsizlik düşüncesi var ya bunu zamanında Mclarende Prost fanatikleride yaşadı. Hep denir ki Doohan yanlış zamanda geldi, Prost'un şansızlığı Senna'nın olmasıydı.
    Fangio, Brabham (Brabham V16'yı unutamam:) ) gibi efsaneleri katmadım çünki 70'lerin sonu itibariyle 90'ların başlarına kadar olan dönemi ciddi ayrı tutuyorum daha öncekilerden. Bunun yetenek, fiziki kuvvetler, araçlar, işin doğası gibi bir sürü nedeni var. Bunlar gibi bir sürü sebepten dolayı evet onlarda efsane ama kendilerinden sonrakiler kadar değil. Peki Alonso daha ne zaman efsane olacak? Diğer bir deyiş efsaneliğe aday olunmaz ya olursunuz yada olamazsınız.
    Schumacher o rekorları kırarak tanımlarını değiştirebildi yoksa o 2 şampiyonluğuyla başlamadı herşey. Ve o eski efsaneler karakterleri, hareketleriyle de bunu başardılar. Buna diğerinin getirisi demeyelimde background'u olanın zaten büyüklük için aday olduğunu söyleyelim. Gilles 'in nasıl anıldığını, nasıl onurlandırıldığını biliyorsunuz. Senna'nın Prost'u, Prost'unda Senna'yı beyefendilikle karşıladığı gibi, saygı duyduğu gibi. Schumacher saygı duymadan mı o çocukluk halinde geçti o kralları. Yada niye Jacques değil de Hill değil de Mika. Bu adamların hiç birisinden izleyiciye karşı tek bir laf duymadık!.
    Bize hakaret etmediler, eğlendirdiler. Peki Fernando nasıl anılacak daha ne kadar zaman sonra kral olabilecek. Bu adam Jacques gibi, Hill gibi, Kimi gibi gel geç bir adam değil farkını gösteriyor görmek isteyene hatta belki Mika'dan da iyiyken halen bir çok iki şampiyonluğa sahip pilottan biri. Kimi ve Lewis gibi adamlardan farkı var sadece, o kadar. Berber, Alesi, Herbert sevdiğim pilotlardan bir çok nedeniyle ama bunlardan çokca var F1 dünyasında. Kimi ve Lewis gibilerini de sayın isterseniz, göreceksiniz. 3-4 şampiyonluğun üstüne çıkmadan bir şeylerin değişmesini beklemeyin. Hepsi yaşadı bunları. Pilotları
    sandığınız gibi öyle dev gömlekler ayırmaz çok küçük farklar vardır sadece sayılan isimler arasında da diğerleri arasında da ama işte bu küçücük farklar bazılarını dev yapar diğerlerini özel, iyi veya yetenekli.

    Lost boys, yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde yazılan nickli bir arkadaş vardı geçmiş dönemi görmüş yazarsa dikkate değer bulacağım.

    Alesi ve Berger'i çok sever, sayarım ama Gerhard'a ne olduysa beklemediğim çıkışlar görüyorum özellikle Weber konusunda. Yaşlanınca ne oluyorsa artık dünya düzenine ayak uydurmaya çalışıyor sanırım bunlardan bazılarıda, gözümüzde daha küçültmezler inşallah kendilerini.

    Bir kaç defa kalkmam gerekti arada kopukluklar olabilir kusura bakmayın.

  61. Harika açıklama için Teşekkürler.
    Kimse Ak Kaşık Değil!!!!

  62. Harika bir yazı olmus çok güzel noktalara objectif olarak değinmişsin.gel gelelimki bir çok kişi bunun böyle oldugunu kabul etmemekte ısrar ediyor.keske herkes olanlara böyle objectif yaklaşabilse.

  63. bazı arkadaşlar schumacher'in senna kadar iyi olmadığını ve fair olmadığını yazmış, senna 86-89 yılları arasında kendi agresifliğinden gereksiz risk almasından dolayı kendi hatasından kaynaklanan 7 tane buyuk kazaya karışmış bu kazaların içinde takım arkadaşına karşı olanlarda vardır(89 suzukada pole de başlamasına rağmen yarış içinde prost'a geçilmiştir, belkide şampiyonluğu kaybedeceğini hissettiğinden ilk virajda yarış çizgisi dışından viraja içerden girmiş prost'a çarpmış daha sonra prost'un onune kırmış ve yarış dışı bırakmış kendisi yarışa lider olarak devam ederken 7 tur sonra aracın iflas etmesi sonucu ilahi adalet tecelli etmiştir 89 yılını prost takım arkadaşı senna'nın önünde şampiyon bitirmiştir) bazı kazalardan sonra yumruk yumruğa gelmiştir kendi agresifliğinden dolayı senna'ya dirty drive tanımı kullanılmıştır F1 dunyasında, F1 severler tarafından aforoz edilmiştir ancak ne varki 94 yılındaki o üzücü kazadan sonra senna'yla ilgili dirty drive tanımı rafa kaldırılmıştır herkes saygıyla bahsetmiştir senna'dan.bunların pek gündeme gelmemesinin nedeniyse kendisinin trajik kaybı ve büyük sürücülüğüne olan saygıdır. prost senna'ya karşı 2 şampiyonluk toplamda 4 şampiyonluk, senna'da prost'a karşı 2 şampiyonluk toplamda 3 şampiyonluk kazanmıştır, senna o dönemdeki rakiplerine (prost mansell) üstünlük sağlamamıştır. karşılıklı şampiyonluklar yaşamışlardır, senna'nın efsane olmasının sebebi daha agresif sürüş stili ve 94teki üzücü kazadır, o kaza olmasaydı schumacher'in rekorlarından daha iyi sonuçlar ederdi edemezdi o tartışmaya girmek istemiyorum ancak 91 yılındaki son şampiyonluğundan sonra senna performans olarak inişteydi, 92 yılında (schumacher'in full ilk sezonu) sürücüler şampiyonasında schumacher'in gerisinde kalmıştır, schumacher senna prost mansell gibi üç gerçek efsane şampiyonların yarıştığı gp lerde birincilikler almıştır hemde çaylak sezonunda bunu günümüzde vasat bir araçla yapabilecek bir pilot olduğunu zannetmiyorum, 94 brezilya gp'de kırılması çok zor bir rekora daha imza atmıştır brezilya gpsini 2.sıradaki damon hill'e tur bindirerek 1 tur önünde kazanmıştır,(damon hill 94 sezonunda şampiyonluğa oynuyordu)93 portekiz'de hakkinen mclaren kariyerindeki ilk sıralama turunda senna'yı geçmiştir,schumacher senna'yı idolü olarak gördüğünü hep söylemiştir ona her zaman saygı duymuştur,92 yılında senna schumacher çarpışmasında senna kameraları iterek schumacher'e bir abi edasıyla omzundan tutarak hatalı olduğunu anlatmış, schumacher'de onu dikkatle dinlemiştir,2000 yılında schumacher'in basın açıklamasında spikerin senna'nın rekorunu egale ettin sorusuna cevap veremeyerek ağlamaya başlaması hakkinen'in schumacher'i teselli etmesi mikrofonu alarak soruyu kendisine sormasını istemiştir ancak onunda gözleri dolmuştur oda konuşamaz 3. sıradaki ralf biraz bişeyler konuşur… bunu anlatmamın sebebi o dönemlerde rakibe saygı vardı sadece lafla değil fiili olarakta bunu görebiliyorduk,duygusallıkta vardı ruh vardı F1'de şimdi sadece mekanik var globalleşme var büyük rant var… hakkinen bile 94 hockenheim kazasına karıştığı için hatalı bulunmuş ve bir yarışa katılmama cezası almıştır. izlediğim en iyi geçiş 2000 spa'da hakkinen ve schumacher zonta'ya tur bindirirlerken, hakkinen sağdan hem zonta'ya tur bindiriyor hemde schumacher'i geçerek, schumacher fanları tarafından hayranlığını ve saygısını artırıyordu. gelelim schumacher'in vukuatlarına damon hill ve villeneuve ile olan kazaları vs… anlatmak istediğim bu pilotların hiç biri ak kaşık değil, hepsinde hırs agresiflik var bunu kabul etmeliyiz, alonso taraftarları vettel'e sıralamalarda gösterdiği parmak için dünkü parmak çocuk diyorlar, ancak ben alonso'nun kazandığı yarış sonrasında aracın içinden galibiyet sayısını parmaklarıyla kokpit kabinindeki kameraya gösterdiğini dün gibi hatırlıyorum, alonso'nun en üzücü hareketi briatore'nin gazına gelip 2005 yılındaki şampiyonluktan sonra tüm renault çalışanlarıyla birlikte who is schumi yazılı tişört giymesi(kazanılan 1 şampiyonluk yada daha fazla şampiyonlukla schumacher'i alt edemeyeceğini bilmesi gerekir) uzun lafın kısası her pilotun hataları oldu olacaktırda, her pilota saygı duymalıyız çünkü bu pilotlar f1 statüsüne yükselerek gerekli saygıyı zaten hakediyorlar herkes desteklemek istediği pilotu desteklesin ancak gerçekleride görmezden gelemeyiz daha iyisi çıkıp onun rekorlarına ortak olana edek schumacher artılarıyla eksileriyle gelmiş geçmiş en iyi pilottur, en iyisi odur. saygılar…

  64. alonso aslında bir robin hood…ama bir farkı var zenginden alıyor fakire vermiyor:)))

  65. "karakteride bir okadar önemlidir. işte tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda alonso açık bir şekilde sınıfta kalıyor…" Özür dilerim sen böyle yazınca ben karakterine birşey dedin sanmıştım. Benim hatam.

    İkincisi eğer derdimi Lauda'ya anlatabilecek durumda olsaydım konu muhtemelen Alonso hiç olmazdı. Sadece büyük bir saygı duyardım kendisine

    Ayrıca Alonso'nun normal hayatta soğuk olması neyi kanıtlıyor?

  66. Yani normal hayatta soğuk olması neyi kanıtlar?

  67. asuman çabuk kaybol yoksa o direksyonu fırlatan pılotun tafartarları senı topa tutacaklar 🙂

  68. resim çok anlamlı açıklama ile, ama açıklamanın doğruluğunu garanti etmiyorum.

  69. Senna ile birlikte yarışma şansına sahip olmuş bir pilottan bunları duymak çok hoş.Teşekkürler Gerhard.
    Üstteki resim de çok hoş olmuş.Ben Alonso'yu elinde direksiyon ile aracın üzerinde sevinirken gördüğümü hatırlamıyorum.Sanki,''buna pilotaj derler''gibi geldi. Bazıları direksiyonu fırlatır, bazıları da böyle en tepeye kaldırır.

  70. MaeStro_Cavallino avatarı
    MaeStro_Cavallino

    Mr.Berger'in FASTER'in yeni menajeri olmadığı düşünüldüğünde yaptığı yorumun altına bakmaya gerek yok…Kabul edelim,İster taraftarı olun ister olmayın,sevin ya da nefret edin…Sadece şansla hızlı olunmaz.Tıpkı Senna ve Schumi gibi….Onları da ya sevdik ya da onlardan nefret ettik…kaç tane Mclaren ya da Williams taraftarı altın yıllarda SCHUMi yi takımında göremek istemezdi???Bugün takım patronu olsanız Alonsoyu alacak şansınız olsa kaçınız takıma almazsınız??

  71. Site yöneticileride diazcı onun için silindi yorumlar çünkü kaldıramıyorlar diaz a yapılan yorumları

  72. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sen son sözünü söylede kurtulalım

  73. Yok o öyle değil.
    Parıs Hılton ? Tamamen sizin verdiğiniz örnek üzerinden gidiyorum,sonra fanları vardır,küçümsüyor falan olur,olmasın öyle şeyler lütfen.Konunun da ekseni kaymasın.
    Önce sözün başına bakalım '' gerçek bir dahi'' denilmiş.Yani amaç dahinin gerçekliğini belirlemek onun içinde önce ortada bir dahinin (söz böyle başladığı için dahi diyorum yoksa öznemiz kimse nitelik ona göre değişir) olması gerekir değil mi?Hani gerçeklik sorgulansın ama neden o kişi üzerinden sorgulandığı da bilinsin.Şimdi ben neden Parıs Hılton'a veya benzerlerine karşı birlik oluşturayım ki tartışılacak neleri var ortada ?Biz burada Alonso'yu onu bunu tartışıyoruz,çünkü adamların doğru yanlış birşeyleri var tartışılacak,sorgulanacak.Hem durum sizin dediğiniz gibi olsaydı o zaman asıl dahi Parıs Hılton değil Justın Bieber olurdu.

  74. Hem Senna ile hem Schumacher ile aynı pist üzerinde yarışmış, 2sine de rakip olmuş, üstüne Senna ile en iyi geçinen, onu en yakından tanıyan bir süre de McLaren'da takım arkadaşlığı yapmış bir pilottur Berger. Daha önceki bir haberde de Mercedes'li nick'e sahip arkadaşımız da böyle bir gaf yapmıştı, Berger'i adamdan saymayarak.

  75. bergeri siz duymamış olabilirsiniz ancak formula 1 dünyası yakından tanır kendisini. eski formula 1 sürücüsü, yarış galibiyetleri almış, bir 2 seneye kadar da toro rosso takımının ortağıydı.

  76. Berger diye bi adam çıktı önceleri pek duymadığımız.. adam ne dese biz burda birbirimze giriyoruz.. bnce pek tınlamayaalım sonuçta herkesin böyle görüşleri war benzer olmasada..

  77. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    komik şey seni espride yaparmış, amanın aman 🙂

  78. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    sorma her yazılan silinir heralde, düşünsene o gün hazımsızlık tavan yapmış olucak , off offf zor be hemde çok zor….

  79. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    hocam kusura bakma ama iş iyice zıvanadan çıktı, benimyorumda gitmiş, hayrola bi sorunmu var…
    yoksa sorun alonso mu herzamanki gibi

  80. tabi bunlar daha bir şey değil.siz asıl alonso şampiyon olunca seyredin cümbüşü.

  81. benim yorumda gitmiş.çok garip değilmi.

  82. hiho hiko yuh artık yaw arkadaşım adamın 2008 dekı renosu dokuluyodu sezonun son 6 yarısında en fazla puan toplayan adamıoldu sezon ıçınde en çok gelişen araç oldu ve mclarenden kovalaınenı ve bmw den heildfeldı geçtı 5. bıtırdı raıkkonenlede 15 puan felan farkı vardı yuh be o araçla bu iş kotu mu barı 2008 ı eleştırmeyın be superdı adam yılın surucuusu boşuna mı seçildı yuh dıyorum be bende alonso taraftarıyım ama hep objektıf yorumlar yaptım kımseyı at gozluğu ıle ızleyıp eleştırmedım objektıf olun be yanı kısacası durust olun…..

  83. kısmen sende haklısın ben 98 ve 99 sezonundan sonra 2000 yılında ızlemeye basladım.spa 2000 hemen hemen ızledıgım ılk formula 1 yarıslarındandır tarihın en guzel ataklarından bırı orda olmustu dun gıbı hatırlıyorum o anı.mclarenın o yarısta ferrarıden barız hızlı oldugu mıkanın eau rouge dan sonra arayı cabucak kapatmasından anlaşılıyordu.1 gömlek dedıysem 2 katı değil yanlış anlaşılmasın :))

  84. Benim yorumumda silinmiş nedendir acaba ?

  85. Sadece " =) "

  86. Yok o öyle değil.
    Parıs Hılton ? Tamamen sizin verdiğiniz örnek üzerinden gidiyorum,sonra fanları vardır,küçümsüyor falan olur,olmasın öyle şeyler lütfen.Konunun da ekseni kaymasın.
    Önce sözün başına bakalım '' gerçek bir dahi'' denilmiş.Yani amaç dahinin gerçekliğini belirlemek onun içinde önce ortada bir dahinin (söz böyle başladığı için dahi diyorum yoksa öznemiz kimse nitelik ona göre değişir) olması gerekir değil mi?Hani gerçeklik sorgulansın ama neden o kişi üzerinden sorgulandığı da bilinsin.Şimdi ben neden Parıs Hılton'a veya benzerlerine karşı birlik oluşturayım ki tartışılacak neleri var ortada ?Biz burada Alonso'yu onu bunu tartışıyoruz,çünkü adamların doğru yanlış birşeyleri var tartışılacak,sorgulanacak.Hem durum sizin dediğiniz gibi olsaydı o zaman asıl dahi Parıs Hılton değil Justın Bieber olurdu.
    Bir de şunu belirtip öz eleştirimi de yapayım ; Ben de bir zamanlar o alıklardandım.Schumacher bir dahiydi hem de en gerçeğinden ben de ona karşı birlik oluşturacak kadar alıktım.Neyse zaman geçti,büyüdük.

  87. Yok o öyle değil.
    Paris Hilton ? Tamamen sizin verdiğiniz örnek üzerinden gidiyorum,hani küçümsüyor falan olmasın lütfen.Konunun da ekseni kaymasın.Ben Paris'e karşı neden bir birlik oluşturayım ki?Bırak birliği tepki bile vermem kendisine vb.
    İş tam burda değişiyor işte sözün başlangıcında ne denilmiş 'gerçek bir dahi' bu koşulun sağlanması için önce ortada dahi(söz böyle geliştiği için dahi diyorum yoksa öznemiz kimse nitelik ona göre değişir )niteliği sağlayan birinin olması gerekiyor ki kaale alınsın.Gerçekliği tartışılsın da neden dahi diye niteliğindirildiği de bilinsin.Ortada tartşılan birşeyler olsun değil mi ? Paris Hılton'un kim nesini tartışıyor.Yukarıdaki söz o manaya gelseydi hem asıl dahi Parıs Hılton falan değil Justın Bieber olurdu =)
    Bir de şunu ekleyeyim bende şu alıklardan biriydim zamanında mesela,Schumacher dahiydi hem de en gerçeğinden ama ben ona birlik oluşturacak kadar alıktım.Neyse zaman geçti,büyüdük.

  88. Yok, doğru haber.

  89. 2005 in en hızlı aracı mp4 20 idi.
    2006 ilk yarıda reno ikinci yarıda ise ferrari en iyi araçtı.
    2008 09 reno araçları gridin en iyi 4 veya 5.aracıydı.Hiko hiko,Berger Q2 yi bile geçemeyen bu araçlardan bahsetmemiş ki.

  90. Servus TV'ye konuşan Berger "Onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler." dedi….. neden öyleyse reno da şampiyon olamadı :))) çok şişirmemek lazım. alonso gibi en az 7-8 pilot var şuan F1'in içinde.

  91. en iyi araca sahip olmadan ??? neden öyleyse reno'da başarılı olamadı.

  92. kader son sözünü söylemedi.

  93. bu açıdan bakarsak her insana o zaman paris hiltonda bir dahi oluyor galiba:)
    katılmıyorum. büyük bir yazar da olsa insan insandır bazen böyle talihsiz cümleler kullanabilir.

  94. Alkım tebrikler,teşekkürler +1
    Rekor sayıda yorumlar yazılmış yine.Benim ki de dahil bir çok yorum silindiği halde şimdiden 3 sayfa olmuş.
    Berger yeni bişey söylemiyor ki.Daha önce de Dünyanın gelmiş geçmiş veya tüm zamanların en iyi f1 pilotları listesinde 9.sırada Fernando var.Fernando efsanelerin hep yanıbaşında ve onların sınıfına aday biri olarak hep gösterildi.Buna alışamayanlar olacak tabi ama zamanla herşey düzelir.Senna dönemlerini izlemedik zaten yaşımız 30 larda deyip Senna hakkında herşeyi bilenler olmuş.3 yada 5 video izleyip birkaç da racing dergisi okuyunca prof kesilmişler.Evet Senna ekoldur,efsanedir.Kazandığı yarış ve pole sayısını katıldığı gp sayısına vurduğumuzda Mıchael'dan daha iyi oranlara sahiptir.Mıchael de efsanedir.Neticede onlar da etten kemikten insandır.Hataları da olmuştur.Belki de Senna da takımı tarafından desteklenmiştir.Bakınız Alain Prost diyor ki:Bir zamanlar Senna ve Hakkinen'e yapılanlar şimdi hamiltona yapılıyor.mclarende değişen bişey yok..demiştir.Demek ki Senna'da mclarende ayrıcalıklıymış.
    Sinir harbiyle burada birilerini ilahlaştırmaya ya da yerin dibine sokmaya gerek yok.Belki benzer şeyler ileride hamilton ,vettel veya kubica için de söylenebilir.Neden olmasın.Bekleyin sabredin.Bardağınız küçükse deryanın ne suçu var ki?

  95. haberi karıştırıyor olmayasın umut?

  96. kızlay, sarıkız, bizim denizlinin meşhur efesi .bu saydığım sodalar veya gazlı içecekler arkadaşların bazısını gazını almaya yetecektir.bazılarına yetmeyebilirler onlarada tavsiyem müsait bir yerde yellenmelerini öneririm.gelip burayı kokutmalarına gerek yok.isteyen üzerine alınabilir istemeyen alınmaz.

  97. benimkide silinmiş umutbg unut gitsin.ben kendiminkinin silinme nedenini anladım.maalesefki senin silinen yorumlarını okuyamadım.

  98. Yemiyenin malını yerler arkadaşlar.Redbull takım içerinde tıpkı 2007 yılında olduğu gibi iki pilotunuda kontrol altına alamadı görün bakın Brezilyada Vettel bir webber 2 alonbso misal 4 yada 5 gitsin Redbull Vettele yol verdiremez işler çok karışır bakalım neler olacak 2008 sonu gibi bir final olacağı kesin buda Formula bir için süper olur

  99. Silinme nedeni üstat Alonsoya laf edemezsin çünkü alonso gibi taraftarlarıda çirkef.

  100. Sitenin adminide galiba Diaz taraftarı yorumlarım silinmiş 🙂

  101. Yazdıgımız yorumlar silinmiş, merak ettim ne için silindi acaba ? Kendi yorumumu biliyorum ve kurallara aykırı bir şey yazmadıgımıda biliyorum ki onuda geçtim gayet düzgün yaklaşım gösterdim arkadaşa, o zaman silinme nedeni nedir açıklanabilir mi bu bana ?

  102. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kirve ne yaptın Allah aşkına mikaya haksızlık yapıyorsun , eğer Mclaren 99 dan sonra mikaya schumiyle enazından dayanıklılık hususunda başedebilecek bir araç verebilseydi belkide mika 2002 ye kadar peşpeşe 4 yıl şampiyon olacaktı…neyse gömlek olayına gelecek olursak bunu schumiye söylersen o da kabul etmez. schuminin en fazla saygı duyduğu pilot mikadır…eğer dediklerime katılmıyorsan biraz spa 2000 bak derim :)))

  103. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    olay geçinmekse , Renaultun başında menageri briatore vardı takımın tümü emrine amadeydi , Mclarene diş geçiremedi… Ferraride ise sıkıysa onunla geçinmesinler herkesin ipini çeker… şuan santanderin desteğiyle gönderemeyeceği kimse yok buna dominic bile dahil… belki montezemello yırtabilir :))

  104. Senna nasıl Formula 1 efsanesiyse, Scumacher de öyledir. Ve şu an yarışan pilotlar içinde efsane olmaya en yakın isim de Alonso'dur. Bence. Gerçi ben Schumacher-Hakkinen çekişmesi de bittikten sonra, Formula 1'de efsaneler döneminin kapandığına inanan biriyim, ancak Alonso yine de bu sınıfa en yakın isim.

    Şu şeytan-melek iyi-kötü meselesini kesinlikle anlamıyorum.

    Formula 1 pilotlarının hiçbiri pist üzerinde melek değildir, olamazlar da. Kazanma içgüdüsü ve yeteneği diğerlerinden çok daha yüksek olan pilotlara da 'melek' demek ancak saçmalıktır.
    Ne Senna, ne de Schumacher melek değildi, Alonso da değildir. Ve bundan sonra bu pistlerde yarışacak pilotların çoğu da olmayacaktır.

    Senna bana kalırsa Formula 1'in en özel pilotuydu. Senna nerede, hangi aracın içinde olduğu önemli olmadan kazanmak için piste çıkar. Birinci olmak için. İnanılmaz bir hız, yetenek, kazanma itkisi ve delilik. Yarışlarını izleyenler bilir, kaybetmeyi kabullenen bir pilot değildir Senna. Biz şimdiki pilotları geçilmeyi hazmedememekle suçluyoruz. Ancak Senna da geçilmemek için elinden geleni yapıyordu. Pistler o zaman çok daha tehlikeliydi çünkü sert oynamayı seven ve yenilgiyi kolayca kabullenmeyen pilotlar vardı. Senna kazanmaya duyduğu tutkudan bir hastalkmış gibi bahseder çoğu zaman. Senna'nın insani yönü çok güçlüdür, herkesin bildiği bir örnek olarak Eric Comas'nın kazası vardır örneğin. Araçtan inip ona yardım eder. Ama bu onun pist üzerinde limitlerde savaştığı gerçeğini değiştirmez.

    Schumacher yine aynı şekilde kazanmak için yarışır. Bazı pilotlar vardır, sadece aracın onlara verdiği kadarını almak isterler ve onun için piste çıkarlar. Ama ben oldukça eminim ki, Schumacher bu araçla bile piste kazanmak için çıkıyor. Schumacher kırdığı rekorların yanına yaklaşmanın mümkün olduğunu sanmıyorum ancak onun da içinde bulunduğu sınıfa girecek olanlar çıkacaktır.

    Alonso'nun yeteneklerini ve sürüşünün kalitesini görmemek için ancak at gözlüğü takan holiganlar olmak gerekir.
    Alonso şu an birlikte yarıştığı isimlerden sadece Schumacher ile kıyaslandığında kaybeder. Onun dışında ne çok üstün yeteneklere sahip Hamilton, ne de Wonderkid Vettel onun seviyesinde değil henüz. Çünkü Formula 1'de sürüş bir bütündür. Sadece yetenek değil, hız değil, soğukkanlılık, hırs, tecrübe, kendine güven, tam odaklanma, cesaret ve biraz da delilik ister. Bunu şu an en iyi beceren kişinin adı Alonso'dur bence.

    Berger'in Alonso'yu Schumacher ve Senna ile bir tutmadığı, sadece ve sadece 'sürüşlerini' karşılaştırarak onlarla aynı sınıfta olduğunu söylediğini, Alonso'nun onlara yakın bir isim olduğunu söylediğini anlamak lazım bence. Bu yüzden kişiliklerini ya da yapıp yapmayacaklarını düşündüğümüz şeyleri tartışmak çok doğru değil bana kalırsa, çünkü hiç birinin ayrıntılarını bilmiyoruz, üstelik bu burada söz konusu olan şey de değil.

    Alonso bir Schumacher ya da Senna kadar büyük bir efsane ya da onlar kadar iyi olur mu bilinmez ama günü geldiği zaman bu iki isimden sonra onun da adının anılacağını düşünüyorum. At gözlüklerimizi biraz çıkarıp atalım ve rakip diye yerden yere vurmaktansa biraz da iyi yönleri olduğunu fark edelim en azından.

  105. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    ''Dünyada gerçek bir dahi varsa, bunu anlamak çok kolaydır, çünkü bütün alıklar ona karşı birlik oluştururlar"
    Jonathan Swift
    Söz bu,Alonso meselesi de buna benzer birşey işte.
    Bu adam bırak 7'yi 10 defa da şampiyon olsa yine kendisini yerecek birşeyler bulunur,bulurlar yani

    buda süper bir yorum olmuş elinize sağlık üstelik herkese hitap ediyor ayrım yapmaksızın.

  106. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    "Onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler."

    işte anahtar cümle gerisi teferruat.

    ve göreceli fanatizm boyutlarında değişir.

  107. Geçmişi geleceği bir kenara bırakalım da, bu sene red bull dışında bir takım ve pilotun şampiyon olması tamamen red bullun suçudur. Takım mantalitesi bir değişik, pilotlar bir acayip, aslında alonso bu sene ilk kez tecrübe avantajını kullandı, diğer pilotlardan webberle button tecrübeye rağmen yavaş, hızlılar da henüz bunu puana dönüştürmeyi bilmiyorlar. Aradaki Alonso yağ gibi sıyrıldı aradan. bunu alonso nun şampiyonluğunu tahmin ederek yazıyorum, çünkü red bull şampiyonluğu getirecek hamleyi yapmayacak gibi gözüküyor.

  108. Mükemml kapak olacak cevabın için seni tebrik ediyorum…

  109. Eski bir pilot çıkıp Fernando hakkında hakaret içerikli bir yorum yapıyor bakıyorum alkış yağmuruna tutuluyor.Şakşakçı anti alonsocular adamı yere göğe sığdıramıyorlar.
    Bu sefer başka eski bir pilot çıkıp Fernando'yu övgü dolu sözlerle methediyor bakıyorum şakşakçılar yine işbaşındalar.Acaba Ron dennis Fernando'yu yere göğe sığdıramadığı zaman nerdeydiler.Dennis:'Alonso bana eski şampiyonlarımı Prost,Lauda ve Senna'yı hatırlatır.''

    Senna'yı izlemedik deyip sonra onunla sanki asker arkadaşıymış gibi şunu yapmaz bunu yapmaz diyenlere bakın.Askerde Senna'ya sordunuz mu takım patronun sana karşı yarıştı mı diye?Ya da mekanikerleri Senna'ya küfür etmişler mi acaba.Ya da Senna'nın lastik basıncı hiç oynanmış mı.?Senna zamanın en iyi aracıyla kusursuz bir tur attığında pole alamadığı olmuşmudur.?

    Senna'nın kazandığı pole ve zafer sayısını katıldığı gp sayısına oranladığımızda Senna Tartışmasız bir numaradır.Yok eğer kazanılan sayılara direk bakarsak Mıchael bir numaradır.

    Mika Hakkinen eğer devam etseydi bugün O da efsaneler arasına girmeye aday olabilirdi.(Jerez 97 ve avustralya 98 olaylarına rağmen)

    Bu arada eski dünya şampiyonlarından Prost'un bir demeci aklıma geldi hemen paylaşayım:'Eskiden Senna ve hakkinen'e yapılanlar şimdi hamiltona yapılıyor.mclarende değişen bişey yok'demiştir.

    Bu arada google dan '''Gelmiş geçmiş en iyi 10 formula 1 pilotu veya tüm zamanların en iyi f1 pilotları yazdığımızda çıkan listeye bakalım.
    1-Ayrton Senna
    2-Mıchael Schumacher
    3-juan Manuel Fangıo
    4-Alain Prost
    5-jim Clark
    6-Jackie Stewart
    7-Niki Lauda
    8-Stirling Moss
    9-Fernando Alonso
    10-Gilles Villeneuve
    .
    .
    17- hamilton
    22-raikkonen
    59- massa
    .
    .
    Öte yandan en fazla yarış kazanan pilotlar listesinde şimdilik 6.sıradadır.
    MSC 91
    Prost 51
    Senna 41
    Mansell 31
    Stewart 27
    Fernando 26

    İskoç asıllı Sir jackie Stewart emekli olduktan yıllar sonra silverstonede F1 aracının koltuğuna oturuyorve turlar atmaya başlıyor.Araçtan inince diyor ki 'Eskiden bu viraja 160 metre kala frene basardık şimdi bu mesafe 45 metreye düşmüş.Viraja girerken 2 kere vites değiştirmek zorunda kaldım'.
    Düşünün bu pilotun 3 dünya şampiyonluğu ve 27 adet zaferi var..İlginç bir not daha :Mosley bu adama sertifikalı salak demiş.

  110. direk schumacher geldi aklıma. senna'nın da sevmeyeni çokmuş zamanında

  111. başarı her zaman rakibi ve doğal olarak eleştiriyi getirir. tüm pilotlar için durum aynı 🙂

  112. bütün yorumları görünce düşündüm de şu yazdığın söz her şeyi çook güzel özetlemiş. başka söze gerek yok :))

  113. pilotlara yapılan bi ankette de hamilton en antipatik pilot seçilmişti. alonso'nun kimseyle geçinemediği uydurmalarından da vazgeçin artık. mclaren hariç geçinemediği bi takım olmadı.

  114. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ben alonsoya karaktersiz demedim bunu söyleyen laudaya sen git derdini anlat… eski takım arkadaşları ve yeni takım arkadaşlarının hiçbiriyle geçinemeyen sadece briatoreyle geçinen birine ne denir… ayrıca vatandaşı alguersuaride onun soğuk mesafeli biri olduğunu özellikle normal hayatta öyle olduğunu vurgulamıştı…

  115. editör,moderatör,operatör yada superoperatör… vss her kim okuyosa pür dikkat okusun şu mesajı. sitenin sayfasına direkt olarak yadığımdandır 3 defadır silinen mesajımı şimdi daha bıkmış olarak tekerrürden yazıyorum.Kardeşim… seviye sahibi insanlara küfür ederken anasını,avradını yada götünü uzuvlamanız gerekmez ki bu tip insanlara terbiyesiz,ahlaksız,karaktersiz,… vss gibi kelimeler yeterlidir.Benim üyeliğimin olduğu zamanda yine benzer kişiler sizlerin denetimi altında aynı kelimeleri kullanıp dururken bunlara karşı kendimizi savunan bizlerin mesajları silinmek bir yana yazdıklarımızada kısıtlama gelmesi bambaşkaydı.Üstüne üstelik hakaret eden bu insanların destur terbiyesi almamaları ve hala kontrolsüz olarak bu sitede yazabilmeleri dikkate değer olması tarafımdan defalarca dile getirilmişdir.Taraflı site yöneticiliğinizden dolayı bu siteden üyeliğimin silinömesi talebimi yerine getirmiş olmanız benim için bir müşkülat teşkil etmiyor ama bir arkadaşımın şu yazdığım haberdeki yorumları okumam gerektiği uyarısı aldıkdan sonra okuduklarım karşısında şu kelimeleri dile getirmem zorunludur.Karaktersiz ve benzeri içerik olan kelimeleri ortaya alenen yazan insanlara sınırlama getirmezseniz bende sizleri rahatsız eden yazılar yazacağım.Bizler kimsenin anasına avradına yada üzerlerindeki delikli organlara uzvumuzu sokmadık ama onların hakaretleri hep dewam ederken sizlerin korumasınada bir anlam veremedik ve hatta bu kişler bu sitenin öz ewlatlarıysa açıklamada bulunun lafımıza yazma kısıtlaması getirilmişdir.Muhterem…!!! bu işe bir hal çare bulun ve şu bizim provakatörlere yaz bir sınırlama getirin yada olacaklara terene bakar gibi bakar olmakla kurtulamazsınız bilakis taraflığınızın hesabını vermeye başlarsınızki insanların inandıkları değerlere kimsenin dil uzatmaya hakkı yokdur ki belkide burada bana kısıtlama getirmeye çalışan isnanların yaşı kadardı bu sporu izlerim.Belki çok bilgim yokdur ama kimin neye hakkı vardır iyi bilirim.Bakın ki birileri çıkıp … karasıfatına necaset çıkrdığım gibi kelimeleride yazarki bu işin içinden çıkamazsınız.Yaa insanlara bu konuda tarafız deyin de insanlar bilsinler yada bi taraf olduğunuzu gösterin yoksa herşey daha ileri gidebilir.

  116. Alonso konusuna gelirsek.Alonso bana görede çok üst düzey bir pilot.Tıpkı Hamilton gibi.Ben kendimi bildim bileli Ferrari markasına düşkünümdür.Yani burda arkadaşların deyimiyle Ferrariciyimdir ama Hamiltonun da en az Alonso kadar hatta bana göre biraz daha iyi bir pilot olarak görüyorum.Şuan eğer Hamilton Ferraride olsaydı 1 değil belkide 3 şampiyonluğu olacaktı.Bu benim görüşüm.İtiraz edebilirsiniz.Tabi olsaydılarla da bu iş yürümüyor ve eğer o katagoriye (schumi,senna) birilerinin girme ihtimali varsa bunlar Alonso ve Hamiltondan başkası değildir bugün için.Girmişlermidir? Şuan için hayır…

  117. Schumacherin bugünkü performansına bakarak eleştirenler F1 den az nasip alanlardır.Adam 41 yaşına gelmiş bıraktığı F1 ile şimdiki F1 in hiç alakası yok vede aradan 3 sene geçmiş ki(Massa nın yarım sezon kaçırmasıyla performansının ne kadar düştüğünü gördük) hala yarışlarda bize birşeyler izlettiriyor.Hemde stiline tam ters düşen bir araçla.Rosberg hızlı bir pilot olabilir ama Schumi ile aynı katagoriye koyulamaz.Önce Rosberg zamanın Benettonuna eşdeğer bir takımla şampiyonluklar kazansın daha sonra bizim bugün kusursuz bildiğimiz Ferrari gibi bir takımı diplerden alıp en tepelere çıkarsın.Sonra gelsin konuşuruz o konuyu.41 yaşında göreceğiz Rosberg i bakalım yorumculuktan öteye gidebilecek mi…

  118. ıstediğiniz kadar yazın kardeşler senna yı hıç ızlemedım ama yanı ıstatıstıkler ortada 7 sampıyonluk ust uste 2 şampiyonluk kazanmısken karıyerının bır kısmını rıske atarak zor durumdakı ferrarıye gıtmek diğer şampıyonluğu ıçın tm 5 sene beklemek uyuyan evı uyandırmak bence schumı bır numaraa ve olede olacak adam senna ıle prostun kazandığı yarıs sayısından ya 1 fazlaydı yada aynı tam hatırlamıyorum açıkçası senna yı ızlemedım hızlı olabılır ama pıstte olduğu için herke ondan bole bahsedıyo bırazda bırazda dıyorum ama bana gore schumı bır numara
    not:koyu alonsocuyum:)

  119. Şu sitede bazılarının yorumlarını okumak gerçekten güzel oluyor. (farklı taraftar grubu da olabilir). Ama bazıları varki yani ne yazdığını bile bilmiyordur eminim. O kadar cahilce yazılmış yorumlar görüyorumki şurda, gülmeden edemiyorum. Gerçekten düşüncelerini kanunmuş gibi doğruluğu tartışılmaz gibi yazanlar var.

    Bunları geçtik laf dalaşı yapmak bu kadar mı hoşunuza gidiyor anlamış değilim.

  120. @Jetman bu güne kadar sana hic bir cevap vermedim yada sana bir sey yazmadım.bende schumayerı pek sevmezdım halıyle bizim rakıbımızdı.mikayı belki yere göğe sığdırımayan mclarenci kardeşlerım vardır,bende mika ile f1 izlemeye başladım ama schumının mikadan 1 gömlek üstün olduğunu gecen yıllardan sonra gerıye baktığımda daha ıyı anlıyorum.rosbergın schumıyle bu sene karşılaştırmalarını sureklı okudum evet bu sene için rosbergın bariz bir üstünlüğü var schumayere ama senın dedığın kadar da değil yani rosberg asla bir schumayer olamaz bu sene ona 2 katı puan fark atmış olsada.bak ılerıde belkı onun kadar olabılır demıyorum never dıyorum.senna-schumayer-prost bu 3 pilotun sevıyesınde hem benım ızledıklerımle hemde okuduklarımla anlıyorumkı bir sevıyede pilot yok şu an için ne alonso ne hamilton ne kimi,kimi belki bunların sınıfına girebılırdı eğerki kiminin içindeki o ilk senelerdeki heyecan olsa ama ateşi çabuk söndü.bu sene yarışanların en iyisi schumayermı? hayır.ama 50 yıldır yarışanların en ıyı 2 pilotundan birimi? evet.

  121. Forever- McLaren
    gerçekten söyleyecek laf bırakmadı.

  122. senna;schuminin ulaşamadığı ve ulaşamayacağı bir kategoridedir.ahahaha Jetman Bunu okurken yarıldım resmen:D ya arkadasım Adam kırılmamıs rekor bırakmamıs.F1'de hangi istatistik varsa hepsini egale etmiş.sen hangi katagoriden bahsediyosun 😀 benim bildigim f1'de Schumi katagorisi var o katagoridede bir tek Schumacher var : )

  123. Mükemmel cevap…

  124. şut 90 da usta.. =))

  125. Haklısın zaten SENNA melek melek.Senna yarışırken padoka mıydın ya da menejeri falan mıydın ozamanlar basın gelişmemiş die arka planda olaları kimse görmedi die hiç mi olaylar olmadı sanıyorsun.yani o günlerde şu tarhte şurda yarış var takın motorları basın gaza yarışıyoruz muydu? Yanlış olmasın Alonso melek demedim.F1 de o koltuğa oturan hiç kimse melek değildir.orlara gelene kadar bi yerlerden geçmiştir. Senna yarış sırasında hayatını kaybetmesi onu efsane yaparevet ama sütten çıkmış ak kaşık yapmaz…

  126. Bu da o sınıftan gönderilen pardon SÜRÜLEN lere gelsinn ozaman.. Örnek: Rai

  127. 1 Almanya Michael Schumacher 2004 18 13 %72
    2 Almanya Michael Schumacher 2002 17 11 %65
    3 Birleşik Krallık Nigel Mansell 1992 16 9 %56
    4 Almanya Michael Schumacher 1995 17 9 %53
    5 Almanya Michael Schumacher 2000 17 9 %53
    6 Almanya Michael Schumacher 2001 17 9 %53
    7 Brezilya Ayrton Senna 1988 16 8 %50
    8 Almanya Michael Schumacher 1994 16 8 %50
    9 Birleşik Krallık Damon Hill 1996 16 8 %50
    10 Finlandiya Mika Häkkinen 1998 16 8 %50

    Efsane Açıkça belli daha konusmaya gerek var mı ?tartısmaya gerek var mı ? nerde kimi ? nerde lewis nerde alonso ? dereyi görmeden paçayı sıvamayalım bunları başarmak her pilotun harcı değil.f1'in en iyi pilotu schumacherdir.istatistiklerde adı yazdıkcada Schumi kalcaktır.Bosuna kasma jetman senin tuttugun pilotlar bunların ne demek oldugunu bile bilmez.En iyi araçla 4 kere schumi şampiyon olmus.Ferrari schumiden önce nerdeydi birader? Ferrari schumi zamanında hızlıysa schuminin hiç mi payı yoktu ? boş boş konusup duruosun.

  128. jetman git yat zıbar. millet alonso schumi senna diyor bu da tutturmus bi tane bile yarıs kazanmamıs rosberg deyip duruyor yarısıda bosver adamda ışık yok kobayashiyle bile aynı kefeye koymam stabil bir pilot trulli gibi sıralama pilotu o da alonsoyu cok gecmistir aynı takımdayken ama yarısta öndekilere birsey olacakda nenemin sakalı misali sıra kazanacak kırk yılda bir gecerse gecer iste o kadar.

  129. Prost'a aramızdan laf atan olmadı kardeşim kafandan uydurma ilk önce. Yazdıgın savunmalar o kadar komikki cevap bile vermemek gerekiyor aslında. Bir kere karşımıza çıkıp mantıklı bir savunma yapmışlıgını görmedim. Söylediğin şeyler ortada. Burada Schumi hakkında çok insan konuşuyor, olumlu konuşan oldugu gibi olumsuz konuşanda var tabiki, ve biz onlara hak veriyoruz. Uslup burada önemli olan Formula 1 izleyip şurada ''Schumacher kimmiş be'' diyen zihniyet senden başka yok. F1 konusunda seviyen ortada. Schumacheri sevmeyen o kadar adam var ama saygı duyuyorlar, burada bir sürü McLaren taraftarı saygı duyuyor, hatta hepsi diyebilirim. Ve neden sadece seninle didiştiğimizi düşündün mü arkadaşım ? Başka neden adam yok bu koca sitede senin gibi ? Otur bunları düşün diyecegimde başarabilecekmisin acaba süpheli.

  130. Ertan Akkaş avatarı

    Böyle bahsedince Alonso'nun normal hayatta hergün başka bir suç işlediği filan sanılıyor. Hiç kimsenin karakterine laf etmeyiniz. Çünkü o zaman her pilot karaktersiz olur. Bence olması gereken ayrım şu; pilotların kazanmak için yaptıkları, pist üstünde padokta, hiçbir şey onları karaktersiz yapmaz. Tabiki Sporun kuralları dahilinde…

    Yoksa Lewis'de karaktersizdir, Trafiğe açık yolda yaptığı sürüşler yüzünden, Kimi'de karaktersizdir, Basın toplantılarında ihtiyaçlarından bahsetme biçimi ve Kulüplerde çekilen uygunsuz fotoğrafları yüzünden.

    Ben kimseye burda yok efendim şöyle veya böyle demiyorum. Sorun şu ki; Alonso'nun normal hayatında anormal haberlere rastlanmazken, diğerleri kadar, nasıl oluyorsa sadece Alonso karaktersiz oluyor?

  131. Bülent sen nerelerdesin ya aniden yok oldun gittin birader .Konuyu dağıtttık ama kusura bakmayın.

  132. jetman git uyu ya kardes sacma sapan konusuyorsun f1 in kralı schumi dir.bunu ben değil dünya söylüyor adamın basarılarını yazsam okumaya ömrün yetmez basketbol jordan ralli loeb bu kadar basit schumi yani ihtiyar delikanlı bu haliyle gençlere kafa tutuyor sen hic rosbergin yasındayken schumi yi izledinmi komik komik konusup durma.schumi den bahsederken besmele çek öyle basla söze:)bugün schumiden sonra alonso hamilton dır benim icin rosbergde ise bunların hicbirindeki hırçınlık ve yetenek yok olsaydı bugüne kadar zaten kendini gösterirdi schuminin benetton da gösterdigi gibi tarihi bilmeyenler schumiyi ferrariden ibaret sanır ki o geldiginde ferranin ne durumda oldugunuda bilmezler ya neyse.

  133. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    bazı arkadaşlar alonsoyu senna ve schumiyle kıyaslarken sık sık kazandığı yarışlara ve aldığı puanlara atıfta bulunmuş , ancak üst düzey bir f1 pilotu olabilmek için sadece yarış kazanmak ve puanlar almak yetmiyor… pist üzerinde zorlu koşullarda gösterdiği beceriler , geçişler , aracı nasıl kontrol ettiği vs vs önemlidir. kirveninde dediği gibi unutulmaz diyebileceğimiz zaferlerle ün kazanır ,ayrıca takım arkadaşıyla ve diğer pilotlarla olan ilişkileride önemlidir… karakteride bir okadar önemlidir. işte tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda alonso açık bir şekilde sınıfta kalıyor…öyle kolay değil senna , schumacher , prost , hakkinen ,lauda , fangio ,stewart ve raikkonen olmak …

  134. Rosberg Suzuka'da nerdeydi? boş boş konuşma. Ömrü boyunca 1 galibiyeti bile alabileceği şüpheli olan bir pilot ile Schumacher'i karşılaştırmak gibi bir gafilliği ancak siz ve sizin gibiler yapar. Raikkonen'in şu anda Kore yerine bilmem nerde rafting yapması da size dokunuyor ki burda verip veriştiriyorsunuz.

    Rosberg ile Schumacher'i başka bir yerde karşılaştırırsan sana "çüş" derler arkadaşım. Hadi biz kabul ettik senin ne olduğunu da başkası alttan almaz. Bir yerlere bişeyler yazarken bilen birilerine danış. Rezil olma.

  135. Ertan Akkaş avatarı

    Herkesin şurada taktığı bir kulp var ki oda karakter: Ben Alonso'nun Senna ve Schumi ile aynı sınıfta olduğuna inanmıyorum. Ama ilerde olabilir mi orasını bilemeyiz.

    Fakat açık olan şu ki: "Onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler." Burda adam sadece bir ortak yönlerinden bahsetmişki Alonso HENÜZ şampiyon olmadı yani konuşulacak birşey yok.

    Ayrıca Alonso'yada Senna ve Schumi kadar iyi dememiş. Aynı sınıftalar demiş. Burda bir yetenekten kastediyor ki bana göre Alonso'nun bir kaç fırın ekmek yemesi lazım bunun için. Mesela şu an Alonso ve Lewis en az onlar kadar yetenekli pilotlar olabilirler ama onlar gibi olabilmeleri için daha tecrübeye ihityaçları var diyorum.

    Ayrıca Senna'nın pistte hayatını bırakması onu bir melek yapmıyor. Senna'da Alonso gibi birçok yardım faaliyetinde bulunuyordu ama oda izlediğim ve okuduğum kadarıyla pistlerde Alonso ve Schumi'ninde olduğu gibi acımasızdı. Senna'ya saygım sonsuz ama birçok arkadaşın kabul etmesi gereken şu; "Senna sütten çıkmış ak kaşık değil" Ölüm pistte geldiğinde bir pilotu çok iyi yapar ama Senna zaten çok çok iyi bir pilottu. Yani kimse bu işi karaktere kadar götürmesin. Birilerinin karakterini eleştirenin karakterinde şüphe edilecek birşey vardır unutmayınız. Saygılar…

  136. bide adamım rosberg den yediklerinizi sindirin.sezon başlamadan yazdım rosberg i hafife alıyorsunuz.o hızlı pilot dedim.o yetenekli dedim.dedim oğlu dedim.ama varsa yoksa schumi.alın size schumi.
    prostun ve mansell in yaptıklarını yapacak güya schumi ilerleyen yaşında şampiyon olacak rüya görüyorsunuz size tatlı rüyalar

  137. aha bide bülent şahin onu unutmuşum.

  138. sinan bozok sana saygı duyardım ama sınırlarını zorladın.sen samet özdemir-umut bg-eray parlak- gibileriniz.prost a bile laf attınız laf attığınız diğerlerini saymıyorum bile.kurda sormuşlar öylemi kurt benim .benim ensem kalın.ben gerçekleri yazarım.kendi doğrularımı yazarım.schumi kim efsane senna kim çıldırmayın 5 dakka delikanlı olun.

  139. doğru …biz karakteri 94 97 2009 yılında gördük.2 sinin sonucu dsq oldu,birinde senna ya dua etsin üstü kapatıldı.2009 da yalan söyleyen ve saklayan kimdi?Ben bunları admin arkadaşım okusun diye yazıyorum.yayınlamazlar.çünkü anti Alonso cualr.Küçük beyinler büyük insanlarla uğraşır.nokta.Alonso schumiden büyüktür.kimse schumi yada davidson ı tutarken burda ahlak polisliği oynamasın bana.

  140. Aynen öyle Renault 2005 ve 2006 da en hızlı araca değil en komple araca sahipti. Alonso zaten çok komple bir pilot ve sonuçlar ortada. Hiç kimse kalkıpta burda atıp tutmasın herşey ortada. Bu sene alonsoda redbull aracı olsaydı şuanda 60-70 puan fark atmıştı..

  141. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    burda görüldüğü gibi karaçocuk 9 yaşından beri mercedes altyapısında

  142. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    bide karaçocuğn geçmişine bakalım

    Daha 9 yaşındayken Mercedes-Benz Genç pilot yetiştirme programını imzalayan pilot. Formula Renault, Formula 3, GP2 serilerinde şampiyonluğa ulaşmıştır Formula 1 kariyerinin ilk dokuz yarışında kürsüye çıkmayı başaran McLaren Mercedes takımının İngiliz pilotu Lewis Hamilton, Bahreyn Grand Prix'sinde elde ettiği ikincilik sonrası, ilk dokuz yarışında da podyuma çıkarak tarihe geçmiştir. Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri Formula 1 kariyerinin ilk yılında birinci olarak büyük başarı göstermiştir 2007 yılında 1 puan farkla 109 puanla formula 1 sezonunun ilk yılında ikinci olmayı başarmıştır. 2008 formula 1 yarışında 98 puan toplayarak Massa'nın 1 puan önünde şampiyon olmuştur ve formula 1 tarihinde en genç ve ilk siyahi şampiyon pilot ünvanını elde etmiştir.

  143. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    vikipedia da ne yazıo aç bi bak hatta buraya yazam dur

    Fernando Alonso Diaz, 29 Temmuz 1981’de İspanya’nın kuzeyindeki Oviedo, Asturias’da dünyaya geldi. Alonso soyadını, maden endüstrisinde patlayıcı uzmanlığı yapan babasından, Diaz soyadını ise bir alışveriş mağazasında çalışan annesinden aldı. Fernando’nun babası Jose Luis Alonso, amatör bir kart yarışçısıydı ve bu tutkusunun çocuklarına da geçmesini diliyordu. Bu yüzden çocukları için F1 aracına benzeyen pedallı bir kart aracı yaptı. Aracı öncelikli olarak 8 yaşındaki kızı Lorena için planlamıştı fakat o ilgi göstermeyince araç, 3 yaşındaki Fernando’ya kaldı. Böylece genç yaştan itibaren yarışmacı kişiliğe sahip olan Alonso ve ona yardımcı olan babası, kart yarışmalarına katılmaya başladılar ve bunun için tüm İspanya’yı dolaştılar. Ailesi onun motorsporlarında kariyer sahibi olabilmesi için yeterli ekonomik düzeye sahip olmamasına rağmen, Alonso’nun başarıları ona birçok destek gelmesini sağladı. Sponsorlarla hızlanan çalışmalarının sonucu olarak 1994, 1996 ve 1997 ‘de 3 İspanya kart yarışı kazandı. Aynı zamanda Avrupa Karting Şampiyonası’na katılan Alonso, 2. oldu ve 1996 yılında World Junior Karting Championship 1.si oldu. 1999 yılında F1 takımlarından Minardi’nin eski pilotu Adrián Campos’un yardımı ile katıldığı Euro Open MoviStar by Nissan yarışında şampiyon olması, 2000 yılında ona çabuk bir şekilde Formula 3000 yarışçısı olma yolunu açtı. O sezon Formula 3000’de Spa-Francorchamps’da şampiyonluk kazanan Alonso, böylece genel sürücüler klasmanında 4.lüğe yükseldi ve Formula 1’e transfer oldu.

    Formula 1’de yarışan 3. en genç pilot olan Alonso, F1’e Minardi takımında 2001 Avustralya Yarışı ile başladı. Çaylak sezonunda, arabası yarışçı değildi ve sezonu hiç puan alamadan tamamladı. Yine de yarışları mekanik problem yaşamadan bitirmesi ve takım arkadaşları Tarso Marques ve Alex Yoong ‘dan zaman zaman daha iyi olmasıyla kendini tanıttı.

    2002 yılında yetenekleri sayesinde Renault takım menajeri Flavio Briatore’nin de dikkatini çekmeyi başardı ve test pilotu olarak takıma girdi. Bir sezon sonra sürücü koltuğuna oturan Alonso, daha yarışçı bir arabayla 2003 Malezya Yarışı'nda en genç pole pozisyon (1 numaralı çıkış pozisyonu) kazanan sürücü oldu. Fakat yarış sonunda Kimi Raikkonen ve Rubens Barrichello’nun ardından 3. sırayı aldı.

    2003 Brezilya Yarışı'nda 180 mil hızla giderken yaptığı kazanın arkasından, performansında bir düşüş yaşamasına rağmen iki yarış sonra kendi evi İspanya’daki formula yarışını 2. sırada bitirdi. Kısa bir süre sonra 2003 Macaristan Yarışı'nı kazanarak F1 tarihinin yarış kazanan en genç pilotu oldu. Alonso, sezonu 4 podyum zaferi ve kazandığı 55 puan ile 6. sırada bitirdi.

    2004 sezonunda da Renault takımında kalan Alonso, sezonu 4 podyum zaferi ve 59 puan ile 4. bitirdi. Takım arkadaşı Jarno Trulli ise Renault’dan ayrılıp son üç yarışta Toyota takımı ile yarıştı.

    Alonso, 2005 sezonuna yeni takım arkadaşı Giancarlo Fisichella ile iyi başladı ve ilk iki yarışda aldığı 3.lüklerden sonra, ardarda 1.likler aldı. Sezonun beşinci yarışında, kendi evinde çok istediği podyum biriciliğini, yaşadığı problem nedeniyle alamadı ama yarışı ikinci olarak bitirdi. Sonraki Avrupa Grand Prix’inde Raikkonen ile girdiği rekabeti kazandı ve yarışı 1. bitirdi. Kanada Grand Prix’inde Villeneuve virajında duvara çarparak yarış dışı kaldı ve puan alamadı.

    Fernando Alonso, 2005 Amerika Yarışı'nda ise lastik üreticisi Michellin‘in güvenlik garantisi vermemesi üzerine yarışa çıkmadı.

    2005 sezonunu 15 podyum zaferi, 7 yarış birinciliği ve 133 puanla şampiyon bitiren Alonso, aynı zamanda Renault F1 takımına da şampiyonluk getirdi ve şu açıklamayı yaptı:

    Bu şampiyonluğu aileme ve kariyerim boyunca beni destekleyen tüm yakın arkadaşlarıma adıyorum. İspanya Formula 1 kültürü olan bir ülke değil ve bu yüzden bu yoldaki her etapta, yalnız bir şekilde savaşmamız gerekti. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Onlar F1’in en iyileri. Bu işi beraber başardık. Ben dünya şampiyonu oldum ama hepimiz şampiyonuz ve onlar bunu hakediyorlar.

    2005 Prince of Asturias Award of Sports ödülünü alan en genç kişi olan Alonso, 2006 sezonunda 14 podyum zaferi, 7 birincilik ve 134 puanla 2. kez F1 şampiyonu oldu.

    İspanyol müzik grubu El Sueño de Morfeo’nun vokalisti Raquel del Rosario ile nişanlı olan Alonso İsviçre'nin Mont-sur-Rolle kentinde yaşıyor.

    2007 sezonu [değiştir]

    Mclaren Mercedes takımında iyi başlangıç yapan Fernando, takım arkadaşı Lewis Hamilton ile birçok kez mücadele etmek durumunda kalmıştır. Özellikle Macaristan Grand Prix'sinden sonra Hamilton ile yıldızı bir türlü barışmayan Fernando, takımının pilotlarına eşit davranmadığını söylemiş ve Çin Grand prix'sinden sonra şampiyonluk için şansı bulunmasına rağmen takımındaki favorinin Hamilton olduğunu ve kendisinin şampiyon olabilmesinin mucizelere bağlı olduğunu söylemiştir.[kaynak belirtilmeli] Takımı ile arasındaki soğukluğun en önemli sebebinin,takımın ona çifte dünya şampiyonu muamelesi yapmaması,ayrıca casusluk skandalı konusunda Pedro de la Rosa yla e-posta alışverişinde bulunmasıdır.[kaynak belirtilmeli]
    McLaren Mercedes'den Ferrari'ye [değiştir]

    İspanyol sürücü Fernando Alonso, 3 Kasım 2007 tarihinde kontratı sona ermeden McLaren-Mercedes’ten ayrıldığını açıkladı. Sezon boyunca McLaren yönetimi ve takımın diğer pilotu Lewis Hamilton ile sürekli anlaşmazlık yaşayan İspanyol pilotun Sözleşmenin feshinden ötürü tazminat ödemeyeceği ve eski takımı Renault’a geçip ileride ‘Ferrari’ye gitme’ düşüncesinde olduğu iddia edildi.[kaynak belirtilmeli]

    Fernando Alonso 10 Aralık 2007 tarihinde 2008 sezonu için Renault F1 Takımı ile anlaştığını açıkladı.Bu geçişe herkes eve dönüş yorumunu yaptı.Alonso 2008 sezonunda Nelson Piquet Jr ile takım arkadaşı olmuştur.

    2009 ise Yine aynı takım arkadaşı yani Nelson Piquet Jr olmuştur.2009 Valencia grand prixinden itibaren Nelson Piquet Jr nin takımdan kovulması üzerine GP 2 pilotu Roman Grosjean ile takım arkadaşı olmuştur.Yeni araçları R29'dan oldukça umutludur.Belçika Grand Prix'de Kimi Raikkonen'in önümüzdeki sezon başka takımda yarışacağını açıklamasından sonra Alonso'nun Secuderia Ferrari'ye gitmesi kesinleşmiştir.Transfer haberinin İtalya Monza Grand Prix'i sonunda açıklanması bekleniyor. 30.09.2009 tarihinde Ferrari tarafından yapılan açıklama da 2010'dan itibaren Kimi Räikkönen'in yerini alacağı ve Felipe Massa ile takım arkadaşı olacağı bildirildi.Ve bu sezon Bahreyn Grand Prix'inde takım arkadaşı Felipe Massa ile beraber podyuma çıktı. Ferrariyle beraber çıktığı ilk podyumda 1.lik kürsüsünde yer aldı.

  144. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    senn takımın bu kafayla giderse yani halen vettel üzerine oynamaya dewam ederlerse 3 ün 1 i şampıyon olur kafaları azcık çalışmıyo ki işte

  145. açalım mı Alonso'nun geçmişini?

  146. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    turbonun yazdığı bu şeyler yani alonsonun içinde bulunduğu bu durumlar sennanın başına gelmişmi acaba senna zamanında mclaren ferrai bilgilerini çalmış mıveya senna bi çaylakla beraber yarışmak zorunda kalmış mı acaba bunların hiçbirini bilemeyiz çünkü adam yaşayamadı allah rahmet eylesin ne biliyosunuz aynı davranışları göstermeyeceğini??????????

  147. Neden alonso dediğinin yanıtını biraz kendinizde arayın arkadaşım. Michael Schumacher taraftarıyım. Ancak bu yorumu Schumacher taraftarı olarak değilde alonso'yu 2003'ten beri izleyen bir F1 izleyicisi olarak yaptım. Tıpkı bundan önceki yorumlarımda olduğu gibi. Sadece örnek vermek için karaktersiz demedim. 7 yıldır izlediğim adamın kendisini bize o şekilde tanıttığından dolayı dedim. Sizde sağa sola at gözlüklü falan diyeceğinize eleştri yapmayı öğrenin.

  148. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    çaylak açta bi oku alonsonunun geçmişini o zaman burda yorum yap

  149. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    son gülen ii güler:)

  150. bülent şahın hangı pılot taraftarısın bılmıyorum ama adam neden bı raıkkonen hamılton vettel yada hakınen dememıste alonso demıs sadece ornek vermek ıçın mı karaktersız demıssın çunku at gozluğuyle bakıyosun butun olaylarada o yuzdennnn

  151. Nerden biliyosun skandal olmadığını. Giripte o sınavı kazanamadığından dolayı mı?

  152. o skandal Türkiye'de KPSS'de olur 🙂 bakalım bu hafta sonu da olacak mı :))

  153. O sınıfa sınavla öğrenci alıyorlar ama.Kopya skandalı falan da olmuyor o sınavda.

  154. Olacak şeyler söyle inanalım

  155. O sınıfta olmasını sağlayanlara ve şakşakçılarına gitsin bu yorum o zaman..

  156. Bi' de burdan yakayım.
    Aynı sınıfın farklı çocukları.
    Hani olur ya dershanelerde,okullarda falan iyi öğrencileri bir sınıfa toplarlar.Kimisi vardır,notlar şahanedir,gözde öğrencidir en birincidir yani (istatistikleri alt üst edendir de diyeyim ).Kimisi vardır,huyu iyidir,notu iyidir,iyidir yani.Bir de şey vardır,hani bakınca ' ne işi var bunun burda,neyi ile gelmiş ?' dersiniz her işin her türlüsü vardır onda,öğretmene karşı gelir,işine geleni yapar,sınıfının 'kötü' çocuğudur.Ama o da ordadır işte o sınıftadır.

  157. Henüz şampiyon olmadı arkadaşım.

  158. Alonso tırnaklarını kazıyarak bu konuma gelmiştir.Mclarenin kucağında büyümedi o kendi bileğinin hakkıyla buralara geldi.O sadace renoda değil Ferraridede şampiyon olduğunda birçoğunun zoruna gitmesi gayet doğaldır.

  159. Olur merak etme haha 😀

  160. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    f1 ilyo, adamın yenmekten kastı şampiyon olmak sanırsam, aynı takımda yarışmakla ne alakası var, shuminin efsane olduğu dönemde 2 kez üstüste şampiyon olmak tabikide shumiyi yenmektir, şuan yarışan aktif pilotlar içinde bunu yapmış sadece alonso var pist üzerinde,yere göğe sığdıramadığınız kimi ile ham shumi emekli olduktan sonra oldu ne oldularsa, zaten ham ın 1 puanla son düzlükte şampiyon olduğunu düşünürsek, eğer puan farkıyla şampiyon olsa demekki siz burda bize 2 satır laf ettirmezsiniz, ham ı çok abartıyorsunuz, alonso komple bi pilot, kabul etmesenizde bu böyle

  161. Ne oldu kuyruğunamı bastılar dünyayı alonso ve etrafındamı görüyorsunuz bu sitede sizmisiniz sadece alışacaksınız yavrularım bu sitede bir çok taraftar var ve sizin tuttuğunuz takımı tutmak zorundada değil 2 yarış sonunda görüşürüz neler oluyor sizin gibi çapulculara gerekli cevabı veririz.

  162. Berger'e hak veriyorum. Her 3 pilotta efsanedir.

    İkisi az olandan maksimumu çıkartır. Bir tanesi elindeki az ise takımını satar. İkisi limitleri hız yönünden zorlar. Birisi karaktersizlik yönünden. Bu şekilde her üçünün de adları F1 tarihine yazılmıştır.

    Keşke Berger bu açılardan da bir yorumda bulunsaydı.

  163. yaw adam alonso için o bir senna yada shumi dememişki. onlar gibi altında en ii arac olmadan şampıyonluk kazanabilen bir pilot demiş. eğer bu sezon kazanırsa bunu ispatlıcak saten en ii arac redbull sonra ferrari.

  164. Bir pilot McLaren da yarışıyorsa kazanmak için ordadır. Hadi onu geçtik McLaren o güne kadar doğru düzgün çaylak bir pilot yarıştırmamış bir takım. Lewis niye yarıştırıldığını herkes farketmiştir artık.

    Alonso bey yavaşım diye takımı birbirine katmasa(daha nazik anlatamam) o sene şampiyon olurdu. Benim yazım var bu sitede McLaren vs Alonso diye aç bir oku gerçekleri.

    Bir de Alonso daha şampiyon olmadı. Sadece büyük bir avantajı var.

  165. elif çivici avatarı

    Birileri zirveye çıkar ve insanlar onları yüceltmek ister,birileri inişe geçer ve yine insanlar onları kötüler.İsteyen istediği kişiyi istediği kişiye benzetebilir.Bu tip demeçleri hep görüyoruz.

    Ama Alonso ne bir Schumi ne bir Senna değil daha,böyle olabilmek için erken bir konumda zaten.Ama o yolda ilerlediğini söyleyebiliriz.

  166. Güzel yorum ve bir şey daha bunlara yalan diyen biri çıkarmı? Çıkarsa da yuh birader…

  167. Kurda sormuşlar ensen neden kalın diye,kafamın kalın olmasından iyidir demiş.
    dı lar,di ler le olmuyor bu işler güzel arkadaşım.
    Gridin yarısındaki isimler arasında Rubens de var.;)
    Şimdi dersin izin vermediler falan filan geçiceksin bu ayakları güzel kardeşim.Dersin Senna daha iyi anlarım da.Schumi Sennaya ulaşamazmış.Bunun tek açıklaması kuyruğunda saklı(SAdece senin ,başkalarının değil herkesi acına dahil etme )

  168. Çok zeki insan, o araçlar ile Barrichellonun aldıgı sonuçlara bak bakalım griridn hepsi şampiyon olabilirmiymiş. Saçmalıgın son noktasına ulaştın. Hem o yıllar bize rakip olabilecek kimsenin olmamasıda bizi bağlamaz sizleri bağlar, çok iyi araç yapsaydınızda mücadele etseydiniz. Ama güzel o zamanlar rekabet edecek araç çıkartamadıgınızı kabul ediyorsunuz. Şu lafa her zaman çok gülmüşümdür, ''o yıllar Schumachere rakip olacak kimse yoktu ondan şampiyon oldu'' ee kardeşim bende derimki daha iyi olsaydınızda rakip olabilseydiniz. 96 da aldıgı ferrariyi 4 senede een takım haline getiren Schumacherdir. Ne söylersen söyle o 5 şampiyonluk bizim tapu gibi hanemizde lafların boş.

  169. umuribrahim avatarı

    Bu sene alıcak zaten 3 olacak. 4 sene sonra görüşürüz o zaman. 🙂

  170. Senna için söylecek sözüm yok,zira haddimi biliyorum.
    İyi (karakter vs.) olan zaten takdir edilir,sevilir ve eninde sonunda kazanır.Evrenin düzeni bu yönde.İlginç olan Alonso yukarıda Senna yapmaz diye bahsedilen herşeyi yapmışken (!) hala nasıl (hadi tamam sevileni geçtim hani antipatik ya kendisi )takdir edilen,kazanandır ?
    Nasıl kötü olup da hep iyiye oynayandır ?

  171. Schumayeri izlemiş olduğumdan alonso schumayerın sınıfında değil ne istatistik olarak ne karekter olarak nede agresif sürüş olarak.sennayı hiç izlemedim ama anlatılanlar ve yazılanlardan anladığım kadarıyla sennanın sürüş tarzı şimdilerde hamiltonun sürüş tarzına benziyor yani alonsonun sürüşü sennanın sürüş tarzı gibi değil.sennayı izlemiş olanlar çok daha iyi açıklayabilirler ben izleyemedim.Yavuz Balcı ve Berkhan Oğulcan Akçay arkadaşlar gibi düşünüyorum.aklıma alonsonun şu yarışı pistin altını üstüne getirerek kazandı diyebileceğim yarışlar pek yok ama yağmurlu macaristan yarışı sanırım 2006 sezonuydu,suzuka 2005 deki yarışı aklımda kalan guzel sürüşleri.aklıma gelmeyenlerde vardır tabi.bu sezonun ikinci yarısında çok iyi sürdü evet ama massanın yer vermesıyle aldığı 7 fazla puan,vettelin korede yaşadığı sorun onu bir anda tepeye taşıdı.ha yıne baskasının sorun yasaması alonsoyu ne ilgilendırır diye yazanlar olacaktır.aracdan kaynaklanan sorunlarla onundekının saf dısı kalmasıyla şampiyonluğu bir süre eleştirilen başka şampiyonlar varmı bunuda bılemıyorum.yanı schumayerın 2000 yıllarından sonraki şampiyonluklarında aklıma gelen yok.kiminin 2007 deki şampiyonluğundada hamilton veya alonsonun aracında çokca sorunlar oluştu diyemem.2008 zaten hamiltona verılen cezaların tavan yaptığı bir yıldı.2009 da button en hızlıydı kazandı.uzun lafın kısası alonso senna ve schumayerın kategorısınde olamaz dıye dusunuyorum sürüş ve istatistik olarak.

  172. Ne Senna, ne Schumaher ya.Pilot sadece hiziyla pilot yada sampion olamaz,sempatik olmasida lazim.Ya bu Alonsoyu her yere zoruna sokmak istiyorlar Senna ve Schumini tirnagi bile olamaz.Zoruna guzelik olmaz.

  173. ramazan hacifazlioglu çok güzel bir karşılaştırma olmuş.başka detaylarıda yazınki anlaşılsın.schumi nin senna ile aynı kategoride olmadığını herkes anlasın.senna;schuminin ulaşamadığı ve ulaşamayacağı bir kategoridedir.
    ben bir tanesini yazıyım senna schumi gibi(2000-2001-2002-2004)deki gibi aleni rakipsiz aleni diğerlerinden 1-1,5 saniye hızlı araba ile 4 kez şampiyon olamamıştır.bu nedenle schuminin o 4 şampiyonluğunu bir kenara koyarak karşılaştırın.zira o araba ile şu anki gridin yarısı bile rahat şampiyon olurdu.
    bir tane daha yazıyım senna;schumi gibi f1 tarihinin diskalifiye rekorunuda kıramamıştır.

  174. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    sen önce tuttuğun pilotu veya takımı sahiplen sanane scmiden sennadan scmi ztn su an alonsonun bulunduğu ferraride 5 şampıyonluk almıştır sen neden bahsediosun bence dön sen redbulunla ilgilen bak adamlar senn antipati duyduğun aonsoya kaptırcaklar şampıyonluğu önce senn kendi takımın yönetmeyi bi öğrensin sonra sen gel konuş burda Allahım f1deki gibi burdada çaylaklar türemeye başladı:D

  175. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    ki senn takımın adam gibi bi takım olsaydı 2 kez dünya şampıyonu olmuş bi pilotla çaylak bi pilotu aynı kefeye koymaz çaylağa yönelmezdi alonso hep dışlandı mclarende ama ferraride öle bi bakın alonso ferraride otomobil kullanmıyo yaşıyo ferrariyi herşeyiyle yaşıyo raıkkonen bunu yapamadı işte o yüzden gitti bu takımdan

  176. 7 tane Alınca konuşursun rüya tabirleriyle konuşmuyoruz biz realistic ol biraz uçmayın havada düştümmü fena olur

  177. tamam..o zaman davidsonıda Alonso ile kıyaslamak yanlış.çünkü davidson ile senna yı kıyaslamak bariz küfre gider.peki sayın site yönetimi bunu yayınlarmı?hayır.çünkü rengi bellidir.can bundy i yayınlar çünkü rengi bellidir.

  178. Kahin felan mısın ? Bir ara bizede uğra fal baktıralım.

  179. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonso yapılması gerekilen şeyleri yerinde yaptığı için suçlanmıştır doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı önce mclaren ferrarinin bilgilerini çalmasaydıda alonsoda söylücek bişiler bulamasaydı takım alonsoya ihanet ederse alonsoda takıma ihanet eder sizin hile dediğiniz gp zaferi müthiş bi dehanın ürünüdür kimsenin aklına gelmicek bişey ki alonso o pistte başarısız olsaydı 3 podyum 2 gp zaferi kazanmazdı ingilterede alonso ben şampıyom olaiblir dediğinde hepiniz gülmüştür bu konuma gelerek cvbını yüzünüze bi tokat gibi yapıştırmıştır alonso böle bi pilottur döndüğü takım alonso hakkında kötü düşünseydi ztn takım almazdı alonsoyu alonso ferrari ye geçtiğinde ztn ferrari raıkkoneni yollamanın yollarını arıyodu ve buda bahane oldu ki alonso karaçocuk gibi en büyük rakibinin arına geldiğinde lastiklerim bitti die ağlamaz bakınız 2010 avustralya gp ewt şu an senna düzeyinde değil alonso ama önümüzdeki bi 5 yıl içinde büyük bi akımı başlatıcak gibime geliyo alonso eğer büyük bi pilot olmasaydı dünyanın en büyük takımında şu anda yarışıyo olmazdı alonso karaçocuk gibi 9 yaşından itibaren mercedes alt yapısında yetişmedi emeğiyle dişiyle tırnağıyla rekorları kıra kıra geldi ve inş bu sene şampıyon olursa 3 şampıyonluk kazanan en genç pilot ünvanını sennadan devir alcak inş bütün dualarımız seninle alonso

  180. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    alonso yapılması gerekilen şeyleri yerinde yaptığı için suçlanmıştır doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar hesabı önce mclaren ferrarinin bilgilerini çalmasaydıda alonsoda söylücek bişiler bulamasaydı takım alonsoya ihanet ederse alonsoda takıma ihanet eder sizin hile dediğiniz gp zaferi müthiş bi dehanın ürünüdür kimsenin aklına gelmicek bişey ki alonso o pistte başarısız olsaydı 3 podyum 2 gp zaferi kazanmazdı ingilterede alonso ben şampıyom olaiblir dediğinde hepiniz gülmüştür bu konuma gelerek cvbını yüzünüze bi tokat gibi yapıştırmıştır alonso böle bi pilottur döndüğü takım alonso hakkında kötü düşünseydi ztn takım almazdı alonsoyu alonso ferrari ye geçtiğinde ztn ferrari raıkkoneni yollamanın yollarını arıyodu ve buda bahane oldu ki alonso karaçocuk gibi en büyük rakibinin arına geldiğinde lastiklerim bitti die ağlamaz bakınız 2010 avustralya gp ewt şu an senna düzeyinde değil alonso ama önümüzdeki bi 5 yıl içinde büyük bi akımı başlatıcak gibime geliyo alonso eğer büyük bi pilot olmasaydı dünyanın en büyük takımında şu anda yarışıyo olmazdı alonso karaçocuk gibi 9 yaşından itibaren mercedes alt yapısında yetişmedi emeğiyle dişiyle tırnağıyla rekorları kıra kıra geldi ve inş bu sene şampıyon olursa 3 şampıyonluk kazanan en genç pilot ünvanını sennadan devir alcak inş bütün dualarımız seninle alonso

  181. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Turbo (spa2000) söyleyecek laf bırakmamışsın :))

  182. unutmadan yazyımda bazı arkadaşlar gülmüştü.
    korede ilklerin öncüsü alans demiştim bakın kazandı şampiyon.

  183. yok zaten prost'un efsane olduğunu kabul ediyorum ama alonso'nun ona benzediğini kabul etmedim. ama ben de saygı duyuyorum tabii fikirlerine

  184. sus lan orospu çocuğu.anannın ağznıa dölümü boşaltıyım zaten olgun karı sikmek isitommmmmmmm mazlumu getirin banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa can bundynin kız arkadaşını getirin banaaaaaaaaaaaaa

  185. "Onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler"
    ferrarinin aracı redbuldan iyideğil.ama alans gibi bir pilotu var
    ister kabul edin ister etmeyin bu bir gerçek

  186. Haber diazı Senna Ve Schumi'yle aynı kategoriye koyup onu yüceltme maksatlı olsada.

    Aslında diazla bu 2 efsaneyi anarak şahıslarına bariz hakarette bulunulmuştur.

    Senna asla hile ile alındığı resmiyet kazanmış bir gp zaferini kariyerinde taşımaz.
    Senna asla takım arkadaşından telsiz vasıtasıyla yol istemez.
    Senna hakkında kimse çıkıpta "bu adamın karakteri yok" diyemez.
    Senna asla büyük takımlardan birine oturmak için diğer pilotun gidiş biletinin ücretini karşılatmaz.
    Senna asla takımına ihanet etmez.
    Senna asla takımının puanlarının silinmesine yardımda bulunmaz.
    Senna asla takımının 100 milyon dolar artı önündeki yılın araç gelişim programının kısıtlanmasına yardımcı olacak hareketlerde bulunmaz.
    Senna asla takımının yedek pilotu ile rakip takımın gizli bilgileri üzerinde tartışıp mailleşmez.
    Senna asla kendini şampiyon yapan takımını ihanetle suçlamaz.
    suçlasada utanması olan bir insan gibi tekrar oraya yarışmaya dönmez.
    Senna asla yeni gideceği takımın pilot dizilimi hakkında " eğer xxx isimli pilotu seçerseniz bu bizim takımlar şampiyonluğumuza mal olur" diye yorumda bulunmaz. en azından bulundu diyelim bunun gerçekleşmesi için çaba harcamaz.
    Senna asla …….
    Senna asla …….
    Senna Asla …….

    Kısaca haber sanki diazı över mahiyette ama alenen Senna'ya hakaret içermektedir.

  187. http://www.dailymotion.com/video/x830b5_mschumacher_sport

    internette gezerken rasladımben cine 5 dönemleri o zaman ki yarışlar türkçe olsa hepsini seyrediem ama yok işte 🙂

  188. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bence senna ile kıyaslama yapmak için daha adil olacağını düşünerek onunla f1 e girdikten sonraki yarış kariyerlerini karşılamak gerekir 🙂 evet şumi bile 10 yılda ancak onun 4 yılda elde ettiği pole pozisyonu rekorunu kırabildi. yani alonso ilk 4 yıldaki başarısını kıyaslamak gerekir yada hamiltonun yada şumi nin. bence senna bi yana diğer pilotlar bi yana.

  189. senna ve hamilton?zuhahahaa hattaaa ohahaaaaa
    😀

  190. umuribrahim avatarı

    Merak etme o 7 şampiyonluğu alırız. Daha yaşı kaç adam kaç şampiyonluk aldı ? Schuminin yaşına gelsin ondan daha fazla şampiyonluk alacağından eminim.

  191. Önce 7 şampiyonluk alsın sonra aynı sınıfa girebilicekmi karar veririz adamı sınıfın kapısından içeri sokmazlar antipatik diaz

  192. Hamilton, bu istikrarı korur, ve daha stabil ve sağlam bir pilot olduğunu kanıtlarsa olabilir.

  193. Doğru söylüyor artı paun (bu bir denemedir 😀 )

  194. 2002-2006 hatırlatırız

  195. Evet mesela en kolay çampiyonu Büton

  196. ''Dünyada gerçek bir dahi varsa, bunu anlamak çok kolaydır, çünkü bütün alıklar ona karşı birlik oluştururlar"
    Jonathan Swift
    Söz bu,Alonso meselesi de buna benzer birşey işte.
    Bu adam bırak 7'yi 10 defa da şampiyon olsa yine kendisini yerecek birşeyler bulunur,bulurlar yani.

  197. burak bocek avatarı

    İyi de zaten efsane olmak için bu olguları birleştirmen gerekiyor en azından bir kaçını.Yoksa nasıl neye göre efsane olucaksın?

  198. bu tartışmaya girmeyeceğim.ama bi noktayı belirtiyim
    efsane olmak başka şey
    tarihin en iyi pilotu başka şey
    tarihin en iyi pilotlarından biri başka şey
    tarıhin en başarılı pilotu başka şey
    tarihin en çok şampiyon olmuş pilotu başka şey
    tarihin en çok savaşan pilotu başka şey (şampiyonluk için)
    tarihin en kolay şampiyonu yada şampiyonluklarını almak başka şey
    vs.vs.vs.
    bunların hepsi farklı olgular.

  199. Yavuz Balcı avatarı

    vega prostu efsane saymıyorum demedimki. sürüş stilini benzettim. durup dururken adama prof. lakabı takılmaz. yalnız prost profesör, senna ise ordinaryüs.

  200. iyide adam senna kadar iyi schumiden daha üstün dememişki hemen abartıyorsun. burdan benim çıkardığım sonuç o pilotlar gibi bir yeteneği var ve şu anki pilotlardan farklı bir özelliğe sahip. kimse alonso senna dan iyi demiyor. gelmiş geçmiş en iyi 10 tane f1 pilotu seçip bir kategori yapın alonso da bunların içindedir şüphesiz. olay sadece yarış kazanmak değil bazı şeyleri kontrol altında tutmakta büyük farklılıktır. hamiltonun tek kötü yanı nerde duracağını bilmiyor ve üst üste yaptığı hatalarda bunu gösteriyor. süspansiyon kırılmışken tam gaz viraja girmek hatadan başka nedir ki?

  201. Hahaa herkesin kendi görüşü tabi. Biri çıkar da Massa, Senna gibi üst düzey pilot derse saygı duymak lazım. Ama arkasından da "bir istatistiklere göz at istersen" demek lazım. Schumi, baskılar nedeniyle ara verdiği için Alonso hayranları dua etmeli bence. Ayrıca F1'in en iyi pilotlarındandı da neden şampiyon olamadı geçtiğimiz yıllarda. Araçları iyi değildi demeyin, el insaf derim. Alonso iyi bir pilot, izlemek keyifli. Ama efsane değil.
    Hamilton, efsane olabilirmiş gibi başladı ama sonra bir şeyler oldu. Henüz zamanı var, bakalım neler olur.
    Schumi de umarım uyum sürecini başarıyla atlatır. Bu yaşta, bu kadar aradan sonra atlatamaması da kuvvetle muhtemel tabi.

  202. burak bocek avatarı

    Yani kısaca ben de Yavuz Balcı arkadaş gibi düşünüyorum aslında gayet iyi anlatmış

  203. Doğru söylüyor eksi paun

  204. burak bocek avatarı

    Alonso kariyeri bittiğinde bir efsane olabilir ama şu an tek bir efsane yarışıyor gridde oda Michael Schumacher.Alonso ve Hamilton en büyük 2 efsane adayı olarak gözümüze çarpıyor.Lakin zaten efsane demek istatistik demektir.Bazı arkadaşlar bunun farkında değil f1de istatistiklere göre anılırsınız.Sennada büyük sayılardan oluşan başarıları yüzünden ve efsanevi yarışları yüzünden son olarakta pistte hayata gözünü yumduğu için efsane olmuştur.31 yaşında 3 kez dünya şampiyonluğu yaşamıştır eğer Alonso bu sene kazanırsa 29 yaş itibari ile yeni rekoru eline geçirecek.Formula 1de hall of fame de yerini güçlendirecek.Bunlar en ince detayına kadar f1 arşivlerinde saklanan rekorlar.Karakter mukayeseside yanlıştır zaten.İçinizde hemen hemen kimse belki Sennayı izlemedi netten bilgilerle tanıyor ve efsane olmak için kişilik testine tabi tutmuyorlar sizi.Yoksa James Hunt'ın hali nice olurdu.Bunun dışında istatistiklere bağlı olmadan bir kaç pilot zamane şartları,ölümüne mücadeleler ile şampiyonluk kazanmadan f1in ilk kahramanları olmaya başardılar.Örnek olarak hiç şampiyonluk kazanmayan en iyi pilot olarak Sir Stirling Moss gösterilir.Gerçek bir efsane ve cesaret abidisi bir yarışçı olarak her zaman Gilles Villeneuve gösterilir.Schumiyi efsane yapanda ulaştığı akıl almaz rekorlardır.O Yüzden her ne kadar bu rakamlara ulaşmak çok çok zor olsada birisi bir gün başarırsa yien anlam ifade edicektir.Sadece biz bunu kabullenmek istemiyoruz.Yani 2 pilotta aynı başarıyı yakalayacak öbürü daha amansız rakiplerle yarıştı diye bu gerçelilik kazanmayacak.Ben bu düşünceyi doğru bulmuyorum.Her dönemin ayrı keyfi ayrı rakipleri var.Adam bu zamanda doğmuş bu zamanda pilot olmuş şimdi kimse efsane olamayacak o zaman öyle mi?Bizim bu kabuklarımızı tabularımızı yıkmamız lazım.F1 3-5 tane efsaneden oluşmuyor.Her dönem yeni adaylar olucaktır eskilerin tahtı sallanacaktır bu işin güzelliğidir.Ustalar ve çıraklar gibidir.Bir usta çırağının kendini geçip işi ilerletmesini o işte başarıya ulaşmasını ister bunlada gurur duyar.

  205. schumi f1 tarihini rekorlarını alt üst etmiş bir adam bence çok saçma bütün bunlar adam fizik kurallarını değiştirecek nerdeyse simdiki mızmız pilotlar 42 yaşında ne olurlar acaba tamam alonso iyi pilot kesinlikle tartışmam ama daha yol katetmesi lazım schumi nin yaşına bakarsak daha önünde epey zaman var 🙂

  206. schumi f1 tarihini rekorlarını alt üst etmiş bir adam bence çok saçma bütün bunlar adam fizik kurallarını değiştirecek nerdeyse simdiki mızmız pilotlar 42 yaşında ne olurlar acaba tamam alonso iyi pilot kesinlikle tartışmam ama daha yol katetmesi lazım schumi nin yaşına bakarsak daha önünde epey zaman var 🙂

  207. Senna'yı efsane sayıp, Prost'u efsane sanmıyorsan, epey yanlış düşünüyorsun arkadaşım.

  208. bkz Sebastian Bourdais demek istiyorum…

  209. Uyuyan bir efsaneyi uyandırdı zaten Alonso. O kimdi? Renault'tu. 90'lı yılları kasıp kavuran Renault motorunu şampiyon yapan Alonso değil miydi? Renault'un yıllardır fabrika takımında düşlediğini gerçekleştiren Alonso değil miydi? Alonso'ydu. Schumacher'in yaptığını o da yaptı da diyebiliriz.

  210. schuminin emekli olmasındakı sebep alonsoyu gecememesidir demek tam bir cahilliktir çünkü adam üç yarış önce o sezon emeklı olacagını acıkladı ve o sezon japonya gp sı olmasa sampıyondu yanı onunla alakası yok sacma bır yorum olmus alonsoya gelınce o gercekten cok ıyı bır pılot yaptıkları ortada ama onların sevıyesıne gelmesı ıcın daha cok yol katetmesı gerekıyor

  211. Senna,Prost,Villeneuve,Lauda gibi pilotlar f1 in temel taşlarıdır.Schumi ,ise yeni bir çığır açmıştır.

    Alonso ve Hamilton modern f1 in en yetenekli iki sürücüsüdür.Onlara en yakın isim Raikkonendir.Bir 10 sene içindede bir Alonso yada Hamilton çıkacağını zannetmiyorum.

    De La Rosa:Alonso ve Hamilton o kadar muhteşemki birbirleriyle asla arkadaş olamazlar.

    Hamilton: Alonso f1 de yarıştığım en muhteşem pilot.

    Alonso: 9 ncu giderken bile Vettel'i, değil Hamilton ı sorması.YANİ!!!

    1-İlk kategoridekiler f1 in yapı taşları.

    2- Schumi bir çağı kapatırken diğerini açmayı başaran pistkerin mozartı.

    ama sene 2010…artık kıyaslamayı bırakalım.Eğer 100 üzerinden puan verilecekse Alonso 97 Hamilton 95 alır.Zaten 99 alırsanız Schumi 100 alırsanız Senna olursunuz.Basit gözükmesin,o -2,-3 lük fark üç dört tane şampiyonlukla bile doldurulamayabilir.Ben çüş lük bir durum göremedim umurg.ama belki hmmmm…diyebiliriz.

    son söz olarak artık Alonso,Hamilton kavgasını bırakmayı ve o yarıtan sonra atılan turu ve podyum öncesindeki centilmenliği izlemeye davet ediyorum sizi.belki bizlerde birşey öğrenebiliriz.FORZA ALONSO..

  212. "Onlar en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücüler." Berger in bu sözü hoşuma gitti. Ben de Lewis ve birkaçtane daha pilotu ekleyerek şu sözle açıklıyım.

    Aracın özelliğinden değil, kendi cebinden yarım saniye çıkaran pilotlar bunlar.

  213. Alonso yu en sevmediğim 10 insandan biridir herhalde. Ama en iyi pilotlardan biri olduğunu değiştirmez bu. Kıyaslama herzaman oldu ve olucaktırda.

    Kıyaslama yaparken neye dikkat etmeliyiz, yada kıyaslayanlar nelere dikkat etmiştir bu güne kadar? Sorulması gereken soru bana kalırsa bu.

    Senna yaşasaydı şu araçları nasıl kullanırdı veya Alonso ve Lewis ozamanlar olsaydı o araçları nasıl kullanırdı? (Shumi yi her iki stil araçları kullanmış sayabiliriz) Çünkü o zaman ki araçlar daha riskli kullanımları vardı.

    Şimdiki araçlarda olağan üstü bir downforce üretebiliyorlar ve virajları almak eskilere kıyasla çok daha kolay. Ama zaten burda en iyi pilotluk öne çıkıyor. Virajları diğerlerinden daha iyi almak. Alonso Lewis Shumi Kimi ve hırslı zamanında Hakkinen bu adamlar günümüz F1 araçlarını çok iyi kullananlar burası önemli, yani hissedenler. Eskiden de böyleleri vardı. En başta Senna tabi.

    Diğer serilerde şampiyonluklar kazanmış bir sürü pilot geldi F1 e. Ne oldu tekrardan döndü birçoğu geldiği yere. Niye işte bu yüzden. F1 aracı kullanmak hala zor. Virajları F1 aracında daha farklı almak zorundasın. Durup dönerek olmaz bu iş.

    Ondan her zaman Muhteşemler diye bir sınıf yapmışımdır F1 de pilotaj olarak. Bunlar kimler az çok anlamışsınızdır.

  214. Gerhard Berger bu aralar fazla uçmuş anlaşılan.

  215. Yavuz Balcı avatarı

    şimdi bunu söylemek için erken belki. ama kariyerinin sonu geldiğinde schumacher, senna, prost, fangio gibi f1'in efsaneleriyle birlikte anılacağını düşünüyorum.

    Yorumunda sende onların yanına koymuşsun güzel kardeşim. prosta benzetmem o kadar kötü olmamalı senin için :))) işin şakası bir yana her insanda iki göz var ama bedenler farklı olunca bakış açılarıda değişik olabiliyor. saygı duyarım fikrinede.

  216. gerçekten alakaları yok ama 🙂 alonso'nun alışılmışın dışında bir sürüşü var zaten. sert ve ani direksiyon hareketleri gibi.

  217. Shumiyle yarıştı onu yendi diyorsun. Senin mantığına göre Lewis çaylak sezonunda aynı araçla Alonso yu yendi o zaman ne olucak?

    Bunları geçtik zannediyordum ben.

  218. Senna'yı çok bilmediğimden Alonso ile kıyaslanıp kıyaslanmayacağını bilemem ama Alonso'nun da kolay rakiplerle mücadele ettiğini sanmıyorum. Unutmayalım Schumacherin emekli olmasının sebebi Alonso'yu geçememesidir.

  219. Yavuz Balcı avatarı

    izlediğim yarışlardan :))

  220. alonso ve prost'un sürüş stili olarak hiçbir şekilde alakası yok kesinlikle. bunu bikaç kere daha duymuştum. insanlar nerden çıkarıyor anlamıyorum.

  221. Buna gerek yok ki zaten 2005 ve 2006 da Renault da bunu başardı. Bu senelerde Alonso'nun takım arkadaşlarının aynı araçlarla aldıkları sonuçlara bakarsanız ne kadar iyi bir pilot olduğu daha iyi anlaşılır.

  222. Yavuz Balcı avatarı

    alacağı şampiyonluk sayısı veya kazandığı yarış sayısı olarak belki yakalar. yalnız sürüş stilleri bambaşka. özellikle senna ile kıyaslanamaz. alonso daha çok prost vari bir pilot. şimdi bunu hakaret olarak algılamayın. arkadaş çok iyi bir yarış örneği vermiş. monaco.schumi o yarışta hakikaten müthişti. önündeki barricelloyu yakalayışı hele. 4-5 turda 16 saniye fark kapamıştı ki bu monaco gibi bir pistte hemen hemen imkansız. kalite olarak zaten alonsoyu tartışmam. şu var alonso aldığı birinciliklerle veya şampiyonluklarla adından bahsettirecektir. lewis ise sürüşüyle. senna yı zaten geçer diye düşünüyorum alonso kazandığı yarış ve şampiyonluk sayısıyla. ama efsane olarak onun kadar adından söz ettiremez. bugün sennayı çıplak gözle izleyen şurada çok az kişi vardır. ama eminim yarışlarını dönüp hala izlerler.

  223. şimdi bunu söylemek için erken belki. ama kariyerinin sonu geldiğinde schumacher, senna, prost, fangio gibi f1'in efsaneleriyle birlikte anılacağını düşünüyorum.

  224. bu sene alonso şampıyon olursa. lewis.webber. button .vettel 4 şampıyonluk adayına karsı kazanmış olacak. ve ne kadar aracı ii olmasada bide yarışan shumi var…. bu sene şampıyon olan kişi kesnlkle unutulmayacak ve adından saygıyla bahsedileck.

  225. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Belki başarı olarak yakalayabilir Senna'yı. Belki. Çünkü bana göre günümüz koşullarında 60 küsür pole almak filan pek mümkün değil bence. Schumi'yi zaten bana göre artık kimse yakalayamaz rakamsal olarak. Bir de şu var tabi. Senna rakamlardan çok daha fazlasını ifade ediyor her zaman. Senna ismi insanın içinde bir tutku uyandırıyor. Alonso belki Senna'nın başarılarını yakalayabilir ama yakalasa bile hiçbir zaman bu başarılar Senna'nınkilerden üstün olmayacaktır. Çünkü 1. Senna inanılmaz rakiplere karşı kazanmıştır. Belki de rekabetin bir daha asla o dönemdeki gibi olmayacağını düşünürsek. 2. Fernando Alonso karakter olarak bana göre Senna ile kıyaslanamaz. Berger pek gerçekci konuşmamış. Elbette ki Alonso özel bir sürücü. Ancak SENNA (!) Başarı olarak eşleşebilirler birkaç yıl sonra, ama ruh, karakter, dürüstlük…. Bilmiyorum. Zannetmem.

  226. murat levent avatarı

    bir kimi, bir hakinen demek istemiş herhalde 🙂

  227. yaw abi. kimi raikonen ve mika hakkınen işte :)) benmde yazınca dikkatimi cekti hehe.

  228. kimi hakkinen kim ulaş 🙂

  229. yaw alonso shumiye yarıstı onu yendı. suanda pistte shumiyle birlikte en iyi pilot. daha önunde 3,4 yıl daha var. ben şahsen shumiyle suanda da kıyaslıyorum alonsyu fakat 7 kez dünya şampıyonu bi pilot biraz saygı duymamız lazım. alonsonun 26 zaferi var 1tane daha kazanırsa ilk 5 pilotun arasıan girecek en cok yarış kazanan pilotlar arasına sizin sacma olarak baktığınız olaya alonso emın adımlarla efsaneler arasına giriyor. alonso kesnlkle bi kimi hakınen gibi hatırlanmıcak.

  230. raikkonenin o sezon vettele göre muhteşem olduğuna bir şey dediğim yok ancak yine de sorun açısından ne olacağını bilemiyorsun. olan oluyor. raikkonenin o sene yanlış hatırlamıyorsam kesin kaybettiği yarışlar san marino, avrupa ve almanyaydı. ha sıralamalar öncesinde de kaldığı yarış çok oldu ancak o dönemki kurallar, mp4 20'nin hızı, stratejiler falan en arkadan başlasa bile iyi araç + sürücüyü en kötü ihhtimalle podyuma çıkarıyordu. ama vettelin saçma sapan hatalar yaptığı aşikar.

    belki raikkonenin sürüş stili rb6'da daha fazla kırılganlığa neden olacaktı orasını bilemeyiz. hep -se -salarla kalacak bunlar 🙂

  231. murat levent avatarı

    Neden dereyi görmeden paçaları sıvıyosunuz ki, adam daha 29 yaşında, 4 kere şamp. olsa al sana schmi, 33 yaş eder ki hiç de yaşlı değil. Sanki schmi veya senna geldikleri ilk sene 5 kere şamp. oldular.

    Burakın daha zaman var, şu anda tabiki rekor olarak belki kıyaslanamaz ama, onları da hiç hatasız veya hiç çömez olmadan hep dandik araçlarda şampiyonluklar kazanmış süper pilotlar olarak görmekten vazgeçin.

  232. shumiyi bilememde Senna biraz fazla bence.

  233. Ferrari ve fanatik Schumi hayranı olarak Senna Formula 1 de apayrı bi katagoridedir ki Schumi bile Sennaya hayrandır.bana göre schumi ve senna düzeyinde olabilecekte 2 pilot var Hamilton ve alonso. alonso dan sonra ferrariye ins hamilton gelir. çünkü schuminin rekorlarına yaklasabilecek tek pilot olarak görüorm. alonso yaslandı, renault la geçirilen bos sezonlardan snra rekorlara yaklasması zor. biraz talihsiz bir kategori olms bence, schumi ve senna apayrı yerlerde F1 Tarihi Acısından.

  234. Abdullah sadece aklıma gelenleri söyleyeyim.Vettel in yapdığı hatalar yaşadığı sornlardan fazla.Almanya daki startı,belçikada ki kazası,yine ingilteredeki saçma sapan startı,istanbuldaki arkadaşı ile olan kazası,macaristandaki hatası ve ceza alması .Sanırım bunlar mekanik sorunlardan kaynaklanmıyor.

  235. Kimi 2005'de muhteşem yarışlar çıkartırken birden aracın tekeri kopuyordu, kanadı kopuyordu vs. Motor sorunlarına girmiyorum bile. Red Bull'un ise bir kaç motor arızası dışında bir sorunu olmadı.

  236. RB6 MP4-20'den daha dayanıklı Apocan. Vettel'in hatalarından kaybettigi puanları gördük geçenlerde, ve 2009'da elindeki F60 ile yarış bile kazanabilmiş Raikkonen RB6 ile domine ederdi bana kalırsa sezonu.

  237. Alonso pilotaj olarak 1. sınıf bir pilot bu tatrtışılmaz.
    Kendisini Williams tarzı bir takımda görmek isterdim.Yani uyuyan bir efsaneyi uyandıracak özellikte bir pilot olup olmadığını görmek isterdim.Schumacherin 96 da yapmaya başladığı gibi.

  238. katılmıyorum umut, 2005te de benzer bir durum vardı araç gücü açısından ve raikkonen de vardı o zaman ama şampiyon olamadı. vettel de bu sene hatalar yaptı ancak buna rağmen mekanik sorunlardan çok çekti ve durum ortada

  239. jet man, topa tutmaya gerek yok. Dediklerin son derece doğru. Kesinlikle benim gözümde öyle . Onun yeri F1'de çok farklı.

  240. Jetman dogru söylemiş, ek olarak o S nin yanına bir S daha koyuyoruz. ''SS'' (Senna&Schumi) F1'in devleri onlar. Şuan kimse onlarla aynı kategoride olamaz. Ayrıca Berger bir şey söylemiş, ''en iyi araca sahip olmadan şampiyon olabilecek sürücü'' bunu bu yıl için söylemiş olmalı ama unutmamak gerek Red Bull'un yaşadıklarını. Pilotlarının durumunu. Atıyorum bir Raikkonen olsaydı bu yıl Red Bull şampiyonluğu kaç yarış önce ilan etmiş olurdu.

  241. 2005 2006 yı hatırlatırız.

  242. bu seneye ile birlikte 4 sezon sampiyonluga oynayabilcek bir araca sahipti 4 de son ana kadar sampiyonlugu kovaladı ve vasat reno ile hamilton en genc dünya sampiyonu olmasına ragmen o yıl en basarılı pilot secildi alonso gercekten fark yaratan bir pilot

  243. doğru sölemiş ama eksigi var. bu gruba hamilton da dahil
    bir ferrari ci olarak şu an f1 içinde zirvede 2 pilot var.

  244. Yusuf  Hitay avatarı

    senna ve alonso auhauha 😀

  245. bergeri şimdi topa tutar schumiciler.onlara göre schumi tek.formula1 tarihinde o en büyüğü schumi tarihte hiç bir pilot onlara göre schumi ile aynı kategoride olamaz ne alonso nedde diğerleri.

  246. Sir Jack B.  avatarı

    Senna'yı bilmiyorum da Schumacher ile çok farklı değiller. Kariyerleri bile çok paralel 🙂

  247. Çok afedersinizde, çüş !

  248. "Unutma Unutma Monaco 2006 unutma".monaco 2006 tekrarını yapamayana kadar hep diğreleri ve schumacher olarak 2 ye ayrılacak.yapan olursa şapkamı çıkartırım

  249. fantastico _alonso avatarı
    fantastico _alonso

    aaaa oldumu berger amcacıım. şimid sen bunu söyleyerek buradaki alonso karşıtlarının tepkisini toplayacaksın. özellikle herkül ve yandaşlarının 😀 iyisimi sen kimi raikkonenden bahset ona bu yakıştırmaları yap. yoksa hiç sevilmicen bu sitede 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir