Portekiz'de Lorenzo Kazandı, Yamaha 1-2

yazar:

kategori:

Yarışa pol pozisyonundan başlayan Lorenzo, çok mücadeleci geçen ilk turların ardından kısa süreliğine liderliği ele geçirdikten sonra Valentino Rossi’ye geçildi.

Yarışın ilk bölümünde lider giden Rossi, Lorenzo ile aradaki farkı 2 saniyenin üstüne çıkaramadı. Lorenzo, özellikle yarışın 2. bölümünde hızlandı ve rahat bir şekilde damalı bayrağı ilk sırada gördü.

Rossi takım arkadaşının arkasından 2. olurken üçüncülük mücadelesi nefesleri kesti.

Çok iyi bir yarış çıkaran Marco Simoncelli ile Repsol Honda sürücüsü Andrea Dovizioso arasında uzun süren mücadeleden gülerek ayrılan isim damalı bayrağa metreler kala geçmeyi başaran Dovizioso oldu.

Yarışın ilk bölümünü 3. sırada götüren Nicky Hayden, arkasından gelen Hayden ve Simoncelli’ye ayak uyduramadı ve yarışı 5. sırada tamamladı.

Yarışa gerilerden başlayan ve bir ara 6.lığa kadar yükselen Honda sürücüsü Dani Pedrosa, Randy De Puniet ve Colin Edwards’ın arkasından 8. olurken son yarışlarda galibiyetler kazanan Ducati sürücüsü Casey Stoner kaza yaparak yarış dışı kaldı.

Tech 3 Yamaha ile yarışan ve seneye Yamaha’nın fabrika takımına geçecek olan Ben Spies, yarış öncesinde gride gelirken geçirdiği kaza nedeniyle yarışamadı ve yapılan incelemelerin ardından bileğinin çıktığı söylendi.


Yorumlar

  1. valentino rossi her zaman 1 numara lorenzo onu taklit etmekten baş birşey yapmıyor rossi tüm ekibiyle birlikte ducatiye geçiyor bakalım jorge bey önümüzdeki yıl neler yapacak,göreceğiz………

  2. Bir pilot 6-7 hafta yarışlardan uzak kalıyorsa vede amaliyat geçirip tekrar dönüyorsa o sezon içerinde ve de ikincililk için çekişiyorsa bu takdire şayan dir bana göre

  3. rossi nin omuzundaki sakatlık onu etkliyor olmasın !(bence öyle)sezon sonunda ameliyat olacak galiba

  4. Yenilen pehlivan güreşe doymaz

  5. mehmet aslan avatarı

    umarım rossı walensıya yarısında cewap werır
    bu arada rossı nın yanına almak ıstedıgı kısı
    geremi werjes
    umarım doktor seneye tekrar tahtına gerı doner

  6. ismini bilmiyorum ama rossi gittiği her takıma o motoru düzenleyen şef ve onun yardımcılarını alıyor yanına öyle şampiyon oluyor..müthiş bir birliktelik kuruyor..lorenzonun işi seneye zor olacaktır o konuda..yamaha hızlı bir motor verebilecek mi bakalım ? ?

  7. Bu sefer LORENZO harbiden ROSSİ ile dalga geçti.Geçtikten sonra 8 sn fark attı….

    Rossi'nin işi seneye çok zor..Lorenzo motoru Rossi'den daha verimli kullnıyor..

    Ducati Rossi için hayal kırıklığı olabilir…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir