Briatore, Kovalainen'in 2004 ve 2005'te F1'e Girişini Engellemiş

yazar:

kategori:

Turun Sanomat’ın haberine göre Formula 1’de 4. sezonunu geride bırakan Kovalainen, Formula 1’e 2007 değil de 2004’te girebilirmiş.

Ancak Kovalainen, 2007’de Fernando Alonso’dan boşalan Renault koltuğuna Flavio Briatore’nin menajerliğinde oturarak Formula 1’e girmişti.

Habere göre 2003’te Minardi ile testlere katılan Kovalainen, o zamanki Minardi patronu Paul Stoddart ile anlaşmaya yakınmış ancak Briatore bunu engellemiş

Kovalainen “Açıkçası ondan (Jose Maria Lopez) hızlıydım. Paul Stoddart bana koltuk teklif etti ancak menajerimin görüşü farklıydı.” dedi.

Habere göre Kovalainen 2005’te de Williams takımının yetkilileriyle görüştü ancak Briatore yine engelledi ve kendisinin önce GP2’de yarışmasını ve ardından Renault’a geçeceğini söyledi.

Kovalainen, geçen sene ortaya çıkan kaza skandalından sonra Briatore ile yollarını ayırıp işleri kendi idare etmeye başlamış ve Lotus’a koltuk bulmuştu.

Finlandiyalı sürücünün gelecek sene de Lotus’ta devam etmesi bekleniyor.


Yorumlar

  1. açıkçası Heikki R27 ile özellikle sezonun ikinci yarısında çok iyiydi.Hatta 2008 sezonda tüm Renault'cular Heikki yi Alonsonun takım arkadaşı olarak Renault'ta görmek istiyorduk işte o aşamada Flavio belkide en büyük yanlışını yaptı ve Piquet'yi başımıza bela etti belkide Heikki Renault'la devam etse herşey bambaşka olurdu saf hız anlamında R27'den TC kalktığında Alonso ve Kovalainen ilk testlerde harikalar yaratmıştı hatta R28'e geçildiğinde Alonso R27'de daha rahattım diye bir açıklama yapmıştı ikisi müthişti ilk testlerde sonra ne olduysa oldu Heikki Mclaren'e geçti orda ne iyi gitmedi bilmiyorum ama bence Heikki çok iyi bir pilot keşke 2008'de bizimle kalsaydı belki şuan F1 dünyasında birçok şey daha farklı olurdu belki hala Briatore-Symonds-Alonso üçlüsü Renault'ta olurdu kim bilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir