Todt: "Sponsor Destekli Sürücüler Aşırı Öne Çıktı"

yazar:

kategori:

Finansal faktörler Formula 1 pilot seçiminde her zaman etkili olmuştur ancak Todt’a göre özellikle son senelerde bu çok ön plana çıktı.

Aynı zamanda sürücü menajerliği de yapan Todt “Çok endişeliyim çünkü bir kaç sene öncesine kadar sürücüler Formula 1’e marifetleriyle adım atıyorlardı.”

“Finansal garantileri sayesinde spora gelen sürücülerin sayısı azdı ve genelde küçük takımlara gidiyorlardı.”

“Ancak küresel ekonomik kriz nedeniyle orta ve küçük takımlar bütçe oluşturmada zorlandılar ve şu anda çok yetenekli sürücüler bile Grand Prix dünyasına girme yolunda sorunlar yaşıyorlar.”

“Menajer olarak yaptığım çalışmalarda daha küçük seriler için bile çok fazla yatırım gerekiyor ve oralarda alınan prestijli sonuçlar bile Formula 1’e geçişi garantilemiyor.”

“Daha değerli koltuklar olmasına rağmen günümüzde Formula 1’e geçiş çok zorlaştı.” dedi.

Todt şu anda GP2’de yarışan ve Ferrari’nin test pilotlarından olan Jules Bianchi’nin menajerliğini yapıyor ve çok fazla sponsor desteği olmadan Formula 1’de pek şansı olacağını düşünmüyor.

Todt “2011’de Jules Bianchi’nin GP2’de iyi şeyler yapma şansı olacak ve ben öyle olmasını umuyorum.”

“Ancak gerekli finansı bulamazsam, Jules seriyi domine etse bile ona koltuk bulamayacağıma eminim.” dedi.

Todt, sadece büyük takımların programlarında yer alan sürücülerin sponsor desteği olmadan spora girebildiklerini ve geride kalanların desteksiz yarışamayacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

 


Yorumlar

  1. todt gerçekten önemli bir konuya değinmiş. ekim ayı f1racing dergisinde, sakon yamamoto'nun yarış başına HRT takımına 1,000,000 dolar ödediğini yazmış. getir parayı, çık piste olmuş açık açık.

    soyisim sebebiyle, babasının eski pilot olmasıyla, takıma para getirecek olması nedenleriyle koltuk sahibi olabilen ve de trulli, rubens, DLR gibi miadını doldurmuş pilotlarla, F1 pistlerinin ilişiğinin kesilmesi gerekli. bu hem rekabeti, hem de kaliteyi arttıracaktır.

  2. bu işe bir çözüm bulunması lazım bir çok afedersiniz 'kazma' sponsor bulduğu için yarışıyor örnekler:petrov,yamamoto.

  3. King of the Formula1 FA avatarı
    King of the Formula1 FA

    @Turbo (spa2000)

    Ama artık yapmayın yahu tadını kaçırdınız.
    Heoimiz şurada bir pilota/takıma gönül vermiş insanlarız. Her haberin altında Santander vs laflar. Sonrada başka bir arkadaş yazınca olay oluyor.

    Lütfen konustuklarımıza dikkat edelim.
    Hergün geliyoruz buraya haber okuyoruz yorum yapıyoruz, ve şu yorumları görmek artık mide bulandırıyor site ye uğramak istemiyor insan.

  4. eyvah eyvah. kapışma başladı demektir.

  5. Haberde yazmıyor ama todt massanın menajeri.

    ve Massa'nın menajeri
    "Sponsor Destekli Sürücüler Aşırı Öne Çıktı"
    deyince.

  6. Todt, sadece büyük takımların programlarında yer alan sürücülerin sponsor desteği olmadan spora girebildiklerini ve geride kalanların desteksiz yarışamayacağını söyleyerek konuşmasını tamamladı.

    Bu son yorum bazılarının keyfini kaçırdı.eh adam adam olsa nokia sponso olurdu.öyle kendin konuş,kendin dinle forumlarında ona buna küfür etmeyle olmuyor tabii.sonra birde bakıyorsun ouch.adamın mclarenden,Ferrari den kovulmuş.Umasım darısı Citroen Junior takımından kovulmak olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir