Sofuoğlu'nın Valencia'daki Hedefi Podyum

yazar:

kategori:

Technomag-CIP takımıyla ilk kez Moto2 serisinde yarışa çıkan Supersport şampiyonu, yeni takımı, lastikleri, motoru ve hiç bilmediği pistte rakiplerini çok üstün bir şekilde gölgede bırakmayı başardı.

Kenan’ın göstermiş olduğu kuru zemin performansı da etkileyiciydi çünkü antrenman seanslarında yağan yağmur nedeniyle kuru zemin lastikleriyle hiç sürüş gerçekleştirilememişti ve sadece yarışta bunu deneme şansı buldu.

Ancak yarışta alınabilecek galibiyete yaşanan gidon sorunu ve ardından lastik sorunu engel oldu.

Moto2’deki ilk yarışını değerlendiren Sofuoğlu “Çok kötü yarış değildi ancak gerçekten yağmur için dua ediyordum. Tüm antrenmanlarda yağmur lastiğini kullandığım için hiç kuru zemin lastiklerini kullanmamıştım bu yüzden motor ve lastiklerin kuru zeminde nasıl olacağını bilmiyordum. Ancak kuru zemin oldu ve elimden gelenin en iyisini yapmak zorundaydım.”

“Yarışın başında gidonda sorun yaşadım çünkü ısınma seansında kaza yapmıştım ve motor son anda yetiştirildi. İlk başta her virajda gidonla uğraşmak zorundaydım. Ardından yarışın ortasına doğru arka lastiklerimde sorun oldu ve lastiklerim tamamen bitti! Bu yüzden yarış içerisinde sorunlarla uğraştım ve bu nedenle geriye düştüm.” dedi.

Sofuoğlu’nun Moto2’deki 2. yarışı daha önceden yarıştığı Valencia’da olacak. Sofuoğlu yarışı podyumda tamamlamayı hedeflediğini söyledi.

Sofuoğlu “Benim için Portekiz test hafta sonuydu ve şimdi Valencia’ya iyi koşullar olmasını umarak gideceğim ve yarış öncesinde iyi koşullar olursa o zaman ayarlarımızı daha iyi geliştirebiliriz. Umarım geride kalan hafta sonundan daha rekabetçi olurum.”

“Supersport’tayken Valencia’da yarıştım ve favori pistim olmasa da oldukça hızlıydım. Umarım motor iyi çalışır ve podyum için zorlarım.” dedi.


Yorumlar

  1. mcl- attack avatarı

    Kenan gerçekten yarışa damgasını vurdu eger iyi sponsorlarda gelirse uçar gider:)

  2. "yeni takımı, lastikleri, motoru ve hiç bilmediği pistte rakiplerini çok üstün bir şekilde gölgede bırakmayı başardı."

    Kenan bunu nasıl yaptın açıkla. nasıl, nasıl, nasıl.
    Neden diğerleri bu kadar silik kaldı yanında, nasıl istediğin zaman herkesi geçebildin. ne oluyor, gidon arızası, bitik lastikler… bunlar olmasa portekizde neler yapacaktın açıkla…

    (haber bir Türk ile ilgili olmasaydı, Hamilton'ın f1'e girişiyle yaptığı etki ile Kenan'ın Moto2'ye girişiyle yaptığı etki arasında bir benzerlik kuracaktım.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir