Williams: "Hulkenberg Bir Gün F1'de Şampiyon Olacak"

yazar:

kategori:

Bu ifadeler, gelecek sene Hulkenberg’in yerine Maldonado’nun geçeceği yönündeki haberlerin hemen ardından geldi.

GP2 Şampiyonu Maldonado, Abu Dhabi yarışının ardından Williams ile genç pilotlar için düzenlenen seanslarda piste çıkacak. Bu durum, Hulkenberg’in takımdaki koltuğu üzerindeki şüpheleri arttırdı. Williams, 2011’de birçok sponsorunu yitirecek ve Maldonado’nun getireceği sponsor desteği ile takımın ayakta durması bekleniyor.

Ama BBC ile yapılan söyleşisinde Frank Williams, Hulkenberg’in son aylarda çok etkileyici bir şekilde filizlendiğini, geliştiğini ifade etti.

Williams: “Belki ilk birkaç yarışta küçük hayal kırıklıkları yaratmıştır. Belki de fazlaca temkinli davranıyordu ama son zamanlarda çok rekabetçi bir hale geldi. Bana göre çok olağanüstü bir şeyin sadece başlangıcını gördük”

“Formula X’ten Formula Y’ye geçen ve orada kazanan, sonra Formula Y’den Formula Z’ye geçip orada da kazanan Lewis’e (Hamilton) benzeyen pilotlardan biri o. Formula 3’ten GP2’ye kadar her şampiyonayı kazandı”

“Ve doğru takımda -umarım bizimle- bir gün Formula 1’de dünya şampiyonasını kazanacak”

Gelecek sene Hulkenberg’i takımda görmek umup ummadığı sorusuna Williams: “Kesinlikle, öyle umuyoruz”

Kore’de geçen hafta sonu Williams’ın Teknik Patronu Patrick Head de Alman pilota övgülerde bulunmuş ve F1’de bir koltuğu kesinlikle hak ettiğini belirtmişti ama gelecek sene için bir ifadede bulunmamıştı.

Williams, söyleşisinde Rubens Barrichello’yu da takdir etti.

Williams: “Muazzam bir tecrübeye sahip. Pit yolundaki en tecrübeli pilot olduğunda hüç bir şüphe yok. Tekniği, açıkça olduğundan küçük görülüyor. Herhangi bir iniş-çıkış olduğunu göremezsiniz, çünkü çok düzgün bir pilot”

“Biraz şımartılmayı seven yapısı var. Ne kadar iyi olduğunun söylenmesini sever. Ama çok iyi. Bu yüzden, ona inandığımı söylememizde herhangi bir sorun yok. Eğlenceli, çok tecrübeli biri. Bu da bütün F1 pilotları için büyük bir değerdir.”


Yorumlar

  1. İlk yarıştan beri biliyordum sende iyi birşeyler olduğunu 😀

  2. serdar yakut avatarı

    frank williamstan bunu duymak çok güzel.nico hulkenberg benim favori pilotum.umarım çok başarılı olur

  3. iki çaylak ile ne yapacaklar? williams gelecek sene için umutlu konuşuyor rekabetçi olabileceğini söylüyor peki bu aracı iki çaylağa mı teslim edicek ? bu ne kazandırır ne kaybettirir bir takıma ? puanlar ve şampiyonluk olmasa bile marka sıralamasında üst sıralar … eğer bunu başaracaklarına bu iki çaylak pilot ile yapacaklarına inanıyorlarsa barrichelloyla yollarını hemen ayırsınlar ama unutmamalılar ki bu iki çaylağa teslim edicekleri aracda rubensin çok emeği var… son olarak rekabetçi bir araç olabiliceğine inanıorsa williams takımı rubense belkide hep ikinci pilot olarak mücadele ettiği f1 dünyasında ilkkez rekabetçi bir araçda birinci pilot olarak mücadele etme şansı vermeli … saygılar

  4. takımın gelişimi açısından büyük ölçüde olumsuz olabilir ancak hulkenbergin f1 kariyeri açısından olumlu. ben pastor maldonado için erken karar verildiğini düşünüyorum. barrichello bir sene daha kalmalıydı

  5. Emeklilik yolunda bence de…

    Hulkenberg e gelince sene başıda hiç sevmemiştim ama şimdi aynı fikirde değilim..Şampiyonluğu mümkündür o potansiyel var…

  6. barrichello gidici yani.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir